גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הקימו 3 אחים בלי שום רקע טכנולוגי את 019 טלזר

הם התחילו ברכישת כרטיסי חיוג עבור פועלים תאילנדים במשק, נגסו בשוק השיחות לחו"ל - והיום יש להם חברת סלולר עם סניפים ברחבי הארץ, חבילות אינטרנט ו-3 חנויות בנתב"ג

בועז סלע, עזריה סלע, ידידיה סלע / צילום: איל יצהר
בועז סלע, עזריה סלע, ידידיה סלע / צילום: איל יצהר

כשהחיים נותנים לך לימונים, אומרת הקלישאה, אפשר לעשות מהם לימונדה. על פניו, המעבר של משפחת חקלאים משתילים להקמת חברת סלולר, לא בדיוק עונה על ההגדרה הזו, אבל כשבוחנים לעומק את סיפורה של 019 טלזר (הוגים את השם telzar), מגלים לא רק שזה היה מהלך טבעי ומתבקש, אלא גם שאפשר ללמוד מהם לא מעט איך כל אחד, בכל שלב, יכול להמציא את עצמו מחדש.

הקהל הישראלי הרחב כנראה שמע לראשונה על 019 במהלך ביקור בנתב"ג העמוס של הקיץ, שם הושקו לאחרונה שלוש חנויות של החברה, המציעות, בין היתר, חבילות גלישה וחבילות שיחות לחו"ל במחיר התחלתי של 100 שקלים. בתוך גבולות ישראל היא מוכרת בזכות כרטיסי החיוג הבינלאומי וחבילות הסלולר שהיא משווקת לציבור העובדים הזרים. מבחינתו של בועז סלע, סמנכ"ל השיווק של החברה ואחד מבעליה, המהלך בנתב"ג מייצר הזדמנות להרחבה. "אנחנו משווקים חבילות לחו"ל באופן ברור ובלי שטיקים".

- אבל מי צריך את זה? בכל מקום כמעט יש Wi-Fi שמאפשר ווטסאפ.

"אבל אם את צריכה Waze או שאת רוצה לענות לטלפון, לא שווה לך להשקיע את המאה שקל האלה? אנשים באמת לא לקחו את זה עד היום, כי זה נורא יקר, ואז אם פה ושם עשו שיחה בלי חבילה, הייתה להם הפתעה לא נעימה בסוף החודש. אבל פה אני מביא לך חבילה פשוטה וזולה, כך שתמורת 100 שקל את מסודרת".

- יש רבים שמשתמשים בסים מקומי.

"אבל אז את צריכה לבזבז על זה זמן, ולכי תביני את השפה, ומעבר לזה, את מוותרת על המספר שלך. כאן את נכנסת לחנות, מחליפים לך סים ואת נשארת עם אותו המספר. ואם את רוצה להגדיל את החבילה, בשיחת ווטסאפ אחת את מבצעת את זה".

- וזה שווה לכם את השכירות בנתב"ג?

"שוחטים אותנו, אבל כמות הנוסעים היא אדירה. אז כמו שבכל קניון השכירות יקרה כי התנועה שם גדולה, כך גם כאן, אבל הודות לתנועה הגדולה אני יכול למכור בזול, לשלם את השכירות וגם לחייך בסוף החודש".

כשבזק הוציאה צו מניעה

משפחת סלע כוללת שני דורות של חקלאים: האב היה יצואן פרחים גדול בקרני שומרון, ולאחר מכן הקים חברה לשיווק שתילי ירקות במושב נחלים, שבה השתלבו האחים - ידידיה (55), עזריה (50) ובועז (45). החברה העסיקה כ-20 עובדים מתאילנד, שהשתמשו אז בכרטיסי טלקארד של בזק כדי להתקשר למשפחותיהם. את הכרטיסים רכשו בדואר, ובועז, שאז בדיוק היה חייל משוחרר, לקח את הנושא תחת אחריותו: אחת לכמה זמן היה נוסע לסניף הדואר להביא כרטיסים לעובדים. בהמשך, העובדים ביקשו כרטיסים גם עבור חבריהם שעובדים במשקים אחרים במושב, כך שבועז הגדיל את הכמות בהדרגה. כשזה כבר הגיע למאות כרטיסים בחודש, סלע כבר רכש את הכרטיסים ישירות מהספק, מכר אותם לעובדים הזרים במחיר נמוך יותר מזה ששילמו על הכרטיסים מהדואר - וגזר קופון.

בשלב כלשהו סלע נכנס לבדיקה קפדנית יותר, ובירר כמה הם היו משלמים על השיחות. הוא גילה שהפועלים שילמו ארבעה שקלים לדקת שיחה לתאילנד, ושכנע את ברק 013 למכור לו שיחות ב-1.5 שקלים לדקה. לתאילנדים הוא מכר במחיר שהיה איפשהו בין לבין ("עשיתי 100% רווח", הוא מודה), ובהמשך עבר לרכוש דקות שיחה מ-012. "בכל מושב מצאנו פועל אחד שקיבל מאיתנו יחידות חיוג באמון מלא", סלע מספר. "הוא היה מחלק כרטיסים לתאילנדים, ובסוף החודש גבה מהם כסף".

העסק הלך וגדל, והאחים חילקו ביניהם את שטח הפריסה: ידידיה היה באזור המרכז, עזריה באזור הדרום ובועז רץ על הצפון והערבה. העסק התקדם כל-כך, עד שב-1999 החליטו לסגור את המשק ולהתמסר רק לעסקי התקשורת.

השלב הבא באבולוציה היה התקנת מכשירי טלפון ציבורי. הם הזמינו מהיצרן 1,000 יחידות והתקינו את המכשירים במושבים חקלאיים. זה כל-כך תפס, עד שחצי שנה בלבד לאחר מכן בזק פנתה לבית המשפט והוציאה נגדם צו מניעה, בטענה כי אין להם רישיון לטלפונים ציבוריים. הצו התקבל ולאחר מכן הוסר, אך בשלב מסוים הוא נעשה לא רלוונטי, מאחר שהטלפונים הסלולריים החלו לתפוס תאוצה בישראל. יחד עם זאת, בקרב הפועלים עדיין נעשה שימוש במכשירים נייחים, וב-2007, האחים פיזרו במשקים ברחבי הארץ כ-4,500 מכשירי טלפון עם החבילות המוצעות. קפיצת המדרגה הבאה הייתה ב-2010, כאשר במקביל להוזלת המכשירים הסלולריים, הם קיבלו ממשרד התקשורת רישיון להפעלת שיחות בינלאומיות: "לפני זה קנינו דקות בעלות של חצי שקל ומכרנו בשקל", סלע משחזר, "אבל בשלב הזה חשבנו, למה שלא נהיה חברה עצמאית".

המדינה בדיוק פרסמה מכרז לקו החיוג 018. האחים סלע החליטו להתמודד וכבר שילמו את המקדמה, אך הבנק לא אפשר להם להמשיך: "אמרו לנו, עדיף לכם לשלם את הקנס (על החזרה בהם מההתמודדות) ולהקים חברה - יהיה לכם הרבה יותר זול", סלע מספר. "שילמנו קנס של מיליון שקל במלואו והקמנו את 019. עד היום אנו מודים לבנק ששמר עלינו".

ניודי המנויים בחברות הסלולר באוגוסט 2017

- אבל גם בשביל רישיון ממשרד התקשורת צריך ערבות.

"נכון, היינו צריכים לתת ערבות בנקאית של 10 מיליון, להראות שיש לנו הון עצמי של כמה עשרות מיליוני שקלים".

- והיה לכם?

"ברוך השם. היה קשה למשרד התקשורת לא לתת לנו. אנו עדיין עוף מוזר בשביל משרד התקשורת, הם עדיין לא יודעים איך לאכול אותנו. אנחנו לא איזה איל הון שמגיע מאפריקה (חזי בצלאל, הבעלים של 018, ה' מ'), או איזה מיכאל גולן (הבעלים והמנכ"ל לשעבר של חברת הסלולר גולן טלקום, ה' מ'), אלא משפחה חקלאית שהגיעה משום מקום".

ההפתעה של רפורמת הסלולר

החברה הלכה וצמחה, וכך גם היקף הלקוחות. מאוכלוסיית העובדים הזרים התאילנדים הם התרחבו לעובדים זרים בכלל. "בתור חקלאים לא חלמנו על כאלה רווחים", מודה סלע. בועז מונה לסמנכ"ל השיווק, ידידיה לסמנכ"ל הטכנולוגיה ועזריה למנכ"ל.

בהמשך הם רכשו טלפונים סלולריים מחברת פלאפון ומכרו אותם לעובדים הזרים במחירי עלות. הטלפונים הותאמו לכרטיסי החיוג, כך שהעובדים הזרים יכלו כעת לדבר עם המשפחות גם תוך כדי העבודה בשדה, אם כי זה היה יקר יותר. "הם כבר לא נאלצו לקום בשלוש לפנות בוקר כדי לדבר עם המשפחה", מסביר סלע.

ב-2011, משרד התקשורת הוציא מכרז למפעיל סלולרי וירטואלי, והחברה ניגשה אליו, לצד חברות כמו יו-פון, רמי לוי והום סלולר. אלא שזמן קצר לאחר שהגישו בקשה לרישיון התרחש אירוע היסטורי בחיי חברות הסלולר בישראל: חדירתה של גולן טלקום וכמה ימים לאחר מכן, הוט מובייל. שתיהן נכנסו עם מחירים תחרותיים ונהנו מרוח גבית של שר התקשורת דאז, משה כחלון. הציבור הישראלי, שהורגל עד אז לשלם 200 ואף 300 שקל בחודש לחברות הסלולר, נהנה פתאום מתחרות על ליבו, שהורידה את רמת המחירים לאזור ה-50 שקל בלבד.

במשפחת סלע ראו את התהליכים, ושקלו להחזיר את הרישיון. "אני זוכר את זה כמו היום, זה היה במאי 2011", אומר סלע. "אני טיילתי בשביל ישראל, ואחי מתקשר אליי ושואל אם להשאיר את הרישיון במחירים האלה. זו הייתה הפתעה לכולם".

- מה החלטתם בסוף?

"להחזיר את הרישיון".

- למה בעצם?

"כי חששנו שלא נוכל להרוויח. פחדנו שנפסיד את הכסף. רצינו לראות לאן השוק הולך".

חצי שנה בלבד הספיקה להם כדי לראות לאן השוק הולך - ולחזור אליו. "חזרנו מתערוכה בברצלונה והבנו שאם לא נהיה מפעיל סלולרי, נימחק מהשוק. הגענו למסקנה שאנחנו צריכים רישיון משלנו כדי לחסוך יד בדרך. ראינו גם שהשוק לא מתמוטט".

- טוב, אף אחד גם לא בדיוק צמח.

"כולם הפסידו. גם רמי לוי, שהוא היחיד מבין המפעילים הווירטואליים שנשארו (יו פון נמכרה לפלאפון, הום סלולר נמכרה לסלקום, ה' מ') הוא לא full: אין לו מערכת בילינג שלו, הוא קונה הכול מפלאפון. אם לפלאפון יש תקלה, גם שם יש. הוא רה-סיילר של פלאפון. אנו היחידים שהם פול MVNO (מפעיל סלולרי וירטואלי)".

המתנה של 30 שניות

למרות קפיצת המדרגה, 019 עדיין היו שחקן בעיקר אצל אוכלוסיית העובדים הזרים, והמשיכו לשבת במשק של ההורים בנחלים. לפני שנתיים קיבלו החלטה אסטרטגית נוספת: לחדור לשוק הישראלי. זה לווה במעבר למשרדים באזור התעשייה סגולה בפתח-תקווה, ובהקמת שירות לקוחות באופקים עם 50 נציגות, "שמקבלות הרבה יותר משכר מינימום", אומר סלע. "גם ההחלטה להקים את מרכז השירות שלנו באופקים היא החלטה אידיאולוגית".

מאז שנכנסה להיות מפעילה סלולרית, 019 שומרת על מקום שני בטבלת הניודים אחרי הוט מובייל. בחודש שעבר, למשל, התניידו לחברה 2,700 מנויים (היום יש לה כ-200,000). "לכולם נמאס מהחברות הסלולריות", טוען סלע, "שבשנה הראשונה הן נותנות מחיר נמוך ובשנה השנייה הן דורשות כבר 99 שקל".

- הן בונות על זה שאחרי שנה תשכח מתי התחלת.

"נכון. אבל זו טעות. כשאת מתניידת לחברה אחרת, זה מעמיס על שירות הלקוחות. תן ללקוח הישראלי שלוש שנים - וסע".

- אבל אסור לשכוח שבזכות גולן המחירים ירדו.

"לא. זה בזכות הוט מובייל. אם הוט מובייל לא הייתה נותנת פייט, גולן היה נשאר ב-99 שקל. עובדה שהיום הוט מובייל נמצאת עם 1.5 מיליון מנויים וגולן רק עם 800 אלף".

סלע מאוד גאה בשירות הלקוחות שלו, ואף עושה הצגת תכלית: הוא מתקשר למוקד של 019, ושמח להדגים קבלת מענה בתוך כ-30 שניות. "תתקשרו לכל חברה אחרת ותראו כמה זמן מחכים. דבר שני, אצלנו אין הפתעה אחרי סוף השנה. אנחנו נותנים ללקוח שקט עם המחיר לשלוש שנים".

- למרות הכול, עזבו אותך 2,300 מנויים החודש.

"את יודעת למה? זה כל אלה שעברו אלינו ונמצאים במקומות שבהם לפרטנר, שאנחנו רוכבים על הרשת שלה, אין קליטה: בגולן, בשטחים. איזו סיבה אחרת יש להם לעזוב? המחיר לא עלה. עוד לא הגענו לשלוש שנים. ואם לקוח עוזב כי הוא משלם לי 39 שקל ולחברה אחרת רק 30, אז שיהיה בריא".

- הצטרפתם גם לאינטרנט הביתי במסגרת השוק הסיטונאי.

"אנחנו עושים את זה על הדרך. זה משהו שקיבלנו יחד עם הרישיון למפעיל בינלאומי, אבל אנחנו לא נמצאים במלחמה הזו. אנחנו לא משווקים את זה".

- למה, כי בזק מערימה קשיים?

"גם, אבל גם בגלל שאין לי שום יתרון. בשיחת טלפון אחת הלקוח עובר מחברה אחת לאחרת. זה לא כמו בסלולרי, שאז הלקוח חושב פעמיים לפני שהוא עובר לחברה אחרת".

כל מותג צריך פרזנטור

הדבר שמלהיב את משפחת סלע נכון לעכשיו, זו הזכייה האחרונה במכרז של רשות שדות התעופה, להפעלה של שלוש חנויות: אחת באולם מקבלי הפנים, אחת בטרמינל 3, ואחת בטרמינל 1. לצורך כך, הם אפילו חרגו ממנהגם ולקחו פרזנטור - שלמה בראבא.

הצעד הבא הוא פתיחת חנויות ברחבי הארץ. עד היום נפתחו כבר חנויות בבאר שבע, רמת גן ופתח-תקווה, וצפויות להיפתח בירושלים ובתל-אביב. הרעיון הוא לפתוח חנות בכל חודש.

אז אתם בסלולר, בשיחות בינלאומיות, באינטרנט ביתי, ועכשיו גם בחבילות לחו"ל. מתבקש שתיכנסו לטלוויזיה.

"זו השקעה כספית אדירה. החברות שהלכו לזה משקיעות הון עתק בפרסום. אנחנו לא שם. מעבר לזה, לי אין טלוויזיה. גם ככה אנחנו כל היום בטלפון, אז צריך גם טלוויזיה?".

טלזר

בעלים: משפחת סלע, האחים עזריה, ידידיה ובועז

מטה החברה: פתח-תקווה

מספר מנויים: 200 אלף

מרכז שירות: 50 נציגי שירות, באופקים

תחומי עיסוק: שיחות בינלאומיות, חבילות סלולריות, שירותי ספק ותשתית (שוק סיטונאי), ובקרוב תציע גם טלפון קווי.

חנויות: 3 חנויות בנתב"ג - בטרמינל 3, טרמינל 1, ובאולם מקבלי הפנים. 3 חנויות בפתח-תקווה, רמת גן ובאר שבע. עוד 3 חנויות בדרך: שתיים בתל-אביב: אחת בתחנה המרכזית ואחת באבן גבירול, וחנות בירושלים

עזריה סלע, מנכ"ל

אישי: בן 50, נשוי 6, מתגורר ברחובות

השכלה: תיכונית

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?