גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד החלל

אף שהם מהווים פחות מ-0.5% משטחי המשרדים, חללי העבודה המשותפים הם מגמה הצומחת במהירות * בישראל קיימים למעלה מ-100 מתחמים - גם במועדונים ואפילו על יאכטות - ומספרם צפוי להכפיל את עצמו עד סוף השנה * המשכירים נהנים מניצול אופטימלי של הנדל"ן שברשותם, והשוכרים - מחיסכון בעלויות, אווירה חדשנית ונטוורקינג עם שוכרים אחרים * "תוך כמה שנים בכל עיר יהיה מרחב עבודה. קבלנים ובתי מלון יקצו קומות לשם כך" |

יותר ויותר אנשים קמים בבוקר והולכים לעבודה במרחב משותף - ולא במשרד מסורתי. חללי העבודה הללו, שבשנים האחרונות הפכו לטרנד בעיקר בקרב בני דור ה-Y, מציעים חלופה למשרד קבוע, באמצעות שטחי נדל"ן המספקים שירותים טכנולוגיים במרחב מעוצב, שבו חולקים את השטח עם חברות או יזמים אחרים. זהו פתרון זול ונוח לפרילנסרים ולעצמאיים - שעוזר כמובן גם לנטוורקינג - ומספק לשוכרי השטח מספר עמדות רצוי, משרד פתוח או סגור ולעתים גם סידור לחיות המחמד ואפילו בריכת שחייה.

יותר מ-100 מרחבי עבודה פועלים כיום בישראל, 40% מהם בתל אביב, והם מתרבים בקצב מהיר. התחזית היא שעד 2018 מספר המרחבים יגדל לכ-200. לחלוצה בתחום, WeWork, הצטרפו שחקנים חדשים: בעוד שבועיים צפוי להיפתח Mood, שלוקח את חללי העבודה לכיוון חדש, וממקם אותם בתוך מועדוני לילה; בתחילת אוגוסט ייפתח סניף Mindspace בהרצליה פיתוח ויצטרף לסניפי החברה בתל אביב ובאירופה; ולאחרונה נפתחו, בין השאר, מתחם Ayeka ומתחם ש7 בתל אביב, Spaces בהרצליה ו-Wise בחיפה.

"סך שטחי חללי העבודה המשותפים בעולם אינו מגיע לכדי 0.5% מסך שטחי המשרדים, אולם הצפי הוא שהענף הזה יתפוס 5% משטחי המשרדים עד 2020. קצב צמיחה של פי 10 בתוך שלוש שנים", אומר איתן זינגר, יזם משותף ב-Spacing, פלטפורמה להשוואת חללי עבודה. "בעולם קיימים כ-13,800 מתחמים לחללי עבודה משותפים עם מיליון חברים, ועד סוף 2018 יהיו 37 אלף חללי עבודה - כמעט פי שלושה".

"זהו ענף שמתרחב ותופס אחוז משוק הנדל"ן העסקי, בשלב זה בשיעור נמוך אבל בהכרח זה יגדל", אומר עודד ישראלי, סמנכ"ל שוק עולמי ב-Mindspace, שפתחה לאחרונה מרכזים בברלין ובקרוב גם בוורשה. "השינוי בא לידי ביטוי בדרך שבה חברות תופסות את מרחבי העבודה, ולא רק בתחום העצמאיים או הסטארט-אפיסטים. מי שמוביל את השינוי הזה הם בני דור ה-Y, שמתנהל וחושב אחרת. מדובר בחבר'ה בני 34 פלוס שלרוב לא נשארים הרבה זמן באותו מקום עבודה. החברות ניצבות בפני אתגר להחזיק אותם לפרקי זמן ארוכים יותר, והדרך הזו מתחילה בסביבת העבודה והתרבות שאתה מייצר. עולם מרחבי העבודה המשותפים משחק על הטרנד הזה - הוא לא יצר את השינוי, אלא ידע לקרוא את המפה ולהוביל למוצר שנולד עבור הדור הזה, ומשמש גם דורות אחרים".

"הדרך שבה אנשים עובדים והמניע הכי חשוב להצלחה עבור העסק השתנו", אומר בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל. "אלו מובילים לעלייה בביקוש לשטחי עבודה משותפים. המודל שלנו משקף את העתיד של אופן העבודה ואנחנו מצפים לראות צמיחה משמעותית בעתיד".

"כבר מזמן לא מדובר בטרנד אלא במגמה, ויש הרבה דברים שצומחים במגמה הזו", אומרת שרון חן, מייסדת ומנכ"לית מתחם Ayeka, שנפתח זה מכבר בשכונת פלורנטין. "יש מחקר שמדבר על כך שעד שנת 2020 אחד מכל שני עובדים יהיה פרילאנס. להרבה אנשים יש חלום לעשות אקזיט וברחבי העולם יש מיליוני יזמים. כל אחד כזה הוא לקוח פוטנציאלי של חללי העבודה. ולא רק העצמאיים: חברות מצמצמות שטחי נדל"ן כי הטכנולוגיה מאפשרת לעבוד מכל מקום ובכל זמן. כבר היום צוותים של עד 50 איש מחברות גדולות עוברים לעבור במרחבי העבודה, גם במטרה להוריד עלויות".

"הבידול היא מילת המפתח כיום", אומר איתן זינגר. "יש מי שמציע בריכת שחייה, ציוד וידיאו, אולפנים ואפילו סידור לכלבים. הפוטנציאל בענף עצום, ואין פלא שרבים מהעוסקים בתחום הנדל"ן כבר לוטשים אליו עיניים. גם מבחינת השוכרים יש שינוי. היום אפשר למצוא גם בעלי מקצועות מסורתיים כמו רופאים או עורכי דין שמעדיפים לעבוד מתוך מרחב כזה, אם כי זה בינתיים בטפטופים".

כאמור, לא מדובר רק ביזמי טכנולוגיה. עם לקוחות מיינדספייס נמנים לקוחות מפורסמים. חלק מלקוחות החברה בברלין למשל הם שמות בולטים כמו סמסונג ופולקסווגן, ששכרו מקום עבור צוותי החדשנות שלהם.

"מרחבי עבודה הם מקום אידיאלי לצוותים שאמורים לחשוב מחוץ לקופסה", מדגיש ישראלי. "כיום טאלנטים, מכל תחום שהוא, לא רוצים לעבוד במשרדים מיושנים באווירת הסתדרות. רבים רואים את מרחבי העבודה כעתיד המשרדי, ורבים גם מספרים שהם שיפרו את ההספק ואת היכולת. אווירת האינטראקציה והפתיחות משפרת את הפרודוקטיביות".

כלומר החיסכון הכספי הוא לא השיקול הראשון?

"זה חשוב להרבה חברות, בעיקר לקטנות. חברות גדולות מפעילות עוד שיקולים, למשל להיות קרובות ללקוח אסטרטגי. במקום לשכור נדל"ן לשנה שלמה, לתת ערבויות, לקנות ריהוט וציוד, הם לוקחים משהו על בסיס חודשי שהוא זול ב-40% בהסתכלות שנתית, ויש גמישות לגדול כמה שצריך".

לייצר הזדמנויות עסקיות

כל שחקן בענף תחרותי יודע שלצד המחיר לעומת המתחרים, הוא חייב לבדל את עצמו - במקרה הזה מדובר בתוכן, מפגשים עסקיים פוטנציאליים ועיצוב. המינוח "קהילה עסקית", למשל, נפוץ בחללי העבודה.

זינגר מ-WeWork אומר כי "בשעה שהתעריפים הם גורם אחד העומד בפני עסקים ששוקלים להצטרף למרחבי עבודה, הערך האמיתי שלנו נמדד בפקטור אחר. אנחנו יכולים לספק לחברים שלנו גישה לקהילה גלובלית של יזמים בעלי תחומי עניין משותף, ובכך לסייע לעסקים שלהם לצמוח".

"יש הרבה מרחבי עבודה וזו רק ההתחלה", אומרת חן, "כמו שיש המון מסעדות וכולן מגישות אוכל ולכולם יש מקום. את ה'מה' אפשר לשכפל ולהעתיק, אבל ה'איך' הוא מה שמבדל בין המקומות. זה התרבות הארגונית והערכים של המקום, להפוך להיות בית של תוכן עבור הקהילה שלו".

לדבריה, "כשאני בונה מרחבי עבודה, המטרה היא להגיע לתמהיל שיודע לייצר הזדמנויות עסקיות לחברים. אני עושה סינון בין הלקוחות משום שאי אפשר להכניס אותו סגנון של עסק לכל המרחב. התמהיל שלי מורכב מסטארט-אפים מכל מיני עולמות כמו שיווק, סייבר וביו-טכנולוגיה, והרבה פרילאנסרים כמו סופרים, בימאים ועיתונאים. התמהיל מגוון כדי לייצר אינטראקציות נכונות".

עבור אותם עצמאיים, האופציה לעבוד מהבית זולה יותר.

"האופציה לשבת בבית היא בסדר, אף שיש בה גם בדידות גדולה. הקושי של מרבית העצמאיים מסתכם ביכולת לשווק את המוצר שלהם. שיווק זו מומחיות ומרחבי העבודה מאפשרים את זה לא רק מבחינה תפעולית טכנולוגית, אלא גם באמצעות סדנאות וקורסים לקהילה, ועזרה בבנייה ובפיתוח צוותים. BBDO-טק פותחים אצלנו שלוחה כדי לתת מענה לחברים, KPMG ייתנו שירותים של ראיית חשבון - והכול בעלות נמוכה יותר. אנחנו לא רק חללי עבודה, אלא סביבה עבודת פרו-אקטיבית שמנגישה את כל מה שצריך, כולל שירותים של בר בריאות, חדר כושר ובריכה".

חן מוסיפה, כי "תוחלת החיים שגדלה מייצרת עבורנו קהל נוסף. אנחנו רואים אנשים שבגיל מבוגר צריכים להמציא את עצמם מחדש - והאג'נדה שלי היא לחבר בין הדורות. את רואה מנטורים שיצאו לפנסיה ומייעצים לצעירים".

לא רק שולחן ללפטופ

מחיר מרחב עבודה מתחיל ב-300 שקל בחודש ומאמיר לכ-2,500 שקל.

האם המחירים נמצאים במגמת ירידה לאור הריבוי מרחבי העבודה?

"יש ירידה מינורית כי מתחילה להיות תחרות באזורי הביקוש כמו תל אביב והרצליה", אומר איתן זינגר. "לאור התחרות, יש מקום לשוכרים לנהל מו"מ עם המתחמים ולקבל דילים טובים יותר, כולל הצעות למבצעים או לתוספת חניה".

לאור הצפי לפתיחת עשרות מרחבי עבודה נוספים, המחירים יוסיפו לרדת?

"כן, אבל לא בצורה דרסטית. נכנסים לענף כל מיני מתחמים כמו ברים ופאבים שנותנים אפשרות לעבוד מ-8:00 עד 17:30 כאלטרנטיבה זולה יותר. אפילו יאכטות מציעות שירותים כאלה. כל החלופות הללו יגרמו גם ל-WeWork, מובילי השוק, להתאים את עצמם".

מרחב עבודה כזה, בתוך מועדון לילה, צפוי להיפתח באמצע מאי בלונדון מיניסטור. הרציונל לפתיחת המרחב Mood פשוט: חלל נדל"ני בתל אביב שאינו מנוצל בימות השבוע. "אנחנו הולכים על המקומות הכי הארד קור בענף המועדונים, ומייצרים הזדמנות לעצמאיים לעבוד בסביבת עבודה צבעונית ושמחה", אומר אורן זילברמן, מבעלי Mood, ומוסיף כי הם מתכננים לפתוח 6 מרחבים במועדונים בתל אביב. "בפרקטיקה, תוך שעתיים הקמה ופירוק, אנחנו מוסיפים בימים א'-ה' על הריהוט של המועדון אלמנטים משרדיים - ספות, שטיחים, גופי תאורה, פינות קפה - והופכים את המקום לצבעוני. היתרון שאני מביא אחר, כי מדובר במרחב שהוא חלל אחד ענק, בלי חדרים וגם במחיר. המתחרים משווקים יותר לחברות, ואני פונה לעצמאיים שעובדים בבתי קפה במטרה לייצר שיתופי פעולה וחיבורים".

ריג'ס, המחזיקה במותגים ספייסס וריג'ס, מחזיקה 10 מרכזים, בעיקר בשרון ובתל אביב, ועד סוף השנה צפויים להיפתח חללים בירושלים, רחובות, אור יהודה ועוד. החברה נוסדה לפני 26 שנים בבריטניה, מתוך צורך שזיהה המייסד שנהג לעבוד בבתי קפה. היום מחזיקה החברה ב-3,000 מרכזים בעולם. את ישראל מגדירה מנהלת השיווק המקומית, עינת דז'יגן, כ"שוק מאוד תחרותי".

לדבריה, "האקו-סיסטם של הסטארט-אפים מוביל את התעשייה הזאת והוא מאוד חזק. הבידול הוא בזווית הערך המוסף, ופחות בזווית המחירים שבה אין פער מאוד גדול. אצל רוב השחקנים בענף משלמים כ-1,000 שקל בחודש לאופן ספייס ו-1,500-2,500 שקל למשרד. כל החברות נלחמות להביא את המיט-אפים הכי טובים ואת שיתופי הפעולה הכי יעילים ופוריים. לנו, למשל, יש נטוורק ענקי בכל העולם, ובין הלקוחות שלנו יש חברות כמו אמזון, גוגל וסמסונג".

מהן הדרישות הפופולריות של הלקוחות? משרד סגור או אופן ספייס?

"הדרישות הן למשרד קטן בשילוב עם אופן ספייס, תוך דגש על מיקום במרכז, בעיקר בתל אביב ובהרצליה".

למרות ההתמקדות במרכז, גם הפריסה הארצית צפויה לגדול. "תוך כמה שנים בכל עיר יהיה מרחב עבודה, עד לרמה של שכונות", אומרת חן מ-Ayeka. "קבלנים יקצו קומות לטובת מרחב עבודה משותף, וגם בתי מלון יקצו לשם כך קומות. זה קורה בארצות אחרות. אנשים לא יצטרכו לנסוע שעות למקום עבודה, אלא יעבדו ממרחב שקרוב אליהם".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה