גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית

האתגר של תמיר גילת

מי הגיעו למגרשי הגולף כדי לתרום למאבק בסרטן?

מועדון הגולף בקיסריה אירח ביום חמישי האחרון את אירוע ההתרמה של הקרן לחקר הסרטן בישראל בראשותו של עו"ד תמיר גילת, המכהן כיו"ר הקרן, בשיתוף וולוו ותחרות וולבו צ'אלנג'.

בין אנשי העסקים ניתן היה לפגוש את אברהם (רמי) נוסבאום, יו"ר אשטרום שהגיע יחד עם בנו אורן כדי לכבד את זכרו של מוטי סלע ז"ל, מנכ"ל אשטרום נכסים שנפטר לפני שלושה חודשים וזכרו הונצח באירוע בו נכחו גם אלמנתו דליה סלע ובני משפחתו; אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל על; מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר אחזקות; מודי כידון; צדיק בינו, בעל השליטה בבינלאומי: ראובן אבלגון, מייסד ויו"ר רוסאריו קפיטל; אהרון מינקובסקי, שותף בקרן ההון סיכון פיטנגו; ואחרים. עוד נכחו באירוע הספורטיבי-עסקי ספורטאים, מאמנים ושחקני כדורגל, בהם המאמן אלישע לוי ועוזריו רפי כהן וניר דוידוביץ'.

האירוע כלל גם 125 גולפאים שלקחו חלק בתחרות על הדשא. הפרסים והמתנות באירוע נתרמו באדיבות חברות שונות התומכות בפעילות הקרן לחקר הסרטן, בהן: מלונות דן, אל על, ישרוטל, איסתא ספורט, ארקיע ואחרות.

גילת הודה למשתתפים שהגיעו והזכיר כי "מחלת הסרטן היא המגפה של המאה ה-21 והדרך היחידה להתמודד ולהתגבר על המחלה היא באמצעות מחקר ונסיונות להביא חידושים ופריצות דרך נוספות שעתידים למגר את המחלה והשלכותיה". לדבריו של גילת "הסטטיסטיקה מלמדת שאחד משלושה אנשים יחלה בסרטן במהלך חייו. אין משפחה בישראל שהסרטן פוסח על ביתה ואינו פוגע בה במישרין ובעקיפין", הוא אמר והבטיח כי "אני אמשיך להקדיש את חיי ולהגביר ולהעצים את המודעות לחשיבות התמיכה בחוקרי הסרטן בישראל, בעבורנו בעבור ילדינו ובעבור הדורות הבאים".

בנובה מבקשים להעלות את שכרו של איתן אופנהיים ל-120 אלף שקל

נשיא ומנכ"ל החברה קיבל ב-2016 בונוס של כ-525 אלף דולר

חברת נובה מבקשת להעלות את שכר נשיא ומנכ"ל החברה, איתן אופנהיים. החברה, המספקת מערכות לבקרת תהליכי ייצור בתעשיית המוליכים למחצה, זימנה אסיפת בעלי מניות ל-22 ביוני. אחד מהסעיפים שעל הפרק הוא העלאה של כ-19% בשכרו החודשי של אופנהיים, מ-101 אלף שקל ל-120 אלף שקל. בנוסף, בחברה מבקשים להעניק לאופנהיים 50 אלף אופציות ו-50 אלף מניות חסומות ביולי הקרוב. הקצאות נוספות של אופציות ומניות חסומות בהיקף זהה יתבצעו כעבור שנתיים ושלוש שנים, בהנחה שאופנהיים ימשיך בתפקידו (חלק מהמניות החסומות יוענקו לו בכפוף לעמידה ביעדים). החברה מציינת כי ועדות הדירקטוריון שקלו את התגמולים המוצעים ולקחו בחשבון את תרומתו של אופנהיים לביצועי החברה. ב-2016, עלות שכרו של אופנהיים הייתה 1.4 מיליון דולר, מתוכם קרוב ל-400 אלף דולר שכר בסיס, כ-500 אלף דולר תגמול הוני וכ-525 אלף דולר שניתנו לו כבונוס. נובה נסחרת בנאסד"ק ובת"א בשווי 680 מיליון דולר.

שירי חביב ולדהורן

נקודת מבט אסייתית

ג'ונתן פנקין, יו"ר חטיבת שוקי הון ומניות אסיה, בבנק ההשקעות גולדמן זאקס, ישתתף בוועידת שוק ההון 2017 Capital Markets של "גלובס".

פנקין ייקח חלק בפאנל בנושא גיאו-פוליטיקה ויציג את נקודת מבטו בנוגע לכלכלת אסיה. לפני שהצטרף לגולדמן זאקס, שימש פנקין כמנהל בכיר בחברת NM Rothschild & Sons, שם עבד במשך 14 שנה בחטיבת ההשקעות. כמו כן, הוא שימש כמנהל בכיר במיזם המשותף של רוטשילד, ABN AMRO Rothschild.

ועידת שוק ההון 2017 Capital Markets שתתקיים ב-13 ביוני היא הפלטפורמה המקצועית לניתוח האתגרים העומדים בפני המגזר הפיננסי והעסקי. הוועידה תארח אנשי עסקים וממשל, מנהלים בכירים, מנהלי השקעות, בעלי שליטה בחברות, כמו גם יזמים ומשקיעים בתחומי החדשנות הפיננסית הטכנולוגית.

ראטן טאטא מחפש את הדבר הגדול הבא באוניברסיטת תל-אביב

וגם: רעיה שטראוס, אתי וגבי רוטר וד"ר מריו דראגי, מקבלים פרסים

ראטן טאטא, יו"ר הקונצרן ההודי הענק שנושא את שמו, הגיע בשבוע שעבר לאוניברסיטת תל-אביב, שם קיבל תואר ד"ר לשם כבוד, במסגרת שבוע חבר הנאמנים של האוניברסיטה.

עוד כלל הביקור מפגש בין טאטא לבין יזמים צעירים בוגרי האוניברסיטה. סיגל אדר, ראש ארגון בוגרי אוניברסיטת תל אביב וסיגלית בן חיון, מנהלת ארגון הבוגרים, אירחו את הנוכחים, ולטובת ניהול דיון פורה בשטח, גויס איל ולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, החבר בארגון.

המפגש התברר כאפקטיבי במיוחד, לאחר שטאטא הביע התעניינות במיזם של דמיאן גולדרינג, מייסד שותף , CTO וסגן נשיא לפיתוח עסקי בסטארט-אפ Consumer Physics, המאפשר לספק נתונים אודות הרכבם של מוצרים וחומרים שונים. טאטא אף ביקש לקדם פגישה ולבחון שיתופי פעולה אפשריים.

יזמים נוספים שלקחו חלק באירוע היו אפרת רפפורט, מייסדת-שותפה ומנכ"לית Bonobo.ai; עידו יבלונקה, מנכ"ל מרכז הפיתוח של יאהו בישראל ובעבר מייסד ומנכ"ל של חברת ClarityRay ;טלי אב צוק, מייסדת שותפה ומנכל"ית VALA ; קרן צוקרמן, מייסדת- שותפה ומנכ"לית FeezBack ; בועז אביב, מייסד-שותף ו-CTO בחברת בלנדר ואחרים.

עוד קיבלו תארי כבוד מטעם האוניברסיטה: ד"ר מריו דראגי, נשיא הבנק המרכזי האירופי; טוני אבוט, ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר; היזמת ואשת העסקים רעיה שטראוס, על תרומתה העסקית; פרופ' גינטר שטמברגר, חוקר בינלאומי בתחום לימודי היהדות; פרופ' אוה מרדר, חוקרת בינלאומית בתחום מדעי המוח; פרופ' יונג שיאו, נשיא אוניברסיטת צ'ינגחואה שבסין; מאיר לינזן, מנהיג אזרחי בישראל; פוראן נזריאן, מנהיגה חברתית בינלאומית למען זכויות האישה ועוד.

את פרס הכלכלה ע"ש הוגו רמניסיאנו לשנת 2017, קיבלו במסגרת שבוע חבר הנאמנים, אתי וגבי רוטר, מנכ"לים משותפים וחברי דירקטוריון בחברת קסטרו.

עוד כתבות

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שמסבירה: כך תקבלו תשואה סולידית ואטרקטיבית

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"