גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ממשלת החלומות

נתניהו והרצוג יכולים להמשיך לחלום על אחדות, אבל זה לא יקרה בקרוב

יצחק הרצוג ובנימין נתניהו / צילומים: רוני שיצר ואמיל סלמן- עיתון הארץ
יצחק הרצוג ובנימין נתניהו / צילומים: רוני שיצר ואמיל סלמן- עיתון הארץ

רוחאני עוד לא לחץ על הכפתור האדום בטהראן אבל בישראל כבר מזהים נפגעים: האחד הוא נתניהו, שבמקום להודות בהפסד הצורב, ממשיך להתרוצץ על המגרש בניסיון להבקיע שער, למרות שהשופט שרק כבר את שריקת הסיום והכריז על גיים אובר. השני הוא הרצוג, ששעות ספורות לאחר ההכרזה על ההסכם ההיסטורי עם איראן גילה שאהוד ברק גייס את כישוריו מימי היחידה המהוללת והפציע לפתע לראיון ממושך באולפן של קושמרו בערוץ 2. הוא, ולא יו"ר האופוזיציה.

ברק לא בא לשום מקום סתם. את ההופעה בטלוויזיה הוא יזם. הוא אמנם לא יודע מתי יהיו בחירות ואם ייקח בהן חלק, אבל אם הוא מעלה את הפרופיל התקשורתי, ברור לחלוטין שהוא זומם משהו. אפשר לשער שגם ההתייעצויות שלו מדי פעם עם זמיר דחב"ש הן לא בענייני משפחה וילדים. מקורביו אומרים שראש הממשלה לשעבר מאושר בחלקו, שהוא נראה מצוין כמו שלא נראה שנים ומטייל בעולם בכיף שלו ונהנה מכל רגע גם על אזרחי. כשלא רצו לקבל את בוגי יעלון בבית הלבן, הם הזכירו, התקבל ברק אצל סגן הנשיא ביידן כאזרח פרטי. ברק סרי, היועץ המיתולוגי שלו, תמיד נהג לומר שחבל שברק לא זוכה בישראל לעשירית מהיחס שהוא מקבל בוושינגטון ובשאר בירות העולם.

אם לא די בכך, בבוקר שלמחרת הופעת ברק בערוץ 2, חטף הרצוג דלי של אורניום מועשר מהצנטרפוגות של זהבה גלאון שעלתה לשידור בגלי צה"ל וטענה בתוקף שיו"ר האופוזיציה מצוי במגעים מתקדמים להפוך אוטוטו לשר בממשלת נתניהו.

האמינות של גלאון לא מוטלת בספק. רק ביום ד' שעבר, תוך שהיא מציגה את הצעת החוק שלה שנועדה לאפשר נישואים אזרחיים, הבחינה ראשת מרצ שחברי ישראל ביתנו יוצאים מהמליאה. זאת, לאחר שכמה דקות קודם לכן התאדו הליברמנים גם מההצבעה על ברית הזוגיות. גלאון עשתה אחד פלוס אחד ותהתה בקול האם יש לכך קשר לעובדה שהליכוד סגר עם ליברמן דיל סביב מינוי הוועדה למינוי שופטים. כמה מיושבי המליאה חשבו שגלאון הוזה או מלהגת, אבל מי שמכיר היטב את ראשת מרצ יודע שהיא רצינית והגונה, ולא אומרת משהו מבלי שיש לו בסיס עובדתי ומוצק. כעבור 20 דקות הפתיע יו"ר הקואליציה צחי הנגבי כשבישר על שיתוף פעולה עם סיעת האופוזיציה ישראל ביתנו בבחירות לנציגים לוועדה למינוי שופטים ודיינים. זו אחת הסיבות שראוי שדבריה של גלאון על המגעים להצטרפותו של הרצוג יילקחו ברצינות.

הרצוג מכחיש שהמחנה הציוני בדרך לממשלה, אבל גם הוא לא משקר. האמת היא אי שם באמצע. המגעים על הרחבת הממשלה התקיימו כל הזמן בעצימות נמוכה עם עין פקוחה לווינה, אלא שחום יולי אוגוסט הביא איתו התחממות גם ביחסי נתניהו-הרצוג. בתיווכו של נשיא המדינה רובי ריבלין, הועברו באחרונה מסרים, אבל הבשר האמיתי הונח על השולחן בשיחות ישירות בין ראש הממשלה ליו"ר האופוזיציה. ככל שזריף וקרי התקרבו בעמדות, כך הלכה וגדלה הסבירות להחלקה פנימה של בוז'י לתוככי ממשלת נתניהו.

יצחק בוז'י הרצוג ובנימין נתניהו / צילום: רויטרס
בקרוב ביחד? הרצוג ונתניהו

הוויכוח הוא לא על תיקים. סעיף 5 בהסכמים הקואליציוניים מתייחס לתרומת תיק של כל מפלגה למקרה שתורחב הקואליציה, דבר שיגרור את שינוי המפתח הקואליציוני ל-1:4 בערך. כל מפלגה תידרש לתרום איבר, הליכוד יאלץ לתרום שניים. בסוף חלוקת הקלפים המחודשת לעבודה יהיו 7 תיקים על המדף. חוץ מתיק החוץ עומדת על הפרק תכנית ההתנתקות של בוגי מהביטחון לטובת הרצוג, או לחילופין הוצאת האסטרטגיה והמודיעין ממפלגת השלטון והעברתם למחנה הציוני, כשלבני והרצוג יכהנו ברוטציה ויצילו את ישראל; משרד המשפטים יועבר מאיילת שקד לליכוד (לא ללבני) מה שיפתח מהומה מחודשת בתוך הבית היהודי במשולש אריאל-שקד-בנט; יובל המבולבל ינושל מהאנרגיה; דנון או אקוניס ישוגרו לאו"ם במטוס ולא בחללית; משרד התרבות יועבר לידי השמאל לקול צהלות האמנים; ויש מי שטוען שאם נתניהו יהיה נואש אז גם משרד התקשורת יהיה נתון למו"מ.

אבל שטייניץ, ארדן, כץ, יעלון, שקד ורגב יכולים לנצור את האש. הוולוו השחורה של משרד החוץ הולכת ומתרחקת מהרצוג במהירות הגבוהה מזו המותרת בחוק. הסיכוי שממשלת אחדות תוקם שווה לסיכוי שההסכם שנחתם בווינה יעצור באמת את הפצצה האיראנית. החשיפה של גלאון הרגה את הסיכוי שהמהלך יקרה בקרוב, אם בכלל. מהלכים גדולים שכאלה מתאימים לשרון, שפרש מהליכוד והקים את קדימה, לא לנתניהו. הוא לא בנוי לשינויים גרנדיוזיים שידרשו את פירוק הממשלה והרכבתה מחדש כאילו היתה כוננית של איקאה, תוך פתיחת חזיתות עם הליכודניקים שיגזלו מהם תיקים ועם הבית היהודי. נתניהו שמרן, הוא מסוגל בעיקר לשמור על הקיים. אם יחול שינוי קואליציוני זה יהיה רק בגלל שנגרר, בדיוק כפי שהיה עם כניסתו הלילית של מופז לקואליציה רגע לפני פיזור הכנסת.

הבעיה לא נעוצה רק בנתניהו, אלא גם בהרצוג, שאין לו כוח עצמאי להוביל את האופוזיציה פנימה. ההסכם עם איראן לא נתפס כאיום קיומי מיידי על ישראל ולכן התירוץ לא אמין ולא מחזיק מים. בוז'י לא יזכה ללגיטימציה מהמפלגה להיכנס לממשלה כדי להציל את הספינה הטובעת. הרצוג הוא שליח מצוין להוביל מהלכים מאחורי הקלעים, אבל כלל לא בטוח שהוא מסוגל להסתער בראש כוח בשדה זרוע מוקשים פוליטיים, לנטרל את שלי, לאגף את לבני, ולכבוש כיסא צמוד לביבי. יחימוביץ' כבר הבהירה את עמדתה בנושא, וללא שלי, הרצוג לא יראה את כיסא עור הצבי. מה גם, שאין סיבה אמיתית להצטרף כל עוד דרישות המחנה הציוני לא מתממשות. המפלגה רוצה הכרזה על שתי מדינות, שינוי קווי יסוד, התחייבות לצעדים מדיניים דרמטיים, ובעיקר את הוצאתו של הבית היהודי מהממשלה ורוטציה.

כרגע אין למחנ"ץ תשתית אמיתית להיכנס. המחנ"ץ לא יוכל לזחול לממשלה כמו מופז באישון לילה. מדובר במפלגה עם מוסדות שתצטרך לאשר את המבצע המסובך שכרגע אין לו היתכנות. הכדור נמצא בידי נתניהו, שיאלץ להחליט אם הוא מסוגל לעשות שינוי קואליציוני.

נתניהו מכיר את הדרישות של הרצוג אבל הוא עוד לא בשל להתחייבות, להוצאת בנט מהקואליציה, קל וחומר לא לרוטציה. זה יוכל לקרות רק אם יהיה משבר אמיתי סביב התקציב או בעקבות התפתחות אחרת בהמשך. השבוע קרץ רה"מ למרכז כשדיבר על הקפאת הבניה בשטחים אבל זה לא מספיק כדי לצרף מפלגה שלמה לשולחן הממשלה.

מנגד, במחנ"ץ טוענים שהרצוג כל כך להוט להיכנס שהוא היה מצטרף גם עם קווי היסוד של בנט. בוז'י יושב באופוזיציה מאז 2011. אם לא ייכנס לממשלה, האופק התעסוקתי שלו יתמקד בקרבות עם שלי, ועקיצות מלפיד וליברמן, בעוד ברק יושב ביציע ותר אחרי סדקים והזדמנויות להגיח פנימה. כשלעבודה היו 13 מנדטים ואח"כ 8, המצב עוד היה נסבל, אבל לך תחזיק 24 משועממים על ספסלי האופוזיציה. השיממון והתסכול מוציא אנשים מדעתם, ודאי אנשי עשייה או ח"כים כמו טרכטנברג ובן ראובן שעזבו קריירות מבטיחות כדי להצטרף לרשימה. די להיזכר מה קרה לקדימה שנכנסה לאופוזיציה עם 28 מנדטים וחזרה בבחירות הבאות עם שניים.

הצטרפות לממשלה תפתור להרצוג הרבה בעיות. היא לא תעצור את המרוץ האיראני לפצצה אבל אולי תסכל את המרוץ של אשכנזי, גנץ, חולדאי, ברק ושלי לראשות העבודה. הרצוג יינצל גם מחיצי הביקורת שנורים לעברו מכל עבר ובעיקר מהאש הידידותית שנורית מתוך הנגמ"ש. במחנה הציוני מתלוננים שהרצוג הפריט את האופוזיציה והוציא את שירותיה למיקור חוץ. לפיד הגיש בג"ץ, מירב מיכאלי הובילה את הניצחון על הקואליציה, ליברמן מסובב כל שני וחמישי את נתניהו על האצבע ועושה לו בית ספר, ורק הרצוג יוצא להגנת נתניהו בסוגיה האיראנית.

הרצוג מצידו טוען שהדיבורים על אחדות הם קשקוש מקושקש. בפגישת העדכון המדינית שאליה הזמין אותו השבוע נתניהו היה בחדר גם ראש המל"ל, יוסי כהן, כך שענייני אחדות לא עלו על הפרק. "אני מאמין שזה הסכם זוועתי", הוא אומר, "אבל להבדיל מנתניהו אני חושב שצריך לדבר עם הממשל האמריקאי". הרצוג טוען שנהג לפי צו ליבו ומותח ביקורת על הציניקנים שיורדים לחייו. "אנחנו חיים בעולם של אשליה מדומה. ההסכם עם איראן משנה מצב ומשחרר לשטח נמר עם שאיפות אמפריאליסטיות. אז מה אני יכול לעשות? לשקר? אני מזכיר את כישלונו של נתניהו, אני לא מסתיר את זה, אבל ברגעים כאלה צריך לגלות תחושת אחריות לאומית", הוא אומר. אין מה לומר, האיש הזה אמיתי מדי בשביל הפוליטיקה הישראלית. כך או כך, הכל כרגע תקוע. נתניהו ימשיך לעמוד בראש ממשלת החלומות: הוא ימשיך לחלום על הרצוג, על אחדות ועל תקציב תלת שנתי, ויתעורר כל בוקר מחדש לסיוט של ממשלת 61.

הדרך לבלפור עוברת בבני ברק

אמנם התרסקות מ-19 מנדטים ל-11 מחייבת הסקת מסקנות וחיפוש אחר תשובה, אבל לא זו הסיבה שמגיש הטלוויזיה, המתאגרף ושר האוצר לשעבר, מתקרב באחרונה יותר ויותר לרבנים ולחובשי שטריימלים. אלמלא הרקע המשפחתי והקדנציה הקודמת שבה חקק על דגלו את המלחמה בחרדים, אולי זה לא היה כל כך מפתיע לראות את הג'יפ הכחול של מי שנתפס בקרב המגזר כמשמיד עולם התורה, מגיע לכותל או למפגשים עם עיתונאים חרדים.

השיממון האופוזיציוני פינה ליו"ר יש עתיד זמן לעשות חשבון נפש ולתכנן את עתידו הפוליטי. אחרי שנתיים שבהן סחט את הלימון האנטי חרדי עד דק, הבין לפיד שמריב עם החרדים אפשר להביא רק 11 מנדטים. כמי שרוצה לכבוש את לשכת ראש הממשלה בבחירות הבאות, החליט לפיד לצאת מנישת המפלגה שמתקוטטת עם חרדים, לעזוב את הקרבות על השיווין בנטל, ולהתמקד בענייני ביטחון ובנושאים מדיניים. האסטרטגיה החדשה שנועדה להוביל את לפיד אל לב הקונצנזוס כוללת גם צילומים כמעט מדי שבוע עם כיפה. השבוע הפיצו אנשיו של לפיד תמונות של הבוס כשהוא עטוף בטלית מנשק את אבני הכותל בחיל ורעדה, יחד עם ניצולי שואה. לפיד הבין את מה שנתניהו כבר כמעט שכח: שהדרך לבלפור עוברת בבני ברק.

הבוקר פרסם העיתון החרדי "משפחה" כתבת שער חריגה על מי שהיה עד לפני כמה חודשים הצורר. על שני עמודים מתאר שמעון ברייטקוף את חישוב המסלול מחדש של לפיד, שכולל ציטוטים של לפיד שבהם הוא מודה שטעה בתפיסת העולם ומבקש, שחור על גבי לבן, לפתוח דף חדש עם העולם החרדי. עבור לובשי השחורים מדובר בדרמה. לפיד מקפיד גם לעלות לראיונות בתחנות רדיו חרדיות, ומקיים מפגשים עם מובילי דעה חרדיים.

דבריו של שר האוצר לשעבר נופלים על אוזניים קשובות בעיקר ברחוב הש"סי. לא צריך להתפלא אם בקרוב הג'יפ יעשה את דרכו גם לשכונת הר נוף בירושלים. מנגד, בקרב אנשי יהדות התורה לפיד נותר דגל אדום. כשליצמן נתקל בלפיד במליאה הוא מסיט את הראש, ומסרב לומר לו שלום. לפיד לא בונה על קולות החרדים בבחירות, אבל כדי לכבוש את משרד ראש הממשלה יהיה עליו לנטרל אנטגוניזם.

אפשר לשער שלפיד לקח בחשבון שהמיתוג החדש יבריח את הגרעין הקשה שלו לזהבה גלאון ולמרצ, אבל יקבל לחיקו בתמורה את מאוכזבי המחנ"ץ. לפיד כבר בונה את הקדנציה הבאה. הוא לא רואה בעיניים. אולי בגלל זה לא שם לב יו"ר יש עתיד הלוחם מהאופוזיציה עם הסכין בין השיניים, שביום שני כשיצא מהכנסת, הוא התקזז עם לא אחר מאשר ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה מקדמת שינוי דרמטי בשעות המסחר. הפרטים המלאים

הבוקר מפרסמת הבורסה קול קורא לציבור, כדי לשמוע את הערותיו, לבחינה של אחת משתי חלופות להוספת יום שישי כיום מסחר ● המשמעות היא הפיכתה של הבורסה לאחת הבורסות עם הכי הרבה ימי מסחר פעילים בעולם ● "היעדר מסחר בתל אביב ביום שישי מרתיע כניסת משקיעים גלובליים"

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

מתקן טעינה לרכבים חשמליים / צילום: רפי דלויה

בעלי רכב חשמלי? אתם נמצאים על הכביש יותר מהממוצע

על פי סקר הלמ"ס בקרב בעלי כלי רכב חשמליים, הנסועה בהם גבוהה מאשר ברכבי בנזין ● עוד עולה מהסקר כי עיקר הטעינה מתבצעת בעמדות פרטיות ויש מחסור בזמינות של עמדות ציבוריות

לירון דורון-לוי, מנכ''לית מרכז השלטון המקומי הנכנסת / צילום: שמרית מאור

לראשונה: מונתה מנכ"לית למרכז השלטון המקומי

לירון דורון-לוי מונתה למנכ"לית מרכז השלטון המקומי ותהפוך לאישה הראשונה שמכהנת בתפקיד הבכיר ● דורון-לוי תיכנס לנעליו של שלמה דולברג, שהודיעה על פרישה לאחר מעל לעשור

פרויקט בנתניה של עמרם אברהם. גיוס של 200 מיליון שקל לפי שווי שוק של מיליארד שקל / הדמיה: Viewpoint

עוד הנפקות בדרך? אלה חברות הנדל"ן שהשוק מעריך שייכנסו בקרוב לבורסה

עוד ועוד סימנים מצביעים על כך ש"גל" הנפקות של חברות פרטיות עומד להגיע מכיוון ענף הנדל"ן, בעיקר בתחום המגורים ● "למרות התקופה הקטסטרופלית שבה אנחנו נמצאים, אנשים מסתכלים קדימה ורואים הזדמנות עסקית"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל מאותת שוב לבנקים - שמרו על דיבידנד מצומצם

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי שלח מכתב לראשי המערכת הבנקאית לקראת פרסום דוחות הרבעון הראשון של השנה שיחלו בשבוע הבא ● "המצב הגאופוליטי הנוכחי מחייב המשך בחינה שמרנית ומושכלת של תכנון ההון, של מדיניות חלוקת הדיבידנדים ושל ביצוע הרכישות העצמיות", הוא כתב ● מכתב דומה נשלח גם ברבעון הקודם

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

התעלומה נפתרה - זו ההשקעה הסודית של וורן באפט

כשישה חודשים נשמרה ההשקעה הזאת של באפט בסוד ● אך דיווח ההחזקות הרבעוני של ברקשייר הת'וואיי חשף ש-Chubb היא החברה בה רכש באפט מניות בשווי של כ-6.6 מיליארד דולר ● בנוסף מכרה ברקשייר הת'וואיי את כל מניותיה ב-HP ומניות של אפל

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

משה סעדה, הליכוד / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

האם קצבת יוצאי צבא הביאה בעבר חרדים להתגייס?

ח"כ משה סעדה טען כי תמריצים בעבר הביאו חרדים להתגייס. רק שהוא לא התבסס על נתונים ● המשרוקית של גלובס

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

כפר קאסם / צילום: איל יצהר

צמצום הפערים בחברה הערבית: האם הממשלה תתמיד בתהליך?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם בשיתוף יוזמות אברהם: התוכנית הכלכלית לצמצום פערים בחברה הערבית

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Shutterstock, lev radin

ביידן מעלה את המס של כלי רכב מסין ל־100%. האם המהלך ישפיע על ישראל?

נשיא ארה"ב הודיע השבוע על שורת הגבלות סחר בין ארה"ב לסין, חלקן בתחום הרכב ● על הפרק: הגדלת המכס על מכוניות מיובאות ועל הסוללות למכוניות חשמליות ● הצעדים צפויים לזלוג בעקיפין גם לשוק הישראלי ואף להקטין את ההיצע המקומי מסין

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

קית' גיל, התחיל את הסאגה, פעמיים / צילום: ap

האם "רורינג קיטי" הוא וורן באפט של האינטרנט?

הערכות השווי הגבוהות באופן אבסורדי של גיימסטופ לפני העליות השבוע מצביעות על כך שלתת-תרבויות מקוונות עשויות להיות השפעה קבועה על השוק

בנייני מגורים בירושלים. הארנונה צפויה להתייקר / צילום: איל יצהר

מאות שקלים בשנה למשק בית: הארנונה צפויה להתייקר ב־2025 ביותר מ־5%

עפ"י נוסחת העדכון השנתית, הארנונה תעלה בשיעור של 5.29% בשנה הבאה - זאת לאחר עלייה של 2.68% ב־2024 ועלייה מצטברת של כמעט 10% משנת 2020 ● מדובר בתוספת השנתית הגבוהה ביותר לארנונה מאז שנת 2000 לפחות

מאיר שטייגמן ועדי ויצהנדלר, מייסדים שותפים ב־Valoo / צילום: קרן גנור

הקרן שאוספת מניות מחברות הייטק למען ילדים שניצלו ב־7 באוקטובר

חברת Valoo משיקה את קרן "למען הילדים", המבוססת על גיוס מניות סקנדרי של חברות טק עבור תרומות ● עד כה נאספו מניות בשווי של כ–20 מיליון דולר, והיעד הוא להגיע ל–100 חברות עד סוף השנה ● ישראל מתגייסת

איזיה צ׳צ׳יק ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

הלך לעולמו איזיה צ'צ'יק שכיהן כמנהל בכיר בחברות טכנולוגיה, פיננסים ותעשייה

תפקיד הניהול המפורסם של צ'צ'יק היה כמנכ"ל קבוצת עורק בשנות ה-90 ● בהמשך כיהן כיו"ר אליאנס ובמשך שנים סייע להצמחתה ● בעשורים האחרונים כיהן בתפקידים בכירים בדירקטוריונים של חברות ציבוריות שונות, ועד חודש ינואר השנה עדיין נשא בתפקיד דירקטור בחברת נקסטקום הציבורית

ירידות בבורסת ת''א / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסה על רקע ההסלמה הביטחונית; תשואות האג"ח זינקו

מדד ת"א 35 ירד ב-1.6% ● מנכ"ל נייס, ברק עילם פורש מתפקידו, החברה פרסמה תחזית פושרת להמשך השנה ● נקסט ויז'ן מעלה את יעד הצמיחה השנתי לכ-110% ● חברת הנדל"ן עמרם אברהם הונפקה בבורסה, ישנן עוד חברות נדל"ן בדרך לבורסה ● הבורסה בתל אביב מתכננת מהלך שבו ייפתח המסחר בימי שישי ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

איור: גיל ג'יבלי

5 דברים שכדאי לדעת לפני שרוכשים דירה

רכישת דירה היא אחד היעדים הכלכליים המרכזיים של משק הבית הישראלי הממוצע, ומדובר ביעד יקר במיוחד ● אורי יוניסי מבנק לאומי מפרק 5 שאלות שכדאי לשאול את עצמכם לפני שאתם קונים דירה ● שאלת השבוע, מדור חדש