גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זה הקול שלי, גם אם אצטרך להיכנס לחובות"

אריאל וולף הוא לא רק בורג מרכזי באנסמבל החאן, אלא יוצר הומוסקסואל שלא מתכוון לוותר על מי שהוא: "צנזורה פנימית זה המצב הכי מסוכן" ■ ראיון

אריאל וולף  / צילום: כפיר זיו
אריאל וולף / צילום: כפיר זיו

לאריאל וולף יש לא רק חמש דמויות לדלג ביניהן בעיבוד החדש של אודי בן משה בתיאטרון החאן למחזה "נפוליאון חי או מת" מאת נסים אלוני. עליו גם לפקוח עין על צוות השחקנים ולהשגיח שהם מבצעים כראוי את הכוריאוגרפיה שלימד אותם, כמעצב התנועה של ההצגה. כך יוצא שתוך כדי ביצוע תפקידו בתמונה מרובת משתתפים, הוא מזיז בעדינות שחקנים סוררים על הבמה או מסמן תיקונים לאחרים.

"אני מפוצל, מזל תאומים קלאסי. תמיד העיניים שלי יהיו בכמה מקומות בו זמנית, אבל אני מת על הלחץ הזה", הוא צוחק ונראה כמו תיכוניסט בגזרה גבעולית, אפילו שהוא כבר לא כזה ילד (33) ונחשב מהבולטים בשחקני החאן בעשור האחרון.

- הלחץ לא פוגע בתפקוד שלך כשחקן?

"בדרך כלל לא, אבל בהפקה הספציפית הזאת זה קשה, כי הבמה נורא נקייה והעבודה מאוד מדויקת, ואתה רוצה שכל רגל ויד יהיו בדיוק במקום".

- גם ב"חלום ליל קיץ", שרצה במקביל, עשית את הכוריאוגרפיה ואתה גם משחק. מטורף.

"אני לא מרגיש ככה. אני מופיע בשש הצגות במקביל, אז בשתיים מתוכם עשיתי גם את התנועה".

- לעולם הריקוד הגעת דרך ריקודים סלוניים, דרך לא שגרתית.

"למדתי תיאטרון בתיכון אלון ברמת השרון, וכל התחומים הבימתיים משכו אותי. בגיל 14 חברה טובה רצתה ללמוד ריקודים סלוניים ב'ארתור מאריי' וחיפשה בן זוג. זה התחיל כתחביב והתפתח, בגלל שמצאתי בזה את האלמנטים התיאטרליים. ואז עבדתי על כוריאוגרפיות וקומפוזיציות שיש בהן כוח דרמטי. בגלל שהתחלתי בגיל מאוחר יחסית, לקחתי שיעורים בקלאסי ומודרני בכל מיני מקומות ורקדתי כל-כך הרבה שנים, שהרגשתי שזה מזין לי את המשחק, ולהיפך".

- גדלת עם אבא עורך דין ואמא שהיא דוקטור לבוטניקה, אבל יצא שגם אתה וגם אחיך אמיר, במאי קולנוע ותיאטרון, עוסקים באמנות.

"וגם אבא, בגיל מבוגר יחסית, 40, למד קולנוע ויצר סרט שהופיע בפסטיבלים ברחבי העולם. מגיל צעיר הוא צרך תרבות, צפה בהצגות תיאטרון, והיה בו את הגרעין הזה".

- אף פעם לא חשבת ללמוד עריכת דין?

"תמיד היה לי קונפליקט פנימי, כי אני מאוד טוב במקצועות הריאליים, בוגר חמש יחידות פלוס במתמטיקה ואל תשכחי שבסוף גם בן לאבא פולני, שמצד אחד אוהב קולנוע ותיאטרון, אבל מהצד השני, הזכיר לי שאני טוב גם בדברים אחרים ושתמיד צריך לחשוב גם על הפרנסה. אני מניח שתמיד עניין הפרנסה מלחיץ, אבל היום אין מקצוע שאין בו דאגות".

- הבחירה בחאן, שהקהל שלו מצומצם יחסית, ולא בקאמרי או בהבימה, לא בהכרח תרמה לכושר השתכרות וחשיפה גבוהים.

"לא המדיום והחשיפה קובעים, אלא האנשים שנמצאים איתך בתהליך. הרבה דברים שאני עושה בחאן, לא יכולתי לעשות במקומות אחרים. אנחנו נוסעים בארץ כמו כולם, ונחשפים לקהל, אבל זה לא פרמטר חשוב בשבילי. גם כשבחרתי לעשות את 'תיאורמה' ו'הליוגבלוס', זה בא בגלל החומרים, ומתוך ידיעה שלא אוכל לצפות לכמות אדירה של צופים. וזה לא שאני רוצה להיות בנישה. החלום שלי הוא להגיע לקהל גדול, לכן גם הכנסתי את הליוגבלוס לפסטיבל עכו (בשנה שעברה), כדי שקהל יצפה בה".

- ומה עם פרסום?

"אם תגידי לי עכשיו, תעבוד על משהו שאין לי בו עניין, אני לא אוכל להיות חלק ממנו. בן אדם שלא יהיה מחובר למשהו, לא יוציא מעצמו את המיטב. אז כרגע זה פוגש פחות קהל, אבל לחאן יש הרבה קהל, לא צריך לזלזל בו".

- תשתתף במחזמר?

"תלוי לאיזה מחזמר ולאיזה תפקיד, ככוריאוגרף או שחקן. אני נורא אוהב מחזות זמר טובים. זה לא מוקצה. שום דבר לא מוקצה אם הוא טוב".

- ואיך אמר אבא, ומה עם הפרנסה?

"כרגע אני בנקודת קיצון שנייה. יש לי שתי הפקות שאני עובד מאוד קשה כדי להביא אליהן קהל".

- הכוריאוגרפיה יוצרת עוד הכנסה?

"זה לא שבאתי עם קורות חיים של כוריאוגרף ואמרתי, קחו אותי. התחלתי לביים תנועה בבתי ספר למשחק, אצל ניסן נתיב ויורם לוינשטיין, למדתי איך עושים את זה נכון, ואז ראו מה שעשיתי ב'תיאורמה' ולקחו אותי לחלום ליל קיץ ולנפוליאון".

- מתי יצאת מארון?

"בסטודיו (וולף הוא בוגר הסטודיו למשחק ניסן נתיב). בקרב מעגלים קרובים מוקדם יותר".

- קשה להיות הומוסקסואל בישראל. "בגללכם" חברי כנסת חרדים מודחים מהמפלגה שלהם.

"ההדחה של ח"כ גואטה מש"ס היא הקיצון של האבסורד, אי אפשר להאמין שזה יכול היה לקרות. אבל הכול כאן כל-כך מופרע ומופרך בתפיסות העולם המתנגשות האלה. המקרה הזה הוא עירוב של דת, פוליטיקה ומדינה, ומי שנפגע מזה אלה ילדים בארון מהקהילה החרדית, וזה מחריד, מרתיח ובזוי".

- אתה חי עם שלומי ברטונוב - שחקן, מוזיקאי והשותף שלך בהפקות הפרטיות - כבר עשר שנים, ולא תוכלו לאמץ בארץ. הזדהית עם הקריאה של הראל סקעת למרד מסים וסירוב לשרת בצה"ל?

"אני מזדהה עם התחושות שלו, אבל לא עם הקריאה למרד. זו מצוקה וזעקה כנה ואמיתית. אני לא רוצה שהקהילה תפגע בעצמה ובמקום שבו היא חיה. זה מאוד מורכב".

- הבחירה להעלות את "תיאורמה" במרכז הגאה בתל-אביב, לא הייתה מקרית. אתה מרגיש אחריות כיוצר בקהילת הלה"טבים?

"הדברים שאני מתעסק בהם, הם מי שאני ויש בהם גם אמירה ושייכות לקהילה. אני חושב שזה יוצא וזה יצא בדברים שאני יוצר, אבל לא אעשה יצירה מגויסת ודידקטית במכוון".

- פאולו פאזוליני, שיצר את הסרט "תיאורמה", היה הומוסקסואל מוצהר בשנות ה-60 וה-70 ונרצח באכזריות על רקע פוליטי בידי זונה ממין זכר.

"והוא מספר על משפחה בורגנית ואמידה, אב, אם, בן, בת ומשרת, שזר אלמוני מגיע פתאום ומפתה אותם, שוכב עם כל אחד מבני המשפחה, עוזב במפתיע והורס את המרקם המשפחתי. אחרי שהוא הולך הם מתוודים שבזכותו התחילו לחיות. אני מחובר לדימוי הזה מגיל 20 והיה לי חשוב לחשוף אותו ולהתחבר דרכו למרכז ולקהילה".

- איך ההצגה התקבלה?

"לא בחרתי בה מתוך העיניים ההומוסקסואליות. זה לא מניפסט. אני עושה את מה ששלי. יוצרים צריכים לבטא את עצמם".

- בתור אמן צעיר, מבטיח, ובועט, איזה עתיד יש לך בישראל?

"מאוד קשה כאן מכל בחינה, עד בלתי אפשרי. מהבחינה הכלכלית, אין כמעט תמיכה ביצירה עצמאית ודבר קשור בדבר. אני עוד מחזיר את ההלוואות שלקחתי על 'תיאורמה' ו'הליוגובלוס', אבל היה לי חשוב לעשות את זה ואם את שואלת אם אכנס לעוד הרפתקאות כאלה, אז כן. זה הקול שלי, גם אם אצטרך להיכנס לחובות.

"מה שמפחיד זה שהנושאים שבהם אתה יכול להתעסק הולכים ומצטמצמים, תראי מה קורה בעכו ובתיאטרון יפו - השתקה ופחד, זריעת אימה. לא רוצים ששאלות יישאלו ושהקהל ייחשף להן - ולצערי זה נהיה יותר ויותר חריף, מכווץ ומצמצם. יש צנזורה פנימית וזה המצב הכי מסוכן".

- שקלת לעבור לחו"ל?

"תמיד יש מחשבות כאלה, כי יש שם יותר פתיחות. אני מקווה למצוא את עצמי שם גם ברמת ההתפתחות, אבל זה לא אומר לארוז מזוודות ולא להתמודד. זאת לא הדרך. מרגישים פה, באופן מהיר מדי, את ההתפוררות, הניוון, הבון-טון של הדריסה כדי שקולך לא ישמע - וצריך להיות חזקים".

אישי: 33, בזוגיות עם השחקן שלומי ברטונוב, מתגורר בתל-אביב

אקטואלי: שחקן אנסמבל תיאטרון החאן, לרבות בהצגות "נפוליאון חי או מת" ו"חלום ליל קיץ". עיבד וביים את ההצגות "תיאורמה" בתיאטרון הקובייה במרכז הגאה ואת "הליוגבלוס" בתמונע

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים