גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתחם האלף בראשון-לציון מתיימר להוות אלטרנטיבה לתל-אביב

שכונות המזרח מנותקות משכונות המערב? יותר מדי קניונים ופחות מדי תעסוקה? ראש העיר דב צור רוצה להפוך את ראשל"צ לעיר הגדולה ומקדם מתחם ענק ובתולי על החולות במערב העיר

מתחם האלף בראשון לציון / צילום: איל יצהר
מתחם האלף בראשון לציון / צילום: איל יצהר

כמו כולנו, גם בעיריית ראשון-לציון יודעים היטב שקשה להגיע לתל-אביב, שיש פקקים ואין חניה, והם ממש לא מסתירים את נסיונם לנצל את היתרון היחסי של מיקום בשולי המטרופולין, כדי להפוך לעיר הגדולה בעצמם.

בימים אלה מקדמים בראשון-לציון את התכנון המפורט, הכנת התשתיות והשיווק של המגרשים ב"מתחם האלף", הממוקם באזור דיונות החול ממערב לכביש איילון דרום (20), שאותו הם מגדירים כ"מרכז העסקים החדש של ישראל". הפרויקט השאפתני הזה, שמבקש לשלב בין תעסוקה למגורים, מסקרן לאור העובדה שכיום, שאר אזורי התעסוקה של ראשון-לציון אינם מצליחים במיוחד, והעיר, הידועה בכינויה "עיר הפרברים", מפוזרת על שטח גדול ואינה מצטיינת בעירוניות מפותחת.

ראש העירייה, דב צור, מכיר היטב את מורכבות המציאות המקומית, אך מאמין שפיתוח מתחם האלף - 1.7 מיליון מ"ר לתעסוקה ומסחר ועוד 5,500 דירות - הוא הצעד שיביא בעקבותיו את השינוי הגדול: "כשבודקים את מלאי תכנון התעסוקה בעיר מגלים שלמרות שיש פוטנציאל של 4.5 מיליון מ"ר, בפועל בנויים רק 2.5 מיליון מ"ר. למה? כי בעבר, הבנייה באזורי התעשייה הייתה נמוכה ולא מיצתה את זכויות הבנייה. תהליך פינוי בינוי למפעל הוא מסובך ביותר, כי עלות העתקת מפעל היא אסטרונומית. לכן, אם לא ניתן באזורי תעסוקה אחוזי בנייה גבוהים מאוד, מעבר למה שבנוי בפועל, לא נייצר מוטיבציה נוספת והם יישארו כמו שהם".

להפיח חיים בציר

צור מתעלם באלגנטיות מהעובדה שבמערב ראשון-לציון כבר יש אזור תעשייה, ממש על גדות נתיבי איילון, שיש לידו גם מחלף (משה דיין) וגם תחנת רכבת. "אזור התעסוקה המערבי (שבו ממוקמים, בין היתר, מרכז בר און, בית ידיעות אחרונות, הום סנטר וכל בו חצי חינם) הוא אזור עם בעיית נגישות גדולה מאוד", אומר צור, מה שמעורר את החשש שיותר קל לבנות חדש מאשר לשפר את הקיים.

"כשהכנתי את תוכנית המתאר לעיר קיבלתי מהוועדה המחוזית עוד 3.5 מליון מ"ר של אזורי תעסוקה. השאלה הייתה איפה לשים אותם. באזור התעסוקה המערבי, או במקום שבו יש נגישות מחר בבוקר? במתחם האלף יש כבר עכשיו נגישות נהדרת. כשבנק דיסקונט יגיעו לשם בעוד שלוש שנים (הבנק זכה במכרז לרכישת 21 דונם ב-105.5 מיליון שקל ומתכוון להעביר חלק מפעילותו למקום) תהיה שם ירידה ישירה מהאיילון ומכביש 431, תהיה שם רכבת כבדה וגם הקו האדום יגיע לשם ויהיה BRT (מערכת מהירה של אוטובוסים). יהיה נורא קל להגיע לתוך האזור הזה ובסופו של דבר זה מה שקובע לאנשים.

"ב'ראשון איילון' (אזור התעסוקה הוותיק שנמצא ממערב לציר איילון דרום) הזרמנו אחוזי בנייה. אנחנו מעודדים את בעלי המבנים באזור התעשייה המערבי (שנמצא ממזרח לציר איילון דרום) למקסם את אחוזי הבנייה".

צור מעיד שהמודלים שלו הם אזור התעשיה בהרצליה פיתוח ואזור התעסוקה בעתידים תל-אביב, שהפכו מאזורי מלאכה למוקדי היי-טק.

- אינך חושש שבניית מתחם האלף תחליש אזורי תעסוקה קיימים?

"ראשון היא לא המקום הטבעי למיקום של היי-טק. צריך ליצור את המחשבה הזאת. עשינו משהו בתהליך ההכרה של המקום הזה והדגשנו את העובדה שיש לו אופי אחר: גישה, זכויות בנייה ועוד. כשאתה יוצר עניין באיזה מקום אז כל הסביבה שלו תתפתח. כשחברת מבני תעשייה תרצה לעשות תוספת קומות עבור משרדים על מבנה מרכז בר און (שבו יושבת מערכת "גלובס", ג.נ.), שלפי התב"ע מותר לה לבנות, זה יהיה לה ברור מאליו, כי מתחם האלף נמצא מהעבר השני הכביש".

- התחושה היא שהעיר גדולה ומפוזרת, שהשכונות מנותקות והתנועה בה בעייתית.

"עלית על בעיה מרכזית. בראשון-לציון מערב, במודיעין ובכרמיאל, תכננו שכונות נפלאות, אבל אין עיר. תלך לראשון מזרח, לרחוב רוטשילד, ותראה שהוא כמו רחוב אבן גבירול בתל-אביב. אנחנו החלטנו שאנחנו נחבר את ראשון-לציון מזרח ומערב באופן פיזי, תרבותי וחברתי. הרחוב הראשי (ציר רוטשילד-ההסתדרות-יצחק רבין), שמתחיל בבית הכנסת במושבה ההיסטורית וממשיך עד כביש 4, מתנהג כמו אבן גבירול. משם ועד מתחם האלף אתה נוסע באוטוסטרדה כמו בנתיבי איילון.

"עמד לפנינו קלף מנצח כי הרכבת החליטה לשנות את התוכנית ולא לסלול לאורך הרחוב מנהרה לרכבת כבדה. אני לוקח את הפער שלאורך כל הציר (האזור שבין הבניינים והדרך), מקום שהיה מיועד למנהרה של הרכבת, ואני הולך להפיח לאורך הציר הזה חיים עירוניים: מסחר, בתי קפה. כך שכל הציר הזה יהיה רחוב עירוני שוקק לכל אורכו".

"שרשרת אורבנית"

אדר' אריה קוץ היה שותף בצוות ההיגוי של פארק האלף, ובימים אלה הוא המתכנן האורבני של הפרויקט.

- יש בראשון-לציון כל-כך הרבה מרכזים, למה שהמקום הזה יצליח?

"יש פה אתגר גדול מאוד לייצור מרכז עירוני במקום שהוא לא עיר היסטורית, זה לא מובן מאליו. כדי שיהיה לו סיכוי להצליח הוא חייב לקבל על עצמו את כל מה שיש בחזון של עירוניות. האתר הוא בקצה המערבי של העיר, וברור שאי-אפשר לטעון שהוא מתחבר למרכז העיר הוותיקה. אבל אם מסתכלים על מטרופולין תל-אביב כעיר של 3-4 מיליון תושבים, רואים שיש כאן תופעה של מטרופולין שיש בו כמה גרעינים. בראייה הכלל מטרופולינית מדובר בתחנה האחרונה של שרשרת שמתחילה בסבידור, השלום, הגנה, צומת חולון, ואז מחלף משה דיין בראשון-לציון. זה קצה שדרת המטרופולין, שרשרת פנינים אורבנית".

"הפרה החולבת"

עדי ברוק, ראש מנהל פרויקט "מתחם האלף", נכנס לתפקידו לפני כשנה. בעבר הוא כיהן בין היתר, כמנכ"ל קבוצת מר, העוסקת בפתרונות טלקומוניקציה ואבטחה.

- יש בעיר לא מעט אזורי תעסוקה. למה היא צריכה את מתחם האלף?

"הפרה החולבת של העירייה זה תעסוקה, זה מה שמסבסד את משקי הבית. בראשון-לציון התמהיל לא היה מאוזן, והעיר הייתה בחוסר של הכנסות. כמו כן, היה מחסור בתעסוקה לתושבי העיר שנאלצו לצאת לעבוד במקומות אחרים. תוכנית המתאר, שאושרה רק לאחרונה, ביקשה לשלש את שטחי התעסוקה בעיר מ-2.5 מליון מ"ר ל-8 מיליון מ"ר. מתחם האלף נועד לייצר עוד כסף ותעסוקה".

- מה מיוחד במתחם האלף, ביחס לאזורי תעשיה אחרים?

"התוכנית האסטרטגית של מתחם האלף גובשה על ידי חברת 'אמן' מקבוצת אמנת שעבדה עם צוות יועצים מחברות בינלאומיות, ביניהן חברת ההנדסה והאדריכלות האנגלית והבינלאומית ARUP וחברת Bechtel שמתמחה בניהול פרויקטים. הם הבינו שבשביל לייצר מתחם תעסוקה מוביל צריך עירוב שימושים, כלומר, גם מגורים. צריך לקרב את המתחם לתושבים וגם לייצר חדשנות שתגרום לאנשים לבוא הנה. זו פרוגרמה מקיפה שדיברה על איך יראה המקום. הבעלות על הקרקע היא של פרטיים ושל עיריית ראשון-לציון, ועיריית ראשון-לציון הכניסה למקום גם מגורים.

"התוכנית האסטרטגית מדברת על איך ייראה הרחוב, איך ייראו חזיתות המבנים. התוכנית מבקשת לייצר מתחם שוקק חיים 24/7. הייתה פה הרבה מחשבה על עוגני תעסוקה. אתה מכיר הרבה אזורי תעסוקה שיש בהם מגורים? את זה אין בהרצליה פיתוח, אפילו לא בשדרות רוטשילד בתל-אביב. יהיה את זה אולי קצת בשרונה".

- ולמה שיבואו לפה עסקים?

"בגלל הגמישות התכנונית. אין הרבה מקומות עם עתודות קרקע גדולות, שניתן להתפרס בהם על שטח גדול. בניגוד למקומות אחרים אנחנו מאפשרים ליזמים, לחברות גדולות, לתכנן קמפוסים. זה רלוונטי גם לחברות של נדל"ן מניב. חוץ מזה, אני לא מכיר מתחם כל-כך נגיש: יש כאן שלושה קווים של רכבת קלה - הקו החום, הירוק והאדום (המתוכנן כרגע להגיע רק עד בת-ים, ג.נ.), קו רכבת רגילה וכביש מהיר וקרוב לכביש 431. ליד פארק אגמים מתוכנן גם חניון חנה וסע. יעבדו כאן 90 אלף איש, יגורו מעל 25 אלף איש. יש פה את הסופרלנד, ה-live-park, בתוך המתחם העירייה מקימה ארנה מקורה, שתהיה הגדולה בארץ לארוח הופעות".

- ובינתיים אזור התעסוקה הישן במערב הוא די מוזנח ושומם.

"מה שרואים זה שיירי עבר. הוכפלו פה זכויות הבנייה, והמטרה היא לעודד תעסוקה ומסחר. האזור משתנה. אסותא מקימים פה את ביה"ח האורטופדי הראשון בארץ ויהיו פה עוד מגדלים תומכי רפואה. הכל ישתנה. אני מעריך שגם האזור שתופס הצבא, 'מטווח 24', יפונה, ויום אחד נתחבר לים".

"בת-ים תיפגע ראשונה, ואולי גם פתח-תקווה וקריית אונו"

"בדרך-כלל כשעושים תוכניות הן על קרקע פרטית. כאן מדובר בקרקע של העירייה, וזה מאפשר לה לנהל את זה בצורה איכותית. בנוסף, זה המתחם הראשון והיחיד בארץ שבו יש שילוב אמיתי של משרדים, מסחר וגם מגורים. העיר צריכה את זה והמטרופולין צריך את זה", כך אומרת ד"ר רינה דגני, מתכננת ערים ומנכ"לית מכון גיאוקרטוגרפיה, העוסקת בין היתר בבדיקת היתכנות כלכלית לפרויקטים (ובמתחם האלף לא הייתה מעורבת).

- מה ההיגיון לייצר כמות כה גדולה של שטחי תעסוקה בראשון-לציון?

"שטחי תעסוקה נועדו לייצר שירותים לתושב. עד היום, היקף שטחי התעסוקה לנפש בראשון-לציון הוא נמוך יחסית. המיקום של העיר הוא טוב מאוד בתוך מטרופולין גוש דן, בת-ים מנסה להתרומם וראשון-לציון היא הבאה בתור. יש שטחים שנמצאים על כביש ראשי, אין סיבה שאנשים לא יבואו לשם.

- ומה זה יעשה לתל-אביב?

"כשאנחנו מדברים על ראשון-לציון אנחנו לא מסתכלים על מה יקרה מחר, אלא על עוד עשרות שנים. מדובר במלאי תכנוני רעיוני שאמור לתת מענה לצרכים של העיר. ראשון-לציון היא העיר הגדולה ביותר מדרום לתל-אביב. יש למסחר שלה מגנט כלל אזורי, מיבנה ועד חולון, יש בה אוכלוסיה ברמה גבוהה, תחבורה ונגישות. תל-אביב לא תיפגע, היא אחת ויחידה, המנהטן של ישראל, והיא רק תגדל. בת-ים תפגע ראשונה ואולי גם פתח-תקווה וקריית אונו".

מתחם האלף בראשון לציון

מתחם האלף בראשון לציון

עוד כתבות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם