גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית המשפט התיר לחקלאי להשכיר מחסן בשל מצבו הבריאותי

השופטת קבעה כי המדינה, שדרשה להשיב את השימוש החקלאי בנחלה, "לא הביאה בחשבון שיקולים אישיים כמו גיל ותוחלת חיים, מצב בריאותי ומצב משפחתי, עבר תעסוקתי ויכולת פרנסה"

ניסים אשכנזי, מושבניק בן 63 המרותק לכיסא גלגלים, קיבל בימים האחרונים אישור תקדימי של בית המשפט להשכרת חלק מנחלתו החקלאית שבמושב חגור לטובת מחסן לחומרי ניקוי.

שופטת בית משפט השלום בראשון לציון, ד"ר איריס סורוקר, דחתה את תביעת המדינה (רשות מקרקעי ישראל) להוציא לאשכנזי צו להחזרת המקום לשימוש חקלאי, מאחר שלדבריה המדינה "מאמצת מדיניות קיצונית נגדית המתעלמת משיקולים ראויים". השיקולים עליהם מדברת השופטת אינם תכנוניים בהכרח, והם נוגעים למצבו האישי, הבריאותי והסוציאלי של אשכנזי.

אין פרנסה מפיטום

אשכנזי מתגורר במשק במושב חגור שבשרון, על קרקע בבעלות רשות מקרקעי ישראל המוחכרת לאגודת המושב. אשכנזי, חבר באגודה, הוא בעל הזכויות במשק החל מראשית שנות ה-70. במשק קיימים שני מבני מגורים שנבנו בהיתר ובהסכמת הרשות: בית מגורים שבו מתגורר אשכנזי עם אשתו, ובית מגורים שני המיועד לבן ממשיך. הבית השני פוצל לשתי יחידות דיור ללא הסכמת הרשות, וכיום מתגוררים בו שני בניו של אשכנזי.

בנוסף, קיימים במשק מבנים שהוקמו בהיתר ובהסכמת הרשות לצורכי חקלאות, אך אחד מהם הוסב לשימוש כמחסן לחומרי ניקוי ללא הסכמת הרשות והוא מושכר לצד שלישי.

כתוצאה מכך, הגישה הרשות תביעה נגד אשכנזי: הן כנגד פיצול הבית השני לשתי יחידות דיור (תביעה שתתקבל) והן בשל השכרת המבנה לצד שלישי. לטענת הרשות, אשכנזי פעל בניגוד להסכם המשבצת מול המושב שקבע כי שימוש במבנים משקיים יהיה למטרה חקלאית בלבד. ההסכם גם קבע כי לחבר אגודה אסור לבנות מבנה כלשהו או להוסיף תוספת למבנה קיים ללא הסכמת הרשות, ואסור להעביר לאחר את זכויות השימוש במשק, לרבות בית המגורים, אם לא קיבל לכך אישור מהרשות.

בנוסף טענה המדינה כי אשכנזי פעל בניגוד להחלטת מועצת מקרקעי ישראל מספר 1265, הקובעת כי ניתן לאשר פעילות לא חקלאית בתחום 2.5 הדונם המיועדים למגורים בשטח שלא יעלה על 500 מ"ר, ובאישור מראש (המותנה בתשלום) של הרשות. בכל מקרה, המועצה גם קבעה כי השכרה לצד שלישי אסורה, לכל מטרה. בעבר אמנם היתה אפשרות כזו (מכוח החלטה 1101), אולם היא בוטלה על ידי מועצת מקרקעי ישראל בהתאם לפסיקת בג"ץ.

אשכנזי עצמו, שיוצג על ידי עוה"ד גד שטילמן וצביקה גלזר, טען בבית המשפט כי רשות מקרקעי ישראל פועלת כלפיו בשרירות, מבלי לתת משקל למצבו האישי, הכלכלי והבריאותי. לטענתו, במשך עשרות שנים עבד כחקלאי ועסק בגידול ירקות ועצי פרי, פיטום אווזים וגידול כבשים.

לאחר שפיטום האווזים נאסר בשנת 2006 על ידי בג"ץ (בשל האכזריות שבפעולת הפיטום כלפי האווזים), ולאחר שבוטלו מכסות המים, הסתיימה יכולתו להמשיך ולעסוק בחקלאות. מבחינה בריאותית, טען אשכנזי כי הוא בן 63, עבר שני אירועים מוחיים, ונקבעה לו נכות לצמיתות בשיעור של 91% והוא סיעודי. הוא טען כי מחמת מצבו הבריאותי והקשיים הכלכליים בענף החקלאות, הוא אינו יכול עוד להתפרנס מחקלאות או לעבוד בכלל.

הוא אף הציג חוות דעת של השמאי יומיק שמר שקבעה כי כדי להפיק פרנסה מחקלאות יש צורך בשטח של 93 דונם, בעוד אשכנזי מחזיק בשטח של 24 דונם בלבד, 10 מהם צמודים לבית המגורים (לא תופעה יוצאת דופן כמובן במגזר החקלאי בישראל). בנתונים אלה קבע שמר כי "אין כל סיכוי שיצליח להתקיים מחקלאות".

"שחיקה באופי החקלאי"

בית המשפט התיר כאמור לאשכנזי להמשיך להשכיר את נחלתו לשימוש לא חקלאי. על העובדה שבג"ץ פסל בעבר כל אפשרות להשכיר מבנה בנחלה לצד שלישי לשימוש שאינו חקלאי, קבע השופטת סורוקר כי "אין למצוא בפסק הדין פסילה מוחלטת של עצם מהלך ההשכרה לנצח ובכל מצב. להיפך, בג"ץ הכיר בכך שקיימים שיקולים לתמיכה בהסדר המתיר השכרת מבנים לתעסוקה לא חקלאית". עוד ציינה סורוקר כי "בית המשפט הכיר באינטרס לדאוג לפרנסתו של בעל הזכויות בנחלה ולביטחונו הסוציאלי כשיקול רלוונטי שיש להתחשב בו במצרף השיקולים הכולל".

בפסק הדין מסבירה סורוקר כי ביטול אפשרות ההשכרה על ידי בג"ץ נבע משום שאותו סעיף התיר השכרה באופן גורף, ללא יצירת איזון בין שיקולים רלוונטיים. "בית המשפט לא פסל את עצם האפשרות להתיר השכרה לפעילות לא חקלאית היה וזו תימצא מוצדקת וראויה במקרים מתאימים, ולאחר שיישקלו מלוא השיקולים הראויים וייערך איזון ביניהם, כמו השחיקה הכללית באופיה החקלאי של ההתיישבות, הצורך להבטיח את פרנסתו וביטחונו הסוציאלי של בעל נחלה, תופעת הפרבור וחסרונותיה, היקף שטחי התעסוקה הלא חקלאית במחוז הרלוונטי, כמו גם היקף הבנייה הבלתי חוקית במחוז, וההשלכות הכלכליות והחברתיות הצפויות ממתן ההיתר".

סורוקר מציינת בפסק הדין כי רשות מקרקעי ישראל חטאה כלפי אשכנזי כשכלל לא דנה בעניינו. לדבריה, הרשות דחתה על הסף את עצם אפשרות ההשכרה מבלי שבחנה כל שיקול. "הרשות אסרה על ההשכרה במקום לקיים דיון ענייני במכלול השיקולים וקביעת קריטריונים שיאזנו ביניהם", ציינה סורוקר בפסק הדין, והוסיפה כי הרשות הפעילה כנגד אשכנזי "איסור גורף ועיוור" בלי שבחנה את המקרה המונח לפניה.

לדבריה, "התובע לא עיין בשיקולים הקשורים בנתבע ובנתוניו המיוחדים. לא הובאו בחשבון שיקולים אישיים כמו גיל ותוחלת חיים, מצב בריאותי ומצב משפחתי, עבר תעסוקתי ויכולת פרנסה. ממילא גם לא הובאו בחשבון שיקולים כלליים הנוגעים למושב חגור כמו היקף הפעילות הלא חקלאית במושב, לצד תופעת הפרבור במחוז המדובר".

השופטת הביאה בחשבון את מצבו של אשכנזי ואף קיבלה את חוות הדעת השמאית מטעמו, שלא נסתרה על ידי הרשות (סוד גלוי הוא שהחקלאות בימינו לא יכולה להיות כלכלית במשטר הנחלות הנוכחי).

"תקדימי ונועז"

"יש להתחשב בתועלת הכלכלית ההדדית הצומחת מהשכרת המחסן", ציינה סורוקר. "היה ולא יושכר יש להניח כי יעמוד בשממונו, בה בעת שהנתבע מחוסר ההכנסה יאלץ להיעזר בקצבאות של המוסד לביטוח לאומי. לעומת זאת השכרתו מניבה הכנסות המפרנסות את הנתבע והרשות עשויה אף היא ליהנות מהן באמצעות גביית דמי שימוש". היא סיכמה וציינה כי "הרשות לא התחשבה באף אחד מהשיקולים הנ"ל משום שראתה עצמה אנוסה לסרב על הסף לכל מהלך של השכרה. בעיני מסקנה זו אינה מתבקשת. הרשות אמנם רשאית להחליט שלא להתיר השכרה ואולם החלטה כזו צריכה להעשות מתוך התייחסות קונקרטית ולאחר עיון במלוא השיקולים הרלוונטיים. הרשות אינה רשאית שלא לדון בכך בכלל, שכן בכך היא מאמצת מדיניות קיצונית נגדית שגם היא מתעלמת משיקולים ראויים".

סורוקר דחתה את התביעה של רשות מקרקעי ישראל כנגד השימוש הלא חקלאי במחסן, אך קיבלה את התביעה בנוגע לפיצול בית המגורים השני בנחלה לשתי יחידות מגורים, שבהן מתגוררים שני בניו של אשכנזי. סורוקר הורתה לו להחזיר את בית המגורים השני למצבו הקודם כיחידת דיור אחת.

לדעת עוה"ד גד שטילמן וצביקה גלזר, המתמחים במגזר החקלאי, פסק הדין הינו תקדימי ונועז ויש בו כדי להשפיע על אלפי משקים המוחזקים על ידי חוכרים מבוגרים בסיטואציה דומה.

"המדיניות שהותוותה בפסק הדין עושה צדק עם בעלי המשקים, שתרמו רבות למדינה, בכך שמתן אפשרות להשכרת מבני משק לפעילות לא חקלאית, תאפשר לחקלאים לקיים את עצמם בכבוד".

לדברי דודו קוכמן, מזכ"ל תנועת האיחוד החקלאי, החלטת בית המשפט מבטאת התייחסות פרטנית ולא גישה גורפת, כשהיא מביאה בחשבון את מצבו של הנתבע שהינו נכה. "הפסקת השימוש היתה מביאה את בעל הנחלה לפתחה של לשכת הרווחה, שכן מצבו הפיזי אינו מאפשר לו להתפרנס מעבודה פיזית שאותה עשה במרבית חייו, זאת עד שהידרדר מצבו הרפואי. לטעמי, מדובר בהחלטה חשובה שראוי כי תאומץ על ידי מי שממהרים לתבוע את החקלאים, בלי לקחת שיקולים פרטניים ואנושיים המחויבים התייחסות".

חברת הכנסת עדי קול: "אם המדינה החליטה לאפשר לחקלאים להתפרנס גם מעיסוקים לא חקלאיים, עליה להסדיר את העניין"

הוועדה לפניות הציבור קיימה בשבוע שעבר דיון בנוגע לפעילות הלא חקלאית במושבים ואי ההסדרה המתמשכת של הנושא. "אם המדינה החליטה לאפשר לחקלאים להתפרנס גם מעיסוקים לא חקלאיים, עליה להסדיר את העניין", אמרה יו"ר הוועדה לפניות הציבור, ח"כ עדי קול. בדיון בו השתתפו נציגי המשרדים וכן בני מושבים וקיבוצים, הוצגו לראשונה פרטי ההחלטה העתידה להתקבל בנושא במועצת מקרקעי ישראל בעוד כחודש, בעקבות מסקנות ועדת הבר (שאושרה בממשלה כבר בסוף 2005).

על פי ההחלטה, לראשונה יוגדרו שלושה סוגי פעילות לא חקלאית שיהיו מותרים בקרקע: תיירות חקלאית להצגת ענף חקלאי, כמו טעימות גבינות בדיר ורפת; עיבוד תוצרת חקלאית כגון יקב; עסקים קטנים שאופיים מחייב שיהיו בישוב חקלאי, כדוגמת אורוות טיפוליות.

יחד עם זאת, ישנם נושאים רבים שטרם הוסדרו, כגון איסור השכרת השטח והמחיר המלא להיוון הקרקע (עומד כיום על 91% משווי הקרקע), כתנאי לקיים בקרקע פעילות לא חקלאית.

לדברי מזכ"ל תנועת האיחוד החקלאי, דודו קוכמן, "החקלאים לא נמצאים בעשירון העליון וגם לא באלו הקרובים אליו. כל עיסוק שיחזק את יכולתו הכלכלית של החקלאי, ישפר את מצב החקלאים והחקלאות בארץ. אי אפשר להפקיר את החקלאים שמטה לחמם נגדע לגורלם ולסנדל אותם בהחלטות שמביאות אותם לפת לחם. הגיעה העת שמדינת ישראל תכיר בשינויים העוברים על המגזר החקלאי ותאפשר לחקלאים להתפרנס בכבוד במקום להפכם לעבריינים".

מרשות מקרקעי ישראל נמסר כי לדעת הרשות, מדובר בהחלטה הסותרת הלכה מפורשת של בית המשפט העליון כפי שנקבעה במסגרת עתירה שהגיש פורום הערים העצמאיות. "בג"צ אסר לחלוטין השכרות של שימושים לתעסוקה בנחלות, ואף הורה למינהל לבטל סעיף בהחלטת מועצה אשר איפשר בעבר השכרה כזו. הרשות תמשיך לפעול לפי החלטת בג"צ, למעט במקרה הפרטני בו עסק פסק הדין בבית משפט השלום, לגביו יש להמתין להחלטה סופית לאחר שלבי הערעור, אותו תגיש הרשות באמצעות פרקליטות מחוז תל אביב. יש להבהיר שבית משפט השלום לא התיר להשכיר את המבנה ולא התיר שימוש חורג, אלא הורה למינהל להפעיל מערך שיקולים פרטני טרם הודעה על איסור להשכיר. נוסיף, כי בית משפט השלום התעלם מהנסיבות הספציפיות של המקרה הנדון בפניו, אשר על פיהן, מדובר במבנה שממילא לא עונה על התנאים הנדרשים לשימושי תעסוקה, וגם על כך יידון הערעור שיוגש. פסק הדין בשלום קיבל את טענות הרשות לעניין מבנה מגורים אשר פוצלה לשתי יחידות נפרדות, והורה להחזיר את המבנה למצבו המקורי"

עוד כתבות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות