גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איציק צאיג נזכר בימיו כסטודנט, ראסל אלוונגר לקראת שדרוג בשכר

וגם: יו"ר ארקיע, אבי נקש, מפגין את יכולותיו האישיות בדיילות

אדר, צאיג ובן חיון / צילום: יעל צור
אדר, צאיג ובן חיון / צילום: יעל צור

מבחן המהירות של צאיג

מנכ"ל אסם נותן טיפ באירוע בוגרים של אוניברסיטת תל-אביב ונזכר בימיו כסטודנט שם

במסגרת החגיגות במלאות 60 שנה להקמת אוניברסיטת תל-אביב, מוקם עתה ארגון בוגרים. לרגל הקמת הארגון הוכנו סרטונים בהשתתפות מספר בוגרים מוכרים, ביניהם אשת הגורמה מיכל אנסקי; מגישת החדשות תמר איש-שלום; שר הפנים והחינוך לשעבר, גדעון סער; ומפתח כיפת הברזל, תא"ל (במיל') דני גולד.

גם מנכ"ל אסם, איציק צאיג, הצטלם לאחד הסרטונים באירוע בו נכחו גם סיגל אדר, מנכ"לית אגודת הידידים של אוניברסיטת תל-אביב, הממונה על התווית דרכו של ארגון בוגרי האוניברסיטה; וסיגלית בן חיון, מנהלת ארגון בוגרי האוניברסיטה.

צאיג סיפר בסרטון כי "הזיכרון החזק ביותר שיש לי מלימודיי באוניברסיטת תל-אביב הוא משחק העסקים, אבל גם עידוד יצר הסקרנות שהולך איתי עד היום".

צאיג גם נתן טיפ לסטודנטים של האוניברסיטה בהווה: להשתלב בשוק העבודה כמה שיותר מהר.

אדר, צאיג ובן חיון / צילום: יעל צור

הווירוס שעזר לניר ברקת

כך נולד הסטארט-אפ הראשון של ראש עיריית ירושלים

אתמול (ד') התקיים על הדשא בקמפוס אדמונד י. ספרא של האוניברסיטה העברית בירושלים אירוע יזמות בשיתוף-פעולה עם גוגל ישראל. הסטודנטים והאורחים ישבו על פופים צבעוניים ושמעו על פיתוחים מסטודנטים וחברות צעירות.

לאירוע - בו השתתף גם נשיא האונברסיטה, פרופ' מנחם בן שושן - הגיע ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, שסיפר כי "בזמן שהייתי סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה העברית, תקף לראשונה וירוס את מחשבי האוניברסיטה. אז הבנתי שהתופעה תלך ותתעצם, וכך הקמתי את הסטארט-אפ הראשון שלי. היום ניהול עיריית ירושלים מבוסס על מערכות מידע מתוחכמות, המאפשרות לנו למטב את מערכת החינוך והרווחה. מערכות אלה מבוססות על אלגורתימים של בוגרי בית הספר למדעי המחשב".

סגן נשיא להנדסה בגוגל ומנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בישראל, פרופ' יוסי מטיאס, אמר באירוע כי "זהו תור הזהב של המחקר האקדמי במדעי המחשב. פתרונות חדשניים יבואו באמצעות מחקר מעמיק ואיכותי שמבוצע בתעשייה ובאקדמיה, ועל כן חשוב מאוד הקשר בין השניים".

מטיאס, ברקת ובן שושן / צילום: קרן רוזנברג

ארז צדוק והלורדים

מנכ"ל קרנות אביב ממשיך במסע ההסברה

ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב, אשר מקים בימים אלה קרן פרייבט אקוויטי שתתמקד בהשקעות בחברות מיהודה ושומרון, נפגש אתמול בלונדון עם גורמים בכירים בממשל בבריטניה ובאיחוד האירופי, במטרה להסביר את החשיבות שהוא רואה בקידום התעשייה באזור זה לשני העמים.

בין היתר, נפגש צדוק עם חברי בית הלורדים, לורד רג' אמפי ולורד פרי מיטשל; עם חבר הפרלמנט של האיחוד האירופאי, סטיבן וולף; ועם חבר הפרלמנט הבריטי ממפלגת הלייבור, איאן אוסטין.

בפגישות הציג צדוק את היתרונות, לגישתו, של התעשייה הישראלית שמעבר לקו הירוק, בכל הקשור לחיזוק הדו-קיום והנורמליזציה בין ישראלים לפלסטינים. צדוק גם הזמין את חברי הפרלמנט לביקור גומלין בישראל, הזמנה שנענתה בחיוב. בשיחות נידונו נושאים הקשורים במורכבות של הסכסוך, תוך דגש על היתרונות הכלכליים שינבעו מהתווית פתרון ביניים עד להסדר כלשהו.

לדברי צדוק, "רובם הביעו את דאגתם מהמצב באזור, בו סוריה הופכת למעוז של חיזבאללה ואיראן על גבול ישראל והדגישו את הצורך להגן על מדינת ישראל".

צדוק ו-וולף / צילום: אוליביה ג'יימס

עוד קומה למגדל: שדרוג לאלוונגר?

טאואר תבקש מבעלי המניות להגדיל את שכר המנכ"ל ל-725 אלף דולר לשנה

יצרנית השבבים טאואר מבקשת לאשר העלאת שכר למנכ"ל הוותיק, ראסל אלוונגר. בזימון לאסיפת בעלי מניות, שתתכנס ב-30 ביוני במגדל העמק, יתבקשו בעלי המניות לאשר לאלוונגר שכר בסיס של 725 אלף דולר לשנה, עלייה מ-680 אלף דולר כיום.

בחברה מסבירים שהעלאת השכר הקודמת הייתה ב-2013, ומאז החברה רשמה גידול משמעותי, הן בתוצאות הפיננסיות שלה והן ברמה התפעולית. אלוונגר הוא אמריקאי שעבר לישראל ב-2005 לצורך ניהול החברה.

בנוסף, יתבקשו בעלי המניות לאשר תגמול הוני לאלוונגר, בשווי של כ-1.2 מיליון דולר. התגמול מורכב מ-70% אופציות ו-30% מניות חסומות, שיבשילו לאורך 3 שנים. התגמול יגדל ב-180 אלף דולר נוספים על בסיס עמידה בביצועים. מחיר המימוש של האופציות שיוענקו (בכפוף לאישור האסיפה) הוא 12.18 דולר, כך שהן נמצאות "בתוך הכסף". מחיר מניית טאואר הוא כ-12.8 דולר.

בעלי המניות יתבקשו גם להאריך את כהונתו של היו"ר, אמיר אלשטיין, שימשיך לקבל 600 אלף דולר בשנה עבור התפקיד. החל מהשנה, מחצית מהתגמול של אלשטיין תשולם לו במניות חסומות.

ראסל אלוואנגר / צילום: תמר מצפי

מבקר הקולנוע ליאו ליידרמן

היועץ של בנק הפועלים על כלכלה וסרטים בנושאים כלכליים

האירוע השנתי של בוגרי תוכנית האקזקיוטיב MBA בבית הספר למוסמכים בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, נערך השבוע במלון דן בתל-אביב.

האורח המרכזי באירוע היה פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים ומרצה בבית הספר לכלכלה באוניברסיטת ת"א. ליידרמן ניתח את המצב בשווקים ואמר כי הצמיחה בעולם ובישראל איטית, אבל לא מדובר במיתון. לדבריו, יש לבחון את המצב בראייה ענפית: בתחום התשתיות יש התעוררות, בתחום הרכב נרשם בכל חודש שיא חדש בקניית מכוניות חדשות, ובהיי-טק יש פעילות ערה. לעומת זאת, ענפים אחרים בבעיה, כמו הקמעונאות ורשתות המזון, או התקשורת, שסובלת מעודף תחרות; הנדל"ן, שרווי בבניה לא למגורים, והפיננסים עם ביצועים מאכזבים לשוק המניות ב-2016".

ליידרמן עסק בדבריו גם בקולנוע. הוא אמר כי בשנים האחרונות הופקו מספר סרטי קולנוע שעוסקים בנושאים כלכליים, וסיפר על סרט חדש שיצא לאקרנים בסוף השבוע האחרון, "מפלצת הכסף" בהשתתפות ג'וליה רוברטס וג'ורג קלוני. לדבריו, הסרט מעניין בהיבט כלכלי אבל מבחינה קולנועית הוא נתן לו את הציון 7.

כמו כן התייחס ליידרמן לכוכבי שוק ההון, וורן באפט וג'ורג סורוס, אשר מחזיקים בדעות הפוכות לגבי הכדאיות להשקיע כיום בשוק האמריקאי. בעוד באפט חיובי לגבי שוק זה ורואה הזדמנות לקנייה, סורוס חושב את ההיפך.

לתוכנית ה-EMBA יש כיום למעלה מ-1,400 בוגרים, שחלקם בעמדות מפתח במשק.

בין הבוגרים שהשתתפו באירוע: רו"ח אלינה פרנקל רונן, סגנית נשיא לשכת רואי החשבון; אילן סדון, מנכ"ל כספא; דברת אולפינר, מנהלת שותפה בחברת השמאות גרינברג אולפינר; אברי ולפמן, מנכ"ל ולפמן תעשיות; ואל"מ ארז רבן, מפקד מצ"ח. עוד השתתפו באירוע: פרופ' משה צבירן, דיקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטה; ואורית מנדלסון שהם, מנהלת תוכניות המנהלים.

 

 

צבירן, מנדלסון וליידרמן / צילום: אסף שילה מישראל סאן

נקש ודיילות ארקיע. מי רוצה מאפה טרי?

אתמול הצטלמו דיילי ודיילות חברת התעופה ארקיע לקמפיין הקיץ של החברה, שיחל בשבוע הבא. יו"ר החברה, אבי נקש, הגיע לבקר ביום הצילומים ואמר להם שבעוד כשנתיים, כאשר יגיעו לארקיע המטוסים החדשים שהוזמנו מחברת איירבס, יגדל טווח הטיסות של החברה, כך שהדיילים יוכלו לבלות גם ביעדים אקזוטיים, כמו הונג-קונג ואיי תאילנד.

נקש גם הפגין את יכולותיו האישיות בדיילות. הוא הגיע לסט עם כוסות קפה וערימת מאפים טריים והציע לנוכחים.

נקש ודיילות ארקיע / צילום: שי יחזקאל

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות