גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנרגיה חדשה: מי הגיעו לפתיחת המסחר של תמר פטרוליום?

וגם: כמה משקיעים ומשקיעות הצטרפו לקרן 12Angels?

יוסי גבורה יוסי אבו וליעמי וייסמן/צילום: דניאל בר און
יוסי גבורה יוסי אבו וליעמי וייסמן/צילום: דניאל בר און

אנרגיה חדשה בבורסה בתל-אביב?

מי הגיעו לפתיחת המסחר שערכה תמר פטרוליום בזמן שהמניות ירדו?

אתמול (ב') החל המסחר במניות חברת האנרגיה החדשה "תמר פטרוליום", המחזיקה במאגר הגז תמר. בזמן שבבורסה צנחו מניות החברה ב-2.6% יחסית למחיר בהנפקה, אל אירוע פתיחת המסחר בבורסה לניירות ערך הגיעו ליעמי וייסמן, מנכ"ל תמר פטרוליום; גבי לסט, יו"ר קבוצת דלק; יוסי גבורה, המשנה למנכ"ל דלק קידוחים; יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים; חתמי ההנפקה רנן כהן-אורגד מלידר שוקי הון; צביקה מנס מברק קפיטל; שרון יגר מאקסלנס; צחי סולטן מכלל חיתום; עידו נויברגר מווליו בייס; גיל קלדרון ממנורה; אסף שלוש מבנק HSBC; ורואי נבון ויוני הורניק, מ-JP מורגן ישראל.

בפודיום צפו גם עורכי הדין שליוו את העסקה - דן הכהן, אורי רוזנברג, שיראל גוטמן-עמירה ואפרת חוזה-אזרד ממשרד אגמון, רוזנברג, הכהן ושות'. לא הגיע: יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק, שנכח באותה העת בחו"ל.

תמר פטרוליום היא חברה ייעודית המחזיקה ב-9.25% ממאגר תמר, שנמכרו לה ע"י דלק קידוחים. במסגרת ההנפקה הראשונית לציבור התקבלו ביקושים של כ-250 מיליון דולר ממשקיעים בארץ ובעולם, מתוכם נענו להזמנות בשווי של 200 מיליון דולר. דלק קידוחים השאירה בידיה כ-40% מהחברה. בסה"כ במסגרת ההנפקה גויסו חוב והון בסכום כולל של 980 מליון דולר.

יוסי גבורה יוסי אבו וליעמי וייסמן/צילום: דניאל בר און

ענת עביד, סמנכ"לית הכספים של יבואנית משקה האנרגיה BLU, בנבחרת הדירקטורים הממשלתית

בסבב הגיוס לנבחרת הדירקטורים של החברות הממשלתיות שנערך בשבוע שעבר, הצטרפה לרשימה גם רו"ח ענת עביד, מנהלת הכספים בחברת בני פאוזי שמשום, יבואנית משקה האנרגיה BLU, בה מחזיק איש העסקים ענאן שמשום.

עביד (37), נולדה וגדלה בחיפה למשפחה ערבייה נוצרייה מוואדי ניסנאס. בשנת 2005 היא החלה את הקריירה כאשר עבדה במשרד זיו האפט BDO בתפקיד מרכזת ביקורת. ב-2009 היא עברה לתפקיד חשבת ומנהלת כספים בכירה, בחברה הפרטית של שמשום.

עביד הודתה לשמשום שהיווה עבורה מנטור ואמרה כי "הצלחה מצריכה סבלנות, במיוחד כשרוצים לשמר אותה. לא לחכות למזל - צריך לעבוד ולהיות יצירתיים ולהאמין ביצירה. ההישגים שלי הם תוצר של משפחה חמה והנהלה עם ראיה עסקית וכלכלית רחבה. תודה מיוחדת למנטור ענאן שמשום שהוא מבחינתי מודל לחיקוי".

השקעות 1: בריזה עם מלאכים

חידה: כמה משקיעים ומשקיעות הצטרפו לקרן 12Angels?

ביום ראשון בערב נהנו מהבריזה שנשבה על גג חברת מיקרוסופט בהרצליה, משקיעים ומשקיעות, אנשי ונשות היי-טק, בהם כמה דמויות שגרתיות פחות בנוף הענף.

האירוע: השקת קרן 12Angels, המיועדת להשקעת סיד (השקעה ראשונית) ביזמים ויזמות מהציבור החרדי, בהיקף של 5 מיליון דולר. את הקרן הקימו היזמים החרדים משה פרידמן ואברהם וינגוט.

במשקיעים שנרתמו לקרן נמצאים כמה שמות מובילים בחברות בהן גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט, וייז, קלטורה, פלאריום, כמו גם רשימה של משקיעי הון סיכון ומשקיעים סדרתיים ובה גיגי לוי, יובל שחר ומשה ליכטמן, כאשר לרשימה נוספו גם שמות של יהודים פילנטרופים מרחבי העולם.

הרעיון להקמת הקרן עלה כהמשך להקמתו של מאיץ הסטארטאפים של קמא-טק, תוכנית ללא מטרת רווח שנוסדה על-ידי פרידמן יחד עם זיקה אב-צוק, סמנכ"לית בסיסקו ישראל, ובתמיכת ד"ר יוסי ורדי ופרופ' אמנון שעשוע. למרות בתחילה נרתמו לעניין 12 אנג'לים, עם הזמן הצטרפו שמות של משקיעים נוספים (היום כבר מדובר בכ-50), אולם השם עדיין נשאר.

במשקיעים והשותפים לדרך שחגגו על הגג: יורם יעקובי, מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; יוסי מטיאס, מנהל מרכז הפיתוח של גוגל בישראל; חמי פרס, שותף מייסד בקרן JVP; יזהר שי; היזם והמשקיע, דב מורן; יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק; המשקיע גיא הורוביץ; חיים שני, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר וחברת נייס; המשקיע צביקה לימון; אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות; ישראל גורט ועידן כהן, צמד יזמי הסטארט-אפ הראשון של הקרן; ורבים אחרים.

במהלך הערב סיפר יעקובי כי קיבל טלפון מסטיה נדלה, מנכ"ל מיקרוסופט העולמית, שתהה אם הוא עובד בשבילו או שאולי עבור "אברימי ומוישי". 

חמי פרס /צילום: קובי הרשברג

השקעות 2: כבר לא "היפים מוזרים ומחבקי עצים"

מי תורמים לשורת הרווח של תעשיית ההיי-טק בישראל?

אירוע נוסף בעולם ההשקעות התקיים בסוף השבוע האחרון במשרדי פירמת עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן. באורחים: יזמים, יזמות, משקיעים ומשקיעות שהגיעו לאירוע אותו ערך ארגון TechForGood המגייס הון למיזמים חברתיים (השקעות אימפקט וסושיאל-טק).

בפאנל שנערך במקום השתתפו עומרי בורל וניר שמעוני, מייסדי טק פור גוד; הדר סוטובסקי, שותפה בקרן Aquagro Fund II ובמרכז החדשנות Earthbound; סיון שמרי דהן, שותפה בקרן ההון סיכון קומרה קפיטל; אירית קאהן, פרינסיפל בקרן דויטשה טלקום, וסיגל אדמוני רביד, מנהלת השיווק של לאומי-טק.

עוד השתתפו באירוע - עו"ד ג'נט לוי פחימה, שותפה בפירמת עו"ד HFN ולארי אקרמן, סמנכ"ל הכספים של פרויקט תגלית, שהיה מבעלי החזון מאחורי ארגון טק פור גוד.

בורל סיפרה בגאווה וצניעות כי "לפני כמה שנים כשהקמנו את טק פור גוד היו מי שהרימו גבה וחשבנו שאנחנו היפים או סתם מוזרים.

היום אנחנו רואים ששורת רווח כפולה, עסקית וחברתית, היא כבר לא סלוגן אלא ענף שלם בתעשיית החדשנות. אין לי ספק שלפחות חלק מההצלחה אפשר לייחס לכך שמדובר בתחום שיש בו נוכחות נשית בולטת, בוודאי לחלקן היחסי של נשים בכלל בתעשיית ההיי-טק הישראלית". היא הוסיפה ואמרה כי "באופן מסורתי נושא החדשנות החברתית נתפס כמתקשר לזן מסוים מאוד של יזמים שחלק לא מבוטל מזמנם מוקדש לחיבוק עצים ושאר ירקות. אבל התפתחות הסושיאל-טק מאפשרת ליזמיות וליזמים מוכשרים לעסוק ביזמות חברתית בלי לוותר על האפשרות להצמיח סטארט-אפים פורצי דרך ברמה העולמית". 

סיגל אדמוני רביד ניר שמעוני לארי אקרמן עומרי בורל, וג'נט לוי / צילום: כפיר סיון

עוד כתבות

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג׳ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● על פי ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב והלחימה תיארך כשישה שבועות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין