גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עולים לרגל: המלצות למופעים נבחרים בפסטיבל ישראל 2014

המיסה הגדולה של באך, סמוראי שמבצע חרקירי, יצירת מחול הנובעת מסיפור של רבי נחמן מברסלב, שלישייה שעוברת טיפול על הבמה ומכתבי אהבה שמקריאים ז'ראר דפרדייה ואנוק איימה - המלצות למופעים נבחרים בפסטיבל

קלאסי ומוזיקת עולם

מאוריציו באליני וסילביה קייזה

המופע הקאמרי הבולט בפסטיבל ישראל הוא של הפסנתרן מאוריציו באליני (39), פסנתרן וירטואוז שעוסק רבות גם במוזיקה קאמרית. הוא יארח את הצ'לנית האיטלקייה סילביה קייזה (Chiesa), בת 48, ילידת מילאנו. שמותיהם של השניים אינם מוכרים במיוחד בארץ, אבל ההקלטות המשותפות שלהם מגלות רגישות עמוקה לסגנון ולצבע ומעוררות סקרנות לשמוע אותם בביצוע חי.

מעבר למבצעים המסקרנים, הסיבה העיקרית ללכת לקונצרט הזה היא הרפרטואר. התוכנית תתחיל עם "אטיודי פגניני" לפסנתר סולו מאת פרנץ ליסט, מפגן ראווה של יכולת וירטואוזית פסנתרנית. היצירה מבוססת על עיבוד לפסנתר של שש יצירות וירטואוזיות לכינור של פגניני, כולל ה"קאמפנלה" וה"קאפריצ'ו" המפורסם מספר 24. בהמשך תבוצע הסונטה המרגשת של רחמנינוב לצ'לו ולפסנתר, ובסיום - הסונטה אופוס 38 לצ'לו ולפסנתר מאת ברהמס, שהיא אחת מהיצירות הקאמריות היפות ברפרטואר הרומנטי.

מתי, איפה וכמה: 7 ביוני, 15:00, אולם ימק"א ירושלים. מחיר: 139-119 שקל.

המיסה בסי-מינור ("הגדולה") מאת באך

המיסה בסי-מינור של באך, "הגדולה", היא מיצירות המופת הווקאליות של כל הזמנים. באך היה בכלל מלחין פרוטסטנטי-לותראני, אך הלחין את הטקסט המלא של המיסה הקתולית בניסיון לקבל משרה בחצר האלקטור בסקסוניה. בסופו של דבר לא עבר באך לשרת בחצר האלקטור, אך עולם המוזיקה קיבל את אחת היצירות הנשגבות בתולדותיו.

המיסה הגדולה של באך כבר בוצעה בארץ בעבר לא פעם, בין היתר על-ידי הרכבים מתמחים במוזיקה מוקדמת. הפעם, הרכבי הביצוע מבטיחים פחות: מדובר בתזמורת ומקהלת בית הספר הגבוה למוזיקה בויימאר - כלומר, סטודנטים למוזיקה ולא מוזיקאים מקצועיים. אז למה אני ממליץ בכל זאת? כי המנצח של הקונצרט יהיה קונרד יונגהנל (Junghaenel), מומחה עולמי לביצוע המוזיקה של באך בגישת ביצוע נאמנה לרוח התקופה.

מתי, איפה וכמה: 8 ביוני, 20:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים. מחיר: 139-119 שקל.

כריסטינה בראנקו

כריסטינה בראנקו (42), ילידת פורטוגל, היא מזמרות ה"פאדו" הבולטות כיום בזירה העולמית. "פאדו" (FADO), שמשמעותו בפורטוגזית "גורל", הוא סגנון שירה פורטוגזי עממי. נהוג לקרוא לו "הבלוז של הפורטוגזים", כיוון שהוא עוסק בדרך-כלל בצדדים הטרגיים של החיים.

כריסטינה בראנקו יצאה מנקודת הנחה שמסורת הפאדו יצרה נוסחאות קבועות, שהחלישו את עוצמת הביטוי של הסגנון. לכן היא בחרה בדרך אחרת, אישית יותר, שמשלבת בין ה"פאדו" הקלאסי המלנכולי לבין ביטוי רגשי שמח ומלא להט. היא הוציאה עד כה 13 אלבומים, שמשקפים היטב את המעבר הזה בין דרכי הביטוי השונות.

המופע בארץ מבוסס על אלבום משולש שהוציאה בראנקו השנה בשםldeal List, שבו מופיעים מיטב שיריה מהעבר לצד שלושה שירים חדשים. לצידה יופיעו ארבעה מלווים מפורטוגל, שינגנו בגיטרה פורטוגזית, קונטרבס, אקורדיונים ופסנתר.

מתי, איפה וכמה: 30 במאי, 22:00, אולם ימק"א ירושלים. מחיר: 199-169 שקל.

מוזיקה קלה

"אם נדע לאהוב" - מחווה ליוסי בנאי

ענק אמיתי היה יוסי בנאי. אמן בכל רמ"ח אבריו, זמר כריזמטי, איש במה בעל כישרון כתיבה יוצא דופן ונועז, יצירתי ומגוון. מופע הפתיחה של פסטיבל ישראל יוקדש לאוצרות התרבות הרבים והמגוונים שבנאי הותיר אחריו עם לכתו, ב-2006, בגיל 74. רשימה מכובדת של אמנים יבצעו קטעי שירה, בידור ומשחק מתוך הרפרטואר העשיר, הבלתי נדלה, של בנאי, כאשר כל אחד מהם מבצע עיבוד אישי משל עצמו. במופע ישולבו דיאלוגים, מונולוגים, קטעי מוזיקה ווידיאו. בין המשתתפים: איתי טיראן, אסי לוי, אפרת גוש, דובל'ה גליקמן, הדג נחש, מאור כהן, כנסית השכל , מוקי, מתי כספי, משה איבגי, קרולינה, שלומי שבן ותיקי דיין.

מתי, איפה וכמה: 29 במאי, 21:00, בריכת הסולטן, ירושלים. מחיר: 85-275 שקל.

מחול

בלט מלאנדין ביאריץ (צרפת)

להקת הבלט מלאנדין ביאריץ מצרפת, בניהולו האמנותי של הכוריאוגרף תיירי מלאנדין, תציג בביקור הבכורה שלה בישראל שתי קלאסיקות אהובות: "רומיאו ויוליה" למוזיקה של ברליוז ו"סינדרלה" למוזיקה של פרוקופייב.

בפרשנותו ל"סינדרלה", מלאנדין נותר נאמן לסיפור הדרמטי שנכתב במיוחד לבלט על-ידי ניקולאי וולקוב, אך שם דגש על הנושאים הקרובים לליבו, ביניהם החתירה אחר האידיאל, חשיפת האמת והדואליות השוכנת בליבם של כל בני האדם. המופע חוצה נתיב של ספק, הכחשה וכאב ובסופו של דבר - הארה. סיפור האהבה האסורה של "רומיאו ויוליה" נפרש בפנינו לצלילי "הסימפוניה הדרמטית" של ברליוז. על מנת להשלים את היצירה ב-1839 נעזר ברליוז בנדיבותו של הכנר פגניני, שהעניק לו 20 אלף פרנק.

להקת בלט ביאריץ היא אחד מ-19 מרכזי הכוריאוגרפיה הלאומיים (CCN) שהוקמו ברחבי צרפת משנת 1986 במטרה לעודד את יצירת המחול האיכותית בפריפריה הצרפתית.

סינדרלה: 12 ביוני, 19:00; 13 ביוני, 14:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מחיר: 229-249 שקל. רומיאו ויוליה: 14 ביוני, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מחיר: 229-249 שקל.

אמא פוליטית, להקת חופש שכטר (אנגליה)

הרקדן והכוריאוגרף הישראלי חופש שכטר, העומד בראש להקת מחול בריטית משגשגת הקרויה על שמו, מציג בבכורה בישראל את המופע עטור השבחים "אמא פוליטית". זוהי יצירתו הראשונה המיועדת לערב שלם, והוא מגדיר אותה כ"העבודה הכי ישראלית שלי". במופע עשרה רקדנים ולהקה של מתופפים וגיטריסטים, ומשולבים בו עולמות שונים - סמוראי שמבצע חרקירי, דיקטטור קולני, מתופפים במדי צבא, נדכאים לבושי סחבות ומתופפים במדים.

שכטר (39), יליד ירושלים ורקדן לשעבר בלהקת בת שבע, הוא יוצר בולט ומוערך במחול הבינלאומי של השנים האחרונות. לצד הכוריאוגרפיות הוא כותב גם את המוזיקה הסוחפת, המלווה את שפת התנועה הייחודית של רקדניו.

"אמא פוליטית" הוא מופע מתריס ועוצמתי, הכולל קטעי מוזיקת רוק חיה ובועטת. לדברי המבקרים, זוהי "חוויית מחול טעונה, אנרגטית ורוטטת, אך שזורה גם ברגעי שלווה ורוך".

29 במאי, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. 30 במאי, 14:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מחיר: 229-249 שקל.

מזבוב ועכביש - מעבדת תרבות ורטיגו

מופע בין-תחומי המתרחש באזור הדמדומים שבין ערות לחלום ובין מציאות לדמיון, באמצעים של תנועה, קול ותיאטרון סיפור. היצירה נובעת מסיפורו של הרבי נחמן מברסלב, "מעשה מזבוב ועכביש", המתאר מלך אשר ניצח במלחמות רבות ובחלומו רואה את סיפורה של נשמתו. את היצירה חיבר ברוך ברנר, מנהל מעבדת תרבות שבכפר האקולוגי של ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה. ברנר הוא שחקן, זמר ומורה למשחק, בוגר הסטודיו למשחק ניסן נתיב, שלמד בישיבה והוסמך לרבנות בירושלים. שותפה ליצירה רנה ורטהיים קורן, רקדנית, מורה למחול ועוזרת למנהלת אמנותית של להקת ורטיגו, נעה ורטהיים. המעבדה הינה מרכז מחקר ויצירה רב-תחומי הפועל כחלק מכפר אמנות אקולוגי בנתיב הל"ה, מאז הוקמה ב-2011. המעבדה מאפשרת מפגש יוצר בין אמנים מתחומים שונים, הנפגשים לתהליך של לימוד ושיח בנוסח בית מדרשי, המוביל לתוצר אמנותי בימתי.

30 במאי, 14:30; 31 במאי, 21:00 בית מזי"א, ירושלים. מחיר: 100 שקל

תיאטרון

"מכתבי אהבה", מחזה בכיכובם של ז'ראר דפרדייה ואנוק איימה

קשה להאמין שיהיו שוחרי תיאטרון שיחמיצו את מה שנראה כפנינה תיאטרונית של ממש: השחקן הדגול ז'ראר דפרדייה וכוכבת הקולנוע והתיאטרון אנוק איימה (כוכבת הסרטים "גבר ואישה", "לולה", "לה דולצ'ה ויטה"), מככבים במחזה חדש ומצליח בשם "מכתבי אהבה" שכתב אלברט גורני. המחזה עלה לראשונה על במות צרפת בתחילת 2014, ועבור דפרדייה, מדובר בהופעה ראשונה על במת התיאטרון הצרפתי לאחר הפסקה של עשר שנים.

במרכז עלילת המחזה - זוג נשוי בגיל העמידה. בני הזוג יושבים אחד מול השני ומקריאים מכתבים וגלויות ששלחו אחד לשנייה במשך 50 שנה. על-פי התקציר (המקורי והלא מתורגם), בני הזוג מבצעים ניתוח לב פתוח ליחסים ביניהם. כל מכתב שנפתח ומוקרא חושף את פערי השנים. הם עושים זאת באומץ, בעצב, ועם הומור. המופע בשפה הצרפתית, ילווה בכתוביות בעברית.

מתי, איפה וכמה: 19 ביוני, 21:00; 20 ביוני, 11:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מחיר: 265-295 שקל.

Save your love - טיפול זוגי לשלישייה

רבות מדובר על הקהילה הישראלית הגדלה והולכת בברלין, בעיקר של צעירים. אריאל ניל לוין, הילה גולן וניבה דלומי, מתגוררים בברלין משנת 2010 ויוצרים ממנה. לפני שנתיים הם הגיעו לארץ עם "פוליו", שעליה קטפו את פרס ההצגה הטובה ביותר בפסטיבל הפרינג' של עכו 2012. כעת הם מגיעים ארצה עם "Save your love, טיפול זוגי לשלישייה", הצגה שבוחנת את האהבה והזוגיות בעידן הפוסט-מודרני, ועושה זאת מתוך דירה קטנטנה, ששטחה 35 מ"ר.

מתי, איפה וכמה: 6.6, 13:00, 16:00; 7.6, 21:30; 8.6, 19:00, 22:00, בית מזי"א, ירושלים. מחיר: 100 שקל.

טרטיף

אחרי שדובר קוזשווילי הרגיל את הקהל הישראלי לשמוע גרוזינית מדוברת, אפשר להתחבר אל המקור בעיבוד של תיאטרון מרג'נשווילי מטבליסי ל"טרטיף", הקומדיה הקלאסית המוטרפת מבית מולייר, שלבטח תעורר עניין בקרב חברי הקהילה הגיאורגית בישראל. זהו שיתוף פעולה שני של התיאטרון מהבירה הגיאורגית עם פסטיבל ישראל, לאחר שלפני חמש שנים התארח בארץ עם הפקה לסיפורו הקצר של צ'כוב, "הגברת עם הכלכלב".

מתי, איפה וכמה: 12.6, 20:30; 13.6, 12:00, תיאטרון ירושלים. מחיר: 199-239 שקל.

עוד כתבות

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

קיר סטארמר, רה''מ בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת / צילום: Kin Cheung, Tschaen Eric/Pool/ABACA

אירופה פוחדת להיכנס למלחמה, ומתרכזת במסרים פייסניים ובחילוץ אזרחים

מדינות אירופה הבליגו על התקפות איראניות על כוחותיהם הפרושים במפרץ ובמזרח התיכון ● הן קראו ל"הרגעת הרוחות" על ידי "כל הצדדים" ואף שיגרו שורת מסרים מתונים המנסים להבהיר לאיראן כי לא יתערבו ● אם לא תשתנה, ההשלכות של מדיניות הפייסנות האירופית עשויות להיות רחבות

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: "שוק המניות בת"א אטרקטיבי מוול סטריט גם להמשך"

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"