גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רן גוראון: "ביג דאטה יהיה חלק מהתכנון בעולם העסקי"

כך אמר רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, במפגש "IOT על הבר" ■ ד"ר אסף עדי, מנהל בכיר בתחום ה-IOT במעבדת המחקר של IBM, טען כי "האינטרנט של הדברים הוא לא דבר חדש; אנחנו מכירים אותו כבר כ-30 שנה"

רן גוראון / צילום: יונתן בלום
רן גוראון / צילום: יונתן בלום

היום כבר ידוע כי תחום ה"אינטרנט של הדברים" (IOT), דהיינו בין היתר חפצים פיזיים בהם משולבים חיישנים - הוא אחד התחומים החמים בעתיד הקרוב ואף בהווה. כפי הנראה, השילוב של פעילות זו עם נתוני הביג דאטה (Big Data) - מאגרים המכילים מידע בכמויות גדולות וממקורות שונים, ישנו את חיינו בצורה דרמטית.

במסגרת אירוע "IOT על הבר" של "גלובס" בשיתוף פלאפון, שהתקיים בשבוע שעבר ועסק בנושא ביג דאטה, התייחס מנכ"ל פלאפון, רן גוראון, להשפעת התפתחויות אלה על פעילות החברה ואמר כי "בעידן החדש יש זרם של מידע שנמצא בכל מקום והמקור העיקרי שלו הוא המכשירים הניידים. אם נוסיף לכך את עולם ה-IOT, הסיפור 'מסתבך' במובן החיובי. IOT זה מונח המשקף מציאות שמתהווה בימים אלה, ויאפשר לנו לדעת יותר על כל אחד, כי בנוסף למידע מהמכשיר הסלולרי, נתחיל לקבל מידע גם מחפצים - לדוגמה, מהרכב ומהרמזור, ממצלמת רחוב, מדלתות וכן הלאה".

לדברי גוראון, "היום מתחילים להבין בעולם את פוטנציאל המידע הגלום בביג דאטה, וה-IOT לוקח את עניין המידע הזה קומה אחת למעלה, כך שאנחנו עומדים בפני שתי מהפכות ענקיות שיתרחשו ביחד, ובסופו של דבר בעוד כמה שנים יובילו למפץ גדול. התסריטים בהם ניתן לעשות שימוש בשילוב המידע הזה הם אין סופיים".

גוראון הסביר כי "בעוד כמה שנים כל שירות שנקבל יהיה מבוסס על ביג דאטה, שמבוסס על נתונים, ומישהו יצטרך לספק את הנתונים האלה. לכן כל גוף עסקי יכלול נתוני ביג דאטה בקבלת ההחלטות שלו וזה יהיה חלק אינטגרלי מהתכנון בעולם העסקי", לדבריו, "המידע שנאסף היום הוא עדיין לא באמת מידע של IOT, אלא יותר נובע בעיקר מההתנהגות שלנו במכשיר הסלולרי, שבאמצעותו אפשר לדעת עלינו הכל - איפה אנחנו גרים, איפה אנחנו עובדים, המצב הסוציואקונומי שלנו, באיזה אפליקציות אנחנו משתמשים, באיזה אתרים חדשותיים וחברתיים אנחנו משתמשים ועוד".

"כ-90% מהמידע בביג דאטה נאסף בשנתיים האחרונות"

גוראון הציג את ההתפתחות המואצת של פעילות הביג דאטה בעת הנוכחית, ואמר כי "כ-90% מהמידע הקיים כיום בביג דאטה נאסף בשנתיים האחרונות. כיום אותו מידע מכפיל את עצמו פי 10 כל שנתיים והקצב הזה הולך וגדל.

לגבי המתרחש בעולם הסלולר אמר גוראון כי "התעשייה נמצאת בתחרות עצומה ומחפשת להביא יותר ערך. פלאפון עושה זאת באמצעות כניסה למנועי צמיחה חדשים, ובעולם הזה חברנו לענקית התקשורת העולמית טלפוניקה שמספקת לנו ידע, ובחודשים הקרובים נתחיל להציע שימושים על בסיס הביג דאטה שיש לנו היום. כך, בקרוב מספר ערים ומוסדות גדולים יתחילו לבסס את השימושים שלהם על מידע שמקבלים מתוך הרשת שלנו, המבוסס על דאטה של המשתמשים". אילן סיגל, סמנכ"ל שיווק פלאפון הוסיף בעניין פעילות החברה בתחום וסיפר כי "לפני כחודש וחצי השקנו מוצר חדש של ביג דאטה בשיתוף פעולה עם טלפוניקה העולמית שפועלת בתחום כבר כ-4 שנים, כעת אנחנו מתחילים לספק תוצרים באמצעות מספר שיתופי פעולה עם כמה גופים, שייצרו מוצר מצוין ויאפשר קבלת החלטות מצוינת וגיבוש פתרונות לבעיות שצצות באותם גופים".

בהמשך סיפר ד"ר אסף עדי, מנהל בכיר בתחום ה-IOT במעבדת המחקר של IBM, על פעילות חברת ענקית המחשבים בתחום, ואמר כי "האינטרנט של הדברים הוא לא דבר חדש ואנחנו מכירים אותו כבר כ-30 שנה".

לדבריו, "מה שהשתנה בתקופה הנוכחית זה שהחיישנים נעשו מספיק זולים כך שאפשר למצוא אותם בכל מקום, ובנוסף גם כמות וסוגי החיישנים גדלה, לכן אפשר להטמיע אותם במכשירים השונים. כך, עכשיו אפשר להבין יותר על אנשים מה הם עושים ואיך הם מרגישים וחברות וגופים שונים יכולים להשתמש באותו מידע כדי לספק להם שירותים".

כך לדוגמה, לדבריו, מה שמכונה "בית חכם", המרושת בחיישנים, "יכול לאפשר חיסכון בחשמל באמצעות שימוש בחיישנים, לסייע להתמודד עם נזילות, גילוי אש ועוד". עדי סיפק דוגמאות לשימושים הקשורים לעולם ה-IOT וסיפר כי "בארה"ב חברת קוקה קולה הכניסה לאחד ממכשירי השתייה שהיא מציעה למסעדות חיישנים שבודקים איזה משקאות שותים ומה מצב המכונה, וזאת משום שבארה"ב הלקוחות רוכשים לעצמם את הכוס ובוחרים בעצמם את המשקה מתוך המכונה".

לדבריו, "סיבה נוספת לכך שקוקה-קולה החליטה לשלב חיישנים באותן מכונות היא שבארה"ב נוהגים לערבב באותה כוס בין כמה סוגי משקאות, וכעת בקוקה קולה יכולים ללמוד על טעמי הקהל ולפתח מוצרים חדשים".

עוד ציין עדי כי "דוגמה נוספת היא השינוי הנעשה באמצעי התשלום שלנו, עולם שהולך להשתנות כי בעתיד יהיה אפשר לשלם באמצעות שעון חכם שיוכל לזהות אותנו וגם יהיה מאובטח, וגם למכשירים חכמים אחרים יוכנסו יכולות תשלום. IBM משתפת פעולה בתחום עם חברת ויזה".

שירותי מנוע למטוסים

הוא הוסיף כי "התפתחות תחום הIOT תאפשר פיתוח מוצרים חדשים, כמו לדוגמה להחליף את מכונת הכביסה בשירות כביסה שיכלול גם כבר את חומר הניקוי ויאפשר לנו לשלם בהתאם למספר הכביסות שנבצע. כבר היום בעולם התעופה החברות לא רוכשות מנועים למטוסים שלהן, אלא רוכשות שירות למנוע לפי טיסה, ומשלמות בהתאם לחברות המנועים". עידן רבי, עורך מדור ההיי-טק של "גלובס", שהנחה את הדיון, אמר כי כבר היום חלק מהמוצרים סביבנו אוספים מידע. הוא שאל איך עניין זה משפיע על החיים שלנו כבר היום, ואיך הוא צפוי להשפיע עליהם בעתיד.

לדברי עדי "בעולם הרפואה, היום יותר ויותר נכנסת היכולת לנטר את מצב החולה מהבית, וכבר מדברים על להתחיל לתת לחולים טיפול בייתי. כבר היום אפשר באמצעות שיחת וידאו לדבר עם הרופא. זה מהווה יתרון לבית החולים שמצמצם עומסים וגם לחולה שיותר נוח לו. בנוסף, זה מסייע לצמצום זיהומים וגם לצמצום עלויות. גם עולם הביטוח עומד להשתנות. לפני כמה שנים חברות הביטוח נתנו למבוטחים את האפשרות לשלם לפי נסיעה. היום, עם הרכבים האוטונומיים, אפשר לקבוע את היקף התשלום לפי צורת הנהיגה של הנהג, כך מי שנוהג בטוח יותר ישלם פחות. אותו הדבר לגבי ביטוח בריאות, בו יהיה אפשר לעקוב אחר אורח החיים של המבוטחים, ומבוטח החי אורח חיים בריא ישלם פחות".

עדי גם סיפק כמה נתונים על עולם ה-IOT ואמר כי בשנת 2020, בעוד כשלוש שנים, הצפי הוא שיהיו כ-30 מיליארד מכשירי IOT, שהחברות השונות ישקיעו במוצרים הקשורים לעולם ה-IOT כ-250-300 מיליארד דולר, ושהשוק שייווצר בעקבות כך יגיע לכ-4 טריליון דולר. כשמדברים על היקפים כאלה, המשמעות היא שכל החברות ירצו להיות בתוך העולם הזה. מחקר בישראל מלפני כשנתיים מצא כ-330 סטרטאפים הפועלים בתחום ה-IOT, ואני מניח שהיום המספר הזה כבר גדול יותר".

אינטראקציה עם מערכות מחשב

בנוסף למכשיר הסלולר, יש עוד התקנים שצפויים לשנות את ההתנהלות שלנו בעתיד. באיזה התקנים מדובר?

עדי: "צמידים ושעונים חכמים ובעצם כל פריט לבוש, החל במשקפיים, וגם כובע, אוזניות בלוטות', נעליים וכו'. כל דבר שנלבש הופך להיות חכם, וגם כל דבר סביבנו. זה לא נגמר בחיישנים, אלא גם קשור לאינטראקציה שלנו עם מערכות המחשוב שתשתנה, כי המצלמה תקלוט את התזוזות שלנו, המחשב יקשיב לנו, החיישן על היד יידע אם אני מתרגש וכו'. כבר היום אנחנו מתחילים לראות הרבה מכשירים שמאפשרים אינטראקציה עם מערכות מחשב".

התפתחות הנושא משפיעה כבר היום על תעשיות מסורתיות. איך זה בא לידי ביטוי?

עדי: "קודם כל בבטיחות במקומות עבודה. אנחנו כל הזמן שומעים על תאונות בענף הבניה. כמות הנפגעים בתאונות עבודה בארה"ב עומד על כ-4,000 בשנה ועוד מיליונים נפצעים. מעבר לסבל שנגרם למעורבים, העלויות של זה הן מדהימות ומגיעות למיליארדי דולרים. אבל באמצעות חיישנים אפשר לנטר את סביבת העובד, את פעילות העובד וגם להבין איך הסביבה משפיעה עליו ולהתריע על תאונות, החל מחשיפה לרעל, חום, קור וכו'".

עוד סיפר עדי כי "לצד הבטיחות, ה-IOT יכול לסייע באמצעות מערכות שמזהות שמכונה במפעל עומדת להתקלקל. דוגמה נוספת היא עזרה לטכנאי שמגיע הביתה. באמצעות חיישנים שיותקנו על החפצים והבנה של תלונת הצרכן, אפשר לעזור לטכנאי ולהגיד לו גם איזה חלקים להביא, וגם להדריך אותו לגבי תיקון התקלה. אלה דברים שכבר קורים היום בתעשייה".

הזדמנות להיות הפייסבוק והגוגל הבא

מה החידושים העיקריים היום ב-IOT?

"כל יום חברות מוציאות חיישנים זולים ומדויקים יותר שמסוגלים לספק מידע שלא היה אפשר לספק קודם. יש חדשנות בתקשורת - בפלטפורמות שלוקחות את המידע ומעבדות אותו מהר יותר והחדשנות מגיעה לכל מקום, כך שיש פה הזדמנויות גם לחברות גדולות וגם לסטארט-אפים להפוך את השוק ולהיות הפייסבוק והגוגל הבא".

לסיכום אמר עדי כי, "בסופו של דבר משתמש הקצה והערך שהפתרונות האלה יתנו לו זה מה שיכריע אם החיישנים האלה יצליחו. כי זו המטרה. חברות יוכלו לייצר מוצרים ושירותים מותאמים לכל אחד מאתנו, ותהליכי הייצור והשירות ישתנו בעקבות כך".

יותר סנסורים, יותר טוב

בהמשך התקיים פאנל סטארט-אפים בהנחיית אילן סיגל ובהשתתפות עמי גל, מנכ"ל Sqream, עדי עזריה, מייסד Sisense ואיתי רוזנצוויג, מנהל פיתוח עסקי BreezoMeter. אלה התייחסו לקשר לעולם הביג דאטה וה-IOT בפעילותם.

גל סיפר כי "אנחנו משרתים לקוחות עם כמויות גדולות של דאטה. אחד הדברים קשור למחקר הבודק די.אנ.איי, ומאפשר טיפול טוב יותר בחולי סרטן, המצליח להציל ממוות. יש מכונה שלוקחת דגימה מגוף האדם ומייצרת סדרה של מיליוני תווים, המגיעה לגודל של כ-200 ג'יגה". רוזנצוויג סיפר כי "אנחנו מספקים מידע על זיהום אוויר. יש סביבנו הרבה מקורות מידע סביבתיים זמינים שכל אחד יכול להגיע אלינו, אבל הבנו שאף אחד לא איגד את המידע הזה, וזה מה שעשינו. המידע נאסף בזמן אמת באלגוריתם בודד שמספק אינדיקציה ברמה גבוהה על רמת הזיהום באזור מסוים, על המזהמים שנמצאים באותו אזור, כשהכל יחד מצטבר לסדר גודל עצום של מידע. כך אפשר לתת אינדיקציה על הדרך הטובה ביותר לבצע אימון גופני, וחברות פארמה לדוגמה, יכולות לספק מידע זמין לחולי אסטמה. פריז בחרה בנו לספק ניטור של זיהום האוויר בעיר".

לדבריו "יש שני אפיקים מרכזיים מול חברות הטלקום - אפליקציה ספציפית על מזג אוויר, והחידוש הגדול המשמעותי הוא סנסור זעיר שיהיה בעתיד בתוך הטלפון ויוכל לתת אינדיקציה על רמת הזיהום". לדברי עזריה, "יותר סנסורים זה יותר טוב; אחד הדברים שקורים הוא שעד עכשיו מי שעשה כסף מביג דאטה זה פייסבוק וגוגל. עכשיו משתמשים בידע ובטכנולוגיות החדשות גם לטובת הציבור ולאו דווקא לטובת הרווחים של החברות הגדולות, אלא גם לטובת שימוש של משרד הבריאות לדוגמה שחוסך מזה כסף בזכות ריפוי מסרטן. כך, בעתיד נראה שירותים שיאפשרו יצירת חיים בריאים ואיכותיים יותר".

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור של חיזבאללה ● פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים ובת"א להחזרת החטופים • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים