גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורכי הפטנטים: פרל-כהן הדיח מהפסגה את ריינהולד-כהן

לפי דירוג "גלובס DUN'S 100", במשרד פרל-כהן מועסקים 46 עורכי פטנטים ■ ריינהולד-כהן, שנפרד מהפסגה אחרי עשור, מעסיק 43 עורכי פטנטים ■ במקום השלישי: ארליך-אנד-פנסטר עם 35 עורכי פטנטים

זאב פרל ואילן כהן / צילום: תומר יעקובסון  חנוך גריזיצקי
זאב פרל ואילן כהן / צילום: תומר יעקובסון חנוך גריזיצקי

"חשיבה לוגית תוביל אותך מ-A ל-B, הדמיון יוביל אותך לכל מקום", אמר פעם אלברט איינשטיין, ואולי גם הוא לא שיער עד לאילו מקומות יביא הדמיון את האדם. בשנים האחרונות עוד ועוד רעיונות ופטנטים רוקמים עור וגידים אצל יזמים והופכים לפיתוחים טכנולוגיים, שבצידם רווח כספי גדול.

הפטנטים שהופכים את חיינו לקלים ופשוטים יותר, חייבו רעיון יצירתי כיצד להגן על הזכויות של יזמיהם. הפטנט הוא זכות משפטית לכל דבר, אך כדי ליהנות ממנה על בעל הפטנט לרשום את ההמצאה החדשנית שלו. בנוסף, הפטנט הוא זכות קניינית טריטוריאלית, ולפיכך היזם זקוק לרישום בכל מדינה, כדי לקבל באותה מדינה הגנה על הפטנט שלו.

"ייעוץ מקיף"

ניהול וליווי רישום פטנטים הוא הליך שמצריך את מקצועיותם של עורכי הפטנטים, שלהם יש את הסמכות החוקית ללוות ואת תהליכי ההגנה על הקניין הרוחני.

דירוג "גלובס DUN'S 100 2015" - המדרג את משרדי עורכי הפטנטים בארץ בשנת 2014 - מורכב משקלול של מספר פרמטרים, שלפיהם נקבע מי הם משרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל. הפרמטרים מורכבים ממספר עורכי הפטנטים והעובדים המקצועיים במשרד, זהות הלקוחות ומספר הבקשות לרישום פטנט שהוגשו באמצעות המשרד בארץ ובחו"ל.

לאחר עשור שבו המקום הראשון בדירוג היה שייך למשרד הווותיק ריינהולד-כהן, השנה חל מהפך בצמרת, כאשר משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ העפיל לראשונה למקום הראשון, ודחק את ריינהולד-כהן למקום השני.

דירוג גלובס דאנס 100 2015

משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, שמועסקים בו 46 עורכי פטנטים, הוא תולדה של המיזוג שנערך לפני כשנתיים בין משרד פרל-כהן-צדק-לצר למשרד ברץ. המשרד הממוזג הוא אחד המובילים בארץ בייצוג חברות היי-טק וביומד, במגוון רחב של תחומים. הוא פועל ממשרדים בתל-אביב, בהרצליה-פיתוח ובחיפה ומפירמות מסונפות בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון.

לדברי עו"ד זאב פרל, השותף המנהל במשרד, "זה בונוס להיות המשרד הכי גדול, אך זו לא המטרה. נמשיך לשאוף להיות ראשונים באיכות, בשירות וביחסים ארוכי הטווח שלנו עם לקוחותינו. העובדה שאנו יכולים לטפל בלקוחותינו, בעצמנו כצוות בינלאומי אחד, בישראל, בארה"ב ובאירופה, מאפשרת ללקוחות לקבל ייעוץ עדכני ומקיף באופן חסר תקדים ובעלות סבירה".

משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ עוסק בכל האספקטים של קניין רוחני, החל ברישום פטנטים, סימני מסחר, מדגמים, זכויות יוצרים, דרך ניהול תיקי קניין רוחני, הסכמים הנוגעים לקניין רוחני, וכלה בליטיגציה בתחומים אלה. המשרד מייצג חברות ישראליות ובינלאומיות מובילות בתחומי ההיי-טק, מדעי החיים ופארמה ומכשור רפואי.

משרד ריינהולד-כהן ושות', משרד ותיק שקיים למעלה מ-80 שנה, מדורג שני ומעסיק 43 עורכי פטנטים. המשרד מתמחה ברישום, הגנה, בדיקת נאותות, אכיפה, חידושים, חוות-דעת, ליטיגציה, רישוי ומסחור של זכויות הקניין הרוחני בתחומים רבים, כמו פטנטים, סימני מסחר ועוד.

לדברי ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד, "אנחנו נשארנו אותו דבר. אני חושב שהייחוד שלנו מתבטא בכך, שמשרדנו, מבחינה אידיאולוגית מתמקד בשוק הישראלי. אנחנו עובדים לרוב בשביל לקוחות ישראלים. מובן שיש לנו לקוחות גדולים בחו"ל, אך אנחנו מאמינים שכדי לשמש את השוק הישראלי - מקום מושבנו צריך להיות בארץ".

במקום השלישי בדירוג ניצב משרד ארליך-אנד-פנסטר, ששומר על מקומו השלישי משנה שעברה, ומתמחה בעריכת ובהגשת בקשות לרישום פטנטים, מדגמים, סימני מסחר ותמיכה בליטיגציה בארץ ובחו"ל. המשרד מעסיק 35 עורכי פטנטים. במקום הרביעי מדורג משרד ד"ר מרק פרידמן, שעלה מהמקום ה-6 אשתקד, ומעסיק 11 עורכי פטנטים; את החמישייה הראשונה סוגר משרד לוצאטו את לוצאטו, שמעסיק 16 עורכי פטנטים; משרד וב ושות', המעסיק 17 עורכי פטנטים, התברג במקום השישי; ובמקום השביעי מדורג משרד ש. פרידמן ושות', המעסיק 6 עורכי פטנטים.

אקזיטים והנפקות

מהן התמורות העיקריות והחידושים בתחום הפטנטים שהיו בשנה החולפת? לדברי השותפים המובילים במשרדים, שנת 2014 התברכה באקזיטים והנפקות במשק הישראלי שהביאו את ענף ההיי-טק הישראלי לשיא ולהמשך צמיחתו. הם מציינים כי ההתייחסות לליווי ולתמיכה בעסקאות בתחום הקניין הרוחני הפכה בשנה החולפת לרצינית יותר, ולפיכך מושקעים יותר מאמצים בקידום הפטנטים וכן מושקע מימון רב.

בהתאם לנתוני הדירוג, רוב הבקשות לפטנטים שהוגשו בשנה החולפת, בשלושת המשרדים הגדולים, הוגשו בישראל - בשנת 2014 הוגשו כ-2,686 בקשות לרישום פטנטים בישראל בשלושת המשרדים שבצמרת הדירוג. מספר הבקשות שהוגשו בארה"ב באמצעות שלושת המשרדים הגדולים עומד על 1,813 בקשות.

בנוסף לכך, כ-521 בקשות הוגשו בהתאם לאמנה הבינלאומית PCT (Cooperation Treaty Patent The). מטרת האמנה היא ליצור מנגנון אחיד לרישום פטנט במספר מדינות, על-סמך בקשה בינלאומית אחת. רשות הפטנטים בישראל התייעלה כאשר בשנת 2012 החלה להפעיל רשות בינלאומית לחיפוש ולבחינה מקדימה עבור בקשות פטנט בינלאומיות, במסגרת האמנה לשיתוף-פעולה בענייני פטנטים. כיום, תושב ו/או אזרח ישראלי יכולים להגיש בקשת פטנט בינלאומית, שמשמעותה בקשת פטנט מקומית בכל אחת מהמדינות החברות באמנה. תושב חוץ, בבקשת פטנט בינלאומית, מייעד את כל המדינות החברות באמנה ומשמעות הייעוד היא שרואים בקשת פטנט בינלאומית זו כאילו הוגשה על-ידו בישראל.

לדברי עו"ד פרל ממשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, "שנת 2014 הייתה שנת אקזיטים והנפקות במשק הישראלי. הזמינות הגדולה של כסף מצד רוכשים ומשקיעים הביאו את ההיי-טק הישראלי לשיא, ומכאן גם להמשך הצמיחה של עולם הפטנטים הישראלי וההכרה בחשיבות הקניין הרוחני. כל אקזיט וסיפור סינדלרה שמתפרסם, מחזק את ההכרה שקניין רוחני חיוני לכל חברה טכנולוגית ובפרט מדגיש את חשיבות הפטנטים לעולם העסקי".

לדבריו, "היעדים המובילים להגשות פטנטים המשיכו להיות ארה"ב, אירופה, סין, יפן וקוריאה. ההבדל המרכזי בין עולם הפטנטים האמריקאי והאירופי לבין מקבילו באסיה הוא השפה. בעוד שבארה"ב ובאירופה, כמו גם בישראל, הודו, קנדה ואוסטרליה, בקשות פטנט מוגשות באנגלית, ההגשות באסיה דורשות תרגום לשפה המקומית, דבר שלעתים מסבך את ההתדיינות בבחינת 'Lost in translation'".

עו"ד פרל ציין כי "התחומים הבולטים הצומחים בשנה החולפת מבחינת הגשת בקשות פטנט כתוצאה מהשקעות, אקזיטים והנפקות היו בתחומי האינטרנט והסייבר, תקשורת, מדעי החיים ומכשור רפואי ותחום האנרגיה, בעיקר אנרגיות מתחדשות".

עו"ד פרל התייחס לרפורמה הרגולטורית ההולכת וגוברת בשנים האחרונות בתחום הפטנטים בארה"ב ובאירופה, שאף גורמת לשינויי חקיקה."השינוי המרכזי בחוק הפטנטים בארה"ב בשנים האחרונות, נוגע באפשרות לתקוף פטנטים רשומים במשרד הפטנטים האמריקאי במספר הליכים של בחינה מחדש, המשלבים יכולת עריכת פטנטים וליטיגציה (בדומה להליך ההתנגדויות ובקשות הביטול בישראל)", הוא מסביר. "השינוי נועד, בין היתר, כדרך להתמודד עם העלויות הגבוהות הכרוכות בליטיגציית פטנטים בארה"ב וכחלק מהמגמה להקטין את מספר תביעות הסרק בפטנטים מצד בעלי פטנטים המכונים 'טרולים' (ארגונים הרוכשים פטנטים רק על-מנת לתבוע, והם ללא עיסוק מסחרי אחר). בנושא זה של טרולים קיימת כרגע חקיקה מוצעת הנידונה בבית הנבחרים ובסנט האמריקאי הכוללת הטלת מגבלות המקשות על הגשת תביעות סרק".

לדבריו, "יוזמה נוספת מרתקת התלויה ועומדת בבית הנבחרים האמריקאי קשורה לחוק פדרלי בנושא סודות מסחריים (ההגנה על סודות מסחריים כיום היא ברמת המדינות בארה"ב - ס'כ') וכן שני תיקים בתחום סימני המסחר התלויים ועומדים בפני בית המשפט העליון האמריקאי - עובדה המדגימה את החשיבות הגוברת של הקניין הרוחני וההגנה עליו לכלכלה האמריקאית והגלובלית".

עו"ד פרל מסביר כי "גם באירופה ישנה כיום דריכות רבה בעולם הקניין הרוחני, שכן שני שינויים מרכזיים עשויים להשפיע על הדרך בה פטנטים יירשמו ולאחר מכן יובאו בפני הערכאות המשפטיות. כיום, הרישום באירופה הוא מרכזי או מדינתי, אך ההתדיינות בדבר הפרה ותוקף הפטנט לאחר תום תקופת ההתנגדויות - הוא מדינתי. לפי השיטה החדשה, פטנט אירופאי יהיה תקף במרבית מדינות האיחוד וליטיגציה בגינו, אם תהיה, תיעשה ברמה האירופית ולא המדינתית".

המובילה בעולם: סין

ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד ריינהולד-כהן, מציין כי "בשנה החולפת תחום הקניין הרוחני התאפיין בהמשך העלייה בהגשת בקשות פטנט ברחבי העולם, כאשר המדינה המובילה בכמות הבקשות שמוגשות בה היא סין. בשנת 2014 הוגשו ברחבי העולם כ-2.5 מיליון בקשות לפטנט; בסין לבדה הוגשו יותר מ-750 אלף בקשות לפטנט ובנוסף עליהן הוגשו מספר דומה של בקשות ל"מדגם תועלת", שהוא סוג של זכות קניינית דמוית פטנט שמוענקת ל-10 שנים. חמשת היעדים המובילים להגשות פטנט בעולם הינם ארה"ב, סין, אירופה, יפן וקוריאה, כאשר מתוכם ארה"ב וסין מובילות במקום הראשון והשני, בהתאמה, כיעד להגשה מחוץ לארץ המקור של המגיש".

כהן מציין גם כי "השנה החולפת התאפיינה גם בכמות גדולה מאד של מיזמים חדשים, כפי שהדבר בא לביטוי בהיקפי גיוסים וכן בצמיחה בבקשות לרישום פטנט. לעניין האחרון, נראה גם שאיכותן של האמצאות והמשמעות העסקית של בקשות הפטנט עלתה". לדבריו, "התחומים הבולטים השנה בהגשת בקשות הפטנט עבור חברות וממציאים ישראלים היו בתחום האינטרנט, IoT, סייבר, היי-טק, בטחון, ננוטכנולוגיה, איכות סביבה, אגרוטק, מכשור רפואי, טכנולוגיה ירוקה, אנרגיה מתחדשת ועוד.

כהן מציין עוד כי השנה הגיעו נושאים חשובים לבתי המשפט, שעוררו שינויים בתחום הפטנטים. "נושא מרכזי בפסיקה הישראלית ב-2014 היה עניין אמצאות שירות, שנדון בפני הוועדה לענייני פיצויים ותמלוגים שפועלת מכוח חוק הפטנטים. השאלה שעמדה לדיון הייתה עניין התוקף של ויתור שעשה ממציא לקבלת פיצוי על אמצאתו, ויתור עליו חותמים עובדים כעניין שבשגרה במסגרת הסכמי העבודה שלהם או במסגרת הסכם על סיום יחסי העבודה". לדברי כהן, "הוועדה קבעה בהחלטתה שוויתור כזה הוא בעל תוקף - החלטה ששומטת את הקרקע מתחת ממציאים רבים ששקלו לתבוע פיצוי כספי על אמצאתם על-בסיס פסיקות קודמות של הוועדה ובתי המשפט. ייתכן שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה, שכן תלוי ועמד ערעור על החלטה זו בפני בית המשפט העליון".

כהן מוסיף כי התקבל פסק דין חשוב שבו ניתנו הנחיות לבתי המשפט בעניין בחינת היקף המונופול המוגן בפטנט. "בדצמבר 2014 ניתן פסק דין של העליון בעניין תביעה של חברת 'פלסאון' להפרת פטנטים שלה על-ידי חברת 'טרפלקס פל-ים'. בהחלטה שניתנה ב'גלגול ראשון' של התיק, מצא בית המשפט המחוזי הפרה של הפטנטים. העליון הפך את ההחלטה וקבע שהפטנט לא הופר, וכי לו הייתה מתקבלת טענת ההפרה, הפטנט היה נמצא לא-תקף.

חשיבות פסק הדין היא במתן הנחיות לערכאות, שבמקרים רבים אינן מיומנות דין, על הדרך הנכונה לבחון תביעות מאין אלה. ההחלטה קבעה שעל בית המשפט להתחיל ראשית בבחינה של היקף המונופול המוגן בפטנט, בטרם בחינת שאלת ההפרה. בכך אימץ, למעשה, בית המשפט את הסדר בו נבחנות אותן שאלות בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון בארה"ב. הנחיות כאלה חשובות, בפרט שאין לנו בישראל בתי משפט יחודיים לטיפול בענייני קניין רוחני, שקיימים במדינות רבות אחרות".

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד