גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"נגד רמון שלחו אנשים לקוסטה ריקה, ונגד קורב לא חילצו עדות"

גורם משפטי מוכר על סגירת התיק נגד עו"ד אורי קורב בחשד להטרדה מינית: "קורב יקיר המערכת כבר שנים. כשהוא קיבל מהנציבות עונש השעיה, נזיפה חמורה ופגיעה בשכר - לאחר התבטאויותיו נגד מערכת משפט - זה לא מנע את רעיון העוועים של קידומו"

אורי קורב / צלם: אוריה תדמור
אורי קורב / צלם: אוריה תדמור

בשבוע שעבר פורסם כי נסגר תיק החקירה המשמעתית נגד עו"ד אורי קורב, הפרקליט הוותיק שעמד בראש התביעה נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בפרשת טלנסקי. זאת, נוכח סירובה של הפרקליטה שהייתה כפופה לקורב, שבה בוצעו עבירות מין לכאורה לפני כ-4 שנים - להעיד נגדו.

"הרתעת מתלוננות פוטנציאליות"

לצד הקולות שמצדיקים את הסגירה הסופית של "פרשת קורב" ואת ההתנהלות שלדבריהם היא גם "רגישה" וגם "מחושבת", הגיעו ל"גלובס" גם ביקורות המתארות את סגירת התיק כלא פחות משחיתות.

לדברי גורם משפטי מוכר שביקש להישאר בעילום-שם, "ברור לי שיש כאן שמירה של המערכת על בניה. לא מתקבל על הדעת שיכולים היו לשלוח לקוסטה ריקה אנשים שישכנעו מתלוננת למסור עדות נגד חיים רמון על נשיקה (רמון הורשע ב-2011 במעשה מגונה בקצינת צה"ל, מ' ר') - ולא חילצו מהפרקליטה עדות על אף כל הניסיונות. סגירת התיק נועדה לכך שקורב יפרוש ויקבל פנסיה מוקדמת".

לדעת המשפטן, ההסבר לסגירת התיק נעוץ בכך ש"קורב הוא יקיר המערכת כבר שנים רבות. כשהוא קיבל מהנציבות עונש השעיה, נזיפה חמורה ופגיעה בדרגת השכר - לאחר התבטאויותיו נגד מערכת משפט - זה לא מנע את רעיון העוועים של קידומו לסגן פרקליטת המחוז".

המשפטן מתכוון למכרז שבו נבחר קורב לתפקיד סגן פרקליטת המחוז (ירושלים), על אף התבטאויותיו ב-2010 (בהן "השופטים הם חמורים גדולים"), שהביאו לתגובות שופטים נזעמות ("ארץ אוכלת שופטיה") - התבטאויות שבגינן התנצל קורב וכן טען כי הוצאו מהקשרן.

הגורם המשפטי שאיתו דיברנו המשיך והזכיר כי עו"ד משה לדור, פרקליט המדינה דאז, התבטא בזמנו ביחס לאותה השעיה במילים הבאות: "יש לי טייס ג'מבו (הכוונה לקורב, מ' ר'), ואתם לוקחים לי אותו". לדעת המשפטן, "כשפרקליט המדינה נותן לך כזה גב - ברור שיעשו הכול כדי לשמור עליך".

ביקורת אחרת שהושמעה נגד סגירת התיק התמקדה בכך שהעובדה שהפרקליטה סירבה להתלונן נגד קורב - הן בפני הצוות המיוחד שהוקם מטעם המשטרה, הן בפני הגורם הבכיר במשרד המשפטים שנשלח מטעם מנדלבליט והן לממונים על המשמעת בנציבות שירות המדינה - מצביעה על חוסר האמון שלה במערכת בכלל ובצמרת הפרקליטות בפרט.

מנגד בלטה הסברה שהפרקליטה "רצתה לשים הכול מאחוריה. היא נשואה ואם לילדים ולא צריכה את הבלגן על הראש".

לדעת המבקרים, אינדיקציה נוספת לחוסר ההצדקה שבסגירת התיק היא העובדה שהייתה אישה שמסרה עדויות למשטרה על מעשים שבוצעו בה לכאורה על-ידי קורב לפני כ-20 שנה. מהימנות העדויות לא נבדקה, כיוון שמדובר במעשים שחלה עליהם התיישנות, אולם לטענות המבקרים - העדויות יכולות היו להיחשב לראיה מנהלית.

עניין שעלול לעמוד לקורב לרועץ אם ירצה לשוב לתפקידו בפרקליטות, הוא שקורב לא מסר גרסה עובדתית מלאה בתגובה לטענות נגדו ולשאלה האם היו בינו לבין הפרקליטה יחסים. בחקירתו הכחיש קורב כי עבר עבירה כלשהי שלגביה הוא נחקר - אך סירב להשיב לשאלות עובדתיות העוסקות בעבירות המין שעל-פי הטענה ביצע בפרקליטה.

לגבי טענות שנגעו לעובדות אחרות בפרקליטות, הוא הכחיש אותן מכל וכל. לדברי עורך דין פלילי בכיר, "קורב ככל הנראה התעקש בחקירות שלא היו עבירות פליליות, אבל כשירדו איתו לרזולוציה של 'האם היית איתה או לא היית איתה', הוא לא השיב. נראה שהוא לא רצה לשקר מצד אחד, אבל מצד שני לא רצה למסור גרסה לגבי טיב היחסים, וזה יציב לו בעיה בחזרה לעבודה. אי-אפשר להתעלם מזה שקורב לא השיב לשאלות על היחסים שלו איתה. זה מהווה קושי כשפרקליט נוקט גישה כזו".

עורך הדין הבכיר סבור כי הסירוב של קורב להשיב לשאלות עובדתיות סייע כנראה להפסקת ההליך המשמעתי. "הוא לא סיפק את התשתית להעמדה לדין משמעתי. אם הוא לא השיב, אז אין חיזוק לזה שהיה משהו בכלל".

עורך הדין הבכיר הוסיף כי "אם קורב היה משיב לשאלות העובדתיות ולא משקר, ואומר שהיו לו עם הפרקליטה יחסים - אז היה בסיס להמשך ההליך המשמעתי, אולי על שימוש ביחסי מרות ואולי על משהו אחר".

אבל "קורב בחר בקו שלא לספק להם את התשתית שחסרה להם. אם הוא היה מודה שהיו יחסים, אז לא צריך את המתלוננת. גם אם הוא לא היה מודה בעבירה, והיה אומר שזה היה בהסכמה, זה היה יכול לחזק את העובדה שהיה משהו. אז הממונים עליו היו יכולים ללכת להליך משמעתי. הקו הזה (של הסירוב לענות בעניין הזה) עזר לו בהליך המשמעתי, אבל כנראה לא יעזור לו כשהוא ירצה לחזור לעבודה, להערכתי".

"גורמים עלומי-שם מנסים לפגוע בו"

עורכות הדין ארנה לין ותמר וינטר-קמר, באות-כוחו של עו"ד קורב, מסרו בתגובה: "עו"ד קורב ידע כל העת שיימצא כי לא נפל כל רבב בהתנהגותו ומביע סיפוק על ההחלטה לגנוז את התיק המשמעתי בעניינו.  הגם שעו"ד קורב היה בטוח בחפותו מרגע שנודע לו על קיומה של בדיקה בעניינו, הוא יצא לחופשה מיוזמתו במטרה לאפשר בדיקה נקייה. הבדיקה ארכה חודשים ארוכים ופגעה בו ובמשפחתו. בהודעת הסגירה נאמר במפורש כי טענות שהועלו בעניינו של עו"ד קורב הוכחשו לחלוטין על ידי הפרקליטות שנשאלו על הדברים.

"לא זו אף זו - כל הפרקליטות שמסרו עדות, תמכו בעו"ד קורב והעידו כי הן מעריכות ומוקירות את עו"ד קורב ואת פועלו.
עתה, משעלילות הדם נגדו הוזמו, באים שוב גורמים עלומי שם ומנסים להמשיך לפגוע בו, תוך שהם מסתירים את זהותם.
עו"ד קורב שיתף פעולה והשיב לכל שאלה שנשאל, תוך הימנעות מהתייחסות לשמועות ורכילויות חסרות בסיס שפגעו בו ובבני משפחתו. ב-20 שנות שירותו בפרקליטות המדינה עו"ד קורב נהג כלפי כל אדם - גבר כאשה, באופן מכבד וראוי. עו"ד קורב מודה לחבריו הרבים מהפרקליטות ובכלל שתמכו בו לכל אורך הדרך".

גב מהמערכת: "קורב חלק בלתי נפרד ממשפחת הפרקליטות"

את העובדה שעו"ד קורב "קיבל גב מהמערכת", רואים המבקרים גם בכך שפרקליטת מחוז ירושלים פלילי, עו"ד נורית ליטמן, לא דיווחה לממונים עליה - משה לדור פרקליט המדינה דאז, ושי ניצן שהיה בתקופת חפיפה לתפקיד - על כך שהפרקליטה המדוברת ביקשה לעבור מפרקליטות ירושלים מסיבות אישיות; ובכך שלמעשה הרתיעה ליטמן מתלוננות פוטנציאליות.

לדעת המבקרים, הודעת התמיכה ששלחה פרקליטת המחוז בוואטסאפ לכלל הפרקליטים ביום 2.12.16, לאחר פרסום הפרשה, ומשהוחלט לסגור אותה בהיעדר ראיות, הייתה מה שחסר למתלוננת נוספת, לו הייתה כזו, כדי לגמור אומר שלא להתלונן. הודעת הוואטסאפ התפרסמה טרם שהגיע "מידע חדש" בעניינו של קורב לידי היועמ"ש אביחי מנדלבליט, שהורה לחדש את החקירה בעניין קורב.

בהודעת הוואטסאפ האמורה נכתב כך: "אני מניחה שכולכם כבר נחשפתם לפרסומים אודות הבדיקה שהתנהלה בעניינו של פרקליט במחוזנו (אני מניחה גם שרובכם יודעים במי מדובר). ידוע לי שהבדיקה בוצעה באופן מקצועי ויסודי, בליווי הפרקליט הצבאי הראשי, כדי שלא יהיה כל צל של חשש, ולו למראית-עין, לטיפול מוטה בתלונה.

"הבדיקה הסתיימה ללא כל בסיס לפתיחה בחקירה פלילית, ובניגוד לפרסום, אף לא מתנהלת נגדו בדיקה משמעתית. הבדיקה נערכה לפני מספר חודשים, על אף שדבר קיומה פורסם רק עתה בתקשורת. הפרקליט עצמו לא ידע על הבדיקה עד לרגע פרסומה, וגם כיום איננו יכול להתגונן בפני טענות עלומות שלא הוצגו בפניו.

"הפרקליט האמור הוא חלק בלתי נפרד ממשפחת הפרקליטות, ומשהוחלט לא לפתוח בחקירה, הוא ימשיך להיות חלק ממשפחתנו ולזכות בתמיכתנו. ובנימה אישית - אני מבקשת לחזק מכאן אותו ואת משפחתו ברגעים לא פשוטים אלה. אני מקווה שנעבור כולנו יחדיו את המשבר הזה במהרה". 

עוד כתבות

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

BYD ATTO 2

ישאיר לכם עודף מ-150 אלף שקל: קרוס-אובר חשמלי מאובזר במיוחד

BYD ATTO 2, הקרוס־אובר הקומפקטי החשמלי החדש של BYD, שומר על ממדים חיצוניים מותאמים היטב לעיר ● יש לו תא נוסעים מרווח ומאובזר, נוחות נסיעה טובה וטווח חשמלי מכובד ● המחיר נגיש אבל הפלח צפוף

סטיב וויטקוף / צילום: ap, Evelyn Hockstein

סבב השיחות בין ארה"ב לאיראן הסתיים; סבב נוסף יתקיים בימים הקרובים

בוול סטריט ג'ורנל מצטטים דיווחים בתקשורת באיראן על כך שהיא הבהירה בשיחות היום עם ארה"ב כי היא מסרבת להפסיק את העשרת האורניום ● דוברת הבית הלבן: "טראמפ רוצה עסקה עם איראן, אבל אני רוצה להזכיר לאיראנים שיש לנשיא גם אופציות אחרות" ● בלבנון מדווחים על תקיפה ישראלית בדרום המדינה ● עדכונים שוטפים

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

הבקבוקים של יקב ליבנה / צילום: בני גם זו לטובה

בר ליבנה לקח את הכרם המשפחתי ולא הפסיק לנסות עד שהוציא ממנו את היין הכי טוב שאפשר

נתוני הפתיחה של יקב ליבנה היו מאתגרים, אך על הטרואר הצנוע חיפו מסירות ומגוון מרהיב של זנים ● עם כישרון ניכר, סבלנות לתהליך למידה, ויכולת מקצועית לא מבוטלת, הגיע הנכד לבית ליבנה ליינות ייחודיים ומוצלחים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

כלים בלתי מאוישים במצעד צבאי בבייג'ינג, ספטמבר. גרסאות חמושות של כלבים רובוטיים וכטב''מים / צילום: Reuters, Sheng Jiapeng/China News Service/VCG

סין ערכה מצעד מרהיב של זאבים רובוטיים - הנשק החדש שלה למלחמה

מהנדסים סינים שרצו לאמן כלים לא מאוישים בלחימה החליטו לשאוב השראה מהטבע ● התוצאות הכניסו את המדינה למרוץ, שבסופו נחילי רחפנים שמדמים יונים, להקות זאבים רובוטיים ומערכות דומות יציפו את שדה הקרב העתידי במדינה ● המודל שואף לשפר את כשירותו של הצבא, שלא נלחם כבר 50 שנה

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מצא כי 100 עורכים בכירים בוויקיפדיה פועלים בנחישות כדי לייצר נרטיב אנטי־ישראלי מובהק - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ●  הערך "ציונות", שעורר סערה בעבר ואף הוגבל לשינויים לפני שנה, ייפתח החודש שוב, והצדדים מתכוננים לחידוש הקרבות ● כשמודלי AI מסתמכים על האנציקלופדיה השיתופית - האיום הופך גדול הרבה יותר

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב