גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הדינמיקה כיום בשוק עריכת הדין היא דינמיקה של תזוזה"

עו"ד עטיר יפה, המתמחה בהיי-טק, עוזב את משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון אחרי 18 שנה ועובר עם שתי עורכות דין למשרד פרל כהן צדק לצר ברץ ■ עו"ד זאב פרל: "מעבר של מוחות וכישרונות בין משרדים הוא טבעי וצפוי"

יעל שמעון–מני, עוה"ד עטיר יפה, קרן שמואלי / צילום: איל יצהר
יעל שמעון–מני, עוה"ד עטיר יפה, קרן שמואלי / צילום: איל יצהר

הישגים מרשימים להיי-טק הישראלי, עם אקזיטים והנפקות ראשוניות בהיקף כולל של 11 מיליארד דולר. וכששוק ההיי-טק רותח, גם משרדי עורכי הדין העוסקים בתחומי הטכנולוגיה-העילית ממשיכים להתרחב. אחד מהם הוא משרד פרל כהן צדק לצר ברץ, שצירף אל צוות עובדיו את עו"ד עטיר יפה כשותף בכיר.

יפה עבר אל משרד פרל כהן ממשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון, שבו עבד במשך 18 שנה. את המעבר למשרד החדש הוא אינו עושה לבדו, אלא עם עוד שתי עורכות דין שעוברות איתו, יעל שמעון-מני וקרן שמואלי, למשרד פרל.

לדברי עו"ד עטיר יפה, "המעבר לפרל כהן מאפשר לי להעניק ללקוחותיי שירות משפטי מסחרי אופטימלי, נוכח היותו משרד בינלאומי עם עוגן חזק של פטנטים וקניין רוחני. המעבר התקבל בהבנה רבה בקרב השותפים ועורכי הדין במשרד פישר-בכר-חן, אשר היה לי לבית חם במשך כ-18 שנה. אני שומר על קשרים טובים עם אלה שעבדתי עימם ומאמין שניפגש בהמשך".

ה"עריקה" של יפה ממשרד פישר מהווה המשך למגמה של מעבר של עורכי דין בכירים בין המשרדים. בשבועות האחרונים עברה מחלקת המיזוגים והרכישות של משרד צלרמאיר-פילוסוף, בראשותו של עו"ד דוני טולידאנו, אל משרד ארדניסט-בן-נתן; וזמן קצר אחר-כך הודיע משרד ארדינסט כי גם עו"ד ג'וני פינקלשטיין ועימו מחלקת המימון של משרד תדמור-יובל לוי עוברים לשורותיו של ארדינסט.

עורכי הדין יפה, שמעון-מני ושמואלי מצטרפים לעורכי דין נוספים שהחלו לעבוד במשרד פרל כהן בחצי השנה האחרונה, ובהם עו"ד הנרייט פוקס, שהגיעה ממשרד ברנע ומובילה את מחלקת המסים הבינלאומית; עו"ד אירמה צ'רניה, שהגיעה ממשרד הרצוג-פוקס-נאמן; ועו"ד ליאור ברוך, שהצטרף לפרל ממשרד נשיץ-ברנדס-אמיר, כחיזוק נוסף לתחום של ליווי סטארט-אפים וחברות היי-טק.

עוד מצטרפים לפרל כהן - עו"ד דיוויד סאנט הצטרף כשותף למשרד הלונדוני של פרל כהן. סאנט, שעבר ממשרד Bird & Bird הבריטי, יוביל את מחלקת ליטיגציית הפטנטים באירופה; ועו"ד ברנדה פולקהארט-שנקס, שהצטרפה למשרד פרל בניו-יורק, ממשרד Proskauer Rose.

פרל כהן צדק לצר ברץ הוא אחד המשרדים המובילים בארץ לייצוג חברות היי-טק וביומד. המשרד מטפל במגוון רחב של תחומים, לרבות קניין רוחני, משפט מסחרי, שוק ההון, ליטיגציה, דיני עבודה ועוד. למשרד כמה סניפים בישראל (תל-אביב, הרצליה-פיתוח וחיפה), בארה"ב (ניו-יורק ובוסטון) ובלונדון. עם לקוחותיו המרכזיים נמנים חברות רב-לאומיות וישראליות בתחומים עתירי-ידע, גופי מחקר מדעיים וחברות תעשייה.

השותף-המנהל בפירמה, עו"ד זאב פרל, מציין כי "הצטרפות השותפים ובראשם עטיר יפה, שמגיעים כולם ממשרדים מובילים אחרים, התאפשרה הודות לייחודיות ולשונות של משרדנו ויכולתו להעניק שירות משפטי מקיף בארץ ובעולם.

"אנחנו המשרד היחיד בישראל שיש לו נוכחות עצמאית בחו"ל, דבר המאפשר ללקוחות לקבל ייעוץ סימולטני בישראל, בארה"ב ובלונדון מצוות אחד. בעוד משרדים אחרים נעזרים בעמיתים - עורכי דין שלנו במשרדים בניו-יורק, בבוסטון, בלונדון ובקרוב בקליפורניה מעניקים, יד ביד עם הצוות בישראל, ייעוץ משפטי מקיף ומלא בכל התחומים החשובים ללקוחות".

לדברי פרל, "לצד המסוגלות הייחודית שלנו בזירה הבינלאומית, משרדנו הוכר בשנת 2015 כמשרד הפטנטים הגדול בארץ. פרקטיקה נוספת זו חשובה ללקוחות היי-טק הנשענים על פטנטים ייחודיים, שמעניקים להם יתרון תחרותי. ללא הגנה מתאימה לפטנטים אלה (באמצעות רישום ואכיפה), חברות ההיי-טק חשופות לגניבת רעיונותיהן ולפגיעה ממשית בעסקיהן. גם כאן, המשרד מעניק את כלל השירותים In-house, פרקטיקה המביאה תוצאות טובות יותר וקיטון בעלויות ללקוח".

למנוע בריחת מוחות ולקוחות

- מדוע בחרתם דווקא בעו"ד עטיר יפה?

פרל: "הבחירה הייתה הדדית. תעשיית ההיי-טק נדרשת לשירותים משפטיים ב-3 תחומים עיקריים: יכולת להגן על הקניין הרוחני של החברה, גיוס כסף והון אנושי ויכולת לייצא את הטכנולוגיה בבוא העת לחו"ל - על-ידי מיזוגים ורכישות, הנפקה וגידול חברות-בנות בחו"ל ורילוקיישן של עובדי מפתח. העובדה שפירמת פרל כהן מוכרת בישראל כמובילה בתחומים אלה, וכיחידה בישראל שהיא בעלת נוכחות ממשית בארה"ב ובאירופה, מתאימה ככפפה ליד לחברות היי-טק שמייצג עטיר".

- עו"ד יפה עוזב פירמה גדולה כדי לעבוד אצלכם. האם אין קולגיאליות בין הפירמות?

"ישנה קולגיאליות רבה בין פרל כהן לפירמות אחרות בארץ ובעולם, ובינינו לפישר-בכר-חן בפרט, שאותם אנו מעריכים מאוד".

- ובכל זאת, לקחתם מהם הון אנושי חשוב.

"מעבר של מוחות וכישרונות בין משרדים הוא דבר טבעי וצפוי, שמתרחש בכל הפירמות כמעט בשלב זה או אחר; ולכן, הדבר מתקבל לרוב בהבנה. כך היה גם במקרה זה. האתגר של פירמות בעידן הנוכחי הוא לדעת לשתף פעולה ולהתחרות בעת ובעונה אחת".

- בשוק עריכת הדין יש עריקות ומעברים רבים מפירמה לפירמה? אינכם חוששים שגם עורכי דין בכירים שלכם יעזבו לפירמות אחרות/מתחרות?

"הדינמיקה כיום, בין שבשוק עריכת הדין ובין שבשוק העסקי, היא דינמיקה של תזוזה. זה נכון לגבי עובדים בחברות היי-טק וחוקרים במכוני מחקר באוניברסיטה שעוזבים כדי להקים מיזמים עצמאיים; וזה נכון לגבי עורכי דין.

"ככל שהשוק משתנה, כל חברה ומשרד צריכים להתאים עצמם לאקלים החדש, כדי לנסות ולמנוע בריחת מוחות (כמו גם בריחת לקוחות). אנחנו עשינו את זה כאשר הבנו שהשוק העסקי הפך לשוק גלובלי, ומיד התרחבנו ופתחנו את המשרדים בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון, ובקרוב נתרחב גם לקליפורניה.

"בנוסף, במהלך השנים האחרונות דאגנו לשמר את הייחודיות והמובילות שלנו בתחום הקניין הרוחני, בד-בבד עם התרחבות לתחומי עיסוק נוספים ההופכים אותנו לפירמת One Stop Shop. האדפטציה התמידית לתמורות של השוק תורמת הן לצמיחת הצוות והן לתחושת הסיפוק של עורכי הדין הבוחרים להישאר חלק מפירמה עדכנית ומובילה".

הצ'ק פוינט וה-WAZE הבאות

- כמי שמייצגים חברות היי-טק רבות, מה הן המגמות שרואים בשוק ההיי-טק? לאן השוק הזה הולך?

"השוק הולך למקצועיות ולניסיון. לאחר תקופה לא קצרה של אלפי מיזמים, להערכתנו, תהיה סלקציה טבעית, כך שהמיזמים המוצלחים, החדשניים והרלבנטיים יצליחו. מבחינת פרל כהן, אנחנו מבצעים את ההתאמות על-מנת שנהיה רלבנטיים מבחינת הרכב השירותים המשפטיים שלהם נדרשות החברות, כולל בתחומי הקניין הרוחני (הנכס העיקרי שמפתחות חברות היי-טק) והשווקים הרלבנטיים (ארה"ב, אירופה, ובעתיד אסיה)".

- למרות ההצלחות הנמשכות של ההיי-טק הישראלי, קשה לראות את הצ'ק פוינט וה-WAZE הבאות באופק. האם אתה שותף לתחושה הזו?

פרל: "אסור למדוד את השוק בטווח של חודשים. בטווח הארוך אנו בטוחים שישראל תצמיח חברות מבטיחות וגדולות בתחומן. לגבי מיזמים חדשים, גם אנחנו מקווים, כמו רבים, שיקומו בין המיזמים הרבים חברות גדולות ומשמעותיות, ולא רק כאלה שמפתחות מוצר או שניים, ונמכרות. לשם כך, נדרשים התנאים לפיתוח; והסלקציה של המיזמים שהזכרתי קודם עשויה לסייע לחברות שיצליחו לגייס יותר משאבים, ולצמוח לחברות גדולות ומשמעותיות".

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים