גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גלובס-פרומתאוס: רק נולד וכבר מכה את הנאסד"ק בטכנולוגיה

המדד המשותף של גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי, שהושק בתחילת 2015, משקלל את כל החברות הישראליות שנסחרות בוול סטריט

מה המשותף לחברת האינטרנט Wix , חברת אבטחת המידע סייברארק , חברת Rewalk שפיתחה שלד חיצוני המאפשר למשותקים ללכת, מפתחת הטכנולוגיה למניעת תאונות דרכים מובילאיי , SolarEdge מתחום האנרגיה הסולארית וחברת הדפוס קורנית? כולן חברות שיצאו מישראל, אך כשהחליטו להפוך לציבוריות בשנה-שנתיים האחרונות, ויתרו כולן על האפשרות להנפיק בבורסה בתל-אביב, ופנו ישירות לוול סטריט.

לא מדובר בתופעה חדשה. לאורך השנים, חברות ישראליות, בעיקר מתחום הטכנולוגיה והביומד, מכוונות להנפקות בארה"ב הרבה יותר מאשר בתל-אביב. חברה שמסוגלת לעמוד בתנאים להנפקה בוול סטריט, לרוב כלל אינה שוקלת להירשם למסחר בתל-אביב, וזאת חרף מאמצי הבורסה המקומית למשוך אותה לכאן.

לעיתים נראה שחברות רבות מגלות שתהליך ההנפקה בארה"ב פשוט יותר מאשר בישראל, וכך, בארה"ב נסחרות כיום למעלה מ-100 חברות ישראליות. אם נשפוט על-פי קצב ההנפקות של החודשים האחרונים, נראה שמגמה זו צפויה להמשיך ולהתגבר בקרוב.

זו הסיבה שמדד הישראליות בארה"ב של גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי - שכולל 120 חברות ישראליות הנסחרות בארה"ב - עשוי לרכז עניין בקרב המשקיעים, המעוניינים ליהנות מההזדמנויות (לצד הסיכונים) שבהשקעה בחברות אלו.

פרומתאוס היא חברת ייעוץ כלכלי ופיננסי, בהובלת רו"ח יובל זילברשטיין (מנכ"ל וכלכלן ראשי) ואייל שבח (שותף מייסד). החברה מתמקדת, בין היתר, בביצוע הערכות שווי לחברות ציבוריות ופרטיות, בייעוץ כלכלי בנושא מיזוגים ורכישות, בחוות דעת כלכליות ובחוות דעת מומחה לבית המשפט.

בינתיים, במבחן הרבעון הראשון, הרי שמדד גלובס-פרומתאוס כללי עלה בשיעור של כ-3.1%, נמוך ממדדי ההשוואה. במהלך הרבעון עלה מדד נאסד"ק במעט יותר - 3.5%, בעוד שמדד ת"א 100 טיפס בכ-10.1%.

"חברות רבות המגיעות להנפקה בארה"ב מוגדרות כחברות 'חלום', וחברות ישראליות רבות נמצאות מתחת לרדאר ובעלות סחירות נמוכה", אומר אייל שבח, שותף בפרומתאוס. "זו גם הסיבה שבטווחים קצרים, ייתכן שנראה חולשה יחסית של המדד ביחס לחלק ממדדי ההשוואה, אולם מעניין לראות האם בטווח הארוך יותר, החברות הישראליות יאכזבו או יבלטו ביחס למדדי ההשוואה. כבר כעת ניתן לשים לב, שברבעון הראשון רשמו החברות הישראליות במדד תשואה דומה למדד הנאסד"ק".

גם לתג המחיר המוצמד לחברות בהנפקה יש השפעה על תשואת המדד. "הבורסות בארה"ב, ובפרט הנאסד"ק, מתמחרות 'חברות חלום' בצורה שונה מהבורסה הישראלית. מדובר בפערים שהגיעו לפי ניסיוננו עד פי 3-10 מהשווי של אותן החברות בארץ", אומר שבח. הסיבות לכך, לדבריו, נעוצות במספר גורמים. "המוסדיים בארץ לא נוטים להשקיע בהיי טק, בפרט לא בחברות צעירות. יש הרבה יותר אנליסטים שמסקרים מניות בנאסד"ק, והדבר יוצר עניין ונפח מסחר במניות, שבתורו יוצר אפשרויות מימון ומושך חברות ומשקיעים. בארה"ב יש הרבה בנקאים להשקעות שיודעים לזהות סיפור טוב ולממן אותו".

לדבריו, חברות ישראליות רבות בוחרות לפנות לארה"ב, בין היתר משום שהנאסד"ק מתמחה בחברות טכנולוגיה. "מדובר במנגנון משוכלל שמושך חברות ומשקיעים בתחום לזירה אחת. בהשוואה, הבורסה בארץ ורוב הבורסות בעולם כלל לא מתמקדות בהיי טק, ולכן מהוות אלטרנטיבה טובה פחות מבחינת החברות".

גם למחזורי המסחר הגבוהים יש השפעה על החברות ששוקלות הנפקה. "החשיבה המקובלת היא שהדבר תורם לעליית מחיר המניה בשל היתרונות לנזילות. לשם השוואה, מדי יום כ-1% מסך שווי המניות בנאסד"ק מחליף ידיים. במדד ת"א 100 הקצב הוא 0.1%. בשאר החברות בת"א המצב גרוע בהרבה. הנזילות בארה"ב אפשרה לחברות הישראליות לבצע גיוסי-המשך בהיקפים מסיביים בשנה האחרונה".

עלייה בולטת בתחום מדעי החיים

בחזרה למדד. בין 120 החברות הכלולות במדד גלובס-פרומתאוס כללי יש 35 מתחום מדעי החיים. מהן הרכבנו את תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים, שרשם עלייה של 5.9% ברבעון, בעוד שמדד נאסד"ק-ביומד (NBI) זינק בכ-13% במהלך התקופה, ומדד ת"א ביומד עלה בכ-8%.

בפרומתאוס מציינים שהרבעון הראשון היה רבעון חזק למרבית מניות הביומד, והתאפיין בעלייה חדה של מניות חברות הלייזר האסתטי לומניס וסינרון, ובהמשך העלייה הרצופה במניית טבע (8% ברבעון), שגם דיווחה על רכישת ענק בסיום הרבעון. במהלך הרבעון חל זינוק חד בשווי של חברות קטנות רבות, כגון אלקוברה, גלמד ומדג'ניקס. מנגד, חברות התרופות הגדולות, תרו ופריגו, רשמו ירידות קלות.

קומפיוג'ן, כן פייט ומזור, שנכללות גם במדד גלובס-פרומתאוס וגם במדד ת"א ביומד, נסחרו בתשואה שלילית דו-ספרתית ברבעון, ומשכו את המדדים הללו למטה בהשוואה למדד נאסד"ק-ביומד.

חברה בולטת בתת-המדד היא מדג'ניקס, שהוסיפה 59% ברבעון הראשון, ופחות מוכרת למשקיעים הישראלים. מדג'ניקס מפתחת מוצרים תרופתיים מבוססי-חלבונים. בדצמבר רכשו חלק גדול מבעלי המניות יותר מחצי מיליון מניות של החברה. הבעת אמון זו של הבעלים הגבירה את הביקושים למניה, שזינקה בעשרות אחוזים בינואר.

זאת, אחרי ירידות חדות בסוף 2014, כך שהעליות בתחילת 2015 מהוות תיקון: המניה חזרה בסוף ינואר לרמות של יוני 2014.

גם לומניס בלטה בעלייה של כ-28% ברבעון, בשל פרסומים בנוגע להתעניינות Fosun Pharma הסינית לרכוש אותה. פוסון רכשה ב-2013 את המתחרה הישראלית של לומניס, אלמה לייזרס.

תשואה בולטת בטכנולוגיה

תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה, המורכב מ-45 חברות מתחומי הטכנולוגיה השונים, רשם עלייה מצטברת של כ-2.6% ברבעון. התשואה בולטת ביחס למדד נאסד"ק 100 טכנולוגיה (NDXT), שירד ב-0.5%, אך נמוכה משמעותית מביצועי מדד ת"א טכנולוגיה שזינק ב-13.8%.

כלכלני פרומתאוס מציינים שבינואר לא נצפו שינויים דרמטיים בין המדדים, אולם מאמצע פברואר חלה עלייה חדה במדד ת"א-טכנולוגיה, בהשוואה לתשואות שני המדדים האחרים. זאת בשל זינוקים דו-ספרתיים במניות בולטות, ביניהן מיטרוניקס, וואן וחילן.

במדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה כלולות מניות שאינן נכללות במדד ת"א טכנולוגיה, שלהן משקל גבוה במדד, ומחירן צנח ברבעון ומשך את תת-המדד מטה. אחת מהן היא סטרטסיס, העוסקת בייצור מדפסות תלת-ממד. בתחילת פברואר היא צנחה מ-80 דולר ל-57 דולר בלבד, בעקבות אזהרת רווח.

לעומת זאת, מניית סייברארק זינקה ב-43%. חברת אבטחת המידע פרסמה בפברואר דוחות טובים מהצפוי, ומצפה לצמוח ב-25% ב-2015.

בין הבולטות לחיוב בתת-מדד טכנולוגיה נמצאת יצרנית השבבים טאואר, שזינקה ב-27% מתחילת 2015. בפברואר דיווחה החברה על מכירות שיא ב-2014, עם צמיחה שנתית של 64%. בהמשך הודיעה שתחל בייצור חיישני אינפרא-אדום לאינטל, במסגרת חוזה המוערך בכ-180 מיליון דולר לארבע שנים.

"המהפך של טאואר מעניין", אומר שבח, שמתמחה בייעוץ כלכלי לחברות טכנולוגיה. "ב-2005 הכנסותיה היו כ-100 מיליון דולר, וב-2014 - כ-830 מיליון דולר. ישנם לקוחות פוטנציאליים שלא עובדים עם חברות קטנות ולכן הצמיחה אף מזינה את עצמה.

"עם זאת, במהלך השנים צברה טאואר הפסדים של כ-1.4 מיליארד דולר. מה שעזר לחברה לשרוד הייתה, בין היתר, אסטרטגיית צמיחה מוצלחת, לצד מאות רבות של מיליוני שקלים שהתקבלו מהלוואות ומענקים ממשלתיים ותמיכת משפחת עופר".

לדבריו, "היום, טאואר נחשבת למספר 1 בעולם בתחום ה-specialty foundry (כלומר, הם נוקטים אסטרטגיה של התמקדות בנישות), תחום שבו יש פחות השקעות הוניות, מחירים טובים יותר וקשר עמוק יותר עם הלקוח".

נקודה נוספת שיש לשים אליה לב היא שהרבעון הראשון הושפע מפרסום הדוחות הכספיים ל-2014, ולדברי כלכלני פרומתאוס, מרבית ההשפעה הפרטנית של החברות הייתה חיובית. במילים אחרות, על אף תוצאות פחות טובות שהציגו חלק מהחברות, התשואות נותרו חיוביות, דבר שייתכן שמצביע על מקום לאופטימיות לגבי מצב המשק בכללותו.

נוסף על כך, יש לציין את השפעת הריבית הנמוכה בישראל ובארה"ב, שלפי הערכות צפויה להמשיך ולתדלק את השווקים, כך שיהיה מעניין להמשיך ולראות כיצד הדבר ישפיע על החברות הישראליות הפועלות ברחבי העולם.

מתודולוגיה

ניירות ערך הנסחרים בבורסות שונות בעולם נכללים לעיתים רבות במדדים המשקפים את רמת המחירים הממוצעת של הניירות המשתייכים אליהם. מדדים מרכזים עניין רב מצד משקיעים, מהווים בנצ'מארק לביצוע השקעות ומשמשים בסיס למעקב על-ידי תעודות סל וקרנות מחקות. העניין הרב, והעובדה שהמדדים השונים משמשים כלי חשוב למשקיעים, הם שעומדים מאחורי מדד גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי לחברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות בארה"ב.

המדד, שהורכב על-ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו-יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015, ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו.במסגרת כללי המדד, הוחלט כי משקל כל חברה ייקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד, בדומה למקובל במדד ת"א 100. משקלי החברות יעודכנו ב-1 בכל חודש. במועד העדכון, תיגרענה מהמדד חברות שאינן עומדות בתנאי הסף ומניות שנמחקו ממסחר, ותתווספנה חברות העומדות בתנאי הסף.

אחת לרבעון יבוצע עדכון לכמות המניות הצפה, והוא ישקף הן את השינוי בכמות המניות המוחזקת בידי הציבור והן את ההשפעה שחלה על כמות המניות בעקבות הנפקות משניות והצעות מכר. יש לציין שהשפעות על מחיר המניה כתוצאה מהנפקת זכויות או הנפקה משנית מתואמות בהתאם למדיניות הנהוגה בזירת המסחר של כל מניה.

ב-1 בינואר 2015 נקבעו המשקלים של חברות המדד, בהתאם לשווי השוק של החברות באותו יום. נציין כי שווי השוק מורכב מהכמות הצפה של המניות כפול מחיר עסקה אחרונה שנצפתה עד ליום זה.

* פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

גלובס

עוד כתבות

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק