גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשבוע הבא: פסטיבל "אוהבים אמנות - עושים איור"

עם 24 תערוכות מקבילות ועוד שורה של אירועים, הפסטיבל חוגג את הפריחה הגדולה שחלה בתחום האיור בארץ בשנים האחרונות. שיחה עם יובל סער, היוזם והאוצר של שבוע האיור

"ענף היצוא הסמוי של ישראל", כך מכנה זאת יובל סער, מעצב, עיתונאי ואוצר, העומד מאחורי יוזמת "שבוע האיור", שיתקיים בשבוע הבא בארץ בפעם הראשונה במסגרת אירועי "אוהבים אמנות - עושים איור". *יש כל-כך הרבה כישרונות ועשייה בתחום, אבל אין לכך כמעט הד ציבורי. שבוע האיור הוא חגיגה רחבה של התחום והזדמנות לקהל להיחשף ליוצרים ולהתבונן במוכר מזווית אחרת", אומר סער.

מה זה איור, במה הוא שונה מאמנות או מעיצוב גרפי?

"זו באמת אחת השאלות שעולם האמנות ועולם האיור מתעסקים בהן, איך מבדילים. מהו איור, מהי אמנות. מאיירים חווים את זה לא פעם, כששואלים אותם 'מה אתם עושים?' והם אומרים 'אני מאייר'; אז מגיעה השאלה: 'אתה עושה קומיקס? אתה מצייר לספרי ילדים?' התשובה הכי נכונה בעיניי היא שאיור הוא מה שמאייר עושה".

מאייר הוא אמן? גרפיקאי? מעצב?

"גם וגם וגם וגם. היה לי רגע של הארה כשהבנתי שבסוף מאי אני אוצר שלוש תערוכות שונות ובלתי תלויות: במוזיאון העיצוב בחולון, במוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב ובבית האמנים. מוזיאון העיצוב מציג עיצוב; בית האמנים מציג אמנות ומוזיאון ארץ ישראל מציג אומנויות (Craft, מלאכת מחשבת), והנה בשלושתם אני מציג איור, ואף אחד לא מרים גבה.

"אפשר למקד זאת ולומר שאיור בדרך כלל נוצר בהזמנה, למטרה מסוימת, וכשמו - מאיר משהו. אבל גם כשיש לקוח וגם כשהאיור עצמאי, האתגר של המאייר הוא איך מעניקים ייצוג חזותי לעלילת ספר, ליצירה מוזיקלית, להצגת תיאטרון או למופע מחול, מבלי ליפול לקלישאות. איך מעבירים עולם מורכב ורב-רבדים*בדימוי אחד, מסקרן ומקורי, לפני שמצטרפות אליו המילים. בעיניי איור טוב הוא כזה שגם משרת את המזמין וגם עומד בפני עצמו".

סוג של חידון תרבותי

איור, אם כן, בא להאיר ולהוסיף רובד חזותי - לכתבה בעיתון, לכריכת הספר, למשחק מחשב או לכרזה. אבל מה קורה לו כשהוא מוצא מהקשרו, כמו שמציינת בפירוש כותרת התערוכה של המחלקה לתקשורת חזותית במנשר - המציעה מבט חדש על האיור כיצירה עצמאית? בתערוכות שבוע האיור מוצגים איורים שלא תמיד נדע מה הייתה המטרה המקורית שלהם. משחק הניחושים הוא גם סוג של חידון תרבותי, משום שבכל אחד מתפקידיו האיור מציית לחוקיות אופיינית מסוימת, כדי למלא את תפקידו התקשורתי. אנו, קהל הצופים, קולטים את המסרים אינטואיטיבית, מבלי לחשוב על כך ולנסח לעצמנו מה ראינו ואילו מנגנונים הפעלנו כאן. ממש כמו ילד הדובר את שפת אמו.

תכננת שלוש תערוכות, והנה לפנינו אירוע "אוהבים אמנות - עושים איור" עם 24 תערוכות, ועוד אירועים ברחבי העיר. איך קרה כל זה?

"נקודת המוצא הייתה ששמתי לב לכך שיש פריחה של יצירה בתחום האיור, אבל אין לה כמעט ביטוי מחוץ לעמודי ספרות הילדים".

למה, בעצם?

"עד היום האיור היה מזוהה עם עולם העיתונות והספרות. שני אלה סובלים כבר שנים ממשבר, והמאיירים הם חלק מנותני השירות שנפגעים. כיום או שלא שוכרים בכלל את שירותיהם או שמשלמים פחות ופחות. במקביל צומחות פלטפורמות חדשות, אבל הן פחות נמצאות בספרה הציבורית.

"כשאני מוריד למשל אפליקציה לאייפון, היא לעיניי בלבד. אבל כמי שעוקב אחר כל תחומי העיצוב כבר שנים, וכמעצב גרפי בעצמי, אני רואה המון איורים טובים. יש רמה מאוד גבוהה בארץ, ממש קפיצת מדרגה בשנים האחרונות. מאיירים ישראלים מאוד מצליחים בעולם. אפשר לקרוא לזה ענף היצוא הסמוי של ישראל.

"התחלתי לעבוד על תערוכת האיור בבית האמנים לפני שנה וחצי, אחרי ששמתי לב (ואני לא היחיד, מן הסתם) שהאיור הישראלי זוכה לפריחה ואין לו במה ציבורית - לא כותבים עליו לא מציגים אותו לא מדברים עליו. לתפיסתי, תחום יצירתי וחזותי שלא כותבים עליו ולא מציגים אותו הוא בבעיה.

"יצאתי לדרך עם תחושה שהעידן הדיגיטלי השפיע ונתן תנופה לתחום. לפני עשר שנים מאייר שרצה לדעת מה קורה בעולם, היה צריך לנסוע לחו"ל או לחפש איזה ספר מקרי בסטימצקי. היום הוא חבר בפייסבוק של מאיירים מכל העולם. אפשר לשבת כאן ולהיות הכי מעודכנים. מאיירים הם אנשים רגישים לתרבות חזותית, והחשיפה עובדת לשני הכיוונים. הם כבר לא מוגבלים רק להוצאות הספרים בישראל או לתחרויות איור - שלא מתקיימות כאן, ובעולם יש לא מעט. אפשר לפנות לחו"ל".

אבל בשביל לפעול בשדה חזותי אתה צריך להבין תרבות.

"אנחנו חיים היום בתרבות גלובלית".

המגבלות הן סוג של אקזוטיקה?

"נכון. החלטתי להתחיל לחקור את השאלה הזו ולתעד את המפגשים עם מאיירים באתר שלי - פורטפוליו. נפגשתי עד כה עם יותר מ-85 מאיירים. ההחלטה לתעד ולפרסם התגלתה כדבר הכי חכם שעשיתי - זה שימוש באותו כלי שעמו הם פונים לעולם המקצועי שלהם ולקהל. הפרסום באתר יצר קהילה ונוצר מומנטום. נהיה דיבור על איור - שלא היה קודם. התחלתי עם המפגשים, ודי מהר גיליתי שלפריחה של המקצוע איור בישראל יש עוד סיבה, הרבה יותר פשוטה ופרוזאית, והיא האקדמיות לעיצוב ולאמנות בישראל.

"לפני 15 שנה הסתיים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל המחזור הראשון, שמנה מאה סטודנטים. עם הזמן כל האקדמיות ישרו קו. רק בשנה שעברה סיימו כ-500 בוגרים לימודי תואר בן ארבע שנים. הריבוי הוביל להגדרת מסלולים והתמחויות בלימודי התקשורת החזותית. לפני 15 שנים לא היה "פרויקט גמר" באיור, ואדם שהחליט לעבוד כמאייר למד שניים-שלושה קורסים באיור, מי שמסיים היום לומד הרבה יותר איור מהרבה יותר מרצים בתחום".

ואין לו מה לעשות עם זה אחר כך.

"זה קורה בכל מקצוע, זוהי ברירה טבעית. אבל החשוב הוא שבפגישות עם מאיירים גיליתי את היצוא הסמוי מן העין. את מסתובבת בניו יורק ורואה מעדנייה או מאפייה, ואין לך מושג שאת הכרזות שלה מאייר ישראלי. או שאת נוסעת לאמסטרדם ואת לא יודעת שמפת העיר שאת מחזיקה היא עבודה של מאייר ישראלי. וכך גם ספר ילדים בסיאול, פרסומת לסלולר באוסטריה ובגרמניה, קליפ ללהקת היפ-הופ בסיאטל, איור בניו יורק טיימס, ולפני כחודשיים אפילו איור-שער ראשון של מאייר ישראלי, תומר חנוכה, על שער הניו יורקר הנחשב".

והם מרוויחים מזה כסף?

"בוודאי יותר ממה שמשלמים על איור בארץ".

כנס של "אומת האיור"

מאיירים ישראליים שעובדים בעיקר בחו"ל מציג סער בתערוכה "אומת האיור", שתיפתח בבית האמנים בתל אביב, ושהייתה אחת מנקודות הפתיחה של שבוע האיור. "את הכותרת 'אומת האיור' טבעה מירב סלומון, ראש מסלול איור במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, על משקל 'סטארט-אפ ניישן'. וזה אכן מדהים. גם הסיפורים איך הם קיבלו את הפרויקטים בחו"ל מרתקים.

"כשהחלטתי להתמקד בתערוכה במאיירים ישראלים שעובדים עם חו"ל הוצאתי קול קורא, ולמחרת, ממש כמו בקלישאות, המייל שלי קרס. קיבלתי מאות עבודות ונדהמתי בעצמי - אפילו שידעתי שיש הרבה, לא ידעתי עד כמה. לאחר מכן, במשך כמה חודשים הייתי פותח את התיקייה 'הצעות ממאיירים'" , מסתכל עליה וסוגר".

היא הסתכלה עליך בחזרה?

"כן. והיא ניצחה. הבנתי שיש לי הרבה יותר חומרים טובים ממה שאוכל להציג - גם אם ייתנו לי את כל בית האמנים. אז חשבתי שאולי אמצא מישהו שירצה לעשות משהו במקביל; שלחתי מיילים - בהתחלה לשותפים הטבעיים, לבתי ספר, למקומות שאני מכיר ואוהב את הראש שלהם - כמו רשת לאב-איט שעובדת באופן קבוע עם מאייר מהמוכשרים בארץ (יונתן לקס, ובשמו המקצועי Yonil). והדבר המקסים היה שכולם מיד אמרו כן. לא שאלו מי מממן, לא את השאלה הקלאסית 'מי עוד משתתף' ולא מי מחליט - אמרו כן. וזה הוכיח שהתחושה שלי שיש צמא להציג את הנעשה בתחום היא נכונה.

"ואז כשנוצרה מסה קריטית של גופים מציגים וחללי תצוגה פניתי לאגף האמנויות בעיריית תל אביב. מנהלת האגף איריס מור ומנהלת המחלקה לאמנויות צלילית בן-נבט, הן חיבקו ואימצו את היוזמה וחיברו את זה תחת המטריה העירונית של 'אוהבים אמנות - עושים אמנות', שכבר הפכה למותג מוכר".

בין המשתתפים גם מקומות שלכאורה אין להם קשר טבעי עם הנושא, כמו בית בנימיני, המרכז לקרמיקה ישראלית, שיציג את התערוכה "זו אינה צלחת". ביריד המזרח בנמל תל אביב תציג האקדמיה שנקר את התערוכה "מאייר מאייר מאייר", שבה זוגות של מרצים ובוגרים מציגים אלה את אלה. ברוטשילד 69 מציגים שני בוגרי בצלאל טל גרנות וניב תשבי את "מפעל חיים", מבט על תבניות חוזרות מחיי היומיום. בנמל יפו מציגים סטודנטים לצד בוגרים ומרצים מהאקדמיה ויצו חיפה את "ילדים גדולים", תערוכה הבוחנת את גבולות מושג האיור ואת נקודות ההשקה שלו לעיצוב, לאמנות ולאנימציה.

בסניפי רשת לאב-איט יציגו שישה מאיירים וגורמים מסחריים נוספים פתחו את דלתם. גלריה ארט-מרקט בנמל תל אביב מארחת תערוכה בינלאומית של איורי טיפוגרפיה, "מציירים מילים", שאצרה עדה רוטנברג. בבית קסטיאל יתקיים "רישומהיר בעיר", של קבוצת המאיירים אורבן סקצ'רז, השייכת לתנועה בינלאומית שמציגה איורים במרחב העירוני. בסדנת ההדפס בעלי המלאכה יוצגו הדפסים של מאיירים. בספריית בית אריאלה מוצגת התערוכה recover, שבה 13 מאיירים מעניקים פרשנות מקורית לספריהם של אורחי הפסטיבל המתקיים במקביל במשכנות שאננים בירושלים.

סער ריכז את הפרויקט בעזרת המעצבת רות גרון, ואצר בעצמו לצד "אומת האיור" בבית האמנים את התערוכה "משחקים במוזיאון העיצוב" בחולון, על דמותו של הילד ב-24 ספרי ילדים עכשוויים, וכן במוזיאון ארץ ישראל את "הגרסה המאוירת" - איורים ליצירות תרבות. *בעיניי זהו המשך ישיר לקו שמוביל המוזיאון בשנים האחרונות. המוזיאון עוסק בתולדות הארץ ובתרבותה, ובהם מלאכות מסורתיות, אומנויות שימושיות, היסטוריה תרבותית וזהות מקומית. מבחינה זו התערוכה ממשיכה רצף של תערוכות שהוצגו במוזיאון ועסקו בעולמות הטקסטיל, הצורפות, הקרמיקה ועוד".

ולמה האיור צריך שבוע משלו?

"לכך יש לי שתי תשובות: 1. למה לא? 2. למה צריך שבוע האופנה, למה צריך שבוע הספר, למה צריך פסטיבל קולנוע - כדי לחגוג יצירה מקומית יוצאת דופן".

מירב שחם - מתוך התערוכה

עוד כתבות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הדאו ננעל בעליות בשבוע הטוב ביותר מתחילת השנה

נעילה חיובית באירופה ● מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

מודי'ס בדוח על ישראל: הגירעון והחוב יהיו גבוהים מהצפוי. השלכות המלחמה על הכלכלה יימשכו שנים

סוכנות הדירוג לא שינתה את דירוג האשראי של ישראל והשאירה את התחזית השלילית, זאת לאחר שבפברואר הורידה את הדירוג ל-A2 ● במודי'ס ציינו כי למרות שהסיכון להסלמה לעימות צבאי עם איראן אינו זניח, הוא עדיין נמוך יחסית "בשל גורמים ממתנים"

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Associated Press, Martin Meissner

יותר מנועה קירל ונטע ברזילי: עדן גולן שוברת שיאי רייטינג עבור תאגיד השידור הציבורי

עדן גולן לא רק הצליחה לתת מופע מרשים - אלא גם לשבור שיאי רייטינג לתאגיד השידור הציבורי ● משדר חצי גמר אירוויזיון אמש רשם לתאגיד השידור הציבורי 25.9 נקודות רייטינג - יותר מהמשדרים של 2023 ו-2018, אז התחרו נטע ברזילי ונועה קירל ● האם התאגיד יצליח לשמר את הצופים החדשים?

סמוסות ב''טאלי'' / צילום: קאלו באבא

"תוך כמה שעות לא נשאר כלום": השף ההודי שמביא את פושקר לתל אביב

מבנה נטוש שהפך למתחם טיפולים מואר ומרגיע, גלריה שמציגה רישומים בטכניקת תפירה מיוחדת וחוויה קולינרית אותנטית שעכשיו גם תושבי תל אביב יכולים ליהנות ממנה ● פינוי יישובי הצפון גדע את מפעל חייהם של רבים ● עבור חלקם הוא יצר הזדמנות

הפקולטה לניהול. עד כמה אפשר לסמוך על AI בקבלת החלטות / צילום: Shutterstock

מאסר שווא או דיאגנוזה רפואית שגויה: עד כמה אפשר לסמוך על AI בקבלת החלטות?

אנשים רבים בעולם הפכו את הבינה המלאכותית לחלק אינטגרלי בחייהם ונותנים משקל כבד להחלטותיה ● אך האם הייתם נותנים לה להכריע בהחלטות משמעותיות בחייכם? ● מחקר חדש מציע כי על האדם והמכונה לעבוד ביחד

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

איזו מערכת נשק במערך ההגנה האווירית של ישראל יצאה לאחרונה משימוש?

כמה יו"רים מונו במפלגת הליכוד מאז קום המדינה, כיצד נקרא כלב הציד של אל השאול האדס ואיזה סרט מבוסס על ספרו של ג'וזף קונרד "לב המאפליה"? ● הטריוויה השבועית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו על עצירת משלוחי הנשק מארה"ב: "אם נצטרך - נעמוד לבד"

דובר צה"ל עדכן כי שלושה חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד • כמה כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורה של אזעקות בגליל העליון והמערבי: נזק נגרם לבית בשלומי • הבית הלבן מבהיר אחרי ביטול משלוח הנשק: עדיין תומכים במיטוט חמאס - אבל מתנגדים למבצע נרחב ברפיח, ישראל תצטרך לקבל את ההחלטה • כל העדכונים

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP(Kin Cheung), Shutterstock

רדיקלים מוסלמיים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה ופוטין מתקרב אל פטר הגדול

מוסלמים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה עם דגלים פלסטיניים ועם כרזות לטובת עזה ● אדאני (מנמל חיפה) הופך לכדור משחק בבחירות בהודו ● פוטין, תקופת כהונה חמישית, משתווה לסטאלין ● חדשות משפטיות טובות לטראמפ ● אורנגאוטן חובש את הפצע

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Reuters, Leonhard Foeger

ההופעה הישראלית והמלחמה בעזה השתלטו על סדר היום באירוויזיון השנה

מחווה פרו-פלסטינית במהלך חצי גמר של משתתף שבדי בתחרות, שהציג כאפיה כרוכה על ידו, קריאות בוז שנשמעו במהלך ההופעה של הנציגה הישראלית עדן גולן, ואופי הקבלה של השיר הישראלי השתלטו על הכותרות בנוגע לתחרות הזמר האירופית השנה ● ובין ההפגנות האלימות, התפתחות מפתיעה כשעדן גולן זינקה מהמקום השמיני למקום השני בטבלת ההימורים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 2.5 חדרים להשקעה בשכונת פלורנטין בתל אביב?

בשדרות וושינגטון בתל אביב נמכרה דירה בשטח של 55 מ"ר, עם מרפסת בשטח של 4 מ"ר, תמורת 2.93 מיליון שקל ● הדירה עמדה כ־4.5 חודשים על המדף והיא מושכרת תמורת 7,400 שקל לחודש ● "ניסינו להגיע למחיר שמייצג את מחיר השוק פלוס כמה אחוזים - אך לא ברמה שתיצור אנטיגוניזם" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

מצליחים לחדש גם אחרי שנים. רוני סומק ודיתי רונן / צילומים: כפיר זיו ודפנה טלמון

המשוררים הוותיקים מציגים: מחאה לוחמת צדק וקריצה לצד הימני של המפה הפוליטית

דיתי רונן מצליחה בספרה החדש ליצור איזון מושלם בין שירה ארצית לשירה רוחנית ● ורוני סומק עורם בשיריו מגדל בבל של דימויים, שבוערים הן באש האהבה והן באש המלחמה סביבנו

וולבו EX30 TWIN MOTOR / צילום: יח''צ

החל מ-234 אלף שקל: הרכב שמצליח לעורר סערה

רכב הפנאי החשמלי הקומפקטי של וולבו מצליח לשלב ביצועים רציניים מאוד עם טווח נסיעה שימושי ושלדה אירופית ● יש כמה מוזרויות בתא הנוסעים, אך החבילה הכוללת מרשימה מאוד

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות