גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל האפינגטון פוסט: "AOL מצפה שנתחיל להרוויח"

3 שנים אחרי עסקת הענק שבה רכשה AOL את אתר התוכן "האפינגטון פוסט", הוא עדיין לא מצליח לעבור לרווחיות ■ בראיון בלעדי ל"גלובס" מסביר המנכ"ל ג'ימי מיימן את אסטרטגיית ההתרחבות העולמית ואת המודל העסקי של האתר

"קח כתבה אחת ושים אותה ב'האפינגטון פוסט' ובאתר חדשות אחר. אצלנו תקבל פי 10-20 יותר תגובות, שיתופים ופעולות סושיאל לעומת כל אתר אחר".

המשפט הזה של ג'ימי מיימן, מנכ"ל האתר "האפינגטון פוסט", מסכם יותר מכול את ההצלחה הרבה של אחד מאתרי החדשות המובילים היום באינטרנט. 3 שנים אחרי שאריאנה האפינגטון מכרה אותו ל-AOL תמורת 315 מיליון דולר, האתר רשם עלייה של כ-280% בטראפיק ונחשב לאחד המצליחים ברמת המדיה החברתית, עם עבודה נכונה ושליטה כמעט בכל הזירות המובילות.

למרות התדמית, מיימן לא מסכים כשמכנים את "האפינגטון פוסט" אתר חדשות. "מי שמסתכל עלינו כך פשוט לא מבין", מסביר מיימן בראיון בלעדי ל"גלובס" במסגרת כנס DLD שנערך בשבוע שעבר במינכן, גרמניה. "אנחנו לא אתר חדשות אלא הרבה יותר מזה. אנחנו פלטפורמה של מדיה חברתית שמאפשרת לשתף חדשות. בגלל שכך זה נבנה מתחילת הדרך, נוצרה סביבנו קהילה מאוד גדולה ונאמנה של גולשים שנהנית מרמת שיתופים ומעורבות מאוד גבוהה ושהפכה לחלק מה-DNA שלנו.

"סושיאל מדיה זה חשוב, אבל לא כולם יכולים לעשות זאת בצורה שאנחנו עושים את זה, כי אצלנו זה היה חזון מלכתחילה, כחלק מההקמה. בשורה התחתונה, הבניית מדיה חברתית באתר חדשות זה לא רק לשים כפתור של Share וזהו - צריך שתהיה אינטגרציה מלאה", הוא אומר.

המטרה: אתרים במדינות בולטות

מיימן הצטרף ל-AOL בינואר 2011, לאחר שזו רכשה את חברת Goviral, שהיה אחד ממייסדיה, ב-96.7 מיליון דולר. שבוע לאחר מכן שמה AOL את ידיה על "האפינגטון פוסט" כחלק מהרצון להשקיע בתוכן אינטרנטי. בעקבות זאת, מיימן מונה לסגן נשיא בכיר שאחראי על קידום AOL ו"האפינגטון פוסט" בשווקים בינלאומיים. בדצמבר 2012 הוא מונה רשמית למנכ"ל האתר, כשהוא כפוף ישירות לאריאנה האפינגטון.

אחד המהלכים המרכזיים שהוביל מיימן הוא ההתרחבות הגלובלית של האתר, שכיום כ-44% מגולשיו מגיעים מחוץ לארה"ב - ואם המגמה תמשיך עד סוף השנה, היחס יתהפך.

האתר כבר הושק בבריטניה, בקנדה, בצרפת, ביפן ובמדינות נוספות. ישראל, אגב, עדיין לא נמצאת בתוכניות לעתיד הקרוב. "עדיין לא השקנו בהודו או בסין, אז יש לנו כמה יעדים די גדולים עוד קודם", אומר מיימן.

את הכניסה לשווקים הבינלאומיים לא עשתה "האפינגטון" לבדה אלא באמצעות שיתופי-פעולה עם עיתונים מקומיים ותיקים כמו "לה מונד" בצרפת או "לה רפובליקה" באיטליה - צעד מעניין לאתר מצליח להתחבר עם עיתוני פרינט.

"החלטנו לנקוט אסטרטגיית שיתוף-פעולה, כי רצינו להיכנס לשווקים חדשים ומהר", מסביר מיימן את ההחלטה. "אחת הבעיות שאתה רוצה להתרחב גלובלית היא שאין לך זמן להבין את השוק המקומי, את השוני התרבותי ולבנות רשת מקומית. כשהשותפים שלך הם מותגים עם עשרות שנים בשוק, שמשדרים הרבה אמינות, הדרך הרבה יותר קצרה וקלה.

"לפני שנכנסו לצרפת, המנכ"ל של 'לה מונד' אמר לי: 'אני יודע שאתה מגיע לצרפת ושתיכנס לשוק בכל מקרה, אז במקום להתחרות בך אני מעדיף לשתף איתך פעולה וללמוד ממך'. הוא הבין שאולי תהיה לו קניבליזציה, אבל הערך גדול יותר. לפני שיתוף-הפעולה הזה, אם היית שואל בשאנז אליזה מה זה 'האפינגטון פוסט', אף אחד כנראה לא היה יודע מה זה. היום הנראות של המותג גדולה יותר בגלל שיתוף-הפעולה המקומי. זה מביא ייחודיות לשולחן".

שיתוף-הפעולה טמון על בסיס חלוקת רווחים מפרסומות, אך מיימן לא מוכן להרחיב על המספרים, אף שלאחרונה פורסם כי מדובר על 25% מההכנסות שמועברות לגופי התוכן המקומיים.

- אתם אמנם נולדתם ישירות לעידן האינטרנט, אך רבים מהשותפים הבינלאומיים שלכם הם מוסדות פרינט ותיקים שמתמודדים היום על גסיסתו המתמשכת של הענף.

"אני חושב שלפרינט יש אתגרים, כשאחת הבעיות שם היא העובדה שהתפוצה בפרינט יקרה יותר לעומת הדיגיטל, והרבה מהעיתונים המסורתיים מחזיקים בתי דפוס בעצמם. אני מאמין שיהיו מותגים שייעלמו או יתמזגו, אבל העיתונים לא ימותו. אני אופטימי לגבי עיתונות ולגבי הדרך שבה מספרים סיפורים. אני בעצמי עדיין קורא עיתונים בסופי שבוע ובטיסות הרבות שלי".

קיצוץ במיזם הווידיאו

לצד ההתרחבות הגלובלית, מיימן דואג לדחוף חזק גם את תחום הווידיאו, שקרוב לליבו עוד מהסטארט-אפ שהקים ושקידם לפני שמכר אותו והצטרף ל-AOL. כשנה וחצי עברה מאז הושק HuffPost Live, יוזמת הווידיאו הדיגיטלית של "האפינגטון פוסט", שמימן מסביר כי היא נולדה כחלק מהחזון למצוא את הדור הבא של החדשות ולפעול במקום שבו אנשים נוטשים את הטלוויזיה המסורתית.

"היום הטלוויזיה הופכת להיות יותר ויותר דיגיטלית, וזו הסיבה שהחלטנו להשיק את HuffPost Live עם הרבה משאבים וצוות עובדים מאוד גדול", אומר מיימן.

במרכז המיזם יש תוכניות אולפן לצד לא מעט שעות וידיאו שמשלבות גולשים באמצעות שיחות וידיאו וסקייפ.

אך על אף ההשקעה והכוונות הטובות, די מהר הוחלט לצמצם עלויות במיזם הווידיאו. מה שהיה אמור לעלות מ-12 שעות ל-14 שעות שידור חי ביממה, דווקא הצטמצם לכדי שמונה שעות ביום לצד ביטול סטודיו צילום בלוס אנג'לס.

"על בסיס המספרים, החלטנו שאין טעם להחזיק שני אולפנים והעדפנו לצמצם עלויות ולהתמקד בפחות שעות וב-VOD. אנחנו עדיין לא רווחים מבחינת שידורי האולפן שלנו, אבל השנה זה אמור להתאזן. בחודש שעבר היו לנו 108 מיליון צפיות, ובסך-הכול עד היום היו לנו מיליארד צפיות וזה ממשיך לגדול", אומר מיימן.

לדבריו, הההכנסות מגיעות, בין היתר, מפרסומות פרה-רול, אך הכסף הגדול מגיע דווקא מחסויות לתוכניות או לעונות שלמות. "הבעיה היום בווידיאו באינטרנט היא שעדיין אין הרבה כסף שנכנס פנימה, אבל יש הרבה עיניים צופות. זה מזכיר את המובייל בתחילת הדרך".

יעבור השנה לרווחיות?

3 השנים שעברו מאז אריאנה האפינגטון החליטה למכור את האתר שהקימה ל-AOL שינו לא מעט במארג הפעילות של "ההאפינגטון פוסט". אריאנה חזרה להתמקד רק באתר לאחר שקודם הייתה אחראית על כל חטיבת התוכן ב-AOL, ומאז שמיימן הצטרף, האתר פועל כיחידה עצמאית. "זה עוזר לנו לשמור על רוח יזמית. אנחנו כמו סטארט-אפ שגייס הרבה כסף מ-AOL", אומר מיימן.

סטארט-אפ או לא, לבעלים יש ציפיות גדולות ובינתיים, בשורה התחתונה, לא נראה שהאתר עומד בהן. ב-AOL קיוו כבר לראות מזמן את האתר הופך לרווחי, אך נראה שאולי רק השנה זה יקרה, אם להסתמך על דבריו של מיימן. אנליסט בסיטיגרופ העריך לאחרונה כי האתר סיים את 2013 עם הפסד של 6 מיליון דולר והכנסות של 100 מיליון דולר.

"אין ספק שיש פה לחץ, וטים (ארמסטרונג, מנכ"ל AOL - ר' ג') מצפה שהעסק יתחיל להרוויח. עסקי הליבה עובדים היטב, אבל כשאתה משיק את HuffPost Live עם 80 עובדים ומתרחב גלובלית עם עוד עובדים ברחבי העולם, קשה להיות רווחים. אנחנו מצפים לעשות כסף בשותפויות הבינלאומיות שלנו אחרי שנתיים מההשקה. זה קרה בבריטניה ובקנדה, ובצרפת זה יקרה בקרוב. באשר ל-Live, אני מצפה שהתקציב יתאזן השנה".

"לקחנו עיתונאים ממחלקת התוכן והעברנו אותם למחלקה העסקית"

היכולת לעשות כסף מהתוכן הקיים, או בשמה המקצועי מוניטיזציה, היא ללא ספק שם המשחק בכל מה שקשור לעולם האינטרנט היום, בטח כשאתה לא יכול להמשיך ולהישען על באנרים, ואין לך חומת תשלום באתר.

בתקופה האחרונה תופסת תאוצה גישת ה-Native Advertising, במסגרתה נכנס תוכן ממומן בין חלקי האתר, אבל כזה שנעשה בצורה יותר מתוחכמת ושבאמת מעניקה ערך לקורא, ולא רק דוחפת לו פרסום מוסווה לפרצוף.

ב"האפינגטון פוסט" דוחפים חזק את הנושא ואף השיקו אתר ומחלקה נפרדת בשם HuffPost Partner Studio לשם כך. "לקחנו עיתונאים ממחלקת התוכן והעברנו אותם למחלקה העסקית. היום הם עובדים ישירות מול מפרסמים וכותבים כתבות ואייטמים ברוח המותג שלהם", מסביר מיימן את המודל.

לדבריו, "ג'ונסון אנד ג'ונסון, למשל, מקדמים את הנושא של אמהות, ואנחנו עובדים מולם כדי לייצר תוכן מתאים. אצלנו חשובה מאוד ההפרדה, ואנחנו אף פעם לא מבקשים מהעיתונאים שלנו לכתוב תוכן שיווקי. זה מאוד חשוב לכבד את האתיקה ואת היושרה".

בינתיים נראה כי הכיוון החדש נוחל הצלחה. לדברי מיימן, "20% מההכנסות שלנו מגיעות משם. המעורבות עם התוכן מאוד גבוהה גם מבחינת שיתופים וגם מבחינת משך הזמן שהגולשים נשארים כדי לקרוא אותו. בסופו של דבר, התוכן מרגיש עיתונאי, אפילו שמשלמים עליו".

המספרים של האפינגטון פוסט

עוד כתבות

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שמסבירה: כך תקבלו תשואה סולידית ואטרקטיבית

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

ירידות חדות ביפן ובדרום קוריאה; מחירי הנפט ממשיכים לטפס

בורסת סיאול נופלת במעל 6% ● מחירי הנפט ממשיכים לעלות אחרי הודעת איראן על חסימת מיצרי הורמוז, גם מחיר הזהב עולה ● וול סטריט הגיבה יחסית במתינות למבצע הצבאי נגד איראן, מניות הטכנולוגיה התאוששו ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת לטווח הזמן הקרוב ● הביטקוין התאושש ונסחר הבוקר סביב 68 אלף דולר