גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משחק מסוכן

הרבה לפני נתניהו, טראמפ והפייסבוק, שלט פה השיימינג והלינץ' הציבורי כמכשיר חברתי. השחקן דן שפירא והבמאי יונתן אסתרקין לקחו את המחזה הקלאסי של איבסן 'אויב העם' ובעיבוד מודרני הפכו אותו ל'אויב הציבור', שעוסק בדיוק בנקודות הנפיצות האלה. "הדמוקרטיה הופכת לפופוליזם, למשהו שבשם חוכמת ההמונים נהיה טפשת ההמונים"

בסך הכול אפשר להגיד שמדובר פה בסוג של נס קטן. יושבים שני חברים בני 35 שמכירים עוד מימי האוניברסיטה, ומגלגלים ביניהם רעיונות. תוך שנה הם מצליחים להעלות על הבמה הפקה לא סטנדרטית, כזאת שלא הייתה מתוכננת ברפרטואר, שעוסקת בנושאים נפיצים כמו צדק חברתי, קשרי הון-שלטון-עיתון ולינצ'ים ברשת.

לשניים קוראים דן שפירא ויונתן אסתרקין, ולעיבוד המודרני שהם עשו למחזה של איבסן קוראים 'אויב הציבור'. אסתרקין מביים, שפירא משחק בתפקיד הראשי. יחד הם ביטלו דמויות ואיחדו דמויות, כתבו דיאלוגים מחדש, והוכיחו שגם מחזה נורבגי קלאסי בן 135 שנה יכול להיות מאוד רלוונטי בישראל 2016.

במרכז המחזה נמצאים שני אחים וספא. תומס (דן שפירא) הוא רופא, ואחיו פיטר (ערן מור) הוא ראש העיר. תומס מגלה שהמים בספא שממנו עתידה כל העיירה להתפרנס מזוהמים לחלוטין. בתמימותו הוא חושב שכעת ייסגר הספא לזמן מה והמים יטוהרו, אולם אחיו, ראש העיר, נלחם בגילוי הזה שעתיד למוטט כלכלית את העיירה. התקשורת מתגייסת לטפל בסיפור השערורייתי, עד שראש העיר מזכיר לה מי מממן אותה. תומס הופך לאויב הציבור, האיש המשוגע שמתריע בשער מהרהורי ליבו הקודח. נשמע מוכר? כמעט יומיומי.

כשבאתם עם המחזה לקאמרי לא הייתה להם בעיה עם זה? לא נראה לי שאנחנו חיים באקלים שבו שרת התרבות תתלהב מהתכנים האלה.

אסתרקין: "אבל זה נכון לגבי כל הפוליטיקאים. למירי רגב אין ביקורת קשה על העיתונות? היא גם צודקת, זו לא שאלה של ימין או שמאל. עם כל הסלידה מטראמפ, החיבור הון-שלטון-עיתון הוא רק בימין באמריקה? להילרי קלינטון אין חיבורים כאלה? רק פוקס הם פרו-רפובליקנים? סליחה, MSNBC הם לא פרו-דמוקרטים בצורה ברורה? זה לא משהו ייחודי לימין או ייחודי לפוליטיקה הישראלית. החיבור של יאיר לפיד ל'ידיעות אחרונות' לא שונה בהרבה מהחיבור של נתניהו ל'ישראל היום'. לפחות שרה לא כותבת שם טור".

הכנסתם להצגה רוקנרול.

"המחזה המקורי נכתב על אנשים בשנות ה-50 של חייהם. דן ואני רצינו להצעיר את הדמויות, כי הנקודה הזו בחיים שבה אתה מחליט אם אתה מוכר את עצמך או לא, זו נקודה שיכול להיות שבמאה ה-19 נפלה עליך בגיל 50, אבל היום היא נופלת עליך בגיל 30.

"בתוכנייה של ההצגה הוספנו ציטוט מהספר 'צל עולם' של ניר ברעם. הוא מדבר על כך שהבעיה של הדור שלנו היא הדיסוננס שאנשים נמצאים בו. אתה יכול לכתוב בפייסבוק סיסמאות נגד הגלובליזציה, אבל אתה כותב את זה בפייסבוק, שהוא סמל הגלובליזציה, ואז אתה קם, סוגר את הפייסבוק וחוזר לעבודה בחברת ההייטק שלך, ששייכת לתאגיד, שבסוף שייך למי? לצוקרברג. וגם אם הוא לא שייך לצוקרברג, הוא תלוי בצוקרברג, הוא מפרסם אצל צוקרברג, ואתה עכשיו כתבת פוסט אצל צוקרברג, שמגדיל את התפוצה של צוקרברג, שהוא שיא הגלובליזציה. לא משנה כמה אתה מודע, הדברים האלה עדיין קורים לך, תרצה או לא תרצה.

"הצעירים האלה מעשנים את הג'וינט, מכירים את בוב דילן ואת ניל יאנג, מנגנים קצת רוקנרול בשביל הכיף, ולמרות זאת הם מוכרים את עצמם בדיוק כמו אבות אבותיהם. בחרנו להצגה שירי מחאה שהפכו עם השנים למוצרי צריכה. אתה יכול לגמרי לדמיין איך כשדילן ימות ייקחו את מיסטר טמבורין וזה יהיה פרסומת ליוגורט. אנשים הולכים היום לעבודה שלהם בוול סטריט עם חולצה של צ'ה גווארה. הם שרים את שירי המחאה ואין להם מושג על מה הם מדברים, הם פועלים בדיוק ההיפך ממה שהם שרים".

המבער הפנימי

בהיותו של שפירא אחד משני היוצרים, הוא יכול היה לבחור לעצמו איזה תפקיד שירצה. באופן מפתיע, הוא בחר דווקא בתומס, האיש הטוב.

לא מעניין יותר לשחק את האיש הרע, המושחת?

שפירא: "בטלוויזיה יצא לי לגלם כל מיני מניאקים. ב'הזאבים', הצגה אחרת שבה אני משתתף, אני בתפקיד שהוא גלגול של בנימין נתניהו. אבל האמת היא שהלב שלי, המקום שבו אני מרגיש הכי בבית, אלה המקומות התומסיים".

איך זה להיות ביבי?

"מורכב. יש כוח, יש גם שכרון כוח, כריזמה, פרנויה. בדיקה של עד כמה אתה יכול לסחוף אחריך, כמה אתה באמת רוצה את זה, וכמה מזה כבר שולט בך. אנחנו רואים בעולם שגם אנשים שעושים פעולות לא פשוטות מקבלים עוד תמיכה, כי אנשים נמשכים לכוח. משהו בבני האדם איבד אמון בפשטות, בכנות, ואפילו בזכויות אדם. זה לא מעניין אותם, זה נתפס בעיניהם כחולשה.

"לכן אני גם מבין את ביבי - הוא חייב לשדר עוצמה לעולם. לפעמים כשאתה קשוח, עושה שרירים, מתייחסים אליך יותר בכבוד. ביבי גאון בזה אל מול העולם, ויש בזה טוב, אבל יש בזה גם הרבה רע, כי זה מקשה להניע מהלכים מדיניים אמיצים. המלחמה האמיתית היא לנסות לעשות את זה בצורה חכמה כך שיכבדו אותנו, שיהיה לזה כוח והשפעה ושלא ייתפס כחולשה. אני מחפש את המנהיגים שלנו שיבואו עם הכוח הזה. זה דורש מבער פנימי יוצא דופן".

כשבוחרים תפקיד, חושבים על התדמית?

שפירא: "שחקן צריך להסכים להראות את עצמו גם כשהוא לא יפה ושרמנטי, גם כשהוא ערום ונגוס. כאן החלק המתעתע, כי היום בעידן הכוכבים מחפשים את זה שתהיה אהוב, שתהיה כוכב. תדמית זה משחק מסוכן, ופה אני נלחם. איך לנסות להיות כוכב תיאטרון, כי כוכבים מקבלים תפקידים מאתגרים, ויחד עם זה להתחדש, להפתיע את עצמי, להסתכן, לא להישאר במקום מוגן, להסכים להיות בחיפוש, בתנועה. זה מפחיד, אבל שם רגעי הקסם שבשבילם הכול שווה".

אסתרקין: "נורא קל לשחקן להיתקע על איזושהי מניירה. כי כאילו אתה מבין אחרי כמה זמן מה עובד, ושחקנים באופן טבעי רוצים שיאהבו אותם. אבל בדן יש את האומץ לעשות את הדברים בצורה שהוא חושב שהיא נכונה, ולהתעקש על זה, גם אם זה אומר להפסיד את האהבה של הקהל. הוא נאבק על הדבר הזה כל החיים המקצועיים שלו, כי המסגרת אומרת לו הרבה פעמים תתיישר לפי מה שצריך".

דן, זה תיאור נכון?

שפירא: "כמעט נכון. דבר ראשון, די התיישרתי, אם אפשר לקרוא לזה כך. אני לא פרוע כפי שהייתי, לא בחיים האישיים ולא בחיים המקצועיים. אבל אני כן שומר על הפרפור הפנימי הזה בבטן כשאני על הבמה ובחזרות. שחקנים ותיקים לעתים מסתכלים עליי, ואני לא יודע אם הם מעריצים אותי או מזלזלים בי. אומרים לי 'אתה מזכיר לי את עצמי כשהייתי צעיר', או 'די, שחרר, ההתבודדות הזו לפני הצגה, יעבור לך', או 'אתה חושב שתיאטרון היא אמנות, עם הזמן תגלה שזו אמנות השקר'. את המשפט הזה שמעתי מאחד השחקנים המדהימים בארץ".

תומס מאפשר לך את מה שאתה מחפש?

"זה תפקיד מורכב, קשה. תומס הוא אחד שהולך עד הסוף. במחזה המקורי איבסן אומר בסיום שהאדם החזק ביותר בעולם הוא זה שנשאר בסופו של דבר לבד. זה מסע קשה, כי הוא סוגר עליך. זה תפקיד חכם: אתה מתחיל אותו מתוך מחשבה של 'איזה כיף, אני הולך לשחק גיבור', ואז אתה מגלה שהמציאות היא לא כזאת. אתה מקבל אגרוף מפה ואגרוף מפה.

"תומס דורש איזה מאמץ נפשי, התעלות, בוודאי יותר מתפקיד שאתה צריך להיות חמוד, קצת להצחיק, קצת לחייך, לשיר יפה, ואז יגידו 'דן שפירא מקסים', ואני הולך הביתה ואומר סבבה. גם זה חשוב וזה גם כיף - האמת, לפעמים הרבה יותר - אבל האם שיניתי משהו? השפעתי על אנשים באמת? לא".

תיאטרון יכול להשפיע?

"חייב להשפיע. זו השליחות. אני לא חושב שמישהו שרואה את ההצגה הזאת יוצא ממנה אדיש".

אסתרקין: "הקהל לוקח דברים כמו העימות שיש באחת הסצנות, בקלילות, אבל זה לא באמת נושאים קלים, אנשים ימותו. אם יהיה כאן היום במדינה שלנו דיון אמיתי בהשתתפות הקהל בין בוז'י וביבי על השאלה האם לצאת למלחמה בעזה או לא, זה יהפוך מאוד מהר לבידור".

שפירא: "הכול נהיה בידור. לא ראית את קלינטון וטרמאפ? זה היה ריקי לייק".

אסתרקין: "טראמפ מושיב בקהל את הבחורות שהיו לקלינטון, והיא מושיבה את הבחורות שהיו לטרמאפ, לכל אחד יש את המוטרדות המיניות שלו ביציע. אם הייתי מציע מחזה שבו קורה מה שקרה עם טראמפ, היו אומרים לי שזה לא אמין. הוא הרי לא סלב עם גרביטאס, הוא סלב פח, הוא מלך הטראש. עם הזהב בכל מקום, והדוגמניות עם הציצים הענקיים, וטקס מיס יוניברס, וסרטי הפורנו, ואת זה הם בחרו? זה מטורף!".

שפירא: "אנשים רוצים אקשן, לפעמים אפילו על חשבון העניין עצמו, הם רוצים לפתוח טלוויזיה ושיהיה להם אקשן. במציאות, לא בסדרות".

אסתרקין: "וזאת הסכנה האמיתית - לא שהמעיינות מורעלים, אלא שהנשמה מורעלת".

חמש דקות עם המצביע

בשלב הזה אנחנו מגיעים ללאונרד כהן, שהלך לעולמו לאחרונה, בגיל 82. "השאלות שלו היו קיומיות. אין יותר כאלה אנשים, כי אנחנו לא רוצים יותר שאלות פילוסופיות", אומר שפירא. "נהיינו הרבה יותר רדודים. זאת החשיבות של אמנות, לשים מראה ולהגיד איפה אתם, איפה אנחנו. מחזה של איבסן עדיין אקטואלי. כל שנייה יש שיימינג, אויב ציבור שנשפט על ידי התקשורת. וכמובן, המלחמה על חופש הביטוי".

אסתרקין: "היום יש לנו חופש ביטוי, כביכול, אבל יש נושאים שאתה לא יכול לדבר עליהם ואתה לא יודע אפילו למה. זה דבר מדהים שאיבסן חזה אותו. העיתון סותם לו את הפה, כי הוא צריך מודעות. אנחנו לא נקנה ממך מודעות אם תפרסם את זה. אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל לא אצלי בעיתון.

"הדמוקרטיה הופכת לפופוליזם, למשהו שבשם חוכמת ההמונים נהיה טפשת ההמונים. אין יותר מקום לדעות אחרות. ביבי נבחר עם 30 מנדטים, לבוז'י יש 24 מנדטים, וההבדל הזה מספיק בשביל ביבי כדי להגיד שכל ביקורת עליו זה פוטש וזה אנטי דמוקרטי. בשם הדבר הזה סותמים פיות לכל השמאל. היום אם אתה רוצה לשרוד, אתה צריך לשחק את המשחק. אז כולם משדרים את טראמפ".

אולי דמוקרטיה היא לא כזה להיט.

"כמו שצ'רצ'יל אמר, הטיעון הטוב ביותר נגד דמוקרטיה זה חמש דקות עם המצביע הממוצע".

דן, יש לך ילד בן שנה. כאבא אתה יותר מוטרד היום מהמציאות?

"הפרויקט הזה אולי לא היה קורה, כי כשיש לך ילד אתה נאבק יותר גם בשבילו. העולם יותר חשוב לך, כי זה לא רק בשביל עצמך. אני אדם מאוד אופטימי בטבע שלי, מאוד מאמין בכוח של התודעה, של המחשבה שלנו, לייצר מציאות. כל הזמן האמנתי שהפרויקט הזה יקרה. ידעתי שברגע שאני חושב ככה, אני עוזר למציאות שלי להתממש. העולם מלא תדרים ואנרגיות".

אולי אין לנו ברירה אלא להיות אופטימיים.

"אנחנו חייבים, אחרת לא נזיז כלום. יונתן ואני לא נשנה את העולם, אבל אם תרמנו תנודה קטנה, זה אפקט הפרפר. גם בזה המחזה מתעסק - מוסר של אדם, כמה אתה נאמן לעצמך וכמה יש לך השפעה. זאת השאלה שאיבסן שואל, ושכל אחד צריך לשאול את עצמו".

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

מארה"ב, דרך הודו ועד אוסטרליה: רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● מה חושבים על כך האנליסטים?

מנכ''לית קו אימפקט, נוא ג'השאן־בטשון / צילום: תמר מצפי

"מי שרוצה לשלב את החברה הערבית צריך לעבוד בזה"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, נוא ג'השאן־בטשון, מנכ"לית קו אימפקט, שוחחה על האתגרים בשילוב החברה הערבית בשוק העבודה ישראלי ● ג'השאן־בטשון: "חברות עסקיות שהן גשר בין החברה היהודית לערבית אמנם סבלו מטראומה גדולה בעקבות המלחמה, אבל הצליחו להחזיק את זה"

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

אלונה בר און, מו''לית גלובס / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "לתקשורת יש תפקיד בקישור בין מגזרים"

בפתח כנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, התייחסה מו"לית העיתון לתפקידה של התקשורת בתקופה זו ועל השאיפה לסקר את כל חלקי החברה בעיתון ● בר און: "מטרת העיתונות לספק גיוון, לא להבליט את מי שהכי קיצוני או רק את מי שדומה לי"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"החשב יפקח": היועמ"שית מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה בעניין מימון מעונות רה"מ

לעמדת גלי בהרב־מיארה, אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הכספים לממן את שני מעונות ראש הממשלה, גם לנוכח הפרשנות שיש לתת לה והן בשל האישור הנדרש של החשב, בנוסף לזה של מנכ"ל משרד רה"מ

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

רסול סעדה, מנכ''ל משותף אל־ביאדר לפיתוח כלכלי חברתי / צילום: תמר מצפי

רסול סעדה: כך עבר הפשע בישראל מגוש דן אל היישובים הערביים

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, סקר סעדה, מנכ"ל משותף באל־ביאדר, את התפתחות הפשיעה בחברה הערבית, וציין: "מאז 2023, אנחנו באובדן מוחלט"

גבול לבנון / צילום: ap, Hussein Malla

צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון - בהם מבנים צבאיים

שר הביטחון בביקור בבסיס יחידה 8200: "אנחנו יודעים בהרבה מאוד מקרים איך האויב חושב ואיך האויב נערך" • נתניהו נפגש עם ראשי רשויות בצפון, סירב להסביר איך יחזרו התושבים לבתיהם - אבל הבטיח: "הצפון ישגשג" • במקביל, הירי ליישובי הצפון לא נפסק • הותר לפרסום: מ"פ בצנחנים מת מפצעיו לאחר שנפצע קשה בהתיקלות עם מחבלים ברצועה • כל העדכונים מכל החזיתות

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות

מוחמד מג'אדלה, אורי יוגב וד''ר סמיר מחאמיד בפאנל על תוכנית ''החומש־תקאדום'' / צילום: תמר מצפי

ראש עיריית אום אל־פחם: "כבר שנה וחצי שאני לא מקבל כסף לפרויקטים"

ראש עיריית אום אל־פחם סמיר מחאמיד, ויו"ר קרן אלומה ומנהל אגף התקציבים לשעבר אורי יוגב, שוחחו בכנס גלובס על תוכנית החומש לחברה הערבית ● "הממשלה לא מנהלת נכון סדרי עדיפויות"

ד''ר ענאיה בנא, מנכ''לית ומייסדת עמותת אל־ביאדר / צילום: תמר מצפי

"בעלי הקרקע הפרטית בחברה הערבית מחכים שיזמים יבואו"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, ד"ר ענאיה בנא, מנכ"לית משותפת ומייסדת עמותת אל־ביאדר, דיברה על הפערים בין החברה הערבית לחברה הכללית בתחום הדיור ● בנא: "85% מהדור הצעיר בתוך היישובים הערביים הוא מחוסר פתרונות דיור"

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

המדיניות שהורידה את אנליסט וזו שסידרה לאלטשולר את התשואות

לאחר הירידות בשוקי ההון בחודש אפריל, נרשמו עליות חדות במדדי וול סטריט מתחילת החודש הנוכחי בעוד הבורסה בת"א מדשדשת ● המומחים מעריכים כי שנת 2024 תסתיים בתשואה חיובית לחוסכים, אבל הדרך לשם, הם מזהירים, תהיה תנודתית במיוחד ● וגם: כך התהפכה טבלת התשואות ואילו גופים הצטיינו

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח חברתי כלכלי במגזר המיעוטים / צילום: תמר מצפי

"במסגרת תוכנית החומש לחברה הערבית, אנחנו משקיעים קודם כל בחינוך. הפערים מצטמצמים"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, התייחס בכנס גלובס לאתגרים באוכלוסייה זו ולחשיבותה ● לדבריו, ברקע יישום תוכנית החומש הייעודית, החברה הערבית חוותה שינוי משמעותי: "רוב התלמידים לא היו זכאים לבגרות. היום יש 20% סטודנטים לתואר ראשון"

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

עליות באסיה; מותו נשיא איראן איבראהים ראיסי עלול להשפיע על שוק הנפט


הניקיי עולה ב-1% ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע על השווקים, ובפרט על שוק הנפט • אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית" • מיטב: "ממליצים להגדיל חשיפה למניות אירופה על חשבון ארה"ב" • יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן דיווחה רשמית: הנשיא ראיסי נהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של הנשיא התרסק אתמול בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, הטלוויזיה הממלכתית באיראן דיווחה כי שברי המסוק אותרו וכי אין סימני חיים במקום, וכעת היא מדווחת רשמית על מותו ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, שנהרג אף הוא

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש