גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת הפיצול: קשת, רשת וערוץ 10 במלחמה מי יפסיד פחות

ב-1 בנובמבר יפוצל ערוץ 2, ושלושת גופי הטלוויזיה עומדים להפסיד לא מעט כסף ■ מה יעלה בגורל חדשות 2, ולמה היה צריך את כל הבלגן הזה? ■ כתבה ראשונה בסדרה

"זה משהו איתי או שערוץ 22 לא סגור על עצמו לאיזה ערוץ הם עוברים? 12 או 13? רק אני שמתי לב שיום ככה ויום ככה?". בין אם הציטוט האלמוני והמשעשע הזה מתוך דף הפייסבוק ששיתף שלשום (ג') אושיית הרשת יבגני זרובינסקי הוא אותנטי או לא, אין ספק שהוא משקף היטב את הבלבול שאוחז בשבועות האחרונים בקרב מי שניתן לכנות צופי "ערוץ 22". המסה הגדולה של צופי הטלוויזיה בישראל שהתרגלו בעשורים האחרונים לפתוח את המקלט שלהם קודם כול על אפיק 22, ולראות מה משדרים בו הערב. שלשום העלה גם שר התקשורת איוב קרא את המודעות למהלך, לאחר שכינס מסיבת עיתונאים בה הכריז - כפי שכבר היה ידוע לכול - שפיצול ערוץ 2 ב-1 בנובמבר ייצא לדרך כמתוכנן.

אבל לא רק הצופים הנאמנים של הערוץ מבולבלים. גם ראשי הערוצים ואנשי התעשייה לא ממש ישנים היטב בלילות האחרונים. כולם הולכים אל הלא הנודע ואל תרחיש שעימו מעולם לא התמודדו, כשרק דבר אחד ברור כנראה באופן כמעט ודאי: שלושת גופי הטלוויזיה עומדים כנראה להפסיד לא מעט כסף.

אפיקים משתנים גופי השידור בטלוויזיה המסחרית בישראל

למה בכלל מפצלים?

ראשית, צריך אולי להסביר מה זה ערוץ 2. במתכונתו הנוכחית מדובר בגוף דו-ראשי שמופעל ע-ידי שתי חברות שונות שהן גם יריבות מרות: קשת ורשת. שתי הזכייניות פועלות בערוץ מאז הקמתו ב-1993, ועד 2005 הן חלקו אותו עם זכיינית שלישית - טלעד.

למבנה כזה של ערוץ שבו שתי זכייניות חולקות ערוץ אחד ומחליפות ביניהן את ימי השידור מדי תקופה אין כיום מקבילה בעולם. הוא לא יעיל כלכלית, ואין סיבה אמיתית לשמר אותו במשך תקופה כה ארוכה בת כמעט 25 שנה. אבל הסיבה המרכזית שהובילה למהלך לפיצול ערוץ 2 הייתה הדומיננטיות האדירה שהוא צבר במהלך השנים. הערוץ פעל למעשה לבדו בזירה במשך כשמונה שנים, ובהמשך כשהערוץ המסחרי השני, ערוץ 10, עלה לאוויר בינואר 2002, הוא התקשה להתמודד כלכלית עם הערוץ הוותיק, עמד מספר פעמים בפני סגירה, ועלה לבעליו בהפסד מצטבר של למעלה ממיליארד שקל.

פיצול ערוץ 2 וביטול אפיק 22 הוא אם כן דרך ליישר את מגרש המשחקים. הוא היה אמור לאפשר לשחקנים נוספים להתחרות בשתי הזכייניות הוותיקות, ולכל הפחות לגרום לשתיהן להתחיל להתחרות לראשונה זו בזו באופן ישיר. במילים אחרות, התיאור שבו פתחנו, שמשקף את ההצלחה הגדולה של ערוץ 2 לאורך השנים בקרב הציבור הישראלי, והעובדה שאפיק 22 הפך להיות במידה רבה ברירת המחדל של הצופה הישראלי הממוצע, הם גם אלה שהביאו בסופו של דבר לסיום דרכו.

ממתי נערכים לפיצול?

זאת שאלה שצריך להשיב עליה פעם אחת ברמה הפורמלית ופעם שנייה ברמה המעשית. באופן פורמלי, במהלך 2011, כששר התקשורת היה משה כחלון, הועבר בכנסת החוק שאפשר לקשת, רשת וערוץ 10 לעבור משיטה של זיכיונות - שאותן מקצה המדינה בכל פעם לתקופה קצובה באמצעות מכרז - לשיטה של רישיונות לתקופה של 15 שנה, שמקנים, בין היתר, אופק כלכלי ברור יותר.

במהלך הליך החקיקה נקבע גם כי עם סיום תקופת הזיכיון בת עשר השנים של קשת ורשת, בנובמבר 2015 הן יפנו את אפיק 22 ויצאו לשני ערוצים נפרדים.

ברמה המעשית, הדברים נראים כמובן אחרת. אחת מהרעות החולות של החקיקה והרגולציה בתחום התקשורת בישראל היא שהיא מושפעת בצורה מוגזמת מגחמות ולחצים של הגופים האינטרסנטיים ושל הפוליטיקאים, ולא כוללת תכנון מסודר ומפורט לטווח ארוך. בראשית 2011, כשנובמבר 2015 היה רק תאריך רחוק בלוח השנה, העריכו כל השחקנים כי עד למועד הרלוונטי החוק עוד יעבור תיקונים ושינויים, זאת על רקע ההתפתחויות בשוק ובשדה הפוליטי (בפועל, אכן הוכנסו שינויים מסוימים בחקיקה, וכך, בין היתר, הפיצול נדחה בשנתיים לנובמבר 2017).

מעבר לכך, בשוק העריכו כל העת כי ממילא אין מקום בענף לשלושה שחקנים שמשדרים שבעה ימים בשבוע, וגם זה נושא שהיה אמור "להסתדר" בחלוף הזמן. כך, למשל, אם ערוץ 10 שעמד בהמשך על סף התמוטטות אכן היה קורס, היה בהחלט מתעורר צורך דחוף ליצור תחרות ישירה בין רשת לקשת. אפשרות אחרת הייתה שערוץ 10 יתאחד עם אחת משתי הזכייניות.

המשמעות הכלכלית

כפי שהזכרנו, בקרב התעשייה המסוכסכת קיימת כרגע תמימות דעים נדירה שלפיה כל שלושת הערוצים עומדים בפני הפסדים, והקרב של כל אחת מהן יהיה להיות זאת שמפסידה פחות. הפסימיות הזאת מובנת על רקע העובדה שכבר עכשיו, בעידן שבו רק שני ערוצים מסחריים מתחרים מדי ערב זה בזה, שוק הפרסום מתקשה להחזיק את התעשייה הזאת. קשת ורשת נדרשו במהלך השנים להזרמות הון מצד בעלי השליטה בהן, ועל מצבו הקשה של ערוץ 10 לאורך השנים, עד שעבר לבעלות החדשה, אין צורך להרחיב. כעת, על-פי הערכות שונות בשוק, הערוצים ניצבים בפני הפסד שנתי כולל של מאות מיליוני שקלים בשנה.

חלק מהסיבה להפסדים הללו קשורה לבעיה ייחודית לישראל, שבה בשל שלל סיבות עוגת הפרסום הכוללת אינה גדלה לאורך השנים (לשוק הטלוויזיה מופנים מדי שנה כ-1.4 מיליארד שקל ברוטו). אך הבעיה הזאת חוברת דווקא עכשיו לבעיה עולמית: המודל המסחרי של ערוצי הברודקאסט בכל העולם - קבלו תוכן טלוויזיוני בחינם ובתמורה צפו כמה פעמים בשעה במקבצי פרסומות - נתון בימים אלה תחת מתקפה. שורה של שינויים טכנולוגיים וחברתיים מובלים לכך שיותר ויותר מאיתנו לא צופים בטלוויזיה בזמן אמת (מה שמכונה צפייה לינארית), וגילו של קהל הצופים הממוצע של הערוצים המסחריים הולך ומטפס.

וגם זה לא הכול, כי כיום ערוצי הברודקאסט לא נדרשים להתחרות רק ביצרניות תכנים חדשות, כמו נטפליקס או אמזון, אלא גם בחברות ענק כמו פייסבוק או גוגל שכלל לא מייצרות תוכן (פייסבוק מתכננת להתחיל בכך), אך שואבות אליהן נתח הולך וגדל מעוגת הפרסום - שממילא סובלת כאמור מסטגנציה.

אם מחפשים גם צד אופטימי לפיצול מן הבחינה הכלכלית אפשר להזכיר כי גם לקשת וגם לרשת ישנן כיום הוצאות קבועות רבות שנפרשות כמובן על פני כל השבוע, והעובדה שעד כה הן יכלו לרשום הכנסות רק בחצי מן הימים יצרה עבורן מודל מאוד לא יעיל כלכלית - שכעת כאמור יעבור שינוי. קשת ורשת גם התחייבו ב-2005 להוצאות גבוהות על התוכן על-מנת לזכות במכרז שערכה אז המדינה. כעת, לאחר שיסדירו את מחויבויות התוכן שלהן, הן יוכלו, לפחות מבחינת דרישות המדינה, להפחית את השקעתן בתכנים שהם בדרך כלל פחות כלכליים. ברמה הפורמלית, דרישות המינימום להוצאה על תוכן לפי הרישיונות שהוענקו להן יעמדו כעת על כ-130 מיליון שקל בשנה (כ-68 מיליון שקל בשנה על חדשות, ועוד כ-62 מיליון שקל על דרמה ותעודה). כלומר, מדובר בחיסכון פוטנציאלי גדול מאוד של עשרות מיליוני שקלים בשנה לעומת ההתחייבות במכרז. בפועל, סך ההוצאה של שתי החברות עומד להיות גבוה בצורה משמעותית מדרישות המינימום. גם ערוץ 10, שכבר פועל ברישיון, מוציא לפי הערכות, לפחות כיום, סכומים הגבוהים מדרישות המינימום.

מה מצפה לצופה?

למי שאבד בסבך הפרומואים והתשדירים: החל מ-1 בנובמבר קשת תשדר באפיק 12, רשת באפיק 13, וערוץ 10 באפיק 14. צופי הוט ו-yes שיזפזפו בחודש הבא אל האפיקים הישנים, 22 ו-10, יקבלו במקום התכנים המוכרים להם שקופית שתסביר להם איפה יוכלו למצוא אותם כעת. שלשום הודיע השר קרא כי על-פי החלטתו השקופית הזאת תוקרן במשך ארבעה חודשים, ולאחר מכן יוכלו הוט ו-yes לשבץ באפיקים הללו את אחד מהערוצים שלהן.

עד כה הציבור לא ממש ידע לשייך אילו מהתוכניות האהובות עליו בערוץ 2 שייכות לקשת ואילו מהן שייכות לרשת. גם שתי הזכייניות מוטרדות מכך מאוד והן עושות ויעשו כרגע שני מאמצים עיקרים השלובים זה בזה: 1. להדגיש את התכנים האהובים והפופולריים שלהן ולהבהיר בכל אמצעי אפשרי באיזה אפיק ניתן יהיה למצוא אותן החל מ-1 בנובמבר. 2. ליצור את התחושה שהן-הן "ערוץ 22" המוכר והוותיק, ולהשתלט על הנישה הנחשקת של ערוץ הבית של הצופה הישראלי. בפועל, סביר להניח כי בתנאים שנוצרו אף אחד משני הצדדים לא יצליח ליצור לעצמו מעמד דומה לזה שהשיג מסיבות היסטוריות אפיק 22.

איך נקבעו האפיקים?

קודם כול, צריך להזכיר שלטווח הארוך המלחמה על האפיקים היא במידה רבה נחלת העבר. בשידורי סלקום TV ובעידן פלוס כבר היום אין משמעות לאפיקים, וגם פרטנר TV שעובדת לפי אפיקים המקבילים לאלה של yes והוט, עושה זאת מתוך בחירה. רק הוט ו-yes כפופות לרגולציה בתחום הזה ומועצת הכבלים והלוויין היא שכפתה עליהן עד כה לשריין את אפיקים 22 ו-10 לערוצים המסחריים, והיא זאת שכופה עליהן כעת לשריין את האפיקים החדשים.

כדי לקבוע לאילו אפיקים יעבור כל אחד מהערוצים ערכה המדינה מכרז בו נדרשו קשת ורשת וערוץ 10 לציין איזה סכום הן יהיו מוכנות לשלם תמורת כל אחד מחמשת האפיקים שהוצעו (אפיקים 12 עד 16). קשת הציעה את הסכום הגבוה ביותר עבור אפיק 12 - 25 מיליון שקל - שנחשב מראש למבוקש מכיוון ששיש לו שני יתרונות: 1. נוחות הלחיצה בשלט (הספרות 1 ו-2 סמוכות זו לזו). 2. הוא כולל בתוכו את הספרה 2 שמזוהה עם הערוץ הוותיק. רשת הציעה כ-7 מיליון שקלים עבור אפיק 13, וערוץ 10 הציע סכום סמלי - 1.54 שקלים - עבור כל אחד מהאפיקים, וקיבל את אפיק 14 בשל העובדה שיש ליצור רצף מספרי בין שלושת האפיקים.

למה גם ערוץ 10 עובר?

כחלק מאותו יישור מגרש המשחקים שהזכרנו קודם, ובמסגרת שינויי החקיקה, דרשו קשת ורשת, שמה שמוטל עליהם עם המעבר לרישיון יוטל גם על מתחריהם, והמחוקק אימץ בקשה זאת. עבור ערוץ 10 מדובר בסוגיה כאובה על רקע העובדה שמספר האפיק שלו נכלל גם בשמו.

מה עם תאגיד כאן?

הוא אינו חלק ממערך הערוצים המסחריים במדינה, אלא ממומן כידוע על-ידי הציבור ולכן אינו נוטל חלק במשחק הכיסאות הנוכחי ונותר באפיק 11. למעשה, העובדה שהוא יהיה צמוד כעת לרצף ערוצי הברודקאסט וניתן יהיה לפתוח בו את מסע הזפזופ בין הערוצים המרכזיים, עשויה אפילו לסייע לו (אם כי, כאמור, בטווח הארוך חשיבותם של מספרי האפיקים תפחת).

מה עם חברת החדשות?

כאן נוצרת אנומליה חדשה - שוב, כחלק מאותם הליכי חקיקה שלא רבים חשבו שהם אכן יהפכו בסופו של דבר למציאות. חברת חדשות 2 - שתשנה כנראה את שמה ל"החדשות" - נמצאת בבעלות משותפת של קשת ושל רשת. עם אישור הליכי החקיקה נקבע כי גם לאחר פיצול הערוץ הן יוכלו להמשיך ולהחזיק בה במשותף במשך שלוש שנים. כלומר, החל מ-1 בנובמבר, רשת וקשת יתחרו ראש בראש במהלך רוב השעות היממה, אך במשך לא פחות משלוש שעות יומיות הן יעבירו לצופיהם בדיוק את אותו משדר ("מהדורה מקודמת", "שש עם", "המהדורה המרכזית").

מדובר כמובן בסיטואציה חריגה שיוצרת סדרה של שאלות ובעיות שאמורות להיות מוסדרות על-ידי ועדה משותפת בראשות יו"ר דירקטוריון חדשות 2, תמי רווה. הוועדה כבר קיבלה סדרת החלטות שאמורות לאפשר לזכייניות ולחברת החדשות לצאת לדרך, אך היא תמשיך לפעול גם לאחר הפיצול.

גם בערוץ 10 כמובן מאוד לא אוהבים את המצב הזה, שצפוי לחזק עוד יותר את חדשות 2, וכפי שפורסם ב"גלובס" הערוץ פנה לממונה על ההגבלים העסקיים כדי שזו תתערב בסוגיה ותפקח על שיתוף הפעולה בין שתי הזכייניות.

מה יקרה בעוד 3 שנים?

לפי החוק, לאחר חלוף פרק הזמן הזה, או קודם לכן, קשת ורשת צריכות לקיים בינן הליך במב"י (Buy Me Buy You - קנה אותי או שאקנה אותך), שבמסגרתו אחת מהן תרכוש את חלקה של רעותה, כשזו שתמכור תקים חברת חדשות חדשה משלה.

האם אכן נגיע למצב שבו לא רק שפועלים כאן שלושה ערוצי טלוויזיה מרכזיים, אלא גם שלושה גופי חדשות שונים? כרגע זה נראה דמיוני, אבל כך סברו כמעט כולם גם לגבי התרחיש שעומד להפוך למציאות בעוד כשבועיים.

ערוצי הברודקאסט ב-HD? בינתיים לא בעידן פלוס ובסלקום TV

בתשדירים של קשת ורשת לקראת הפיצול, הן מציינות בגאווה פרט נוסף: החל מה-1 בנובמבר הן יעבירו סוף-סוף את שידוריהן באיכות HD. עבור רוב צופי הערוצים הללו, שקולטים אותם באמצעות yes והוט, מדובר בבשורה משמחת. אלא שהשמחה הזאת לא תהיה תקפה, לפחות כרגע, עבור מאות אלפי צופים. מי שצופה בערוצים הללו באמצעות עידן פלוס, שעליו מתבסס גם שירות סלקום TV, ימשיך לקבל את הערוצים הללו באיכות SD נמוכה.

באופן רשמי הסיבה לכך היא שהעברת השידורים ב-HD תדרוש מהחברות לשאת בעלויות גדולות יותר (כמה מיליוני שקלים בשנה) ועל רק העובדה שעם הפיצול מצבן הכלכלי ממילא יהפוך בעייתי, ברשות השנייה החליטו בינתיים לפטור אותן מהחובה הזאת.

אלא שבפועל, המדינה ממילא מממנת כרגע את העלויות העודפות של המערך החדש ("מרבב") כחלק מסידור שנועד לאפשר לערוצים הייעודיים, ובראשם ערוץ 20, לעלות על המערך הזה. על גבי אותו מערך אמורים לעבור גם שידורי ה-HD של ערוצי הברודקאסט, אלא שהמדינה מתנגדת כרגע לכך שהערוצים הללו יוכלו לעלות למערך זה מבלי לשאת בעלויות בעצמם. הסיטואציה הזאת צפויה להותיר את כ-160 אלף לקוחות עידן פלוס, ואת כ-150 אלף לקוחות סלקום TV, בלי יכולת לצפות בשידורי ערוצי הברודקאסט ב-HD. על פניו, בפני סלקום, שככל הנראה נערכת למצוא פתרונות, עומדת האפשרות להעביר את הערוצים הללו באיכות HD דרך האינטרנט, כפי שעושה כיום המתחרה פרטנר TV. אלא שגורמים בשוק טוענים כי כיום אין למעשה אפשרות להעביר לכמות גדולה של צופים את ערוצי הברודקאסט שנהנים מנתח צפייה גבוה בשעות השיא, דרך תשתית האינטרנט בתצורה הנוכחית שלה.

גורמים ברשות השנייה הבהירו היום כי למרות הפטור שניתן בינתיים לערוצי הברדוקאסט, בעתיד היא תפעל על-מנת ששידורי ה-HD יועברו גם לצופי עידן פלוס.

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של השופט אורנשטיין נחשף: כמה ישלם היהלומן דן גרטלר?

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי בפסיקה נקבע כי 95% מהתביעה של האחים נגד היהלומן נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה. כעת הוא צפוי לזנוח את הבקשה ● סביבת גרטלר: "הוא נוקה מכל ההאשמות המופרכות על תשלום שוחד ושם קץ למסע ההכפשות שניהלו האחים נגדו"