גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התמצית של הכול: על הצורך של כולנו בכוח

מתחת לכל-כך הרבה ממה שאנחנו עושים יושב צורך אחד ■ כמה אלסטי וחמקמק הוא הכוח

1.

אי-אפשר היה שלא להתרגש מהליריות השקטה, הכמעט אינטימית, למרות הקהל שגדש את הרחבה במסיבה המושקעת שהכינו לו. הייתה התעלות באוויר, המילים היו חודרות, המוזיקה צובטת בלב, החיבוקים והאהבה שנשפכו שם, הכול נמסך לעיסה מתוקה של שמחה.

אבל החברה שלי לא התבלבלה. "איזה מפגן כוח", הפטירה. כי את גלריית האנשים הקרובים שהסתופפו יחד היא חישבה בחשבון מהיר. הנה כמה מנכ"ליות ומנכ"לים, כאלה שחולשים על הרבה נכסים, הם בעצמם מותגים חזקים. והנה הטלנטים האלה שהאורחים עטים עליהם לסלפי, מוחנפים מההזדמנות שנפלה בחלקם לנשום את אותו אוויר יחד עם מי שעומד בראש הצבא, והזמר הנערץ והמגיש ההוא מהטלוויזיה.

"הכול זה כוח", אני אומרת.

2.

כוח לא חייב להופיע בצורת כיסא בראש השולחן של מועצת המנהלים. יש לו כל-כך הרבה מופעים ומצבי צבירה, אצל כל אחד מאיתנו. יש לנו אוסף אדיר של נכסים שאפשר לתרגם לכוח. אם רק נהיה מודעים להם. אם רק נדע להמיר את המטבע.

מה זה כוח? זו היכולת להשיג את מה שאתה רוצה, ולהשיג את זה לפעמים מאחרים. מה קורה כשאתה רוצה שאחרים יעשו משהו, למרות שלא ממש בא להם? אתה צריך לתת משהו בחזרה. התוצאה היא מפגש רצונות. עוצמה היא יחס חליפין, גם מול מנהיג שנמצא גבוה מעליך בהיררכיה. אנשים מוכנים לתת ציות תמורת משהו. הבטחה להגנה, נניח. יחסי עוצמה לא יתקיימו כשאחד הצדדים לא מרוויח לאורך זמן.

אז מה זה הדבר הזה שנותן לך כוח? הוא חסר משמעות בפני עצמו. הוא שואב את המשמעות שלו ממידת ההזדקקות של האחר. כמה הוא צריך את מה שיש לך לתת.

האם עוצמה היא משחק סכום אפס? האם היחלשות של צד אחד היא התחזקות של הצד השני? לא בעיניי. ככל שאתה מנסה להפעיל כוח מול הצד השני - אתה מדלדל אותו, אל תשחק את מה שקיבלת. גם אם אתה יכול, זה לא הכרחי להפעיל סנקציות, מספיקה עצם היכולת לממש אותן. זה כל הרעיון בכושר הרתעה.

3.

מתחת לכל-כך הרבה ממה שאנחנו עושים יושב צורך בסיסי אחד: הצורך בכוח.

מה מייצר אותו עבורנו? המשאבים שלנו. משאבים שאנחנו אפילו לא נותנים עליהם את הדעת. כי הם פשוט מונחים שם, ונראים לנו מובנים מאליהם. עד שהם כבר לא.

ידע הוא כוח, וכסף זה כוח, יופי זה כוח, נעורים - כוח, קשרים - כוח, כישרון הוא כוח, זיכרון הוא כוח, מיניות היא כוח, אפילו חנופה יכולה לייצר כוח. כל אלה הם צורות שונות של אותו דבר.

גם אהבה היא כוח. כשאנחנו מקבלים אהבה, זה לא ממלא אותנו כוח? וכשסר חיננו בעיני האהוב, כל הקסם שהיה לנו מתפוגג. הכוח מתאדה. אנחנו תלויים בזמינות של מקורות העוצמה. והם לא קבועים. הם דינמיים, מתחלפים, נסיבתיים.

האם כוח הוא אמצעי? לאו דווקא. לפעמים הוא-הוא המטרה. ניטשה חשב שכל החיים מונעים מכוח הרצון לעוצמה, ולא משום דבר אחר. זה כנראה פחות רע מכפי שזה נשמע. יעידו אלה שניסו ונהנו. אבל כוח גם מעודד מזג רע. אם לאוורר קלישאה, כשיש לך פטיש ביד כל הבעיות שלך מתחילות להיראות כמו מסמרים.

4.

כדי להשיג את מה שאתה רוצה - אתה זקוק לכוח, אפילו מינימלי. וזה לא רק מה שיש לך, אלא מה שהאחרים חושבים שיש לך. ואם אתה מייצר מצב שבו זקוקים לך - זו תמצית הכוח.

יש לי עובדת עם כישרון מיוחד. וכולנו בצוות זקוקים מאוד לתוצרים שלה כדי להצליח למלא את המשימה הקולקטיבית. אז מי בעל הכוח? מי שנותן לה את המשכורת? אני כבוסית? לא בטוח בכלל. כוחה בכישרונה. הסביבה שלה תלויה בה. וזו דעתי על כישרון בכלל. ברגע שאתה הופך את עצמך למישהו שאי-אפשר לוותר עליו - אתה צובר הרבה מאוד כוח. ואם אתה מצליח לייצר מוצר שאי-אפשר לוותר עליו? העיקרון ברור.

הכישרון יכול להאפיל על כוח שנשען על סמכות. וגם כוח שיונק מאידיאולוגיה יכול להאפיל על סמכות. יש אנשים עם צבא מעריצים, שהולכים אחריהם מכוח הרעיונות שלהם. הם מוקסמים מהם, בגלל אותו משאב נחשק - כריזמה, חשיבה מקורית, יכולת רטורית. אם הם חדים במיוחד, מנהיגים מהסוג הזה מצליחים לנגוח בהגמוניה הקיימת של רעיונות שולטים. ואז, הודות לכוח שמייצר להם קהל האוהדים, הם יכולים להביא לשינוי תפיסה חברתית.

בכל שלב בחיים מישהו אחר מהלך עלינו קסם. ומהקסם הזה הוא שואב את כוחו.

5.

אנחנו חיים בזמן של מספרים. אתה נמדד בכמויות. כמה עוקבים יש לך, כמה שמעו את השיר החדש שלך ביוטיוב, כמה קנו את הספר החדש שהוצאת. האם יש קשר בין האיכות לבין המספר שהשגת? הרבה פעמים לא. האם יש קשר בין המספר שלך לכוח? ועוד איך, בטח שבקרב הקהל שצורך אותך. כי לא משנה אם זה ירוד, המספרים עובדים לטובתך. זה תג הכוח שלך.

אני, למשל, צורכת באופן יומיומי את התכנים שאיטלקייה אחת, שפיצחה את הקוד, מעלה ברשת. אני לא היחידה, כמובן, מיליונים עוקבים אחריה. חברות מסחריות משתוקקות להעניק לה מעיצוביהן רק כדי שתצטלם איתם. וזה מעגל פידבק שמאיץ את עצמו. ככל שהיא מביאה לקצה את המושג טרנדי, יש לה יותר עוקבים, שבתורם מייצרים סיבה טובה ליותר מפרסמים להזדקק לה. הכוח נבנה מלבנים של משאבים, ומשעה שהושג הוא מגדיל את הנגישות למשאבים אחרים.

המציצנות הפכה לצו תרבות, והאנשים שנותנים להציץ להם, צוברים נקודות זכות. אלה האנשים שעברו להתגורר סופית ברשת. הם רוצים שיראו אותם, והיום הם לא צריכים לעשות דבר גדול כדי להגיע לשם. לא להמציא פטנט חדשני, לא לכתוב יצירה מהפכנית. יש את הדרך הקצרה: פשוט לפתוח את דלת הפלאים. והציבור מריע.

כל עת ו'הנכון' שלה. זו כבר לא אותה טופוגרפיה מוכרת. המציאות הווירטואלית משודרגת להיי דפינישן. גם אם את לא בדיוק הנכדה של אלברט איינשטיין, את חוגגת עצמך כקפסולת תוכן קטנה, נוחה למציצה (ולמציצנות). כי יש לך את הדבר הזה שתופס אנשים בעידן שבו האקסהיביציוניזם הוא ערך.

המהפכה התרבותית-טכנולוגית-חברתית משנה את תפיסת הכוח. כשכל אחד, כמעט, חמוש במצלמה וחיבור לווי פי, הקיום המקוון הופך לפעמים להיות יותר אמיתי מהחיים עצמם. הם מתפרמטים מחדש ומוקדי כוח מפתיעים נולדים.

6.

הכול עניין של הקשר, לעיתים יש עוצמה גם בחולשה. ליבנו יוצא אל אנשים שמשדרים חולשה. לפעמים אנחנו לא עומדים בפניהם. הם לא פעם משיגים את רצונם בדיוק בגלל הסיבה הזו, כי לראות מישהו בעמדת נחיתות, מפעיל אצלנו את חוש הצדק. זה 'אפקט האנדרדוג' - אנחנו מזדהים עם החלש. הדחף האבולוציוני הזה טבוע בנו, לרצות שהחלש יצליח. אפשר, אם כך, לחלץ ניצחון ממלתעות התבוסה.

החולשות שלנו הן כוח, בטח בעידן שבו שולט האתוס הנרקיסיסטי, שהמופע המובהק שלו הן תוכניות הריאליטי. זו חגיגה של ויתור על עכבות, על מוסכמות, על בושה. ספר כמה אתה מיוסר וחלש, וההזדהות שלנו נתונה לך. זה המקום שבו אלכימיה ממש עובדת, טראש הופך לזהב (של רייטינג).

7.

וכל הזמן הזה שאנחנו מדברים על כוח חברתי, קשה לי לנתק אותו מכוח פיזי.

אנשים שהגיעו לראש הפירמידה, ומחזיקים בהרבה עוצמה, נשענים גם על יכולת פיזית: אנרגיה גבוהה, יכולת עמידות, צורך בשעות שינה מועטות. ועל דרך ההיפוך, איך אפשר להרגיש עוצמה כשאתה נטול אנרגיה?

שימו לב לתופעה פיזיולוגית מעניינת: כשתחושת הערך העצמי שלנו נפגעת וכוחנו נחלש - יורדת רמת הטסטוסטרון והסרוטונין במוח. וזה אומר שמשהו בחיות, בניצוץ ובדרייב - כבה. כי הטסטוסטרון הוא גנרטור שמייצר מגה ואטים של דחף ויוזמה, מחדד את המחשבה, ממריץ. והסרוטונין, מה יש לומר, הוא עונג צרוף. החלק המעודד הוא שהמוח יודע לייצר עוד ועוד מהחומרים האלה כשהערך העצמי שלנו עולה. אז משתחרר הרבה יותר טסטוסטרון וסרוטונין - החומרים שמהם עשויה העצמה.

8.

כמה אלסטי וחמקמק הוא הכוח.

ראינו את האנשים הכי חזקים במדינה - במשק, בפוליטיקה, גם בתקשורת - הם הסתובבו שנים מסוממי אדרנלין, הלומי אגו, מואבסי תקשורת. יום אחד הם מתבשמים מהעוצמה ששכשכו בה בטבעיות מלכותית, ובמשנהו - נשמט מהם הכוח, והם החליקו במדרון התלול מטה. הם גילו שהשאלטר שהחזיקו כבר לא מחובר לחשמל. הם הוגלו לישימון, החזירו את השידור לאולפן ואז שוכתבו החוצה מסדר היום.

והעולם ממשיך להתנהל כאילו לא היו שם מעולם, בעוד כוויות החריכה שלהם עדיין פולטות את רשיפות הרמץ. הם מגלים באיזו מהירות הידקו עליהם את העפר. במקומות האלה אתה יכול להיות בטוח שאם תיפול - תמיד יהיה מי שישים לך בעיטה.

העידן החדש מחדד יותר מאי פעם את מגבלות הכוח. זוכרים את איקרוס שכנפיו נמסו בשמש בהגביהו מדי לעוף? הרבה מנהלים היום מוותרים על הטיפוס לתפקידים הרמים ביותר, מהפחד ששם יהפכו לשק חבטות.

9.

יש מי שלוקחים ברצינות תהומית את הפוליטיקה הקטנה של הכוח. את מי הזמינו למסיבה, ואת מי לא, מי מופיע בעמודי החברה, ומי נשאר על רצפת העריכה, למי עשו לייק ואת מי סיננו. מכירים את העיקרון הידוע של מקלוהן: מה שזז מצולם, ומה שמצולם - חשוב. תשאלו את כל מי שפותח את העיתון הזה מהסוף.

כוח זה לא משהו שמומלץ להשיג בחנות למידות גדולות. אם יש משהו שאני מגיבה אליו רע זה אנשים שמחצינים את הכוח שלהם. בין אם הם מנפנפים בכסף, או במעמד, או בהשפעה, זה מפגן וולגריות בוטה, שמשיג את האפקט ההפוך. אני מגיבה לזה כמו שהגוף מגיב לווירוס: המערכת החיסונית מתגייסת למלחמה נגד הפולש.

10.

החיים יגלו לכם שלפעמים צריך לשים את רעשי הרקע על מיוט. אין כמו זמן שקט כדי לראות את הדברים חד יותר, ולהתפקס. אתה יכול להיות עתיר משאבים, אבל לשוטט ללא מטרה, חסר כיוון, להתפזר. עד שמתחשק לתפוס אותך ביד ולשאול: לאן אתה רוצה להגיע? לא כואב הלב על המסמוס?

כבר ראיתי מספיק אנשים שלא תופסים מה שיש להם. הם רק מקטרים כל הזמן שאין. לימים הם יגלו שהם מוכנים לשלם כל-כך הרבה עבור מה שכבר היה להם, וחלף על פניהם לבלי שוב, מבלי שיתעכבו עליו, יעריכו אותו, או ייהנו ממנו אפילו קצת.

שיהיה חג שמח במיוחד,

vered-r@globes.co.il

עוד כתבות

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שמסבירה: כך תקבלו תשואה סולידית ואטרקטיבית

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

קיר סטארמר, רה''מ בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת / צילום: Kin Cheung, Tschaen Eric/Pool/ABACA

אירופה פוחדת להיכנס למלחמה, ומתרכזת במסרים פייסניים ובחילוץ אזרחים

מדינות אירופה הבליגו על התקפות איראניות על כוחותיהם הפרושים במפרץ ובמזרח התיכון ● הן קראו ל"הרגעת הרוחות" על ידי "כל הצדדים" ואף שיגרו שורת מסרים מתונים המנסים להבהיר לאיראן כי לא יתערבו ● אם לא תשתנה, ההשלכות של מדיניות הפייסנות האירופית עשויות להיות רחבות

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?