גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרב על שוק הפרסום בטלוויזיה: ניתוח מסקנות ועדת שחם

עפ"י המסתמן, ועדת שחם תגמיש מעט את הרף ותאפשר לחברות המדיה להגיע כל אחת לנתח של 20% משוק הפרסום בטלוויזיה ■ האם הבריתות שנרקמו בין המשרדים יחזיקו מעמד, ומה האינטרס של כל אחד מהשחקנים בשוק?

ועדת שחם דנה, הזכייניות ישנו

עד לאחרונה לא עניינו יעקב שחם והוועדה שבראשה הוא עומד כמעט אף אחד בענף הפרסום. אמנם כשהוועדה ערכה מפגש שעסק בתחום רכש המדיה ועמלות היתר הגיעו לדיון מספר בכירים מהענף, אבל באופן כללי בשוק נשאו עיניים סקרניות לבדיקה שהתנהלה דווקא באותה עת במשרדי הממונה על ההגבלים העסקיים, שם למדו לעומק לאורך זמן את שוק המדיה והשחקנים בו. לכן, כשהתחילו להתפרסם ב"גלובס" כיוונים ראשונים של המסקנות שאותן מתעתדת הוועדה להגיש, התקבל הדבר בקרב רוב השחקנים כמו גם על אמצעי המדיה, בהפתעה מוחלטת.

דברים ברורים לא נאמרו. שחם וחברי הוועדה העדיפו כל העת לא להגיב בתקשורת, אך המגמה שהחלה להצטייר החוצה, שעליה קיבלו הפרסומאים אישוש בלתי רשמי, הייתה ברורה - לא הגבלת הכוח של חברות המדיה, אלא ריסוק מוחלט של המודלים הקיימים, וכמעט חזרה לימים ששיתופי-פעולה בין המשרדים היו בלתי אפשריים, וכל משרד קנה לעצמו מדיה.

המספרים הראשוניים דיברו על החלת הסעיף בתקנות הרשות השנייה המדבר על מגבלה של עד 10% לרוכש מדיה גם על חברות המדיה, בעוד שעד אז הוחל סעיף זה רק על מפרסמים. בהמלצות המקוריות ניתן היה להגיע, בתנאים מסוימים, גם ל-15%, מה שהביא את הרף שאותו התעתדה להציב ועדת שחם לנמוך בהרבה מזה שהסתמן שהממונה על ההגבלים העסקיים עומד להציב.

במשרדי הפרסום הבינו מיד שאם לא יטפלו בנושא, התגלגלות המסקנות עלולה להפוך לדרמה. מנגד, לזכיינות הטלוויזיה לקח יותר זמן להפנים. שם לא חשבו בכלל שלהמלצות, אם יתקבלו, תהיה השפעה ביום שאחרי המעבר לרישיונות. רק אחר-כך, באמצעות היועצים המשפטיים, הבינו שנדוניה כזאת, אם תתקבל, תעבור גם לתקופת הרישיונות. במשרדים סברו כי בסופו של דבר מי שבכוחו להחליט על השוק הוא הממונה על ההגבלים.

רק שאיש לא טרח לבדוק במשרדי הממונה אם יש בעיה של כפל רגולטורי, כי אם היו טורחים לבדוק, היה מתברר כי במשרדי הממונה לא רק שלא רואים מצב רגולטורי בעייתי בכך שהם מגבילים את חברות המדיה מתוך הסתכלות על התחרות, בעוד שוועדת שחם, שמטרתה לבחון את מבנה שוק הטלוויזיה, אמורה להגביל את הזכייניות מתוך זווית ראייה אחרת. אלא שיותר מזה, אנשי הממונה נפגשו עם נציגי ועדת שחם ודנו בדברים.

ציר גיא-שילוח-סמסונוב

בענף הפרסום הבינו את הבעיה שעלולה להיווצר וחלק מבכירי הענף נרתמו לעבוד בשיתוף-פעולה כדי לבטל את רוע הגזרה. למה רק חלק? כי בענף הפרסום, כמו בענף הפרסום, לאינטרס הפרטי יש תמיד משקל כבד. בעוד שפרסומאים כמו גיל סמסונוב, אילן שילוח ואמיר גיא הורידו את הכפפות ויצאו למלחמה בשחם בדרכים גלויות וסמויות, הרי שהיו פרסומאים אחרים שלא רק שלא סייעו אלא אף עזרו לשחם באופן ישיר ועקיף - עוד לפני גיבוש סופי של המסקנות.

כד להבין מה הזיז כל שחקן ולאן המשחק עוד יכול להתגלגל, חשוב להכיר את מפת האינטרסים של כל שחקן ושחקן. שוק הפרסום בטלוויזיה נשלט לאורך שנים על-ידי חברת המדיה יוניברסל מקאן, שהלכה והתעצמה משנה לשנה. כמו שמלמד הפטור שנתן השבוע הממונה על ההגבלים לשיתוף-פעולה בין מקאן לגליקמן, יוניברסל לא רק הצליחה לקבל מהזכייניות מחיר טוב בהרבה משחקניות האחרות, היא גם הצליחה לשמור לעצמה מרווח לא מבוטל על הפער שבין המחיר שבו היא רוכשת את המדיה למחיר שבו היא מוכרת אותו.

חלק מההצלחה של יוניברסל בהשגת המחיר הנמוך, אינה רק בזכות עמלות-יתר גבוהות הניתנות על מחזורי פרסום עצומים, אלא גם על היכולת שלהם לקנות במחיר נמוך ולמכור במחיר גבוה. זה התאפשר בעיקר כי לקבוצת מקאן היה מספיק אומץ לקנות זמן אוויר מראש (אפ-פרונט) בעשרות מיליוני דולרים, שנלקחו כהלוואה מהבנק בריבית נמוכה, שהומר אחר כך לסחורה זולה שנמכרה במחיר גבוה מהריבית ששולמה.

עם הזמן, למדו עוד מספר מצומצם של שחקנים בשוק לעשות את זה - אבל איש מהם לא עשה זאת באותם היקפים ובאותה עוצמה כמו מקאן.

בנקודת הזמן שבה נערכו הבדיקות של השוק היו מספיק שחקנים שהעריכו שיוכלו לגדול עם הזמן ולשחק לפחות באופן חלקי במגרש שבו משחקת מקאן. לשחקנים הגדולים או הגדלים היה אינטרס להשאיר את המצב כפי שהוא. בוודאי למקאן, שכל שינוי שייעשה משמעותו עבורה ויתור על מיליוני דולרים, אבל גם לאחרים, שחושבים שהם יכולים להשתמש באותם כלים.

כך, החיבור שטווה סמסונוב בין היריבים לשעבר - קבוצת מקאן וקבוצת אדלר (שנולד על רקע הניסיונות של מודי כידון לייצר שינוי בשיטת התגמול הנהוגה בענף) הפך עם היוודע הכיוון של מסקנות שחם לציר ממשי.

אמיר גיא, מנכ"ל אדלר-חומסקי, שזה עתה נבחר לתפקיד יו"ר איגוד חברות הפרסום, מצא את עצמו מוביל קרב, כשמצדו האחד אילן שילוח הדוחף לקו אגרסיבי מאוד, מצדו האחר סמסונוב, שתמך בקו מיליטנטי אך מתוחכם יותר, וממול חלק מחברי האיגוד, שכלל לא רוצים שהמהלך שמוביל שחם ייכשל כי זה לא בהכרח עולה בקנה אחד עם האינטרסים שלהם.

הציר גיא-שילוח-סמסונוב היה זה שהביא להוצאת המכתב שדרש להזיז את שחם ולתת לממונה לפעול, ולחלק מהציר הזה היה חלק חשוב בעידוד הזכייניות להוציא מכתבים שבהם הן מתנגדות לקו המתגבש בוועדה, שאמור לכאורה להגן עליהן.

במקביל, נעשו גם מהלכים פוליטיים שקטים במועצת הרשות השנייה, מול משרד התקשורת והשר הממונה. המתנגדים לשחם קיבלו גם רוח גבית מארגונים שהצדק הציבורי והמלחמה על איכות השלטון הם לחם חוקם - האגודה לאיכות השלטון בישראל ועמותת "הצלחה" (התנועה הצרכנית לקידום חברה כלכלית הוגנת) פנו לרשות ולמשרד התקשורת בטענות קשות על ניגוד אינטרסים של שחם, שעסקיו הפרטיים מתמקדים בעיתונות הכתובה.

אפשר להיות ציניים ולהגיד כי החתולים בענף פשוט לא רצו שייקחו להם את השמנת, אבל לא אחת בשיחות עימם מתברר שמדובר עבורם בעניין עקרוני: שחם נתפס בעיניהם כגורם אינטרסנט, שפועל מטעם, בעוד שהממונה נתפס כגוף נקי, הרואה את השוק כולו. "גם אם לי שחם לא יעלה או יוריד" אמר, ל"גלובס" פרסומאי בולט, "כאזרח, לא הייתי רוצה שכך יחתכו הדברים פה".

שחם עשוי להתגמש

שחם מצדו לא נבהל - לפחות לא רשמית. נראה, כי הוא לא ממש הבין כיצד מסקנות, שבסך-הכול אמורות היו לפגוע בגורם דומיננטי אחד, מצליחות להדליק אש כזאת.

והוא לא התבלבל בלי סיבה: אחרי הכול, במהלך פעילותה של הוועדה היו לפחות שני פרסומאים - מודי כידון ויורם באומן - שדיברו איתו על 15% כמגבלה. באומן עוד ישנה אחר-כך את דעתו, כשישלח מכתב נפרד לוועדת שחם (לא עם כלל משרדי הפרסום המתנגדים), שבו יטען כי מבחינתו הממונה הוא שאמור לקבל את ההחלטה. גם פה לא מדובר רק בעניין אידיאולוגי. קבוצת באומן נהנית היום מאיתנות גבוהה. אמנם כיום הקבוצה איננה חזקה בתחום המדיה, ובעבר הייתה לבאומן שאיפה לא מוסתרת להפחית את כוחה של מקאן, אבל לבאומן יש בעל מניות שקוראים לו מוריס לוי, נשיא פובליסיס העולמית. לוי רואה כיעד אסטרטגי להפוך סופסוף לקבוצת הפרסום הגדולה בישראל. וזה אומר גם לשאוף להפוך להיות שחקן משמעותי יותר בתחום המדיה. אז למה לסגור את האופק רק ב-10%-15%?

אבל כידון קידם את דגל ההגבלה ביד רמה. למעשה, המלחמה בינו לבין חלק מבכירי הענף סביב נושא המדיה הפכה לאישית. מאוד אישית. גם כאן יש פן אינטרסנטי ופן אידיאולוגי: הקבוצה של כידון אינה נמנית עם הגורמים החזקים בתחום המדיה, וגם בהסתכלות לעתיד צפי הגידול שלה כנראה לא ממש דרמטי. אבל יש פה גם מעבר לאינטרס: הכוחניות שבה התנהל השוק בשנים האחרונות וחוסר היכולות של רוב השוק להתחרות בו, הרגיזו מאוד את כידון. הוא היה שמח אם הרף היה מתייצב איפשהו על 10%-15%.

מקורבים לשחם מספרים, שבעוד שהענף כולו ישן כידון עבד קשה כדי שהוועדה תלך לכיוון הראשוני שלה. יש להניח, שהוא העריך מראש שהרף שיציב שחם יגבה ככל שהלחץ יגדל, והוא כנראה צודק. בימים האחרונים מסתובב יוסי ורשבסקי, מנכ"ל קבוצת המדיה של באומן, שנחשב לחבר קרוב של שחם, בין חלק מבכירי הענף ומספר על הכיוון החדש של שחם: "שחם יסכים לרף של 18% פלוס 2%, בדרישה מיוחדת של הזכיינים", הוא נשמע אומר. פרסומאים אחרים שבדקו עם שחם שמעו ממנו את הכיוון החדש הזה, מה שלכאורה שם אותו בפער לא מאוד רחוק מהרף שהציב הממונה.

הברית תחזיק? ימים יגידו

השאלה הגדולה היא מה יעשה המספר החדש לבריתות הישנות. לכאורה, זה מספר שכולם פרט ליוניברסל וגליקמן יכולים לחיות איתו בשלום. 20% נותנים מרווח גידול גדול מספיק לכל השחקנים (פרט ליוניון של אורן יוניוב, שכבר נמצאת שם ופרט ליוניברסל). המשמעות היא שנתחי השוק שמהם תיאלץ יוניברסל להיפרד גבוהים במיליוני דולרים נוספים, ואף שיתוף-הפעולה שאושר על-ידי הממונה עם גליקמן עלול להיות בסכנה.

בקבוצת מקאן טוענים כל העת כי נתח השוק שלהם הוא 27% אבל במשרדי המדיה האחרים מדברים על 34%. יש להניח האמת נמצאת איפשהו באמצע.

כיום מתחלקים השוק בעיקר בין מקאן, אדלר וגליקמן שמתנגדים לשחם, לבין גיתם ויהושע עם חברת TMF, שמצדדים בו. באומן, שעבר מצד לצד, מעדיף את הקו של הממונה, אבל סביר להניח שלא ייצא למלחמה אם הרף יוצב על 20%.

השאלה הגדולה היא האם באדלר-חומסקי יישארו עם הברית הנוכחית שלהם עד הסוף, או שיחליטו שרף של 20% הוא משהו שהם יכולים לחיות איתו ואז קבוצת המתנגדים תתפרק ויוניברסל-גליקמן תיוותר לבדה.

קשה להעריך מה יקרה עתה, שכן על מסקנות הוועדה באשר יהיו מעיבים מספר עננים של חוסר ודאות. המועצה אמורה להתפזר בתחילת פברואר ולא ברור בכלל אם ובאיזה פורמט יאפשרו במשרד התקשורת (שם על-פי בכירים בענף לא מאוד מחבבים את שחם) את המשך העסקתם של אנשי המועצה בעתיד. עוד יש להניח, כי במקרה שמשרד התקשורת יזוז באי-נוחות בהתייחסו לוועדה, גם במועצה לא ימהרו לאמץ במהירות את מסקנותיה.

גם בענף הפרסום קשה לדעת מ ינצח בסוף: האם האידיאל שאומר "בלי התערבות פוליטית בבקשה, כי הפוליטיקה היום לטובתי ומחר לרעתי", או האינטרס שאומר "עדיף לסגור דיל שהוא טוב לי". דבר אחד בטוח - השטח מתחת לענף הפרסום והמדיה ימשיך לבעור תקופה ארוכה, ולפעולות שמתרחשות כיום יהיו השלכות שעלולות להשפיע על השוק באופן דרמטי.

שןק רכש המדיה

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה