גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2016: ירידות הפארמה הפילו את מדד גלובס פרומתאוס

המדד ירד בשנה שחלפה ב-8.9%, לעומת מדד הנאסד"ק שעלה ב-7.5% ומדד ת"א 100 שירד רק ב-2.5% ■ תת-מדד מדעי החיים צנח ב-2016 ב-25.2%, ולעומת זאת זינקו החברות ראדא, מזור ו-Wix

וול סטריט / צילום: יוסי ניסן
וול סטריט / צילום: יוסי ניסן

בזמן שבבורסה בת"א מנסים למשוך חברות שונות לבצע הנפקות בארץ, רבות מהן מכוונות דווקא לעבר הבורסות באירופה ובעיקר לארה"ב. עבור לא מעט חברות, ההנפקה בארה"ב מקרבת אותן אל הגשמת החלום, ונכון לסוף שנת 2016, לא פחות מ-120 חברות ישראליות נסחרות בנאסד"ק.

נתון זה הוביל לכך שבתחילת 2015 השיקו "גלובס" וחברת פרומתאוס ייעוץ כלכלי את מדד החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, אשר פותח על-ידי מחלקת הייעוץ הכלכלי של פרומתאוס בהובלת אינג' אייל שבח, שותף מייסד ומנהל מחלקת טכנולוגיה והיי-טק בפירמה. מלבד המספרים היבשים, סיכום השנתיים האחרונות מוביל ללא מעט מגמות שעולות מהמדד.

כאשר בוחנים את הנושא, ניתן לראות כי בדומה לשנת 2015, גם בשנה שחלפה התנודתיות של הישראליות בנאסד"ק הייתה חדה ביותר. כמעט מחצית מחברות המדד סיימו את שנת 2016 עם עליות או ירידות של יותר מ-30% בשווי השוק שלהן. הסיבה העיקרית לכך היא שחלק ניכר מהחברות הללו הן חברות אשר חשופות לתנודתיות רבה מפאת גילן הצעיר.

במבט כללי, מדד גלובס פרומתאוס ירד ב-2016 ב-8.9%, בעוד מדד הנאסד"ק עלה ב-7.5% ומדד ת"א 100 ירד ב-2.5%.

הטלטלות של טבע

תת המדד גלובס פרומתאוס מדעי החיים צנח בשנה שחלפה ב-25.2%, כאשר יחד איתו גם מדד הנאסד"ק ביומד ירד ב-21.7%. בשוק הישראלי, המגמה הייתה מתונה יותר ומדד ת"א ביומד ירד ב-12.1% "בלבד". הרקע לקריסה הכללית בשוק הפארמה, הוא העיסוק הרב במחירי התרופות במסגרת קמפיין הבחירות לנשיאות ארה"ב של שני המתמודדים, וחשש המשקיעים מפעולות אפשריות של מי שסומנה כמועמדת המובילה לנשיאות, הילארי קלינטון.

שיאנית המדד השנה היא יצרנית האלקטרוניקה הצבאית ראדא , שהוסיפה לערכה 298% והגדילה את שוויה מ-5.6 ל-22.4 מיליון דולר. הנסיקה הזו נרשמה, בין היתר, על רקע שילוב מערכת הרדאר שלה בפרויקט "אגרוף הברזל" של תע"ש. בפרומתאוס מציינים לחיוב גם את חברת המכשור הרפואי ויצרנית מערכת הנחייה לניתוחי עמוד שדרה, מזור רובוטיקה , שהוסיפה 134% ונסחרת בשווי של 530 מיליון דולר. גם מפתחת פלטפורמת פיתוח האתרים Wix  בלטה בשנה שחלפה, כשכמעט הכפילה את שוויה לכ-1.9 מיליארד דולר.

בצידו השלילי של המדד ישנן חברות רבות השנה. אחת הבולטות מתחום הפארמה היא חברת פריגו , שירדה ב-42% וכעת נסחרת בשווי של 12 מיליארד דולר. מתחום הטכנולוגיה, חברת אבטחת המידע אימפרבה ירדה ב-2016 ב-39% משווי של 2 מיליארד דולר ל-1.2 מיליארד דולר.

ללא ספק, המניה הישראלית הבולטת בשנה האחרונה היא טבע , שירדה ב-45% משווי של 60 מיליארד דולר ל-37 מיליארד דולר בלבד. חברת טבע עברה שנה מלאה בטלטלות רבות, כאשר מבין הבולטות שבהן ראוי לציין את הרכישה הכושלת של רימסה המקסיקנית, פקיעת הפטנט על מוצר הדגל, הקופקסון, והרכישה במחיר גבוה מדי של חטיבת המחקר של אלרגן, אקטביס.

במבט שנתי, מעניין לבחון גם את החברות שמרכיבות את מדד גלובס פרומתאוס. בניגוד לשנת 2015, שבה 8 חברות ישראליות החלו להיסחר בנאסד"ק, בשנת 2016 לא הצטרפו חברות רבות למדד, כאשר היחידה שזכתה להצטרף לנבחרת הישראליות בארה"ב, היא חברת סלקט ביוטכנולוגיה , שהונפקה ביולי.

לעומת זאת, במהלך השנה היו שלוש חברות שנמחקו מהמסחר: חברת אלון רבוע כחול, שאת רוב שוויה איבדה על רקע קריסת רשת מגה ומכירת הרשת במסגרת הסדר חוב ליינות ביתן; חברת איזיצ'יפ, שנרכשה על-ידי מלאנוקס ב-811 מיליון דולר; וחברת RR מדיה שנמכרה לעמיתתה הגרמנית SES תמורת 242 מיליון דולר.

נוירודרם - נקודת אור בפארמה

על רקע הירידות החדות שספגו חברות הפארמה, ובפרט חברות גנריקה בולטות כגון טבע, פריגו ומיילן, בולטת לטובה חברת נוירודרם . לדברי כלכלני פרומתאוס, החברה שמפתחת תרופות לפרקינסון, מיצבה את עצמה מאז הנפקתה ובחודש האחרון בפרט, כאחת החברות המבטיחות ביותר במגזר הפארמה הישראלי.

בשלושת סבבי הגיוס מאז הנפקתה בנאסד"ק בנובמבר 2014 גייסה החברה כ-200 מיליון דולר בסך-הכול, והמניה השלימה עלייה של לא פחות מ-142%. בסוף 2016 הגיעה החברה לשווי שוק של 577 מיליון דולר. לשם השוואה, באותה תקופה ספגו טבע, פריגו ומיילן ירידות של 37%, 28% ו-46% בהתאמה.

לדברי אייל שבח, שותף מייסד בפרומתאוס ייעוץ כלכלי וראש תחום הטכנולוגיה בפירמה, הצלחת נוירודרם נעוצה במודל העסקי שלה, שעד כה פעל לטובתה. "נוירודרם היא אחת משורה ארוכה של חברות ישראליות, פרטיות וציבוריות, אשר פועלות באופן דומה: במקום לפתח תרופות המבוססות על מולקולות חדשות, הן מתמקדות בתרופות קיימות, גנריות, אשר איבדו את הגנת הפטנט, ופועלות לשפרן באופן שיאפשר להן להשיג עליונות על התרופה הקיימת ולהוציא פטנט מחודש".

שבח מוסיף כי במקרה של נוירודרם, מדובר בתרופה למחלת הפרקינסון: נוירודרם ביצעה שיפורים מרחיקי לכת בתרופות הסטנדרטיות שקיימות בשוק עשרות שנים. לדברי שבח, הבעיה העיקרית של התרופות הוותיקות הייתה שהשפעתן התפוגגה במהירות לאור אורך חייהן הקצר בגוף החולה והקושי לשמור על ריכוז גבוה דיו של התרופות בדם. היתרון של נוירודרם הוא בכך שהחברה הצליחה לרקוח מחדש את התרופה בנוזל יציב, אשר אותו היא ארזה במשאבה המחדירה אותו לדם של החולה באופן מבוקר ורציף דרך מדבקה על העור.

מתן התרופה בשיטה של נוירודרם, מאפשר לחולים ליהנות מרמות גבוהות ורציפות של התרופה בדמם, ובכך צפויה לשפר את איכות חייהם לאין ערוך. יש לציין כי נוירודרם נמצאת עדיין בשלבי הפיתוח ולא צפויה למסחר מוצר לפני שנת 2018, וזאת כמובן בהנחה שהניסויים הדרושים עדיין לקבלת אישור השיווק יראו על הצלחה. עם זאת, נראה כי לנוירודרם יש הרבה מהמרכיבים החיוניים להצלחה.

מניתוח פרומתאוס עולה כי במישור הפיננסי, יש בקופתה מספיק מזומנים לסיים אם מסלול הפיתוח והרגולציה בשוק האמריקאי, שהינו השוק הגדול והרווחי בעולם בתחום התרופות. במישור הקליני, הודיעה החברה בחודש דצמבר כי היא קיבלה הקלות מרחיקות לכת מה-FDA לגבי אופן ביצוע הניסויים הקליניים. הקלות אלה הורידו את מחירם של הניסויים וככל הנראה גם העלו את ההסתברות שהם יוכתרו בהצלחה לאור תוצאות חיוביות קודמות שהציגה החברה בניסויים דומים.

במישור השיווקי, החברה פונה לשוק גדול שיש בו צורך אמיתי: לפי הערכות, ישנם כ-5 מיליון חולי פרקינסון בעולם, וכמעט כולם לוקחים תרופות באופן קבוע וחיים שנים רבות עם המחלה, כך שהשוק נאמד כיום בכ-4-5 מיליארד דולר לשנה - והוא צומח עם עליית תוחלת החיים.

"בהקשר לכך, חשוב להוסיף כי למרות גודל השוק ושכיחות המחלה, הפתרונות הקיימים לוקים בחסר ומשאירים חלון הזדמנויות גדול לנוירודרם", מציין שבח, "יתרון נוסף של נוירודרם, הינו שהטכנולוגיה שלה מאפשרת לטפל בכל שלבי מחלת הפרקינסון, גורם שמשמעו שהשוק שהיא פועלת בו הוא גדול. כמו-כן, החברה מאמינה שהמוצר שלה יהיה קו ראשון לטיפול במחלת הפרקינסון - כלומר התרופה הראשונה שהרופא רושם למטופל (בניגוד לתרופות שנרשמות למטופלים, אשר הטיפול בהם בתרופות אחרות נכשל או צפוי להיות לא יעיל)".

לדברי שבח, האתגרים העיקריים העומדים בפני נוירודרם, הם השלמה מוצלחת של הניסויים הנחוצים לקבלת אישור רגולטורי, ולאחר מכן הצלחה מסחרית בשיווק התרופה או במכירה לאחת מחברות הענק הגלובליות בתחום הפארמה.

סיום חיובי לשנה

בבחינה חודשית, בדומה לחודש נובמבר, גם בדצמבר נרשמו עליות בשווקים העולמיים. אולם בניגוד לנובמבר, מדד גלובס פרומתאוס הצליח לעקוף החודש את מדדי ההשוואה עם תשואה של 1.9%. לעומתו, מדד הנאסד"ק רשם תשואה חיובית של 1.1% ומדד ת"א 100 רשם תשואה חיובית של 1.5%.

גם שוק הטכנולוגיה חווה חודש חיובי, במיוחד החברות הישראליות בנאסד"ק, כאשר תת-מדד גלובס פרומתאוס טכנולוגיה עקף גם הוא את מדדי ההשוואה עם עלייה חודשית של 2.7%. לעומת זאת, מדד הנאסד"ק טכנולוגיה עלה רק ב-1% ומדד ת"א טכנולוגיה רשם תשואה חיובית של 1.8%. אחת הבולטות מבין חברות תת המדד היא מניית נייס, שעלתה ב-8% לאחר שסגרה רבעון שלישי מוצלח מבחינתה והעלתה את תחזיותיה לשנת 2016. בניגוד אליה, מניית סייברארק איבדה בדצמבר 6% לאחר ירידה בתחזיות על הכנסותיה.

בדומה לשאר חודשי שנת 2016, גם בדצמבר מדדי הביוטכנולוגיה הציגו תוצאות חלשות לעומת מדדי הטכנולוגיה, כאשר מדד הנאסד"ק ביוטכנולוגיה צלל ב-3.2% ותת-מדד גלובס פרומתאוס מדעי החיים רשם עלייה אפסית של 0.4%. לעומתם, מדד ת"א ביומד רשם עלייה של 1.4%. מבין היורדות הבולטות בתת המדד, ניתן למצוא את רוזטה ג'נומיקס, שצנחה בחודש שעבר ב-31% על רקע גיוס הון של 5 מיליון דולר בהנפקת מניות ואג"ח המירות. גם בדצמבר החברה הבולטת לטובה במדד היא נוירודרם, שעלתה החודש ב-43%.

מתודולוגיה

ניירות ערך הנסחרים בבורסות שונות בעולם נכללים במקרים רבים במדדים המשקפים את רמת המחירים הממוצעת של הניירות המשתייכים אליהם. מדדים מרכזים עניין רב מצד משקיעים, מהווים בנצ'מרק לביצוע השקעות ומשמשים בסיס למעקב על-ידי תעודות סל וקרנות מחקות. העניין הרב, והעובדה שהמדדים השונים משמשים כלי חשוב למשקיעים, הם שעומדים מאחורי מדד גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי לחברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות בארה"ב.

בדומה למקובל במדד ת"א 100, משקלי החברות מעודכנים ב-1 בכל חודש. במועד העדכון, נגרעות מהמדד חברות שאינן עומדות בתנאי הסף ומניות שנמחקו ממסחר, ומתווספות חברות שעומדות בתנאי הסף. אחת לרבעון מבוצע עדכון לכמות המניות הצפה, והוא משקף הן את השינוי בכמות המניות המוחזקת בידי הציבור והן את ההשפעה שחלה על כמות המניות בעקבות הנפקות משניות והצעות מכר. יש לציין שהשפעות על מחיר המניה כתוצאה מהנפקת זכויות או הנפקה משנית, מתואמות בהתאם למדיניות הנהוגה בזירת המסחר של כל מניה.

ב-1 בינואר 2015 נקבעו המשקלים של חברות המדד, בהתאם לשווי השוק של החברות באותו יום. נציין כי שווי השוק מורכב מהכמות הצפה של המניות כפול מחיר עסקה אחרונה שנצפתה עד ליום זה.

פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד .העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות.

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2016

עוד כתבות

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מייסדי סנאפי, חני גולדשטיין ודביר כהן / צילום: Elad Malka

הגיוס מגלה: השווי של הסטארט-אפ נחתך בחצי, אבל ההכנסות עלו

חברת הסטארט-אפ סנאפי, פלטפורמת המתנות לעובדים וללקוחות, השלימה סיבוב גיוס הון חדש בהובלת קרן קומרה ● הסיבוב בהיקף של 25 מיליון דולר משקף לחברה ירידת שווי, שנע כעת בין 180-200 מיליון דולר - כמחצית מהשווי הקודם שקיבלה החברה בשנת 2021

מדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות / אילוסטרציה: Shutterstock

מחירי הנדל"ן בדרך לשיא חדש, ואלה הדירות והמיקומים שהרוכשים מעדיפים

הירידות נמחקו לחלוטין, ומדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות ● עיון בנתונים מוצא כי בשלושת החודשים שבין דצמבר לפברואר השנה הוביל מחוז המרכז את עליות המחירים, עם 3.6% עלייה ● הבעיה המסתורית היא ההיצע 

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

"נמצאים רק בתחילת הדרך": מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם לראשונה על במה אחת

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס Tech IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: משרד האוצר האמריקאי אישר סנקציות חדשות על איראן

באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" • פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" • איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר • רב-אלוף הרצי הלוי אמר אחרי המתקפה האיראנית כי "ישראל חזקה מאוד ויודעת להתמודד לבד" • עדכונים שוטפים

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

פרופ' רות פלאטו-שנער ואילנית אדסמן / צילום: איתמר מילרד, ניקי וסטפהל

כיצד שקל דיגיטלי יכול היה לסייע במלחמת "חרבות ברזל"

לשקל הדיגיטלי יש שלושה יתרונות אשר יכלו לבוא לידי ביטוי משמעותי במשבר הביטחוני והכלכלי הנוכחי: יעילות ביצוע תשלומים, הגשמת מדיניות ממשלתית וצמצום הסיכון של מימון טרור

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% ● מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? ● BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" ● בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בבורסת ת"א; הדולר מזנק מעל 3.77 שקלים

מדד ת"א 35 מאבד מערכו כ-1% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?

האלוף במיל' ישראל זיו, שכיהן בעבר כראש אגף מבצעים בצה"ל, עוקב בדאגה אחרי מהלך העניינים לאחר המתקפה האיראנית נגד ישראל ● "מבחינת ישראל, יש לה את הלגיטימציה לתקוף, אבל אני חושש שזו החלטה קצת נמהרת. יש לנו שתי חזיתות פתוחות" ● ומה הוא חושב שצריך לעשות ברפיח?

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"