גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שילון: "אם ערוץ 10 היה מנוהל נכון, הוא היה קורע לערוץ 2 את הצורה"

20 שנה להקמתו של ערוץ 2, ארבעת האנשים שעשו היסטוריה והקימו את הערוץ המצליח בעולם המערבי, נפגשים לפסגה נדירה ■ אלכס גלעדי, דן שילון, יוחנן צנגן ועוזי פלד על היום שבו נולדה האלטרנטיבה לערוץ 1

משרדי קשת שברמת החייל בתל-אביב היו כמעט שוממים. באופן שספק אם יכול היה להיות סמלי ממנו, בדיוק באותו יום, התקיים כמה עשרות קילומטרים משם, בנווה אילן, גמר "האח הגדול", המוצר הערוץ-שתיימי האולטימטיבי של השנים האחרונות, וגם אחרוני העובדים שעוד נותרו במקום מיהרו לאסוף את חפציהם כדי להתייצב ולקחת חלק בעוד אירוע שיא מלוטש ועתיר רייטינג בהפקת הזכיינית שמעסיקה אותם.

אבל את ארבעת הגברים שהחלו לעשות את דרכם לתוך חדר הישיבות הגדול שבמשרדי קשת - שלושה מהם בגופם ואחד רק בקולו - הגמר הזה לא עניין. רובם לא עמדו לצפות בו, ולא נמנו עם קרוב ל-1.3 מיליון מאזרחי ישראל שהתיישבו כמה שעות מאוחר יותר מול המקלטים והיו יכולים לספר בפירוט מרשים את קורותיהם בחודשים האחרונים של טהוניה רובל או של גילי מיילי.

כמה מבין הצופים הללו היו יכולים לספר דבר מה בעל ערך על עוזי פלד, יוחנן צנגן, דן שילון או אלכס גלעדי, ארבעת המנכ"לים הראשונים של 3 זכייניות ערוץ 2? כמה היו מזהים מישהו מהם ברחוב? קרוב לוודאי שמיעוט מבוטל. ובכל זאת, את הקשר הדו-כיווני הזה לא ניתן להתיר: פלד, מנכ"ל טלעד הראשון, צנגן ושילון, לשעבר המנכ"לים המשותפים של רשת, וגלעדי, שהיה מנכ"ל קשת בשנותיה הראשונות והיום נשיאה, השפיעו באופן עמוק על תרבותם ועל חייהם של מיליוני אזרחי ישראל; ומנגד, "האח הגדול" הוא נכון לעכשיו אחד התוצרים הסופיים והמובהקים של מהפכת השידור המסחרי שיצאה לדרך בהובלתם, ב-4 בנובמבר 1993.

20 שנה חלפו מאז, ולציון המאורע כינסנו אותם למפגש משותף. שלושת אנשי רשת וטלעד הגיעו למשרדי קשת, פעם מתחרה עסקית, ואילו גלעדי, שמכהן כנשיא הזכיינית במקביל להיותו חבר הוועד האולימפי ולכן שוהה בימים אלה בריו דה ז'נרו, הועלה על קו הטלפון. אז מה הם חושבים על יציר כפיהם ממרחק השנים? האם האמינו כבר בראשית הדרך שהערוץ יהפוך לגוף השידור המצליח בעולם המערבי? במה הם גאים ועל מה הם מתחרטים? התשובות לפניכם.

השמועות על מותו היו מוקדמות

"אנחנו זיהינו כבר בהקמת ערוץ 1 שאין לו סיכוי להתנהל בצורה מתקבלת על הדעת אם הוא לא יהיה במצב של תחרות", מציין דן שילון את הנקודה שבה הכל התחיל.

עוזי פלד היה ממקימי הערוץ הממלכתי ב-1968, ושילון הצטרף אז לצוות ההקמה. גלעדי הגיע זמן קצר אחר כך, וצנגן הצטרף ב-1976 ככתב ספורט.

"זה התחיל אצל כולנו הרבה לפי המכרזים לערוץ 2", אומר פלד. "לכל אחד מאיתנו היה חלום. אנחנו בוגרי רשות השידור וכולנו ידענו שכך לא מנהלים טלוויזיה, וכולנו רצינו לעשות משהו אחר. כשעזבתי את רשות השידור, והייתי ראשון העוזבים, הייתי בטוח שבתוך 5-6 שנים יהיה ערוץ שני. לא ידעתי שאחכה 20 שנה".

- לאן תכננתם לקחת את הערוץ?

גלעדי: "היינו כולנו מאוד-מאוד רעבים להצליח. ולהצליח היה לעשות קודם כל את המסך דובר עברית, בטח בפריים טיים, והכי מסחרי, סוער, תופס, הכי מגוון שאפשר, כדי לתת לקהל את מה שהקהל רוצה ולא מה שרוצים אניני הטעם. לכן נולד המשפט שלי 'למסעודה משדרות ולאברמוביץ' מיבנאל'".

פלד: "סדרה של מחקרים שעשינו העלתה שמה שהציבור צמא לו בעיקר זה תוכניות בעברית. בשנה אחת בלבד, 94', ערוץ 2 על שלושת זכייניו עשה יותר דרמה ישראלית ממה שהערוץ הראשון עשה במשך 20 שנה במצטבר. זה דבר שקשה בכלל להסביר".

אחרי הגרלה שערכו המנכ"לים ביניהם, במשרדי הרשות השנייה (שילון התעקש שצנגן ישלוף את הפתק בשם רשת, כי אין לו מזל), נקבע כי טלעד תוביל את יום השידורים הראשון.

הלוח שהכין פלד כלל ראיון חגיגי של אילנה דיין ורפי רשף עם ראש הממשלה יצחק רבין, ומיד אחר כך סרט דוקומנטרי מקורי. "עכשיו אני מגיע לדבר שהיה נורא", נזכר פלד. "לצערי, עד היום אני לא מצליח להגיד את השם שלו על יד נשים. 'עגיל בזין'. אבל זה היה סרט יוצא מן הכלל על ג'יגולו, ושמנו אותו מיד אחרי הריאיון עם רבין. היושב ראש של טלעד הגיע הביתה ב-3 לפנות בוקר, אחרי המסיבה הגדולה שערכנו, ושמע במענה הקולי את קולו של שר החינוך אמנון רובינשטיין אומר, 'אם הקמנו את ערוץ 2 בשביל 'עגיל בזין', טעינו'".

היחסים בין הארבעה קורקטיים עד חמימים. "מעולם לא רבנו", הם מסכימים. ועם זאת, אין להתעלם מהעובדה שחוק הרשות השנייה די תקע אותם יחד באותו הערוץ, קודם כ-3 זכיינים, ובהמשך, לאחר המכרז השני ב-2005, בו הפסידה טלעד, בזוגיות מוזרה. "זה אחד החוקים היותר מטומטמים שיש", אומר דן שילון. "תחנת טלוויזיה שמחלקים אותה ל-3 גורמים, שכל אחד היה עלול למשוך לכיוונים שונים. אנחנו כמובן חשבנו שזו טעות, שעדיף שיהיו שני ערוצים מלאים לשני זכיינים, ולא ערוץ אחד ל-3 זכיינים. אבל הדבר המדהים שקרה הוא שלמרות הטמטום של החוק הזה, שלושת הזכיינים אופיינו בצורה שונה זה מזה והשיגו את התוצאות הכי רצויות לערוץ 2 באופן לגמרי נפרד".

שילון זוכר היטב את הריאיון שהעניק פלד לרדיו בבוקר עליית הערוץ. "אני נוסע באוטו", נזכר שילון, "ופתאום אני שומע אותו אומר - זה מכה בי כברק - 'רבותיי המפרסמים והפרסומאים, אני מבקש לא לפנות אלינו, אנחנו מלאים'. ואז אני אומר ליוחנן 'איפה נכשלנו? איך זה שבטלעד מלאים ואצלנו הכל פנוי?'. מתברר שבטלעד באמת לא היה מקום - השאלה היא כמובן המחירים. תוך זמן קצר גילינו שטלעד, קשת ואנחנו היינו בדיוק באותו מצב כלכלי בחודשים הראשונים - מצב כלכלי גרוע".

- ואיך משנים את התפיסה המחשבתית, שעכשיו צריך להרוויח כסף מהטלוויזיה?

צנגן: "זה שידענו שאנחנו הולכים לחיות מפרסומות, שזה דבר שהוא פונקציה של ההצלחה שלך, ולא מאגרה שזה כמו מס, חייב אותנו לחשוב אחרת לגמרי. בגלל המבנה של הערוץ היו 3 מנהלי תוכניות ו-3 מנהלי דרמה ודוקומנטרי, ובעצם בשנים הראשונות של ערוץ 2, כל ערב שידור היה מבחינת ההשקעה בו כמו ערב יום העצמאות בערוץ 1. זו הייתה חגיגה בלתי פוסקת, וזה היה כיף ענק להיות בתקופה ההיא, מה גם, שזה הצליח. גם המפרסמים, למרות כל ההתנגדויות שהיו בהתחלה, למדו לאהוב את זה".

שילון: "היה אירוע לפרסומאים שבו אחד אחרי השני הם קמו ואמרו 'חבר'ה, תשכחו מזה, זה לא יעבוד'''.

צנגן: "הייתה כותרת ב'גלובס' עם הציטוט של דוד פוגל: 'ערוץ 2 מת'".

גלעדי: "'מותו של הערוץ השני'! ב-31 בדצמבר 93' הוא הכריז על מותנו".

פלד: "הם לא היו מוכנים. הם לא האמינו שיקום ערוץ 2, הם היו מכוונים למודעות בעיתון ולא ידעו איך מייצרים פרסומות בטלוויזיה, זו הייתה הבעיה העיקרית שלהם. לקח להם שנה-שנתיים עד שהם בכלל הבינו שטלוויזיה זו המדיה.

"אני זוכר שהמפרסמים, וגם חבריי פה, צחקו ממני כשבאנו עם תוכנית כמו 'עובדה'. עכשיו אני יכול לגלות, בהקשר למה שדן אמר, שבשלושת השבועות הראשונים לא הצלחנו לקבל ב'עובדה' אף פרסומת. אבל אחרי חודש עמדו בתור, משום שגם המפרסמים הבינו שתוכניות איכות הן חשובות. אז עשינו דברים כמו 'עובדה', ועשינו את 'החמישייה הקאמרית', שזה לא דבר של מה בכך".

גלעדי: "כמה שנים החזיקה 'החמישייה הקאמרית'? בסוף היא עברה לערוץ 1 וגם שם היא לא שרדה".

פלד: "היא עברה לערוץ 1, אלכס, בעד 2,000 דולר שלא רציתי לתת להם, ואמרתי להם בפרידה 'אתם תצטערו'. וכעבור חצי שנה הם רצו אחריי ואמרו 'אנחנו ניתן לך את ה-2,000 דולר רק קח אותנו בחזרה'''.

- בעשור הראשון נוצרה הגמוניה כלכלית מוחלטת של ערוץ 2.

"אפילו אני לא האמנתי שערוץ 2 נשאר הערוץ המסחרי הבודד. זה אחד הדברים הכי מוזרים שקרו, משום שהיה מקום להביא עוד ערוץ מסחרי, לא ערוץ 10 במתכונת שהביאו - זה היה טעות, ואנחנו התנגדנו לו. אנחנו הצענו שיקימו ערוץ נוסף במתכונת ערוץ 4 הבריטי, ואנחנו נממן אותו מהפרסומות שלנו. ממשלת ישראל לא הבינה את הכדור שהשלכנו לעברה".

גלעדי: "יש לממשלה מזל שלא הבינה! הסיפור של ערוץ 4 הוא בלוף קולוסאלי".

שילון: "כשערוץ 10 הוקם הייתה לי תוכנית בטלעד, ובאחת ההפסקות ישבתי עם עוזי והוא אמר לי: 'אין סיכוי לערוץ 10 להתרומם', ואני אמרתי לו 'אתה טועה, הוא יתרומם וייתן פייט'. אני כמובן טעיתי, אבל אני חושב שגם עוזי טעה, כי אילו ערוץ 10 היה מנוהל נכון, הוא היה קורע לנו את הצורה".

גלעדי: "אין ספק. ערוץ 10 עם אנשים אחרים היה נותן פייט מצוין. לא יודע אם עובר אותנו, אבל בטח לא נכנס לכישלון כספי מוחץ כל-כך".

"שידרנו גם תוכניות זבל"

- אתם מכירים את הטענה הגדולה נגד ערוץ 2, על תרבות הרייטינג וההשחתה וההשטחה של התרבות הישראלית. האם אתם מרגישים שרובץ עליכם חטא כלשהו?

"אני גאה שעמדתי בראש אחת מ-3 הזכייניות שהקימו את ערוץ 2, לא השטחנו את התרבות, אלא העלינו את קרנה. עשינו לטובת הצופים במדינת ישראל מה שמעט מאוד מקומות בעולם אולי עשו, העלינו את הרמה התרבותית בצורה יוצאת מהכלל".

גלעדי: "אני מבקש שתגידו לי איזה סרט אלים ראה קין בלילה לפני שהוא רצח את הבל. זה הבל הבלים. אתם מקשיבים לשטויות של האנשים שיושבים בבתי קפה ולא הצליחו להגיע לאף אחד מהערוצים, והם יורים את היריות שלהם. ככל שהעיתונאים המכובדים ינסו לנגח, אי-אפשר להפיל על ערוץ 2 את כל ההאשמות של ההתפתחות של מדינת ישראל".

צנגן: "השאלה היא מעליבה. ההפך הוא הנכון. ככל שמדובר בראשוני ערוץ 2, הנושא התרבותי עמד בראש מעיינינו. חשבנו שנהיה חסרי אחריות אם נמשיך לשדר לאליטות או לאלו שקל להגיע ולהתחנף אליהם, וראינו באחריות שלנו גם את הקהל הרחב יותר, שאליו אנחנו צריכים להגיע. והיה צריך הרבה מאוד אומץ לעשות את זה".

שילון: "אנחנו באים מתרבות של הערוץ הראשון, שלא רק שהוא מתעלם מרצונות הקהל, הוא בז לקהל. ואנחנו אמרנו 'בואו ניקח את הרייטינג ונשתמש במכשיר הזה כדי לדעת איפה נמצא הקהל, ואיך להביא אותו.

"ושלא נתחסד, שידרנו גם תוכניות זבל, וגם אני אשם בחלק מהתוכניות הגרועות ששודרו. אבל עוד לא נולד מנהל תחנת שידור שהוא חסין מטעויות. בשבוע הראשון שעלינו לשידור העלינו תוכנית שאני מתבייש בה עד היום - 'בין הסדינים' עם מיכל מירון ז"ל".

דודו טופז מאיים

- כשפרשת דודו טופז קרתה, הרגשתם שאולי יש כאן יציאה מבהילה מגבולות המסך של התופעה שהיא ערוץ 2?

גלעדי: "בשלב מסוים הוא הבין שהוא השתגע וחצה את כל הגבולות האפשריים. זה היה כמובן שוק גדול מאוד בשבילי".

שילון: "רבותיי, דודו טופז היה איש חולה. הכרתי אותו מהיותו בן 17 ועד שנים אחדות לפני שהוא התאבד. הוא היה מוכשר מאוד, הוא אדם שלמד משחק בלונדון, אבל הוא היה חולה, והמחלה שלו העבירה אותו על דעתו. גם כשהוא שידר אצל אלכס הוא היה בבעיה, ולימים הבעיה הזאת התפרצה בממדים מפלצתיים".

פלד: "בימים של הגשת המכרז הראשון, ואני אולי מספר את זה פה לראשונה, היה עליי לחץ בלתי רגיל להביא כוכבים. לבושתי, אני מוכרח להודות שדודו טופז הוחתם על-ידי בלחץ, והוא הופיע במכרז שלנו לערוץ 2. כאשר זכינו במכרז, הוא בא אליי לחדר ואמרתי 'סליחה, אנחנו מבטלים את ההסכם, לא ניקח אותך'. וזה היה, בין היתר, בגלל שראיתי בתוכניות שלו - שהיו גאוניות ללא ספק - כל מיני מרכיבים שלא יכולתי לחיות איתם בצורה טובה. וכל-כך שמחתי שזה לא בטלעד, שאתם לא מתארים לכם! הוא הגיב בכעס גדול, ויש לי מכתב ממנו עד עצם היום הזה, שאומר 'אתה עוד תשמע ממני'".

- אתם אוהבים את מה שאתם רואים היום בערוץ 2?

פלד: "לי יש אלרגיה לתוכניות ריאליטי, אני לא צופה בהן. אז לצערי חלק גדול מהזמן אני לא נמצא בערוץ 2. אבל החדשות, המהדורה המרכזית ב-20:00 בערב, היא תוכנית ברמה גבוהה ביותר, עם סקופים וכתבים מצוינים".

צנגן: "לי אין שום דבר נגד ריאליטי, כמובן תלוי במינון. ב'האח הגדול' אני מציץ, כי זה מסקרן אותי, אני לא רואה אותה באופן קבוע. את 'המירוץ למיליון' אני לא מחמיץ. אני מאוד נהנה מתוכניות הסאטירה 'ארץ נהדרת' ו'מצב האומה'".

שילון: "אני לא רואה ריאליטי, לא מעניין אותי. אבל זה לא משנה, כי אני חושב שאנחנו המדינה היחידה בעולם ששואלים בה 'מה אתה חושב על הטלוויזיה?'. אנחנו צריכים לברר לעצמנו, כל אדם בבית, מה הוא אוהב, ומה הוא לא אוהב, וכל אחד צריך לבחור לעצמו".

גלעדי: "כשאני מסתכל היום על ערוץ 2 שאין כמותו בעולם, שמגיע ליעדים הגדולים ביותר האפשריים, אז אני אומר שהם היום הרבה יותר מוצלחים מאיתנו. אבל את האבנים הראשונות אנחנו היינו צריכים לסקל. אנחנו היינו צריכים לפרוץ את הדרך הזו, ולסמן את היעד, כדי להכין את הפלטפורמה הזו, אבל אלה שבאו אחרינו עשו עבודה עוד יותר טובה. את ההצלחה הזו של ערוץ 2, באופן הזה, לא צפיתי. צפיתי שהוא יהיה דומיננטי, אבל לא כל-כך דומיננטי".

*** הכתבה המלאה - במגזין "פירמה"

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

1,800 תביעות ויותר מאלף מפונים: הנזקים עליהם מפצה רשות המסים

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%