גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

VMware ישראל: "אנו עובדים על הדור הבא של הפיתוחים בענן"

אלי שקד, מנכ"ל הסניף הישראלי של ענקית הטכנולוגיה האמריקאית, חושף בראיון ל"גלובס" מברצלונה על מה עובדים אנשי הפיתוח בישראל, ומה הערך המוסף של הצוות המקומי

עולם הטכנולוגיה עובר יותר ויותר לענן. ניתן לראות את זה ברמת המיקרו של כל צרכן וצרכן - העלאת המידע האישי מהסמארטפון לפתרונות אחסון וירטואליים כמו למשל גוגל דרייב (אנדרואיד), והמקבילה של צרכני האייפון - iCloud, ועוד. כן ניתן לראות את התהליך ברמת עסקים וארגונים גדולים וקטנים ואף ברמת המאקרו - מדינות וערים שלמות - שכולם מעבירים את ניהול המידע שלהם יותר ויותר לענן כדי לחסוך בשרתים פיזיים, ולהוזיל עלויות של ניהול ותפעול ועוד.

לצורך כך יש לבחור בפלטפורמה שתאפשר את ההתנהלות בענן שמציבה אתגרים לא קטנים של המרה, אינטרגציה, ניהול ותפעול יומיומי. אחת החברות שמציעה את הפלטפורמה הזו היא חברת VMware האמריקאית.

VMware נוסדה בשנת 1998 על ידי בני הזוג היהודים דיאן גרין וד"ר מנדל רוזנבלום, ובשנת 2004 החברה נרכשה על-ידי חברת EMC תמורת 625 מיליון דולר. ב-2015 חברת EMC מוזגה ל-DELL בעסקת ענק של 67 מיליארד דולר והחברה החדשה שנוצרה מאגדת בתוכה את כל תחומי המחשוב הארגוני - חומרה, תוכנה, שירותי ענן, אינטגרציה וכל מה שביניהם.

הפתרונות של VMware נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות: ניהול תשתיות ענן - פתרונות מבוססי תוכנה באתר של הלקוח (SDDC); פלטפורמות יישומי ענן היברידי (פרטי/ציבורי); מחשוב משתמשי קצה (EUC). החברה מאפשרת ללקוחותיה לחסוך במשאבים ע"י העברה של רוב התשתיות שלהם לענן. 

מניות החברה העולמית נסחרות בבורסת ה-NYSE בוול סטריט תחת הסימול VMW לפי שווי של כ-48 מיליארד דולר. מנכ"ל החברה הוא פט גלסינגר . החברה נבחרה לאחרונה למקום השישי ברשימת Fortune’s Future 50 לשנת 2017.

הסניף הישראלי

VMware הקימה בישראל את הסניף הראשון שלה בשנת 2007, וכיום הוא מנוהל ע"י אלי שקד שמונה לתפקיד במארס 2017. החברה מעסיקה בישראל כ-150 עובדים, בעיקר במרכז הפיתוח בהרצליה.
בין שותפיה המרכזיים של החברה בישראל ניתן למנות את HP, אמדוקס, IBM, בזק בינלאומי (בענן) טריפל C ו-Dell/EMC. בין לקוחותיה המרכזיים ניתן למנות את מערכת הביטחון, אל על, אמדוקס, כלל ביטוח, ערוץ 10, והאפליקציה הפיננסית של בנק לאומי, פפר. הסניף הישראלי לא מוכר את הפתרונות באופן ישיר ללקוחות, אלא באמצעות מפיצים: Arrow ECS ו- C-DATA.

מאז 2007 VMware העולמית רכשה ארבעה סטארט-אפים ישראלים: את B-Hive רכשה ב-2008 תמורת 50 מיליון דולר; את nLayers רכשה מהחברה האם EMC ב-2010; את חברת Digital Fuel ב-2011 תמורת 90 מ' ד', וב-2012 רכשה את Wanova הישראלית תמורת 100 מיליון דולר.

"ל-VMware ישראל יש שני פנים", אומר המנכ"ל של הסניף הישראלי אלי שקד, בראיון ל"גלובס" שנערך בכנס VMworld 2017 בברצלונה. "גוף המכירות ותומך מכירות, שמנהל את הפעילות של החברה העולמית בישראל, ואנחנו גם מנהלים מישראל מספר לקוחות גלובליים של החברה בישראל כמו אמדוקס, טבע, נייס, ורינט ועוד. משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות הם לקוחות גדולים שלנו. אני יכול לומר שאין היום פרויקט גדול בצבא ובמערכת הביטחון שלא נשען על תשתיות VMware. אנחנו גם הספק המוביל של התשתית הווירטואלית של משרדי הממשלה בתחומי אבטחת המידע ותקשורת. בנוסף, אנחנו מנהלים מישראל את אזור הים התיכון של החברה ובו מספר מדינות ובראשן טורקיה, יוון קפריסין ומלטה".

כאמור, מאז פתיחת הסניף הישראלי ב-2007, VMware רכשה ארבעה סטארט-אפים ישראלים ולדברי שקד היד עוד נטויה. "יש לחברה מחלקת M&A (מיזוגים ורכישות) שבאה מדי פעם לישראל כדי לבחון סטארט-אפים מקומיים, ולרוב זה נגמר ברכישות. הצוות הישראלי מאתר לחברה העולמית את החברות המקומיות".

- מה מפתחים במרכז הפיתוח הישראלי?

שקד: "בגלל שעלות העבודה לאנשי פיתוח בישראל היא יקרה ביחס להודו למשל, למזרח אירופה, או אפילו ביחס לחלק מארה"ב, אז לישראל שומרים את 'הקרם-דה-לה-קרם'. שומרים את הפיתוחים המתקדמים ביותר בלבד. היום מתרכזים בישראל בדור הבא של הפיתוחים. איך להפוך את המוצרים שלנו שחלקם הגדול יושבים על המערכות של הלקוחות, לנגישים עבור חברות כמו אמזון וענקיות ענן אחרות שיוכלו להשית אותם או להשקיע בהם בפיתוח הדור הבא, ושהמוצרים שלנו יהוו את התשתית והמסגרת לפיתוחים אלה.

"למשל, לא מזמן הכרזנו על שיתוף פעולה עם גוגל בענן ההיברידי בכל הקשור לפיתוח אפליקציות לאפ-סטור, אבל לא הפיתוחים המוכרים אלא פיתוחים שיאפשרו לאפליקציות היום להיות רזות, קלות, וניתנות לניוד בעולם בקלות. אז זה הגיע למצב שפשוט לקחו חלק מהאנשים שלנו בישראל כדי שיישבו בארה"ב קרוב למרכזי הפיתוח. אותו דבר גם עשינו עם אמזון - כל ההנגשה של השת"פ פותח ע"י ישראלים. כשצריך את החדשנות, את ה'אקסטרה מייל' - אז פונים לישראלים. כשזה נהיה גדול ומיינסריטמי - שולחים את זה הלאה לארה"ב. אני חושב שזה נכון. זה מעצים את הייחודיות של היזמות הישראלית", לדברי שקד.

- כל הפיתוחים ש'נשלחים הלאה' - זה לא אומר גריעת משרות מישראלים?

"זה לא מדויק, כי המטוטלת הזו כל הזמן עולה ויורדת. למשל אם אנחנו רוכשים סטראט-אפ ישראלי - בום קפצנו במצבת העובדים הישראלים. ואני יכול גם להגיד לך שחלק גדול מאלה שהמשרה שלהם מופסקת מוצאים את דרכם בחזרה אלינו. אנחנו לא משאירים אף אחד מאחור. סביבת הפיתוח שלנו מאוד ייחודית ותובענית, אבל היא גם מושכת".

- אילו תפקידים אתם מחפשים כאן?

"בעיקר מפתחים, אבל גם אנשי שיווק ומכירות, מהנדסי מערכת, מנהלי פרויקטים, מיישמים. אנחנו רוצים את הבסט של הבסט אצלנו. אנחנו אומנם לא מקום עבודה סקסי כמו גוגל, אפל או פייסבוק, אבל מי שיורד שכבה למטה בשטחיות מבין כמה ייחודית סביבת העבודה אצלנו. אנחנו לוקחים כל לקוח 'קוסט-טו קוסט'. זה תהליך להעביר את כל היישומים שלך לענן, זה לא כמו להחליף מזגן במזגן. זה קודם כל להחליף דיסקט בראש. ולשם כך, העובדים אצלנו מתעסקים בהכל - אבטחת מידע, תקשורת, סיסטם. זה מאפשר לנו את הגמישות והיציאה המהירה לשוק עם המוצרים שלנו - ולשם כך אנחנו מחפשים אנשים איכותיים.

"עם כל הצניעות, יש לנו את החבילה השלמה. הסיסמא שלנו היא Any device, any application, any cloud''. אנחנו תופרים חליפה שלמה לכל ארגון - ניהול דאטה סנטר, בענן, בדסקטופ - והכל בסביבה בטוחה. החל מארגון קטן עד גדול, טכנולוגי פחות או יותר, בתעשייה מסורתית יותר או מסורתית פחות. אנחנו לוקחים כל לקוח ויחד איתו מבינים מאיפה הוא יוצא ולאן הוא רוצה להגיע".

- איך המוצרים של VMware נכנסים למהפכה הצרכנית?

"בוא ניקח לדוגמא את תחום הסלולר. היום אפשר לעבור מספק סלולר אחד לשני בתוך שעה, אז כל ספק צריך את המשהו הנוסף שייחד אותו מבין המתחרים. היום הלקוחות שלנו צריכים לדעת לפני שהם נכנסים להשקעה, איפה זה יעזור להם מול הלקוחות שלהם, איפה זה יבליט אותם בשוק הצפוף - וכאן אנחנו נכנסים. כדי להתחרות טוב, הלקוחות שלנו צריכים להיות הראשונים שמשיקים שירות חדש, הם צריכים להיות הראשונים שעושים אותו זמין לצרכנים במהירות ובקלות, וזו המהפכה הצרכנית - לגרום לעולם הישן של התשתיות להיות מוכן לעולם החדש. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים - נותנים ללקוחות את הפלטפורמה לעשות בעצם כל מה שהם רוצים מבחינה עסקית".

- נכנסתם לעבודה עם פרטנר TV, סלקום TV וכדומה?

"מאחורי הקלעים אנחנו שם. כל התשתית שלהן והשירות שלהן יושבים על תשתית שלנו. אנחנו לא ניקח את תשומת הלב מהן - זה שירות ומוצר שלהן, אבל אנחנו אלה שמאפשרים להן להשיק אותו מאחורי הקלעים.

"גם באפליקציה הפיננסית של בנק לאומי, פפר, אנחנו שם. איפשרנו להם לצאת החוצה לציבור המשתמשים, איפשרנו לאפליקציה להיות זמינה במובייל, וגם באפליקציות דומות אחרות שאני לא יכול לפרט. אנחנו נמצאים אצל כולם אבל לא יכולים לדבר על כולם. אנחנו לא בחזית הראשונה אלא צעד אחד אחורה. וטוב לנו עם זה - אנחנו הענק השקט", לדברי שקד.

בנק לאומי, בשיתוף VMware וספקית פלטפורמת הליבה הבנקאית שלו Tenemos, הודיע לאחרונה כי הוא ייצא את הפורמט הטכנולוגי של פפר לבנקים אחרים ברחבי העולם השוקלים להטמיע שירותי בנקאות ניידת מקצה לקצה.

- איך VMware מגינה על התשתיות שלה מהאקרים וממתקפות סייבר?

"כלי אבטחת המידע הוא שלנו, הכל אין-האוס. אנחנו מבינים שהעולם משתנה על בסיס קבוע ומערכות ההגנה שלנו מזהות אנומליות לפני שהן קורות, ונערכות בהתאם. גם אם יש ניסיון להתקפת סייבר, המערכות שלנו מבודדות את האיום, מתריעות מפניו, ואז אין יותר מדי הדבקה של המידע. גם אם כן נדבקת, וההאקרים של ימינו הם מתוחכמים למדי, אז נדבק לך חלק מאוד קטן ממסד הנתונים, ובודדת אותו הצידה בסוג של גדר, וכך ליבת המערכת לא נפגעת".

- במילים פשוטות: מה הערך המוסף שלכם?

"אני חוזר למהפכה הצרכנית שאנחנו עושים - אתה כלקוח קצה לא תראה אותנו בחלון הראווה, אבל בלעדינו אין בובות בחלון הראווה, אין עליהן בגדים, ואין בעצם חלון".

אלי שקד / אישי

43, נשוי + 3
הנדסאי עוד לפני הצבא, רב סרן בחיל האוויר

"נולדתי וגדלתי בנתניה והעיר תמיד תהיה בלבי. אני בשוק משנת 1999 כשהשתחררתי מהצבא - בחברת נטקום שם הייתי 7 שנים. משם נמשכתי לחברת התוכנה הבינלאומית CA, וגם שם הייתי 7 שנים, וב-5.5 השנים האחרונות אני ב- VMware. חצי שנה בתפקיד המנכ"ל ולפני כן סמנכ"ל מכירות ושאר תפקידי מכירות בחברה".

- איפה אתה רואה את עצמך בהמשך?

"טוב לי איפה שאני. אני באמת מאמין ש- VMware היא חברה שמציעה לעובדים שלה את סביבת העבודה הכי מאתגרת, הכי מעניינת שנוגעת בהרבה אספקטים בשוק משתנה, אני מאמין בחברה ובסניף הישראלי שהולך לעשות הרבה טוב לקהילה ולשוק ה-IT הישראלי".

הענן ההיברידי - לעשות הכל במקום אחד

דוגמא בולטת לנוכחות של VMware בזירה הטכנולוגית הוא שת"פ בינה לבין IBM ואמדוקס, שותפות שהוכרזה לראשונה בכנס VMworld בשנה שעברה, והוצגה על במת הכנס השנה ע"י מנכ"ל VMware גלסינגר, דיוויד קני, סמנכ"ל ב-IBM לתחום הענן, ואלון ימפל, סגן נשיא וראש תחום שירותי IT מנוהלים ותשתיות באמדוקס. השלושה הסבירו כי השותפות משמשת כיום כתשתית משולבת לפתרונות אמדוקס, המוצעים על ידה למאות חברות טלקום ברחבי העולם.

אמדוקס בעצם עברה לפלטפורמת הענן בכל הנוגע לתכנון מוצרים חדשים, כשהיא בחרה בפתרון vCloud Suite של VMware כדי ליצור 'סביבה כשירות' (EaaS - Enterprise as a Service) לצוות הפיתוח שלה. הפתרון עזר להניע חדשנות עסקית בחברה ולצמצם עלויות, וזירז את תהליך שחרור המוצרים לשוק ב-60%.

יותר ויותר ארגונים בעולם מאמצים כיום את טכנולוגיית הענן (פרטי, ציבורי והיברידי) לתמיכה במודלים עסקיים חדשים ובפיתוח מהיר של יישומים חדשים. לדברי סמנכ"ל IBM, כיום למעלה מ-1,500 ארגונים כבר משתמשים בענן של IBM כתשתית לפתרונות VMware. לחברת IBM מצידה יש שותפות עם ענקיות אחרות כמו אינטל, סיסקו ועוד כדי לספק את פתרונות ההתאוששות מאסון, הגיבוי והאבטחה המשולבים לתוך הענן של IBM, עבור פתרונות VMware . וכך בעצם נוצרת מערכת ניהול סיכונים עוצמתית.

לדברי גלסינגר, "לקוחות שרוצים להעביר פעילות לענן צפויים לחוות אתגרים כמו פלטפורמות לא מתאימות, אבטחת קישורים ובעיות נוספות של הגירה לענן. כדי להתמודד עם מערכת האתגרים הזו, אנו מכריזים היום על שירותי הענן ההברידי HCX".

קני הוסיף, כי "הענן של IBM יהיה אחד מהשותפים הראשונים שיתמכו בHCX-, דבר שיפשט את אימוץ הענן ההיברידי, יאפשר תעבורת נתונים מהירה ומאובטחת יותר ויבטיח שמרכזי נתונים של הלקוח ישולבו בשירותי ענן גלובליים קיימים".

ימפל אמר על הבמה, כי "השותפות עם IBM ו-VMware מאפשרת לנו לאחד את הכוח של הענן עם סביבות ה-VMware של הלקוחות שלנו. כך, הם לא יצטרכו לוותר על היתרונות של וירטואליזציה או לתכנן מחדש אפליקציות כדי לבחון ולפתח רק בענן, או לשנות תכניות התאוששות מאסון קיימות כדי להתאימן לסביבת הענן. כעת הם יכולים לעשות הכל במקום אחד".

אלי שקד הוסיף בראיון שקיימנו מיד אחרי סיפור הלקוח של אמדוקס על במת הכנס, כי "אמדוקס הבינו שעולם הטלקום משתנה בתדירות גבוהה מאוד וכדי להישאר רלוונטיים הם צריכים לדאוג לסבבי פיתוח יותר מהירים של המוצרים שלהם, הם חייבים להתאים את המוצרים בדיוק לדרישות הלקוחות שלהם, ואיך עושים זאת ועדיין שומרים על שפיות מבחינת עלויות? בענן היברידי. הם שוכרים פלטפורמה ותשתית מאתנו ולא קונים הכל עבור הלקוח, וכך הם מוכנים בזמן, גמישים ותחרותיים. אמדוקס בעצם אומרת ללקוחות שלהם - אתם מקבלים הכל אצלי וזאת מתאפשר בעזרת השת"פ עם VMware".

לנהל את העננים - בענן

VMware השיקה בכנס VMworld 2017 חידושים בפלטפורמת ניהול הענן שלה - פתרונות שיסייעו ללקוחות להטעין ולתפעל תשתיותIT ושירותי אפליקציות בסביבות מרובות עננים ומרכזי מחשוב מוגדרי תוכנה (SDDC). זו מעין פלטפורמה לניהול ענן שמסוגלת לנהל סביבות היברידיות המשלבות עננים ציבוריים ופרטיים.

חבילת vRealize Suite 2017 כוללת גרסאות חדשות לפתרונות vRealize Operations, vRealize Automation, vRealize Business for Cloud ו-vRealize Log Insight. הפתרונות כוללים יכולות לניהול מחזור החיים של הענן, שיסייעו ללקוחות לבצע מודרניזציה של מרכזי המחשוב שלהם ואינטגרציה של הענן. הם מסייעים בניהול משאבים ואפליקציות בסביבה מרובת עננים: ניוד עומסים בין עננים, והצורך לנטר ביצועים, לנהל נפחי תעבורה ולהציג באופן שקוף התפלגות עלויות בין עננים.

אג'אי סינג, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת ניהול הענן של VMware, אמר בכנס כי "פתרון vRealize Suite 2017 יאפשר ללקוחות מתחום ה-IT להאיץ את תהליך הפקת הערך של פלטפורמת הניהול ואף להאיץ ולייעל את האספקה והניהול של שירותי תשתית ואפליקציות - באתר הלקוח ובענן".

הכותב היה אורח של VMware בכנס בברצלונה

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35