גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות האשראי החוץ בנקאי מניבות תשואות מלהיבות

למרות הרבעון המוצלח והתוצאות הטובות של החברות, מנכ"ל אחים נאוי, החלוצה מבין חברות התחום בבורסה ובעלת הפעילות הגדולה מביניהן, מסייג: "יש האטה במשק שתשפיע גם עלינו"

חברת אחים נאוי / צילום: אתר החברה
חברת אחים נאוי / צילום: אתר החברה

שוק המימון החוץ בנקאי ממשיך ליהנות מצמיחה, וזו ניכרת הן בתוצאות החברות הציבוריות הפועלות בענף המתפתח, והן בהמשך הזרימה של עסקים הפועלים בענף לתוך הבורסה. מהדוחות הכספיים שפורסמו לאחרונה, עולה כי בסיכום הרבעון הראשון של 2016 נהנו חברות המימון החוץ בנקאי מהמשך התרחבות מהירה, שבאה לידי ביטוי בקפיצה דו-ספרתית אצל מרביתן, גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח.

עיקר הפעילות העסקית של אותן חברות הוא ניכיון צ'קים (ממסרים דחויים). מדובר בעסקת המרה שבה מקבלים לקוחות החברה את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידם, ואלה מוסבים לחברה תמורת עמלה הנקבעת באחוזים.

החלוצה מבין החברות הללו בבורסה, וזו שפועלת בהיקף הגדול מביניהן, היא חברת אחים נאוי שבשליטת דורי ושאול נאוי. החברה סיכמה את הרבעון הראשון עם צמיחה של 10% בהכנסות המימון, שהתקרבו ל-29 מיליון שקל, והרווח הנקי שלה צמח ב-13% לכ-16 מיליון שקל.

הבאה אחריה מבחינת היקפי הפעילות היא אס.אר אקורד של עדי צים, אשר הציגה בסיכום רבעוני זינוק של 118% בסעיף הכנסות המימון, שהצטברו ל-16 מיליון שקל, ובשורה התחתונה רווחיה זינקו ב-218% ל-12 מיליון שקל.

פנינסולה, שבשליטת בית ההשקעות מיטב, הציגה צמיחה רבעונית של 21% בהכנסות המימון ל-10 מיליון שקל, וצמיחה של 11% ברווח הנקי שעמד על יותר מ-2 מיליון שקל. אופל בלאנס, שבשליטת משפחת מזרחי מאשדוד, הציגה בסעיף הכנסותיה קפיצה של 24% ל-5.5 מיליון שקל וזינוק של 48% ברווחיה, שהתקרבו ל-2.5 מיליון שקל.

לצד התוצאות החיוביות, מספקות מניותיהן של הארבע תשואות נאות למשקיעים.

כך, מניית נאוי, המשקפת לחברה שווי של כ-580 מיליון שקל, הניבה למשקיעים בה בשלוש השנים האחרונות תשואה של 60%. מאז חתמו האחים בספטמבר 2010 על ההסכם לרכישת השליטה בשלד הבורסאי אליו יצקו את פעילותם (גולדן אקוויטי), זינקה המניה ב-360%.

אס.אר אקורד הנסחרת בשווי של כ-230 מיליון שקל השלימה קפיצה של כ-50% במנייתה מאז החל צים (לשעבר מבעלי רשת המרכולים "כמעט חינם") לפעול באמצעותה בתחום האשראי החוץ בנקאי, בנובמבר 2014. אופל בלאנס בולטת לחיוב מסוף חודש פברואר, אז דיווחה על מיזוג שתי חברות פרטיות המוחזקות על-ידי בעלי השליטה, ומאז זינקה המניה בכ-50% לשווי חברה של כ-150 מיליון שקל. גם פנינסולה נהנית בשבועות האחרונים מסנטימנט חיובי, בעקבות הצעת רכש לכ-8% ממניותיה שהגיש בית ההשקעות מיטב דש, והשלימה קפיצה של 55% מאז כניסתה לבורסה לשווי חברה של כ-170 מיליון שקל.

אם ב-2011, בעת כניסתם של האחים נאוי לבורסה, ריחפו סימני שאלה לא מעטים מעל אופי פעילות המימון החוץ בנקאית, שעוררה חששות בקרב חלק מהמשקיעים משום שנתפסה כ"שוק אפור", הרי שחמש שנים לאחר מכן נראה כי התוצאות העסקיות הטובות, כמו גם השקיפות שבה מתנהלת החברה, סייעו לשינוי בתדמית הענף ואף עודדו בעלי עסקים דומים לשתף את הציבור בפעילותם.

כשנתיים לאחר הצטרפותה של אחים נאוי לבורסה, הייתה זו אופל בלאנס בראשותו של דני מזרחי שהפכה לציבורית במהלך 2013, גם היא באמצעות מיזוג לשלד בורסאי (גלובליקום טרייד). בהמשך היו אלה פנינסולה שייסד המנכ"ל מיכה אבני ואס.אר. אקורד של עדי צים, שנרשמו למסחר במהלך 2014 (גם כן באמצעות מיזוג לשלדים בורסאיים).

לארבע החברות הציבוריות "הוותיקות", נוספו לאחרונה שתיים שפעילותן נמצאת עדיין בתחילתה: חברת פי.אל.טי שירותים פיננסיים (לשעבר השלד די-רום) של שרון פלאצ'י ומשה טיסונה, וחברת שוהם ביזנס שבשליטת אלי נידם, שרק אתמול דיווחה על תחילת פעילותה בתחום האשראי החוץ בנקאי, לאחר שמוקדם יותר השנה רכש נידם את השליטה בשלד הבורסאי קלע השקעות.

"צמיחה בשוק מאט - זה גם לא טוב"

דורי נאוי, מנכ"ל אחים נאוי, אומר ביחס לריבוי המתחרים שהצטרפו בעקבותיו לבורסה, כי "הם ראו את ההצלחה שלנו ורצו גם. אבל צריך לזכור שבעסק הזה צריך להיות מקצוענים ולא כל אחד יכול להצליח, כי לתת אשראי זה מקצוע. צריך לדעת לתת אשראי טוב, ולא להתפתות לתת כסף לכל אחד".

תוצאות הפעילות של חברות התחום, שכמגמה מציגות צמיחה בשיעורים מרשימים, מגבירות את עניין המשקיעים, אולם נאוי מסייג את ההתלהבות מהנתונים החיוביים. "אמנם החברות נהנות כעת מבולטות בגלל שהן הפכו לציבוריות, אבל בסך הכול שוק האשראי הכללי בארץ הוא ענק, ומי שמככב בו היום אלה שישה בנקים", אומר נאוי. "החברות הפועלות בשוק החוץ בנקאי, גם הבורסאיות וגם הפרטיות, הן לא שחקניות משמעותיות בו. כמובן שאם אני מתחיל לעבוד על מחזור של 1 שקל ומגיע ל-2 שקלים, זו צמיחה של 100%, אבל הצמיחה הזו היא לא קנה מידה בשל סדרי הגודל. לכן הצמיחה היא מסויגת. "צריך לזכור שלבנקים הגדולים יש תיק אשראי של כמה עשרות מיליארדי שקלים כל אחד, ואילו תיק האשראי של האחים נאוי בשנים האחרונות עומד על סדר גודל של כ-1-1.2 מיליארד שקל", מוסיף נאוי.

לטענתו, "התחרות בשוק היום לא אמיתית. אסור לנו לקנות כסף מבנק ישראל כי אנחנו לא מפוקחים על ידו, ולכן אנחנו קונים מהבנקים - אלה בהם אנחנו מתחרים. וזאת, במחיר יקר לעומת האלטרנטיבה לקנות מבנק ישראל. יכול להיות שאנחנו בתחילתו של מהפך, עם תוכניות משרד האוצר להכניס עוד בנקים לשוק ולהגדיל את התחרות על לב הצרכן, אבל זה ייקח זמן, ועד שזה לא יקרה נישאר באותה סיטואציה".

לגבי התוצאות העסקיות החיוביות שמציגות חברות המימון החוץ בנקאי, נאוי מציין כי אמנם הייתה פתיחת שנה מצוינת מבחינת מספרים, גם בהכנסות וגם ברווח, אבל כמו שרואים בנתוני המאקרו -השוק לא צומח ונמצא בהאטה, "ובסופו של דבר זה יבוא לידי ביטוי, וההאטה בשוק תשפיע עלינו".

על רקע זה הוא מוסיף כי "מי מהשחקנים שיראה צמיחה בשוק של האטה, זה גם לא בהכרח טוב. כי אנחנו רוצים לתת כסף לצמיחה ולספק ביקושים לאשראי טוב - לא לתת אשראי ללווים בעייתיים ולחברות עם קשיים תזרימיים, אלא לחברות חזקות שיודעות לעשות כסף מהכסף שהן מקבלות".

כאמור, אחים נאוי נחשבת לפורצת דרך בתחום, וכחמש שנים לאחר שהצטרפה למסחר גם הפכה למגייסת החוב הראשונה מבין החברות בענף, עם הנפקת אג"ח בהיקף של כ-300 מיליון שקל. זו הושלמה בחודש פברואר האחרון, לאחר מאבק לא פשוט מול בנק ישראל שטען כי הגיוס נעשה בניגוד לחוק הבנקאות.

נאוי כבר מסתכל קדימה, ומסביר כי "נכנסנו לשוק ההון כדי לגייס כסף זול יותר מהמערכת הבנקאית ולהתחרות על הלקוחות. שוק ההון מפרגן מאוד, ואנחנו צריכים עוד לפעול בשוק כדי שמחיר העלות שלנו יירד. חברת הדירוג S&P מעלות בוחנת את מצבנו, ואנחנו מקווים ללכת לכיוון של העלאת דירוג, אז נוכל לגייס כסף זול יותר".

אופל בלאנס רוצה לגדול: "הרגולטור מביע אמון במערכת החוץ בנקאית ומבין את חשיבותה כמוצר משלים לבנקים"

חברת אופל בלאנס השלימה לאחרונה את מיזוגן של שתי חברות לתוכה, במטרה להגדיל את היקפי פעילותה. מדובר בחברות הפרטיות מירסני ואינווסטנט, שבשליטת המנכ"ל דני מזרחי ושותפיו לשליטה באופל, ובהם שחר מזרחי, יהושע מזרחי, מיכאל איתן ואורן בן יאיר. החברות הנרכשות עוסקות במתן שירותים פיננסיים, תוך התמחות בתחום ניכיון צ'קים.

התמורה בעסקה, שהתבססה על הערכת שווי שהעריכה את שתי החברות בכ-43 מיליון שקל (כ-30 מיליון מתוך כך לאינווסטנט), נעשתה על ידי הקצאת מניות אופל בלאנס, כך שלאחר ההקצאה דבוקת בעלי השליטה בחברה מחזיקה בכ-88% מהונה, והיתרה בידי הציבור.

מיזוג פעילות מירסני ואינווסטנט צפוי לתרום משמעותית לפעילות של אופל בלאנס, ומדוחות פרופורמה שהציגה החברה עולה כי בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הן היו מגדילות את הכנסות אופל בקרוב ל-80%, ליותר מ-25 מיליון שקל (לעומת כ-14.5 מיליון שקל של אופל לבדה). כן, היו מזניקות את הרווח הנקי ב-60% ליותר מ-9 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של פחות מ-6 מיליון שקל לאופל לבדה.

דני מזרחי אמר היום כי "מיזוג החברות נעשה כחלק ממהלך אסטרטגי של גידול תיק הלקוחות. רצינו להפוך לקבוצה גדולה עם יתרון לגודל, גם מבחינת סניפים, והחברות הפרטיות היו עם מרכיב בעלויות זהה".

עוד הוסיפו באופל כי "המיזוג הוא בעל פוטנציאל צמיחה, אשר עשויה להניב לבעלי המניות תשואה חיובית משמעותית בשנים הבאות. זאת, כתוצאה מהגדלת הפעילות ומהאפשרות לגדול ולהתפתח בתחום ניכיון ממסרים דחויים, מתן שירותי מטבע ומוצרים פיננסיים נוספים".

מזרחי מסתכל במבט חיובי בסך הכול על שוק הפעילות, ואומר כי "הרגולטור מביע אמון במערכת החוץ בנקאית, ומבין את חשיבותה כמוצר משלים לבנקים ולעידוד התחרות מולם. יש הבנה שמערכת חוץ בנקאית היא לא סיסמה, אלא מוצר נדרש למשק ולעסקים הקטנים והבינוניים בפרט".

לגבי זרימת החברות מהענף לבורסה, מזרחי מסביר כי "לנו זה היה נכון, גם מבחינת שקיפות ללקוחות וגם כפלטפורמה לגיוס אשראי. אבל אני לא חושב שכל המצטרפים הוכיחו שהמהלך הבורסאי נכון להם".

תוצאות חברות המימון החוץ בנקאי

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת בכ-3%, טסלה מזנקת ב-12%

הנאסד"ק עולה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"