גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ג. יפית: "לאודר אאוט! ערוץ 10 הוא צעצוע של עשירים"

אחרי הפסקה שלקחה לטובת מגעים שכשלו לרכישת ערוץ 10, יפית גרינברג חוזרת לפרסם ■ בראיון מיוחד היא מסבירה מדוע המהלך נכשל, מדברת על העתיד של ערוץ 10 וכועסת כששואלים אותה מאיפה הכסף

במשך 3 חודשים נעדרה ג. יפית, הפרסונה הטלוויזיונית של יפית גרינברג, מהמסך. "עכשיו אני חוזרת לזה, איזה כיף לי", אומרת אשת הפרסום, שזו הייתה לה הפסקה ראשונה כמעט אחרי 20 שנה על המסך. עכשיו, כשנגמרו רשמית המגעים שניהלה לרכישת חלקו של רון לאודר בערוץ 10, היא מרשה לעצמה לשוב למשלח ידה המוכר, אותן פרסומות פשוטות ומוכרות שכבר קנו להן מעמד של קאלט.

בשלושת החודשים האחרונים, מודה גרינברג, היא למדה הרבה מאוד על השוק שסברה שהיא כבר מכירה מספיק טוב. מספיק טוב בכדי לקנות ערוץ. "עד לפני שלושה ימים עדיין לא ידעתי לאן הכול הולך. עכשיו הדברים יותר ברורים", היא אומרת, "עכשיו נוח לי לדבר".

- אתחיל בשאלה הגדולה שכולם שאלו מהרגע שנודע שאת מתכננת לקנות את חלקו של רון לאודר בערוץ 10: מאיפה יש לך את הכסף לזה?

"מישהו אמר שזה כסף שלי?", גרינברג מתרגזת מעט, "מישהו יודע מה יש לי או אין לי? זה ערוץ שצריך לשאת את עצמו בשלב הראשון ובשלב השני לעשות כסף. את הדימום הנוראי הזה צריך לכסות וקבוצת משקיעים גדולה יכולה לעשות את זה. אני דואגת למשקיעים ואני אדאג להביא את הכסף. לא נהייתי לא רוטשילד ולא לאודר במשך הזמן, נשארתי ג. יפית. התהליך הזה שעברנו בחודשים האחרונים, הביא לי ולקבוצת המיזוגים שלנו אופק חדש ויכולת הסתכלות לעומק. למדנו, כשמדברים על רכישת מניות, חשוב להסתכל על היחסים שבין הגורמים המדוברים. זה דבר שלא לוקחים בחשבון בבדיקת נאותות. אבל אנחנו בני אדם, חשוב לנו מאוד להרגיש טוב ולאהוב מה שאנחנו עושים".

כניסה לתחום הפיננסים

את קבוצת ה"מיזוגים והרכישות" שעליה מדברת גרינברג, היא הקימה בחודשים האחרונים בשותפות עם עופרה מיתר, שותפתה בקבוצת "ג. יפית" ב-17 השנים האחרונות, ח"כ לשעבר רפי אלול ואיש הכספים רז שפירא. "אנחנו עוסקים היום בלהפגיש עסקים עם אסטרטגיה ומימון", היא מספרת. "מגיע אליי, מתוקף עבודתי, מידע רב על חברות וכל חיי אני לוקחת עסקים ומובילה אותם למהלכים כאלה ואחרים, בעיקר שיווקיים. בשנה האחרונה נכנסתי גם לפיננסים", אומרת גרינברג.

- איך בכלל הגעת לסיפור הזה של ערוץ 10?

"פנו אליי נציגיו של לאודר, אחרי שבדקו את שוק התקשורת. אני בדיעבד יודעת שהוא החליט לצאת והם חיפשו לו יורש".

- את יודעת למה?

"לא. וגם אם הייתי יודעת לא הייתי אומרת. אני לא הדוברת שלו. בכל אופן, העובדה היא שפנו אליי כי הוא חיפש מישהו שיוכל להוביל את הערוץ גם להצלחה מסחרית. זה נראה מטורף, כי אנחנו יודעים שכולם יצאו מהערוץ במקרה הטוב בשן ובעין ובמקרה הרע, גם בלי זה".

- נדמה שזה היה מאוד זריז, ההגעה שלך לחתימה.

"פנו אליי מאוד בעדינות ואמרו לי בואי תבדקי. הבאתי את זה לשותפיי. התחלנו בבדיקה רצינית והתברר שיש דימום גדול, אבל בסוף הדרך יש אור. אנחנו אנשי עסקים, כשיש הזדמנות עסקית אנחנו בוחנים אותה, ובוחנים את הסיכויים מול הסיכונים. ובצד זה, האינטואיציות שלי היו מאוד חזקות והיה לי ברור שאני הולכת להצליח. היו לי 600 עובדים מול העיניים שידעתי שאצטרך להחזיק אותם כמה חודשים על גבי, עד שהערוץ יתחיל לתפקד כערוץ מסחרי. עד עכשיו לא התייחסו אליו ככה, אלא כצעצוע של עשירים".

מדבריה של גרינברג עולה, כי היא ניהלה את המגעים מול לאודר בערך מאז ראשית השנה העברית החדשה, בשעה שנדמה היה לציבור כי מחויבותו לערוץ עמוקה וכי סביר יותר כי בעלי המניות האחרים - ארנון מילצ'ן ויוסי מימן - יעשו את דרכם החוצה. ואולם, מי שכבר הזרים יותר מ-100 מיליון שקל רק בשנה האחרונה, החליט סופית לצאת מהערוץ בעצמו.

גרינברג מסרבת להתייחס להצעה שהניחה על השולחן. לדבריה, היא נועדה עם לאודר פעם אחת בניו-יורק, לאחר שעשתה בדיקה ראשונית ואז שבה לתל-אביב לחתום על מסמך הבנות. עד לשלב זה, הכול נשמר בסודיות מלאה - גם מהנהלת הערוץ ובכללה רפי גינת, המנכ"ל שלמד על זהות המשקיעה החדשה מפניית "גלובס". "אחרי שחתמנו בתל-אביב, טסנו לניו-יורק כי לאודר רצה לבשר את זה להנהלת הערוץ".

- איך עושים בדיקת היתכנות בלי לדבר עם המנכ"ל או עם איש הכספים של הערוץ?

"ראינו היטב את תוצאות העבודה המצוינת של רפי גינת וגולן יוכפז. אני לא חושבת ששיחות עם המנכ"ל היו יכולות להביא לשינוי. קיבלנו את רוב הנתונים העסקיים מנציגיו של לאודר. לא רצינו לספר כלום ולעורר מהומות סתם לפני שלאודר אומר את זה בעצמו לאנשיו. זה לא אני אישית בודקת, זה האנשים שלי ולא תפקידי לבשר על זה. לאודר הוא ג'נטלמן אמיתי והוא רצה לבשר את זה למנכ"ל ולעשות החלפת משמרות מסודרות".

- זה מעליב לשמוע דבר כזה מהתקשורת.

"הם קיבלו את זה מאוד קשה ובצדק. אני דווקא חשבתי שהם מאוד ישמחו, כי אני מכירה ומכבדת את רפי שנים ואני רואה את העבודה המצוינת של גולן. אמרתי להם 'חבר'ה, אתם לא נעלבים, אתם אולי פגועים מזה שלאודר עוזב, גם אני הייתי נעלבת אם היו עוזבים אותי'".

- אז מה בעצם קרה, מדוע המכירה לא הושלמה?

"הבעיה היחידה שצצה ונשארה לאורך כל הדרך, היא בעיה של מחלוקות מתוקשרות בין השותפים. אנחנו לא אוהבים את זה, ניסינו ללכת בין הטיפות. תפנימו, לאודר כבר לא בתמונה - הוא אאוט - הוא את שלו עשה. עכשיו הייתי אמורה להישאר עם שותפיי החדשים - מימן ומילצ'ן. לא תיארתי לעצמי שנושא המחלוקות בין השותפים כל-כך עמוק. הקטע של מחלוקת מתוקשרת מאוד לא מוצא חן בעיניי השותפים שלי. אני רגילה ליחסי שותפות מצוינים עם השותפים הרגילים שלי. עופרה שותפה שלי כבר 17 שנה".

"אני לא רוצה לחשוף את המו"מ"

- אבל זה לא רק זה. אומרים ששמעת אחרי החתימה דברים שלא ידעת לפני, שהצבת לפי זה דרישות חדשות.

"אני לא רוצה לחשוף את המו"מ, אבל היו דברים שהם לא חשבו שחשוב להעביר לי. אין לי טענה, למרות שהמהלך עלה הרבה מאוד כסף ושלושה חודשים לא עבדתי בעבודה שלי, אבל הייתי חדורה והיה לי ברור שאני יכולה להציל את הערוץ".

- אם ככה, זה בטח מאוד מאכזב עבורך שזה נגמר כך.

"היה לי אנטי-קליימקס מאוד גדול ככל שראיתי שהדברים לא הולכים בדרך שלי. לאודר שמע על התוכנית שלי לערוץ וחשב שהיא גאונית. זה לא קשור בלוח תוכניות, לא הייתי נכנסת לזה. זה קשור בשוק הפרסום הישראלי והבנה שלו ושל שוק הטלוויזיה המסחרית. חשוב גם להגיד - זה לא נסגר סופית. אבל אני החלטתי לעצור את התהליך היותר עמוק של הדו-דילג'נס".

- אז בעצם לאודר לא ייבש אותך עד שנתן תשובה לדרישותיך?

"לאודר לא ייבש אותי, אלה שטויות - לא היו דברים מעולם. ביקשתי ארכה נוספת כדי לקבל החלטות וקיבלתי אותן. נכון, לקח זמן עד שקיבלנו את המסמך מעו"ד. גם נושא ההזרמה של ההפקות של השנה הבאה לא נכון. בכלל לא דיברתי על הפקות של השנה הבאה. אני חושבת שהמו"מ התנהל בצורה ראויה ומכובדת ואנחנו רצינו לבדוק אפשרות לדברים מסוימים, את חלקם בדקנו ואחרים לא יכולנו לבדוק".

- ובזמן שאת מנהלת דיונים על ערוץ 10, קונה אנדמול 33% מרשת.

"את השם אנדמול שמעתי לראשונה מרפי גינת, לא ידעתי מי אלה. צריך לזכור שמי שקונה 33% לא קונה שליטה. זה מזכר הבנות, זה השלב שבו גם אני הייתי. ברגע שתהיה עסקה הם יפרסמו. זה לא משנה דבר לערוץ 10. רשת מזמן כבר לא חוליה חלשה, ואני אומרת את זה כפרסומאית ועוד יהיו פה שלושה או ארבעה ערוצים מסחריים".

- בישראל? כל היועצים הכלכליים אומרים שמצב כזה יהיה אסון, שצריך לא יותר משני גופים שמחזיקים שני ערוצים.

"בניו-יורק יש 200 ערוצים מסחריים - כולם חיים ומרוויחים. אנחנו 7 מיליון עם שני ערוצים, על מה אנחנו מדברים? תתעוררו. אני אומרת שיש פוטנציאל לארבעה ערוצים ויש משהו לקוי בתהליך וצריך מישהו שמבין שיבוא ויעשה סדר. לכל מה שאני נכנסתי עד היום יש לי קבלות, אני לא חייבת להוכיח דבר. עכשיו אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים".

- כלומר, אם זה לא יהיה ערוץ 10 זה יהיה ערוץ אחר?

"הכול יכול להיות. יש אחד גדול בשמיים והכל בעזרתו".

עוד כתבות

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב