גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נחשפות עדויות מתביעת המיליונים על עיזבון יולי עופר

ל"גלובס" נודע, כי רות עופר העידה היום בדלתיים סגורות במסגרת תביעה שמנהלת נגדה חברת "לפידות מחפשי נפט", שבבעלות יעקב לוקסנבורג בסך כ-17.5 מיליון שקל ■ נחשפת עדות מרגלית תשבי, ששימשה כעוזרת של איל ההון המנוח ושל רעייתו רות עופר 

יולי עופר, רות עופר / צלם: מץ 76
יולי עופר, רות עופר / צלם: מץ 76

רות עופר, אלמנתו של איל ההון המנוח יולי עופר, העידה היום (א') מאחורי דלתיים סגורות בבית המשפט המחוזי מרכז במסגרת תביעה בסך כ-17.5 מיליון שקל שמנהלת חברת "לפידות מחפשי נפט", שבבעלות יעקב לוקסנבורג נגד רות עופר, נגד מנהלי עיזבון יולי עופר, ונגד חברת CEE. כך נודע ל"גלובס".

עדותה של רות עופר נשמעה בדלתיים סגורות לאור העובדה שחלק ממנה נוגע לעניינים משפחתיים. לכן לא ניתן לפרסם את תוכנה. בכוונת "גלובס" להגיש לביהמ"ש בקשה להתרת פרסום החלקים בעדות שאינם פרטיים.

בשבוע שעבר העידה במשפט גם מרגלית תשבי, ששימשה כעוזרת של איל ההון המנוח יולי עופר ז"ל ושל רעייתו, רותי עופר. במהלך החקירה הטיח בא כוחה של חברת לפידות, עו"ד בעז בן צור בתשבי דברים קשים ביותר שנוגעים למניעים לעדותה. בן צור יותר מרמז שתשבי קיבלה סכומי כסף נכבדים בקשר לעדות שמסרה במסגרת הסכסוך המשפטי שהתנהל בין דורון וליאורה עופר, ילדיו של יולי עופר. הדברים באים לידי ביטוי בפרוטוקול הדיון בתיק לפידות, שהוא פומבי.

טרם שנתאר את המשך עדותה של תשבי נזכיר כי במרכז תביעת לפידות עומדת הטענה כי מנהלי עזבונו של יולי עופר ז"ל, עוה"ד צבי אפרת ורובי בכר, אלמנתו רות עופר, וחברת Centeral European Estates N.V - שבבעלות רות עופר, מפרים את ההסכם שנערך בן הצדדים ביוני 2009 ומסרבים לרכוש מלפידות את יתרת 11% ממניות חברת אינוונטק, אותה התחייבו לרכוש. 

באמצעות עוה"ד בעז בן צור וחגי הלוי, טוענת לפידות בתביעתה כי הנתבעים מפרים את החלק השלישי של הסכם רכישת מניות אינוונטק מלפידות שעל פיו ניתנה ללפידות האפשרות לכפות על CEE רכישה של 11% ממניות אינוונטק, במקרה שיולי עופר יחדל להיות בעל השליטה ב-CEE.

בעדותה סיפרה תשבי כי "משנת 2006 כשהתחלתי לעבוד עם מר עופר, מר עופר היה אדם מוגבל, היה חולה סכרת קשה, התעוור לאט לאט ולא שמע. האיש היה חולה מאוד ואני הייתי זו שבעצם צריכה להקריא לו את העיתונים בבוקר, לתאר לו את האנשים שיושבים מולו. לחזור על דברים שאנשים דיברו ואפילו לקחת אותו לשירותים".

עו"ד בן צור גם הציג בפני תשבי קטעי עיתונות שמהם עלה לכאורה שהיא הייתה אחראית על חלק לא קטן של חברת CEE.

"לא הייתי אחראית כבעלים או כאחת מעובדות החברה על שום פעילות בשוק", העידה תשבי. לדבריה, "אני לא התייחסתי לכתבות שמתפרסמות בכלל. לא הקראתי לו רכילות, הקראתי לו עיתונות כלכליים וראשי פרקים של העיתונות היומית", אמרה העדה.

בן צור שאל: "כתבות שנוגעות לכם, שהתפרסמה בעיתונות הכלכלית דווקא אותה לא הקראת?"

"לא הקראתי שום כתבות של רכילות, זה ממש לא עניין אותי", השיבה תשבי.

בהמשך העידה תשבי כי לאחר שיולי עופר נפטר נפלו השמיים על רות עופר. "ברגע שיולי נפטר נפלו עליה השמים. הגב' לא מבינה עברית, לא מבינה אנגלית. אני מתקנת את עצמי, היא מדברת אנגלית, אך רוב השיחות שלה מתנהלות בשפה האנגלית. היא הייתה במשבר.. היא ניסתה להאדיר את שמו של יולי. עד היום היא עדיין מנסה לעשות זאת".

בן צור: "נכון שיולי עופר יזם את חיפושי הנפט אחרי עסקת אינוונטק?"

תשבי: "לא, לא יולי יזם. באו ליולי, זה היה נמרוד (רינות) ואני לא זוכרת מי עוד, כי לא הייתי מעורבת בסיפור של יולי חיפושי נפט. באו ליולי בהצעה ויולי שקל אותה, לא נתן תשובות מיידיות, ניגשו לאחים עופר וניסו להציע את זה להם, זה היה ההליך ולא הייתי מעורבת בו".

חקירת בן צור התמקדה בין היתר באופן התנהלותו של יולי עופר בשנים האחרונות לחייו שבהן סבל מקשיי הזקנה. התנהלות שהשפיעה גם על הסכסוך בין ילדיו, על ירושתו. "יולי עופר בשנת 2008-2011 חתם על מסמכים, נכון?", שאל עוה"ד.

תשבי השיבה: "שיטת החתימה של יולי על מסמכים הייתה מאוד ברורה. בכל החתימות שלו בד"כ היו שלושה מורשים שהיו יכולים לחתום... שלושה מורשים שנכחו כשהיה חותם, עו"ד גולפרב, עו"ד עמיר צפריר שבכל מה שקשור למזרח אירופה ולהקדש היה עו"ד צביקה אפרת (ממשרד גורניצקי. ח"מ) ואנשים מטעמו שהיו בעניינים השוטפים של כל החברות של יולי בחוזים, משפטיים, בנקאיים וכל דבר אחר, רק בנוכחותם יולי יכול היה לחתום. אני הייתי מחתימה אותו אך ורק על ארנונה, חשמל, מים, עוזרת בית".

בן צור: "רק על זה החתמת אותו?"

תשבי: "כן, אסור היה לי להחתים אותו לבד. היו פעמים שבנוסף היו נוכחים גם רופאים ונוטריונים".

בן צור: "הוא חתם ואת אומרת שליוו אותו מפעם לפעם..."

תשבי: "לא מפעם לפעם, לא היה מצב שלא היו עורכי דין , נוטריונים או מישהו מכל מי שהזכרתי ברשימה".

בן צור שאל מי הקריא ליולי עופר את כל העסקאות הגדולות.

תשבי ענתה: "אחד מעורכי הדין".

בו צור המשיך ושאל: "הייתה עדות של עו"ד צפריר שיולי עופר לא מגיע למשרדי עורכי הדין אלא תמיד מגיעים אליו?".

תשבי: "נכון, עד יומו האחרון".

בן צור הקשה: "עו"ד צפריר העיד שיולי עופר יכול לפתוח בית ספר למשפטים והוא לא צריך ייעוץ משפטי, ובעסקה כזו הוא לא צריך ייצוג, נכון?"

תשבי השיבה: "אם המצב היה כזה, היו כמה משרדי עורכי דין שהיו פושטים את הרגל. יולי פרנס משרדים גדולים של עורכי דין מכובדים שתמיד ליוו אותו, תמיד, אפילו לחו"ל".

בן צור: "יולי עופר לא עורך הסכמים". 

תשבי: "נכון". בהמשך אמרה העוזרת: "יולי עופר היה צלול, יום לפני מותו הוא הקריא לי צוואת שכיב מרע וגם כשהוא דיבר עם נמרוד ושלח אותנו לאבי לוי, הבת שלו ליאורה ידעה שזו הבקשה של יולי והוא ביקש ממנה את אותו דבר".

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי