גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפך ערוץ בייבי למיזם התוכן הישראלי המצליח ביותר בעולם

ב-2007 נמכרה השליטה בערוץ לענקית המדיה פוקס ■ 9 שנים אחרי, הערוץ משודר ל-70 מיליון בתי-אב בעולם ■ בראיון ראשון מנהל התוכן רון אייזיק הודף את הביקורת על השימוש בערוץ כ"בייביסיטר" עבור ההורים העסוקים

בשנת 2007, כשישראל רק עשתה את צעדיה הראשונים בתעשיית התוכן הבינלאומית, נחתמה אחת העסקאות הגדולות והמשמעותיות בשוק המקומי, אם לא הגדולה שבהן. חברת טלית תקשורת, מכרה אז לענקית המדיה של רופרט מרדוק, FOX צ'אנלס אינטרנשיונל, את השליטה (51%) בערוץ שפיתחה - "בייבי TV".

כמעט עשור אחרי, בעוד שוק התקשורת יודע תהפוכות, שומר ההסכם ההוא על יציבות ומזרים עשרות מיליוני שקלים בשנה לשוק ההפקה והיצירה הישראליים. למעשה, ערוץ בייבי הישראלי שצמח בארץ במשרדים הצנועים של טלית ביד אליהו הוא כנראה מיזם התוכן הישראלי המצליח ביותר בעולם המשודר בלמעלה מ-800 פלטפורמות מובילות בכ-115 מדינות, ב-20 שפות שונות ומגיע ל-70 מיליון בתי-אב.

במידה מסוימת, אומר בראיון ראשון מנהל התוכן של הערוץ, רון אייזיק, קפצה טלית תקשורת על הקרון האחרון של הזדמנויות הפז שסיפקה אותה תקופה. הרכבת הזו, הוא אומר, כבר נסעה מזמן.

בייבי היה הראשון מסוגו בעולם", הוא אומר ל"גלובס", "הפיצוח של הצורך בהקמת הערוץ הזה לתינוקות, עלה בכמה פלטפורמות, והרכישה של פוקס, שהגיעה לאחר שהפקנו להם במשך כמה שנים, הגיעה בטיימינג מושלם של רגע לפני שנסגרו השערים בפני ספקי תוכן. הרעיון לחבור היה מאוד משמעותי עבורנו".

- מדוע נסגר חלון ההזדמנויות?

"היום הפלטפורמות יותר דפנסיביות בגלל התחרות שהלכה והתגברה, בעיקר מכיוון מהאינטרנט. המו"מ קשה מאוד, ויש פחות כסף. כולם מצטרפים לגושים הגדולים ויש הרבה פחות שחקנים קטנים שמחפשים הזדמנויות".

- מה הטיפים שהייתם נותנים למפיק ישראלי בראשית דרכו שרוצה שהערוץ שלו יהיה בינלאומי?

כאן מצטרף לשיחה מנכ"ל טלית תקשורת, עומרי בץ, ואומר, "הייתי ממליץ שיעזוב את זה. תנאי השוק שהיו ב-2005 היו שונים לחלוטין מהמצב שערוצי הטלוויזיה בתשלום נמצאים היום. היום כמעט לא רואים הצלחות חדשות, אלא אם הערוצים שייכים לחברות ענק. פעם, היית הולך ליריד התוכן במיפ ורואה שם המון ערוצים עצמאיים והיום אתה כמעט לא רואה את זה בכלל".

על-פי ההערכות, שווי העסקה לפני 9 שנים עמד על כמה מיליוני דולרים אולם בחמש השנים הראשונות הזרימה פוקס לטלית 100 מיליון דולר בעבור פיתוח והפקה שנעשים כולם בישראל, במפעל הפקה של 30 עובדים.

"הבעלים של התוכן שלנו"

"בעשור האחרון הפכנו להיות חברה מובילה בעולם בתחום הזה וכבר הרבה שנים אנחנו מספר אחת גם מבחינת כמות הפלטפורמות שהערוץ יושב עליהם, כמות המדינות והשפות", אומר אייזיק. "הצלחנו לפתח את המקום הזה שנקרא ערוץ להורים ולילדים קטנים ולקלוע לרצונות שלהם".

- מה המודל הכלכלי שלכם? אפשר להניח שהוא מבוסס על הרבה שידורים חוזרים.

"הספרייה מכילה כ-100 סדרות - וכולן שלנו. הצלחנו לבנות את הספרייה הזו ולהשיק כל שנה בין 6 ל-7 סדרות חדשות, כשטווח עלות של סדרה נע בין 3000-25,000 דולר לפרק. הרצון שלנו הוא לשמור על רמה מאוד גבוהה.

"זה נכון שהמודל הכלכלי של ערוץ בייבי ניזון בין היתר מזה שאנחנו יכולים להשתמש בתכנים שלנו לאורך שנים ארוכות, אבל זה לא שונה מערוצי ילדים אחרים. אין בזה יתרון".

- אז מה בכל זאת היתרון?

"הייחוד שלנו הוא בכך שאנחנו הבעלים של התוכן שלנו. אנחנו לא רוכשים תוכן מצד ג' כמו כל ערוצי הילדים האחרים. אנחנו מסוגלים לייצר את כל התכנים שלנו לבד והם כל כך ספציפיים שאין בנמצא מוצרים כאלה, ואם יש, הם באיכות נחותה. היכולת שלנו היא לא רק לקיים את כל הספרייה אלא גם לתכנן. אנחנו מפיקים בכל שנה סדרות כבדות ויקרות בתלת ממד".

"ברגע שהספרייה היא 100% שלנו, זה מאפשר להיות הערוץ הבלעדי של כל התוכן הזה. אי אפשר להעביר את זה לערוצים אחרים, אלא אם אנחנו מחליטים. המכירה בשליטה שלנו. המודל הבלעדי הזה עוזר בכל מה שקשור לניו מדיה ואנחנו יכולים לעשות סטרים לערוץ ככל העולה על רוחנו".

- האם לתינוקות בני יומם באמת אכפת שזה תוכן יקר וחדש?

"אנחנו לומדים יותר ככל שאנחנו מתפתחים. הידע שיש לנו שונה מהידע שהיה לנו מהיום הראשון ויש לנו צוות שעוזר לנו ללמוד. אנחנו פונים גם להורים בדיוק כמו שאנחנו פונים לתינוקות והם דורשים איכות. בתוך התחרות הגדולה שיש היום בין כל ערוצי הילדים, הדרך העיקרית לבלוט היא רק באמצעות איכות".

- מדובר רבות על זה שבני הנוער והילדים של ימינו הם שונים מבעבר. האם גם התינוקות שונים בדור הזה?

"ההורים משתנים והידע משתנה, הילדים לא. הם זקוקים תמיד לאותם דברים - בין אם הם בבוגוטה ובין אם בניו יורק - יש להם אותם צרכים".

- יש הרבה דברים שמשתנים במהלך השנים כמו המשפחה והגיוון התרבותי. איך מתמודדים עם זה?

"יש לנו מערך ניהול שבו אנחנו עובדים עם אולפנים בכל העולם ומדבבים את הערוץ לכל השפות - עושים חלק בישראל, אירופה, אסיה וגם במדינות ערב. ככל הנראה נעלה השנה עם בייבי רוסית בישראל. ההורים שלהם רוצים שהם ייחשפו לשפה הזו, וזה ידוע שילדים קולטים שפות בגיל צעיר".

"הייתה מילה שתורגמה לטורקית שם הייתה לה משמעות של קללה. הייתה לנו דמות של בובה שהיה לה טורבן על הראש ובמדינה מסוימת היא גרמה לסערה, כי לא נהוג לשים אותו על גברים כי הוא נשי, וזה מעיד על המיניות שלו. זה נוחת על קודים תרבותיים. ברור שאין אלימות או משהו שקשור לשליליות, אבל ההורים כל כך קפדנים. בגלל התקשורת היומיומית פיתחנו רגישות על ואנחנו די בטוחים בכל מה שאנחנו מעלים".

- האם לאורך השנים שמעתם מורת רוח מגורמים בעולם לגבי הישראליות שלכם?

"שום דבר. היום, להיות ישראלי אנשים יגידו שזה נותן קרדיט. כשבאנו לאוויר העולם זה היה כמו סטארט-אפ, חברה מאוד רב-לאומית ולכן זה לא היה חריג. אנחנו כמו המעבד של אינטל בתוך המחשב של HP. ברגע שיש לך ערוץ שמיועד לקהל ספציפי ואתה הראשון שהובלת מהלך כזה אתה צריך להמשיך ולהוביל אותו".

- אתה מרגיש שיש זלזול בתכנים של ילדים?

"רואים את זה בלי סוף. המון תכנים ירודים, אין שומרי שער. אני רואה את זה גם בערוצים, בלי לציין שמות, של הגדולים יותר וגם הקטנים יותר, כולם חיים בתוך המסגרות שלהם ואתה רואה את זה בהחלטות".

- יש הרבה טענות על ערוצים כמו שלכם שמשמשים כבייביסיטר.

"אני תומך במאתיים אחוז במשפט הזה, אם אני יכול לעזור להורה אז כבר עשיתי משהו טוב לבית הזה. המטרה שלנו היא ליצור לילדים תחושה טובה לגבי עצמם וכנ"ל לגבי ההורים. אני יכול לגרום לילד אפשרות להרגיש טוב עם עצמו, ואם הילד מבסוט ההורה מבסוט. לצפייה יש ערך והערך היא לתת לילד להרגיש טוב". זה לא מחליף כמובן את האחריות של ההורים לשים גבולות. אנחנו כלי שהבית משתמש בו כמה שהוא רוצה".

- אתם לא עובדים בבלעדיות באף אחת מהפלטפורמות?

"הוט ו-yes היו לקוחות נהדרים שלנו כל השנים וחשובה לנו ההצלחה שלהם. מצד שני אנחנו גם מברכים על הכניסה של סלקום, ולפני שבועיים עלינו על הפלטפורמה שלהם עם ערוץ בייבי HD. בייבי הוא מותג בינלאומי מוכר. אם מישהו מכבד אותנו אנחנו נכבד אותו".

- כשאתם בחרתם לעבוד עם סלקום, הוט ו-yes לא דרשו בלעדיות?

"התשובה היא לא. הפלטפורמות בארץ מכירות ומוקירות את בייבי ויש לו ערך עצום כלפי ההורים. לכל המותגים בעולם יש מחיר פרימיום נוסף שהפלטפורמות מוכנות לשלם עליו, ובייבי הוא אחד מהם".

לדבריו, "בייבי זו חברה רווחית ומצליחה, הולכת וגדלה. היא הייתה רווחית כמעט מיומה הראשון. צמחנו עם האמצעים שלנו. ככל שמכרנו יותר, כך יותר כסף הושקע בה. החברה בחו"ל הייתה רווחית מהיום הראשון".

שינוי בצריכת התוכן

לגבי היכולות של השוק הישראלי, אומר בץ, כי "זה נכון שהישראלים יודעים לעבוד חכם. מסדרות כמו 'פאודה' בגרוש ורבע הפיקו סדרה ברמה אמריקאית, וגם בפוקס מי שמנהל את העסק אלה לירן טלית ומיה טלית, שגרים ולמדו בחו"ל. הם מנהלים את כל האופרציה הבינלאומית ומתייעצים עם האופרציה שלנו ולא פעם התרשמו מדברים שרק ישראלים יכולים לעשות - באופרציות קטנות להשתלט על העולם".

- מה יהיה השינוי העיקרי שנראה בשנים הקרובות?

הצורה שבה צורכים את התוכן. לכל אחד יש יותר מאלטרנטיבה אחת - תראה אנשים שיש להם גם yes וגם נטפליקס, גם צורכים סלולר וגם טלוויזיה. היום יש לך ביו-טיוב סוג של תכנים שלא היה לפני יו-טיוב. נראה סוג חדש של תכנים. לדוגמה, מייצרים היום סדרות דרמה קצרות לגילאי ה-20-30. גם בתוכן אנחנו צורכים מגוון של דברים. אנשים יצרכו יותר וביותר דרכים".

- ומה נראה בערוצי התוכן לילדים?

בץ: "מחירי הערוצים יורדים, מחירים התוכן והסדרות עולים, זה מנוגד אבל זה המצב. בארץ אני יכול להגיד שבעולמות הילדים, בגלל התחרות העזה של ניקלודיאון ודיסני, ג'וניור וזום והופ, זה מייקר את הסדרות, ומצד שני הפלטפורמות מנסות להוזיל.

"גם בתחום הספורט אתה רואה את הזכויות מתייקרות פי 4. בעלי הערוצים צריכים למצוא אפיקי הכנסה נוספים - אפליקציות, מסחור, יו-טיוב".

ערוץ בייבי

שנת הקמה: 2003

בעלים: משפחת טלית וחברת פוקס

קונספט: ערוץ התינוקות הראשון בעולם

פריסה: הערוץ משודר ב-115 מדינות ב-20 שפות

עוד משהו: ישראל הייתה המדינה הראשונה בעולם שבה עלה הערוץ

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון לא מביא לשינוי בציפיות להורדת ריבית" ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם