גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי סאגת גבעת עמל: משפחת כוזהינוף מרימה כוסית

וגם: חברת אנטרופי מתנגדת לזינוק של 50% בשכרו של ג'ורגי' אקירוב באלרוב נדל"ן

חגיגה במגדל

משפחת כוזהינוף מרימה כוסית אחרי החגים (והסאגה)

האם הסאגה שבין משפחת כוזהינוף לבין תושבי גבעת עמל באה לסיומה? אתמול (א') העבירה משפחת כוזהינוף, יזמי "מגדל בבלי", למשפחות תושבי גבעת עמל, 5 מיליון שקל המהווים תוספת לסכום שכבר הועבר אליהן בעבר, ואף ניצלו את המאורע להרמת כוסית.

בפברואר 2014 רכשה משפחת כוזהינוף קרקע בת 10 דונם ממשפחת אברמוביץ, לאחר שענבל אור נכשלה בפרויקט ולא מימשה אופציה שניתנה לה.

נזכיר כי עד תחילת שנת 2015 ישבו במקום 7 משפחות, וכדי לבנות על הקרקע היה על כוזהינוף לטפל בפינויין. משפחת כוזהינוף החלה לטפל בפינויים באמצעות צווי פינוי נגד חלק מהתושבים ובמקביל הגיעה עם חלק נוסף להסכם לתשלום 15 מיליון שקל (לכל המפונים - כ-1.5 מיליון שקל במממוצע) ועוד 5 מיליון שקל שהותנו בקבלת זכויות בנייה נוספות ויעברו למפונים תוך 8 חודשים.

באירוע נכחו נורית כוזהינוף ובניה - מוטי, יקי ואורן כוזהינוף, עו"ד אביב טסה ועו"ד משה ישראל, אשר מייצג את התושבים.

מוטי ונורית כוזהינוף  ומשה ישראל / צילום: רפי דלויה

יוזמת ז'נבה - 1

כמה יקר יכול להיות שעון, והאם מדובר בהשקעה בטוחה?

האם הסמארטפון החליף את שעוני היד? אם תשאלו את ד"ר אודי דהאן, מנכ"לUBS Wealth Management Israel, ואת סיגל מרדכי, מנכלית סותבי'ס ישראל, כנראה שהתשובה תהיה שלילית. מרדכי ודהאן, חובב שעונים בעצמו, נפגשו אתמול יחד עם אורחי הבנק ואורחי תאגיד האמנות סותבי'ס במסעדת "קלארו" בתל-אביב.

המטרה: להיחשף לראשונה לשעוני היוקרה שיוצגו במכירה הפומבית השנתית של סותבי'ס שתיערך בימים הקרובים בז'נבה.

לכבוד המאורע הגיעו לישראל 8 שעונים מאובטחים, כאשר מחירו של השעון היקר בהם הוא מיליון וחצי שקל. אחד מהם היה שעון מדגם DAYTONA של חברת ROLEX המכונה "פול ניומן". אשתו של השחקן חובב מרוצי המכוניות רכשה עבורו בשנות ה-70 את הדגם והוסיפה עליו את ההקדשה "סע בזהירות". למתעניינים - מחירו של השעון מוערך בכ-60-80 אלף דולר.

דהאן השווה באירוע בין עולם הבנקאות לעולם השעונים ואמר כי "בשנות ה-70, כשהומצא השעון הדיגיטלי ואיים על תעשיית השעונים האנלוגיים, הצליחו השווייצרים להמציא את תחום השעונים מחדש באמצעות עולם יותר נישתי, סגמנטלי ואיכותי. כך יהיה גם בעולם הבנקאות - באמצעות מיקוד ורלוונטיות".

אגב, שעונו הראשון באוסף של דהאן, שעון היקר לכל הפחות לליבו, היה שעון סיטיזן שקיבל מאביו, אשר רכש אותו עבור בנו במהלך שירות המילואים במלחמת לבנון, אי-שם בשנות ה-80. 

נחזור לאירוע. בהמשך הערב הסביר מייקל קליין, אסטרטג מניות ראשי המתמחה במותגי יוקרה ב-UBS, על מורכבות ההשקעה בשוק שעוני היוקרה. פדרו רייזר, מנהל מחלקת השעונים בסותבי'ס, הסביר על השוק הגלובלי של שעוני היוקרה וציין כי סין היא השוק החדש.

דהאן מרדכי קליין ורייזר / צילום:רונן מכלב

יוזמת ז'נבה - 2

בעולם סבורים שהגודל שלנו קובע

מטה האו"ם בז'נבה אירח בשבוע שעבר כנס שכולו בסימן חדשנות ישראלית. בנציגינו בשווייץ ניתן היה לפגוש בין היתר את יוג'ין קנדל, לשעבר יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה ומנהל סטארט-אפ ניישן סנטרל; קרין מאיר רובינשטיין, מנכ"לית IATI ; אביבה רז-שכטר, ראש נציגות הקבע של ישראל ליד האומות המאוחדות בז'נבה; ושרון קדמי, מנכ"ל אלסטום ישראל ולשעבר מנכ"ל משרד הכלכלה.

הכנס נערך כיוזמה משותפת של ממשלת ישראל והחטיבה לפיתוח כלכלי של האו"ם (UNECE), בהשתתפות וירג'יניה קראם-מרטיס, מנהלת החטיבה לפיתוח כלכלי ושיתופי-פעולה, וזאת כחלק מההיערכות לעמידה ביעדים שהציב האו"ם בתחומי פיתוח בר-קיימא לשנת 2030.

נציגי המדינות שהשתתפו בכנס העריכו בפני חברי המשלחת שכנראה אפקט הגודל של ישראל הקטנה הוא שמסייע לה בנטוורקינג מקומי יעיל.

מאיר הרובינשטיין קראם מרטיס רז שכטר וקנדל  / צילום פרטי

לא רק ידידים

אנשי עסקים פותחים את שנת הלימודים האקדמית בביטחון

לא רק סטודנטים חוגגים בימים אלה את פתיחת שנת הלימודים האקדמית. אמנון דיק, יו"ר אגודת ידידי אוניברסיטת תל-אביב, המנכ"לית סיגל אדר, ודנה רכטמן, מנהלת מערך הפעילות של האגודה, ערכו אירוע חגיגי לציון פתיחת שנת הפעילות בהשתתפותו של פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה. בפתח האירוע ערכה אדר שאלון ליושבים באולם, אודות האוניברסיטה. הזוכה שענה על כל השאלות נכונה - קיבל מנוי לשתי סדרות הדגל של האגודה.

במרכז הערב הושק ספרו של פרופ' עוזי רבי, ראש מרכז דיין לחקר המזרח התיכון ואפריקה - "בחזרה לעתיד - המזרח התיכון בצל האביב הערבי". רבי גם הרצה לנוכחים אודות משנתו ואמר כי "אין חזרה לנתיבי המאה ה-20. על ישראל לאמץ דפוסי מחשבה חדשים, לבחון את המציאות החדשה ולהיות מסוגלת לקרוא את הכוחות הפועלים; על ישראל להגדיר בצניעות את הבעיות תוך ידיעה שאין פתרון קסם מלא, ושגם פתרון חלקי הוא טוב. עליה להסיר את מטעני העבר ולהגביר את הדיאלוג עם הפלסטינים - ביחד".

בידידים, אנשי העסקים והביטחוניסטים שהגיעו לחגוג, להשכיל וללמוד: גבי ואתי רוטר; דויד אסיא; סמי סגול; פנינה ומשה אדרי; זלמן וכנה שובל; ואחרים.

סמי סגול ויוסף קלפטר  / צילום: יעל צור

ג'ורג'י אקירוב יסתפק ב"מועט"?

חברת אנטרופי מתנגדת לזינוק של 50% בשכר ל-187 אלף שקל

חברת אלרוב נדל"ן מתקשה לאשר את הסכם השכר החדש של ג'ורגי' אקירוב, בנו של בעל השליטה אלפרד אקירוב, עקב התנגדות אנטרופי, חברת הייעוץ למוסדיים. משום כך החליטו באלרוב נדל"ן לדחות את אסיפת בעלי המניות שתוכננה ליום רביעי הקרוב (9 בנובמבר) ונועדה לאשר את שכרו של אקירוב ג'וניור, בשבוע, ל-16 בנובמבר.

ג'ורג'י אקירוב מכהן כמנהל הפעילות המלונאית של החברה בישראל ובחו"ל בשנים האחרונות, והחברה מבקשת לאשר את הסכם השכר שלו ל-3 שנים, החל מאוגוסט השנה.

בהסכם הקודם, שהסתיים כאמור לפני כ-3 חודשים, עמדה עלות שכרו של אקירוב ג'וניור על 127 אלף שקל לחודש (כ-1.5 מיליון שקל לשנה) פלוס הוצאות נלוות (בעיקר על רכב) של כ-130 אלף שקל לשנה, וכעת מבקשת אלרוב נדל"ן לאשר לו שכר של 187 אלף שקל בחודש פלוס הוצאות של 130 אלף שקל לשנה.

כלומר, שכרו של אקירוב הצעיר היה אמור לזנק בקרוב ל-50%, ולכך התנגדה אנטרופי. כעת נכנסו הצדדים למשא-ומתן, שצפוי להסתיים מן הסתם תוך הסכמה על שכר שיהיה באמצע הדרך בין שכרו הקודם לעלות השכר החדשה שביקשה החברה לאשר.

ג'ורג' אקירוב  / צילום:תמר מצפי

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור של חיזבאללה ● פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים ובת"א להחזרת החטופים • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"