גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסתמן: וואלה תרכוש את מלוא הבעלות באתר יד2

וואלה, שמחזיקה כיום ב-75% מהאתר הלוחות הפופולרי, תרכוש את היתרה ממקימת האתר, חברת קורל תל, בתמורה ל-30-40 מיליון שקל ■ המהלך מבוסס על מתווה העסקה שנחתמה לפני 3 שנים, ששיקף ליד2 שווי של 156 מיליון שקל

וואלה בדרך להשלמת השתלטותה על אתר הלוחות הפופולרי יד2, וזאת 3 שנים לאחר שרכשה את השליטה בו.

בחודש יולי 2010 נחתמה אחת העסקאות הגדולות בזירת האינטרנט המקומית, שבמסגרתה רכשה חברת וואלה 75% מאתר יד2 בתמורה ל-117.5 מיליון שקל ולפי שווי של 156 מיליון שקל.

במסגרת ההסכם שנחתם מול חברת קורל תל, בעלת יד2, קיבלה וואלה אופציית רכש לרכישת יתרת האחזקות באתר הלוחות.

ל"גלובס" נודע כי בוואלה מדברים כבר זמן רב על שליטה מלאה ביד2, ובשבועות האחרונים מנסים לגבש את מקורות המימון, שישמשו לרכישת 25% מהאחזקות הנותרות באתר הלוחות.

על-פי ההסכם המקורי, וואלה קיבלה אופציית רכש ליתרת האחזקות לפי מכפיל 6.5 על ה-EBITDA, לפי שווי חברה שלא יפחת מ-125 מיליון שקל ולא יעלה על סך של 200 מיליון שקל. מנגד, וואלה הקנתה לבעלי הזכויות הנותרות אופציית מכר במחיר קבוע, לפי שווי חברה של 125 מיליון שקל.

את שווי החברה המדויק לא ניתן לדעת, כיוון שמאפריל 2012 וואלה הפסיקה להיסחר בבורסה, לאחר שבעלת המניות, חברת בזק, רכשה את כלל מניות האתר, כולל את אלה שהוחזקו בידי הציבור, המוסדיים והעובדים.

ההערכות בתעשייה הן כי וואלה תרכוש את 25% האחזקות הנותרות ביד2 תמורת 30-40 מיליון שקל. כלומר, שווי מוערך של 160-120 מיליון שקל בחברה.

אתר יד2 נחשב לאחד האתרים הפופולריים בישראל. על-פי הנתונים האחרונים של ועדת המדרוג באינטרנט, שהתפרקה באחרונה ושמתייחסים לחודש יולי, באתר יד2 גולשים מדי חודש כמיליון גולשים בפועל (Real Users). האתר נחשב לאתר השביעי בפופולריות שלו בקרב האתרים הישראליים.

דומיננטית בתחום

יד2 נחשב למנוע צמיחה משמעותי עבור וואלה ומהווה נתח לא מבוטל מהכנסות האתר. הדומיננטיות של אתר הלוחות בשוק הישראלי באה לידי ביטוי בלוחות למכירת מוצרי יד שנייה ובמודעות רכב ודירות. את יד2 מנהל ב-3.5 השנים האחרונות יבין גיל-מור, שהחליף בתפקיד את שון תל, המייסד וכיום היו"ר.

אם עסקת המכירה תצא לפועל, צפויה ההנהלה להמשיך להתנהל במתכונתה נוכחית, והאתר צפוי להמשיך ולהתנהל באופן עצמאי יחסית, כפי שהוא מתנהל כיום.

מבחינת שון תל, מדובר בסגירת מעגל מוצלחת לחברה שהקים ב-2005. השקעתו ההתחלתית ביד2 הסתכמה ב-350 אלף דולר בלבד. ב-2008 מכר 49% מקורל תל - החברה המחזיקה ביד2, תמורת 42 מיליון שקל לקרן טייגר הולדינגס האמריקאית. בשלב מאוחר יותר רכשה וואלה את חלקה של טייגר הולדינגס וכן את חלקו של תל - 26%, כך שתל עצמו נותר עם 25% מקורל תל.

כעת, תל צפוי להכניס עוד 30-40 מיליון שקל ממכירת יתרת אחזקותיו באתר הלוחות. בחישוב כולל הוא יכניס לאורך השנים כ-118 מיליון שקל ממכירת אחזקותיו באתר - תשואה של 9,500% על ההשקעה הראשונית.

תל סירב להתייחס לעסקה המתגבשת וציין כי "אכן לוואלה יש זכות לרכישת יתרת האחזקות ביד2 לפי ההסכם המקורי מלפני 3 שנים, אך לא ידוע לי על פנייה אלינו בנושא".

מנכ"ל וואלה, אילן ישועה, מסר בתגובה: "אני לא יכול להגיב בעניין".

על תפוז ונענע10 שילמו פחות

אם מסתכלים על תעשיית האינטרנט הישראלית, נראה כי ההסכם המקורי בין וואלה ליד2 התייחס לתקופה אחרת לגמרי.

אמנם קשה לאמוד היום את שוויה של יד2, אך מספיק להסתכל על עסקאות אחרות שהושלמו באחרונה בשוק המקומי בקרב אתרים פופולריים יותר, כדי להבין שהמציאות השתנתה לא מעט, והשווי של האתרים צנח.

בתחילת ספטמבר נמכרה פעילות האינטרנט ועסקי הליבה של חברת "תפוז אנשים" לחברת "קו מנחה", ב-4.3 מיליון שקל בלבד. המכירה כוללת גם את אתר הווידיאו Flix וכן 50.1% מאתר הילדים "דף הבית הראשון שלי". 7 שנים קודם לכן, תפוז הונפקה בבורסה הישראלית לפי שווי של 80 מיליון שקל.

גם במקרה של נענע10 נרשמה שחיקה משמעותית בשווי לאור העסקה שנחתמה בדיוק לפני שנה, שבמסגרתה רכשה חברת JCS של רון לאודר 50% מהאתר לפי שווי של 10 מיליון שקל. חברת JCS רכשה את האחזקות מידי נטוויז'ן, כשיתרת האחזקות היא בידי ערוץ 10, שלאודר מחזיק 50% ממנו.

העסקה אשתקד לא הייתה במזומן אלא ברטר, שבמסגרתו תוכל אי.די.בי, בעלת השליטה בנטוויז'ן, לפרסם בערוץ 10 ובאתר נענע10 במשך כשנתיים.

5 שנים קודם לכן, כשערוץ 10 נכנס לתמונה, הוא רכש 50% מהאתר מידי נטוויז'ן, לפי שווי של 22.5 מיליון דולר (כ-90 מיליון שקל אז), כשגם במקרה זה היה מדובר בעסקה שכוללת מרכיבי תוכן וקידום מסחרי.

שנתיים לאחר מכן נחתך השווי לכ-56 מיליון שקל, כשנטוויז'ן ביצעה הערכת שווי מחודשת.

יד 2

עוד כתבות

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

למשקיעים עם אורך נשימה: האם כאן מסתתרת ההזדמנות הנדל"נית הבאה?

פינוי התושבים מקריית שמונה הוביל לקיפאון בשוק הנדל"ן בעיר ● האם המלחמה יצרה הזדמנויות חדשות למשקיעים עם אורך נשימה?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% ● מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? ● BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" ● בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

חברת הלואו קוסט הזו רק חזרה לישראל, וכעת חוסמת הזמנת כרטיסים עד אוקטובר

חברת התעופה איזי ג'ט הודיעה כי היא משהה את הפעילות בישראל עד 21 באפריל, אך באתר החברה לא ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

תוכנית הכשרת הסייבר למפוני כפר עזה / צילום: CyberProof

החברה שמסייעת למפוני קיבוץ כפר עזה לעבור הסבה מקצועית לתחום הסייבר

בנק דיסקונט ועמותת אלו"ט חברו למיזם משותף בו ילדי המפונים במלונות ים המלח לקחו חלק בסדנאות ציור שבהן התבקשו לצייר בהשראת המילים "חופש" ו"תקווה" ● סטארט-אפ ההכשרות להייטק, Elevation, יאפשר למפונים לעבור הכשרות במטרה לספק להם עבודה והכנסה בתחום בניית האתרים ● ישראל מתגייסת

פרופ' רות פלאטו-שנער ואילנית אדסמן / צילום: איתמר מילרד, ניקי וסטפהל

כיצד שקל דיגיטלי יכול היה לסייע במלחמת "חרבות ברזל"

לשקל הדיגיטלי יש שלושה יתרונות אשר יכלו לבוא לידי ביטוי משמעותי במשבר הביטחוני והכלכלי הנוכחי: יעילות ביצוע תשלומים, הגשמת מדיניות ממשלתית וצמצום הסיכון של מימון טרור

עומדים - אסף גריס ושירי הייסר, יושבים - זיו קורן (מימין) וניב חורש / צילום: שי פרנקו

משרד הפרסום ראובני-פרידן ממנה מנכ"לים חדשים: שירי הייסר ואסף גריס

בראובני-פרידן ממשיכים את המודל לפיו המושכות נמצאות בידי מנכ"לים משותפים ● זיו קורן וניב חורש, שמילאו את התפקיד עד כה, יכהנו כמנכ"לי הקבוצה, הכוללת עוד ארבע חברות ● לדברי השניים, "אצלנו אי-אפשר להצניח מנכ"לים מבחוץ, גם אם הם מנהלים ואנשי מקצוע מצוינים"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

בנק J.P. Morgan / צילום: Reuters, Nicolas Economou

ריביות גבוהות היוו מכונת מזומנים לבנקים. לא עוד

הבנקים האמריקאים ג'יי. פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ הציגו דוחות טובים מהצפוי לרבעון הראשון, אך התחזיות שלהם קדימה מופחתות ● כשריבית הפד נותרת גבוהה, ייאלצו הבנקים לשלם יותר על פיקדונות, ומנגד יעמידו פחות הלוואות

ישי דוידי - מייסד ומנכ''ל פימי / צילום: יונתן בלום

פימי מכרה מניות של אורביט ב-100 מיליון שקל. אלה הרוכשים

הרוכשים העיקריים הם בתי ההשקעות מור ומיטב ● פימי מכרה את המניות אחרי זינוק של כ-37% במניה ותמשיך להיות בעלת השליטה בחברה ● התשואה של פימי על ההשקעה באורביט עומדת על 400%

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה: "לבנקים יש אחריות לרווחה הכלכלית של הציבור, יש מקום לדירקטיבה מצד הפיקוח שתקדם זאת"

מנכ"ל וואן זירו אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

החל מהחודש הבא: מחירי החלב בפיקוח עולים בכ-4.5%

החל מ-1 במאי ייכנס לתוקפו עדכון במחירי מוצרי החלב, שיעלו בשיעור של כ-4.5% ● אלה המוצרים שצפויים להתייקר בעקבות העדכון

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

פועלים עובדים באתר בנייה / צילום: Shutterstock

יותר ביקוש לפועלי בניין ועובדים בלתי מקצועיים, פחות למהנדסים ואקדמאים

שיעור התעסוקה עלה במרץ במקצת ועומד על 60.8%, ושיעור האבטלה הצטמצם ועומד על רמה של 3.1% ● עם זאת, ייתכן כי הגיוס הנרחב למילואים מצמצם מלאכותית את שיעור האבטלה

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

בחינות הסמכה / צילום: אלון רון

תוצאות בחינת ההסמכה בראיית חשבון: הסטודנטים של מכללת ספיר בראש

מדובר בבחינת ההסמכה הראשונה שהתקיימה מאז פרוץ המלחמה ● הסטודנטים מהאוניברסיטה העברית נמצאים בתחתית הטבלה ● שיעור המעבר הכללי של כלל הנבחנים בבחינה עומד על 68%

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ