גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מי שבוחר להיות אפור יהיה כזה, ולא רק בניכיון צ'קים"

דני מזרחי, הבעלים והמנכ"ל של חברת ניכיון הצ'קים אופל באלאנס, מתעקש שמדובר בבנקאות לכל דבר: "אני נלחם שנים עם התדמית שקושרת אותנו לשוק האפור"

רבים בציבור רואים בענף ניכיון הצ'קים חלק ממה שמכונה "השוק האפור". אולם דני מזרחי, הבעלים והמנכ"ל של חברת ניכיון הצ'קים אופל באלאנס, שהצטרפה לבורסה לפני כחצי שנה, מתעקש כי מדובר בבנקאות מסוג שונה: "אני רואה את עצמי כבנקאי לכל דבר. אני בקיא בתחום, ויש לי ידע שנרכש עם השנים. המערכת שלנו מקבילה למערכת הבנקאית".

מזרחי מודע לתפיסה הרווחת, ולדבריו, "אני נלחם שנים עם התדמית שמקשרת אותנו לתחום האפור והלא נקי. לא רק שאני לא אפור, אני מתנהל בצורה מופתית וראויה לשבח.

"מי שבוחר להיות אפור יהיה כזה, ויש כאלה בכל תחום, לא רק בניכיון צ'קים. אבל אני בחרתי לצאת לבורסה, כי אני גאה במה שאני עושה ובאיך שאני עושה. אני עובד בשיתוף עם כל הרשויות, ומתנהל נקי כמו בית-מרקחת".

באותה נשימה מותח מזרחי ביקורת על עמיתיו במערכת הפיננסית: "אני מתחרה של הבנקים, ולוקח מהם לא פעם עסקאות, אז יש כאלה שנוח להם להציג כל מה שהוא לא בנק כאילו הוא אפור, למרות שאצלנו זה עסק של מקצוענים.

"לצערי במיוחד הבנקים הגדולים מציגים את כל מה שהוא לא בנק כאילו אינו ראוי, וזה לא נכון. אנחנו מספקים אופציות להמון עסקים שאמרו להם לא. אנחנו יודעים לזהות אותם, ולהיות במקום הנכון מבחינתם. אבל יש גם המון לקוחות שזקוקים לנו, ולא מעיזים להגיע בגלל התדמית".

דני מזרחי (42) יושב במשרדי אופל באלאנס באשדוד, שבה שותפים גם אחיו שחר ויהושע, גיסם מיכאל איתן, בנו עודד ועו"ד החברה, אורן בן יאיר. דני הוא הרוח החיה מאחורי העסק, שאותו הקים לפני כ-18 שנה, לאחר שהיה מעורב קודם לכן בעסקי האדריכלות והעיצוב. לדבריו, "כל הזמן אהבתי את תחום הפיננסים, לכן התחלתי ללמוד אותו. אז הוא היה מאוד לא מקצועי, והתחלתי לבנות עסק רציני".

מוזגה לגלובליקום

כאמור, אופל באלאנס הצטרפה מוקדם יותר השנה לבורסה, באמצעות מיזוג לתוך השלד הבורסאי גלובליקום, וזאת בניגוד למגמה הכללית של מחיקת חברות מהבורסה, על רקע התגברות הרגולציה והצטמקות מחזורי המסחר.

מזרחי מסביר, כי גם מהלך הרישום לבורסה קשור בין היתר לניסיונותיו להילחם בתדמית הבעייתית של הפעילות: "נכנסנו לבורסה משתי סיבות. הראשונה היא השקיפות - כדי שחברות גדולות שמעוניינות לעשות עסקים וחושבות שעסקאות מחוץ למערכת הבנקים הן פחות טובות, יכירו וילמדו אותנו. סיבה נוספת להצטרפות לבורסה היא כדי לגייס אשראי נוסף לפעילות. אשראי הוא חומר הגלם שלנו, ויותר אשראי מייצר יותר הכנסות".

מניית אופל באלאנס בינתיים לא ממריאה, ומשקפת לחברה שווי של כ-30 מיליון שקל, אולם מזרחי לא מודאג. לדבריו "אין סחורה בשוק. אנחנו מחוזרים על-ידי כמה גופים מוסדיים, אבל לא ממהרים למכור את הסחורה, בטח שלא בשווי השוק הנוכחי. כרגע גיוס אג"ח לא מתאים לנו. אנחנו לא פוסלים לבצע הקצאה לגוף מוסדי, אבל כזו שתיתן לנו ערך מוסף".

עוד הוא אומר, כי "אנחנו במו"מ מול הבנקים להגדלת האשראי שלנו, ובמקביל מדברים גם עם מוסדיים. כשנגדיל את האשראי הראשוני שלנו, הדבר יוכל לסייע לצמיחה. יש לנו תוכניות לסניפים נוספים ולמיזמים נוספים. החברה שלנו היום קטנה ושובבה, ויש לנו לאן לגדול. יש שילוב טוב בין מה שאנחנו נותנים לבין העמלה שאנחנו גובים".

על פעילותה של אופל מספר מזרחי: "עיקר הפעילות שלנו היא ניכיון צ'קים, אבל אנחנו מחזיקים את כל השירותים הקיימים בענף. לדוגמה, אנחנו עושים העברות לחו"ל, שם ליבואן זול יותר להעביר כסף דרכי לעומת הבנק, ויש לנו גם כרטיס נטען בשיתוף עם מאסטרקארד".

לגבי מצב השוק, אומר מזרחי כי "כשיש משבר הביקושים אצלנו עולים, אבל הגשם יורד גם על הלקוחות שמהם אנחנו מקבלים צ'קים. זה מפתה כשלקוח מגיע, אבל צריך לברר מאיפה הוא הגיע ולמה. אנחנו יעילים ומחזיקים בהמון ידע, שעל בסיסו ניתן להחליט אם לקבל את הלקוח, שיקבל מאתנו תשובה כבר באותו יום עסקים שבו פנה אלינו".

לגבי אופי הלקוחות מזרחי אומר, כי "יש המון אנשים שאופי הביטחונות שדורש הבנק לא תואם את אופי הפעילות שלהם, לכן בבנק הם נדחים, אבל אצלנו הם רצויים. סיבה נוספת שלקוחות מגיעים אלינו היא בגלל המרווחים, שאצלנו טובים יותר. מעבר לכך, גם זמן התגובה שלנו מהיר הרבה יותר מהבנקים, וגם היחס. בבנק הפקידה הולכת בצהריים הביתה, והלקוח פחות מעניין אותה ברמה האישית".

הוא מוסיף, כי "גם הרצון שלהם לשמור על פיזור אשראי מביא אותם אלינו. יש לנו משאבים וזמן לטפל בכל לקוח ובצרכים שלו. אנחנו עובדים עם המון לקוחות שבמגזרים אחרים לא יטפלו בהם, כי הם קטנים מדי, ואנחנו כן יודעים לטפל בהם. המוצר שלנו נדרש מאוד, ויש לקוחות שמייחלים ליום שנגדל ונגיע אליהם".

לעומת הביקורת שמזרחי מותח על הבנקים, למתחרים הישירים שלו, האחים נאוי, שצירפו לבורסה את עסקי המימון שלהם במהלך 2011, מזרחי מפרגן.

לדבריו, "אני מכבד אותם מאוד ומברך כל מי שנכנס לתחום כדי לספק אופציות נוספות בשוק האשראי, ולהקטין את הריכוזיות שיש בשוק הזה.

"השוק הזה גדל, וגם אצלנו יש גידול מבוקר. צריך להיות שקול ומדוד בעסק, לא לצמוח בקצב מטאורי. לשמור על דפוסי פעולה, הן בקבלת החלטות והן בקריטריונים של הלקוחות".

הצ'ק הממוצע - 9,500 שקל

תיק הלקוחות של אופל באלאנס עומד היום על כ-40 מיליון שקל. החברה קולטת בשנה כ-40 אלף ממסרים (צ'קים), ויש לה כ-10,000 לקוחות. נתונים נוספים מראים כי אחוז החובות המסופקים אצלה עומד על כ-0.2%, המח"מ הממוצע של צ'ק שמגיע לחברה הוא כחודשיים וחצי, והסכום הממוצע לצ'ק עומד על כ-9,500 שקל.

דוחות הרבעון השלישי של אופל באלאנס מראים כי החברה עוד רחוקה משמעותית מהיקפי הפעילות של המתחרה האחים נאוי. בשורה התחתונה סיכמה החברה את הרבעון ברווח נקי של 1.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 1.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בחברה מציינים כי בנטרול הוצאות רישום למסחר, רווחיה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 מגיעים ל-4.9 מיליון שקל, קרוב לרווחיה בכל שנת 2012.

בפעילות השוטפת, הכנסות החברה לרבעון השלישי עלו ב-12% ל-3.6 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה עלו ב-21% ל-10.4 מיליון שקל. לשם השוואה, רווחי אחים נאוי לרבעון השלישי הגיעו ליותר מ-14 מיליון שקל, על מחזור הכנסות של כ-25 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה רווחיה הצטברו לכ-41 מיליון שקל, עם מחזור הכנסות של 71 מיליון שקל.

אופל באלאנס

שנת הקמה: 2006

פעילות: ניכיון צ'קים, שירותי מט"ח והעברת כספים לחו"ל

מיקום: מתחם סטאר סנטר, אשדוד

בעלים: האחים דני, שחר ויהושע מזרחי, גיסם מיכאל איתן ובנו עודד ועו"ד החברה אורן בן יאיר

מנכ"ל: דני מזרחי

תוצאות רבעון 3 2013(במיליוני שקלים)

* רווח נקי: 1.5

* הכנסות: 3.6

* הון עצמי: 7.7

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר