גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": מדוע מחירי המים לא מפסיקים לעלות?

כבר 3 שנים שתעריפי המים עולים, והצרכנים שותקים ומשלמים ■ "גלובס" בודק את הסיבות לחשבון המים הגבוה: המע"מ, התאגידים, המכסות ועוד ועוד

בינואר 2013, יתייקרו מחירי המים שוב: לצרכן הביתי בשיעור של 2.8% ולתעשייה ב-17.5%, ובכך תושלם עלייה של 13% בתעריף הנמוך, ושל 22% בתעריף החריגה, בתקופה של 3 שנים. זאת, למרות שרק לפני חודשיים פרסם מבקר המדינה דוח המצביע על ליקויים בחישוב התעריפים, בקביעת המכסות ובשיטת תאגידי המים.

גשמי ברכה? הכנרת עולה? לרשות המים יש הסברים להתייקרות: לטענתה, הסיבה היא עליית תעריפי האנרגיה. עוד טוענים שם כי ההתייקרות הייתה אמורה להיות גבוהה יותר, אך בזכות התייעלות הרשות, שיעור העלייה אינו משקף את ההתייקרות הריאלית. מבחינת הצרכנים התוצאה היא אותה תוצאה: עוד מאות ואולי אלפי שקלים בשנה.

ההחלטה עברה לפני כשבועיים בשקט יחסי, כשבין המתקוממים היחידים ניתן למצוא את מרכז השלטון המקומי, שהגיש בקשה לבג"ץ להוצאת צו ביניים למניעת העלאת מחירי המים, ש"נעשית בתקופה שבה איננו חווים משבר מים". דובר על דיון מורחב בהרכב של 5 שופטים, אך מועד טרם נקבע.

במכתב לראש הממשלה כתב יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, כך: "עלייה זו מיותרת כפי שהיא מכעיסה. לפני שנה הבטחת שמחירי המים יירדו. איפה ההבטחות ואיפה המציאות?".

מי שעוד מרים כבר שנים את דגל המחאה הוא הפעיל החברתי ג'קי אדרי, שקורא להעביר את הפיקוח על מחירי המים מרשות המים לכנסת: "חייב להיות פיקוח של הכנסת על מחירי המים, בדיוק כפי שמחירי החשמל מפוקחים. נכון שגם הם נמצאים במגמת עלייה, אבל לפחות יש בקרה".

לדבריו, "מהלכים אימים על הצרכן עם מצב מים עגום. לוקחים את בר רפאלי שתכניס לציבור לראש שהמדינה מתייבשת? הרי משק המים שלנו בריא וחזק, ויש לנו עודפי מים. עלות קוב מים עד לברז הביתי הוא 2.40 שקל ואנחנו משלמים כמעט 8.80 שקל לקוב. לאן הולך הכסף הזה? הוא נשאר בתאגידים וזה דבר שהמערכת הפוליטית חייבת להיות מעורבת בו".

- האם תעברו בשתיקה על ההתייקרות הצפויה?

"בימים הקרובים נתניע פעילות מחאתית".

גם המועצה לצרכנות שלחה מכתב התנגדות, שאותו הפנתה למועצת רשות המים: "התעריף כולל רכיבי תעריף לא ראויים ולא צודקים. כל עוד לא הוסדרו הכשלים עליהם הצביע המבקר בדוח מאוקטובר האחרון, לא ניתן להסכין עם העלאת מחירים".

המועצה מצטטת את דוח מבקר המדינה, שלפי התחשיב של "מקורות" לגבי עלות המים אינו מעודכן, כי התחשיבים והאומדנים נחתמו בהסכם בין המדינה ובין מקורות ב-1993: "קביעת תעריף שאינו מבוסס על תחשיב עלויות בפועל אינה עולה בקנה אחד עם החוק, והיא שערורייתית".

קו פרשת המים

כזכור, עד שנת 2010 היו המים מצרך יחסית זול, אך אז הוחלט על רפורמה בחישוב התעריפים, מה שהקפיץ את חשבונות המים במאות אחוזים. במסגרת הרפורמה גם הוקמו תאגידי המים. השינוי העיקרי ברפורמה כולל תעריף האמור לשקף את עלות הפקת המים, לרבות התפלתם ואחזקת מערכות הביוב.

המעבר לשיטת התשלום הזו כללה עלייה חדה במחירי המים. את העלייה הזאת נימקה רשות המים בצורך לכסות את צורכי ההשקעות והתפעול, ובמעבר נרחב למים מותפלים שעולים הרבה יותר.

"גלובס" מסביר כיצד התנפחו חשבונות המים:

■ התעריף לקוב מים התייקר

הרפורמה בגביית המים החלה ב-1 בינואר 2010, עם התייקרות מיידית של 25%, כחלק מהתייקרות מדורגת של 40%. המחיר לקוב מים יעמוד בינואר הקרוב על 9.1 שקלים (כולל מע"מ) לתעריף אחיד נמוך (שבמכסה לפי מספר הנפשות), ועל 14.6 שקל לקוב מים בתעריף אחיד גבוה, קרי בחריגה מהמכסה.

■ בוטלה מדרגת התשלום האמצעית

לפני 3 שנים הורכב החשבון הביתי מ-3 מדרגות תעריפים לפי צריכת מ"ק לנפש, מ-4.25 שקלים עד 8 שקלים, כך שהתעריף התייקר באופן מדורג. מרגע שנכנסה הרפורמה לתוקף, בוטלה מדרגת השימוש האמצעית, כך שהצרכנים מגיעים מהר מאוד לשלב החריגה.

■ קנס גבוה על חריגה מהמכסה

כעת יש מכסה בסיסית קטנה של 3.5 קוב לנפש לחודש בתשלום של 9.1 שקלים. כל חריגה ממנה מקפיצה את מחיר הקוב לכמעט 15 שקל. אמנם בתחילה המכסה הבסיסית הייתה נמוכה יותר - 2.5. קוב לנפש בחודש, אך גם לאחר שעלתה ל-3.5. קוב בשנת 2011 היא נמוכה מדי, ולראיה - רוב הצרכנים משלמים הרבה על החריגה.

■ 53 תאגידים ל-7.8 מיליון תושבים

טרם רפורמת המים גבו הרשויות המקומיות את תשלומי המים והעבירו את התשלום למקורות. עודפי הכספים שנכנסו לרשויות לא תמיד שימשו עבור תחזוקת תשתית המים, מה שגרם להזנחת המערכות ולליקויים רבים (נזילות, פיצוץ צינורות).

הרפורמה הפכה את משק המים למשק סגור, כך שתשלומים עבור מים יוקצו לטובת טיפול במערכות המים - ולשם כך הוקמו תאגידי המים, שצמצמו את מעורבות המדינה בנושא.

במקום שיופעלו תאגידים שיכללו כמה רשויות יחד, פועלים 53 תאגידים - לכל אחד מהם עלויות תפעול נפרדות שכמובן חלות על הצרכן.האם המרכז לשלטון מקומי הוא שמונע מיזוג של התאגידים? בעוד שבמרכז השלטון המקומי טוענים כי ריבוי תאגידים אינו גורם להוצאת מיותרת בתשלומי המים, מבקר המדינה חושב אחרת: בדוח האחרון הוא קובע בפירוש כי ריבוי תאגידי המים מגדיל את הוצאות התאגידים בכ-500 מיליון, וכי צמצום מספרם עשוי להפחית את התעריף בכ-7%.

הסוגייה מעוררת זעם גם במועצה לצרכנות: "אזלת-היד של הרשויות למול נציגי השלטון המקומי מתגלגלת לפתחם של הצרכנים, שנאלצים לשלם על הכישלון המתמשך לקיים את המדיניות המוצהרת של המדינה באמצעות רשות המים, האוצר ואחרים".

אפילו למערכת הבחירות התגלגל הנושא, כאשר לאחרונה הזכיר אותו יאיר לפיד, יו"ר מפלגת "יש עתיד", כשאמר כי תאגידי המים הם שחיתות: "יש 53 תאגידי מים, כשיש דוח שאומר שמספיק שיהיו 13. אנשים תפסו ג'ובים בתאגידי המים, ועכשיו הם יושבים על הכיסא שלהם חזק".

■ הטלת מע"מ על המים

תאגידי המים הם חברות לכל דבר ולכן גובים מע"מ על מים. נושא זה מעסיק רבים, ואף הונחו הצעות חוק בכנסת בדרישה לבטלו.

גם סוגייה זו מוזכרת לא אחת במערכת הבחירות, למשל על-ידי ציפי לבני, שטוענת כי כבר החלה בפעילות לביטול המע"מ, וכי בכוונתה להמשיך ולקדם זאת.

התעשיינים: המוצרים יתייקרו - והצרכנים ישלמו

מחירי המים לתעשייה צפויים לעלות ב-17.5%, עלייה שגררה תגובה נזעמת מצד התאחדות התעשיינים: "אישור העלאת תעריפי המים לתעשייה בהיקף של כ-100 מיליון שקל, היא החלטה אומללה, שמטרתה לממן את תאגידי המים".

לפיכך הודיע נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, כי הוא מתכוון לפנות לראש הממשלה בדרישה להקפיא את ההחלטה, ומזכיר כי התייקרות כזו תחול על הצרכנים בדרך עקיפה כשתגולם במחירי המוצרים.

אחת הסיבות להתייקרות מחירי המים לאחר הרפורמה ב-2009 נעוצה בעובדה שהוטל על הצרכן לסבסד את ההקלות שקיבלו בזמנו התעשיינים והחקלאים. מכאן, שבמקרה שמחירי המים התעשיינים יעלו כפי שנקבע מראש, אמור היה הצרכן הביתי לחוש הקלה והפחתה בתעריפים, באמצעות קיזוז הסבסוד.

הוזלה כזו לא נראתה, אך ברשות המים טוענים כי זו הסיבה שהחשבון הפרטי מתייקר "רק" ב-2.8% ולא יותר.

תגובות

תגובת רשות המים: העלייה הצפויה קטנה הודות להתייעלות

לנושא הצריכה הקבועה לנפש: "כמות של 3.5 קוב לנפש לחודש (7 קוב לנפש לחשבון) היא כמות ריאלית המעודדת שימוש מושכל במים, וכמות זו מספיקה לשימושי משק הבית הבסיסיים".

בנושא מיזוג תאגידים: "הרשות פועלת בנחישות למיזוג של תאגידים כדי להוביל למיצוי יתרונות לגודל וניהול יעיל יותר, ופועלת לצמצום המספר מכ-54 תאגידים לכ-15 תאגידים אזוריים כיעד אסטרטגי. מספר זה יביא להתייעלות נוספת במשק המים, דבר אשר יבוא לביטוי גם בתעריף המים".

בנושא קיזוז הסבסוד לחקלאים מחשבונות הצרכנים: "המדינה הגיעה להסדר עם התעשיינים ועם החקלאים, שתעריפי המים שלהם היו במשך שנים נמוכות משמעותית מעלות אספקת השירותים, ונקבע כי הם ייהנו מתקופת הסתגלות אשר במהלכה יעלו התעריפים במתווה רב שנתי מוסכם. תעריף המים לבית היה אמור להתייקר בכ-7% (בשל עליית תעריפי החשמל והאנרגיה והצורך בקניית כמויות גדולות של מים מותפלים במהלך שנת 2013), אך התייעלות במשק המים אפשרה להקטין את העלייה הצפויה ל-2.8% בלבד. אי-מימוש עליית התעריף לתעשייה כמוסכם תוביל להעלאת תעריף נוספת לצרכן הביתי".

תגובת משרד האוצר: פועלים לצמצום תאגידים

"החלטת מועצת רשות המים בדבר עליית התעריפים הצפויה בינואר התקבלה לאור שינויים בעלויות אספקת המים, הקשורים לעלייה משמעותית במחירי האנרגיה והגדלת היקף המים המותפלים בשנת 2013.

"משרד האוצר ורשות המים פועלים במספר ערוצים לצירוף רשויות לתאגידים קיימים ולצמצום מספר התאגידים, במטרה לייעל את ניהול משק המים המקומי.

"חשוב לציין כי כבר כיום תעריף המים אינו מכיל עלויות עודפות הנובעות מהתנהלות לא יעילה של התאגידים הקיימים".

פרשנות / דפנה הראל-כפיר: כשהממשלה ממלאת פיה מים

נכון, היו כאן כמה שנים של בצורת. חודשים ארוכים של חורף עם ימים גשומים שאת מספרם אפשר למנות על יד אחת. מיטב הידוענים נרתמו כדי להעמיק את תחושת המשבר ולהגביר את המודעות לחיסכון במים.

אבל השנים האלה חלפו, וכבר בשנה שעברה נהנינו מגשמי ברכה רבים. לכן, אי-אפשר להימנע מהתחושה שמצוקת המים וההזדהות שהיא עוררה אז בציבור - שנענה לקריאה לחסוך במים, התקין חסכמים וייבש את הגינות - נוצלה לרעה על-ידי הממשלה ורשות המים.

באורח פלא, ההחלטה להטיל מע"מ על המים עברה בשקט, וגם הקצאת המכסות הנמוכות - שכל חריגה מהן עולה ביוקר, וכך הפך המצרך הכי בסיסי וחיוני לקיומנו למצרך שהוא על גבול המותרות.

לצרכנים מצדם הרבה יותר קשה להתמודד עם גזירה מסוג זה - הן משום שהיא אינה מוטלת על-ידי חברה מסחרית שאפשר להחרים, והן משום שזה לא מסוג המוצרים שאפשר להפסיק לצרוך.

הם לא יכולים פשוט לסגור את הברז ולהתנתק, הם לא יכולים לקרוא לחרם צרכנים בפייסבוק, והם לא יכולים להצביע ברגליים להחליט לקנות מים של חברה אחרת. הממשלה מנצלת את חוסר האונים הזה, כי מה יותר קל מאשר לסחוט לקוח שבוי?

הדבר היחיד שיכולים הצרכנים לעשות הוא רעש. להפעיל לחץ ציבורי.

בשורה התחתונה, בימי הממשלה הזאת שילמו הצרכנים על מים יותר מאשר אי-פעם. אם יכול היה ראש הממשלה להתערב כדי למנוע את התייקרות הלחם שבפיקוח, הרי הוא יכול להתערב גם כאן. אם בחר לפני מספר חודשים לצמצם את התייקרות הדלק - הרי שהוא יכול לבחור לבלום את התייקרות המים.

אם בעבר נסוג נתניהו מכוונתו להטיל מע"מ על הירקות והפירות, הרי שהוא יכול לבטל את המע"מ גם על המים. ואם רק לפני שבועיים החליטו נתניהו ושטייניץ למנוע את התייקרות מוצרי החלב שבפיקוח ב-5%, הרי שגם בנושא המים הם יכולים להחליט להתערב.

השאלה היא מתי יטבעו הצרכנים בים ההוצאות ההולכות וגדלות ויכריזו שהגיעו מים עד נפש.

המחיר לקוב מים

עוד כתבות

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

בניין הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock, Fabio Nodari

לאחר התקיפה הישראלית באיראן: הבורסות יורדות, הנפט מזנק ומה צפוי לשקל?

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי מאבד כ-2.5% ● מחירי הנפט מזנקים: מחיר חבית ברנט קפץ ל-89 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים ● הדולר צפוי להתחזק באופן משמעותי מול השקל

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן