גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לעובדים ברשות השידור נשבר; חוסר הוודאות - התעללות"

אחרי חתימת ההסכם בין עובדי רשות השידור לאוצר ומשרד התקשורת, צפים החששות של העובדים ■ באוצר ובהסתדרות דווקא מרוצים ■ השאלה הפתוחה: האם האוצר יעמוד במילתו לממן את 3 החודשים הקרובים של הרשות?

רשות השידור בת"א / צילום: רון פז
רשות השידור בת"א / צילום: רון פז

אף אחד לא ממש מדבר עם עובדי רשות השידור. הם התעדכנו מהתקשורת בלבד על ההסכם, אשר אליו הגיעו שלשום (ג') ראשי הוועדים שלהם יחד עם יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מול ראשי האוצר, ובהם מנכ"ל המשרד, שי באב"ד, והממונה על התקציבים, אמיר לוי, ומשרד התקשורת בראשות המנכ"ל שלמה פילבר.

במהלך השיחות יונה ויזנטל, העורך הראשי של רשות השידור, הועלה על קו הטלפון וקיבל הבטחה כי השידורים לא ייפגעו.

בתום הדיון שנערך שלשום אחר-הצהריים התקבלו החלטות דרמטיות לעתיד העובדים: הראשונה היא פינוי של קריית התקשורת בתל-אביב, הסמוך למתחם הנדל"ני האטרקטיבי שרונה, בתוך 3 חודשים; והשנייה היא שבתקופה זו - עד 1 באוקטובר - תהיה פרישה המונית של מאות עובדים.

עד עתה הפרישה מרשות השידור, המצויה בפירוק, הייתה רק לבני 64 ומעלה. כעת תתאפשר פרישה מרצון בתנאים מועדפים של בני כל גיל, אם רק ירצו בכך.

באוצר היו סקפטיים שמישהו בכלל ירצה לפרוש - מקסימום כמה עשרות. לתפיסתם, העובדים יכולים להמתין לפירוק המלא של הרשות החדשה, למשוך עוד קצת בלי להתאמץ יותר מדי, וכשיקום התאגיד החדש, הם יוכלו לקחת את מענק הפרישה הנאה - או להמשיך בגוף החדש.

אך הנחת הייסוד הזו מוכיחה עד כמה הזלזול כלפי העובדים היה חלק אינהרנטי מכל ההתנהלות של האוצר - לדורותיו - בכל הנוגע לרשות השידור. ניסנקורן אמר שלשום בדיון, כי הוא מאמין ש-300 עובדים ירצו לפרוש; היום אומרים לנו עובדים, שהמספר יהיה גבוה הרבה יותר.

"לאנשים די נשבר", אמר עובד בכיר ל"גלובס". "חוסר הוודאות הזה, האם יסגרו אותנו היום או בתאגיד החדש? האם בכלל יהיה תאגיד חדש, או שנמשוך במציאות הזו עוד שנה? זו התעללות בעובדים".

לאור הסקפטיות הבסיסית, אשר עימה למדו לחיות עובדי רשות השידור - ספק אם בכלל יקום תאגיד חדש.

"תעודת הפטירה של הרשות"

בציוץ שלו בטוויטר הזכיר השבוע חתן פרס ישראל, עיתונאי רשות השידור המוערך יעקב אחימאיר, את האמירה הגאה של שר האוצר הקודם, יאיר לפיד, שהצהיר כי הוא "חותם על תעודת הפטירה של רשות השידור".

נדמה כי אמירה ההיא אז מהדהדת כעלבון צורב אצל עובדי הרשות עד עתה. אלא שגם הכוונות של שר האוצר הנוכחי, משה כחלון, ושל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המשמש כשר התקשורת, לא ברורות עדיין.

אמנם התקבלה ארכה של 3 חודשים - עד אוקטובר - להקמת תאגיד השידור הציבורי החדש, אך ההנחה היא שבזמן הזמן יגיש השר אופיר אקוניס, בעצה אחת עם נתניהו, הצעה להארכת התאריך להקמת תאגיד השידור החדש אל תוך השנה הבאה.

בינתיים, כבר 3 חודשים נחים על שולחנו של נתניהו שמותיהם של חברי הדירקטוריון שנבחרו לתאגיד החדש, אך הוא מסרב לחתום ולאשר את השמות. הוא ממסמס במופגן כל סממן שהולך לקום פה גוף חדש.

אלא שבאוצר ובהסתדרות מרוצים מההסכם שנחתם השבוע. ניסנקורן התחייב לא לשים מקלות בגלגלים לתהליכי פינוי מתחם שרונה. על-פי גורמים, במינהל מקרקעי ישראל מסרבים לצאת למכרז על המתחם העצום השוכן בליבה הנחשק של תל-אביב, עד אשר אחרון העובדים לא מתפנה מהמקום. גם שם מבינים, כנראה, כי בכל הנוגע לרשות השידור, אסור להאמין שמשהו יקרה, עד שהוא אכן מתבצע.

העובדים עמם שוחחנו אתמול (ד') חוששים שגם באוצר מבינים זאת, ושם אומרים לעצמם שגם אם לא יקום תאגיד חדש - אז לפחות פינינו את השטח ונפטרנו ממרבית העובדים. נציין כי באוצר עומדים על כך שהם תומכים נלהבים בתאגיד השידור החדש.

באוקטובר הקרוב יישארו ברשות השידור לכל היותר 900 עובדים, שהם פחות ממספר העובדים שתוכנן לפי הרפורמה שנגנזה, אך עדיין ב-150 יותר ממספר העובדים שתוכנן בחוק שנהגה על-פי דוח לנדס. על-פי אותו חוק, לפחות 25% מהעובדים בתאגיד החדש יהיו מקרב העובדים ברשות הנוכחית. השבוע עמדה באוויר הבטחה שמספרם יהיה גבוה יותר; ובתקווה של העובדים - אפילו גבוה הרבה יותר.

מי שיחליט מי ימשיך לרשות החדשה יהיה מנכ"ל התאגיד הראשון, שתהליך קליטתו לא מתאפשר בהיעדר דירקטוריון, שלא מתמנה על-ידי ראש הממשלה.

גם בהסתדרות יודעים שלקלוט עובד מרשות השידור - אליו מתחייבים בשמירה על ההסכמים - יהיה יקר הרבה יותר מלקלוט עובד חדש וטרי.

יש להודות על האמת - הדה-לגיטימציה השקרית המתמשכת שעושים לעובדי רשות השידור, כאילו כולם טכנאים בטלנים שמרוויחים הון, מביאה לכך שכל מנהל שלא יבוא, יעדיף כמה שפחות מהם.

האמת היא שחלק גדול מאוד מעובדי רשות השידור הם אנשים חרוצים ומוכשרים, שמרוויחים שכר מינימלי, ובמשך שנים סיבכו את עצמם בהסכמי עבודה, עליהם הם משלמים היום עם פרישתם וציפייתם לפנסיה הגונה.

השאלה הגדולה הנותרת היא מי יממן את שלושת החודשים הקרובים של רשות השידור. מה שברור הוא שהאגרה לא תשוב להיגבות מהציבור, ובאוצר נערכים לבחינה חשבונאית של הדרישות התקציביות של מפרק רשות השידור, הכנ"ר פרופ' דוד האן.

הניסיון מלמד כי כל דרישה תקציבית של הכנ"ר נענית באוצר במחציתה. כך שגם שלושת החודשים הקרובים - שבהם חלק ניכר מעובדי הרשות ייפרדו מהמקום שבו הם עובדים כבר עשרות שנים, והמסדרונות החדשים יהיו דלים וריקים - לא הולכים להיות קלים יותר בעבורם, ובטח לא יספקו ודאות באשר לעתיד השידור הציבורי - לא לעובדים ולא לציבור הישראלי כולו.

ההסכם

עוד כתבות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

פתיחה חיובית בוול סטריט; ספוטיפיי מזנקת בכ-13%

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

כך נלחמים חוקרים יהודים וישראלים בחזית האקדמית

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על