גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התרחיש המרכזי צופה המשך מגמה חיובית בשוק המניות"

בכנס השקעות גלובליות שקיימו אקסלנס ברוקראז' וחברת המחקר Alliance Bernstein, בשיתוף עם "גלובס", הודגשה התחזית המקרו כלכלית של ברנשטיין להמשך צמיחה בארה"ב, תוך הגדלת ההוצאה על השקעות הון מצד החברות, אשר תתמוך בהתרחבות הכלכלית

 בוול סטריט/ צילום: רויטרס
בוול סטריט/ צילום: רויטרס

אין כיום סימנים להפסקה קרובה בהתאוששות הכלכלית בארה"ב, באירופה ובמשקים צומחים. אין גם רמזים לעלייה בלחצים אינפלציוניים, למרות הרמה הנמוכה מאוד של קצב עליית המחירים.

אלה המאפיינים הכלליים אשר אנליסטים בכירים בחברת המחקר Alliance Bernstein צופים כי יעמדו בבסיס בניית התיקים והקצאת נכסים בשנה הקרובה לפחות. בסימפוזיון על השקעות גלובליות שערכה חברת אקסלנס ברוקראז', הציגו אנשי ברנשטיין תמונת מצב של שוקי האג"ח, השווקים המתעוררים, המשקים המתועשים ושל מגזר המזון וחקלאות.

את הכנס פתח אלעד בנבג'י, מנכ"ל אקסלנס ברוקראז', אשר הדגיש כי שוק ההון הישראלי הפך לשוק גלובלי, וכי לקוח מוסדי, בדומה ללקוח שמעוניין להשקיע את כספו האישי, מסתכל באופן גלובלי על השווקים. "עולם ההשקעות הפך להיות שטוח, וכל משקיע חייב לבדוק גם את האלטרנטיבות מעבר לים", אמר.

שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, אשר דיבר בפני באי הכנס, הצהיר כי עם כינון ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ, היחסים בין ארה"ב וישראל 'הפכו דף' והשתפרו. "השותפות של ישראל וארה"ב, הן במגזר הפרטי והן בציבורי, היא מקור של הזדמנויות גדולות עבור שתי המדינות", הדגיש פרידמן. "ישראל היא חלק חיוני מהכלכלה הגלובלית, כפי שמשתקף מחשיבותה בפיתוח הגנה מפני מתקפות סייבר, טכנולוגיות מים ופיתוחים בתעשיות רבות אחרות".

מדד S&P 500 בדרך ל-2,650 נקודות

את התחזית לשוק האמריקאי הציג נוח וייסברג, ראש מחלקת אסטרטגיה של מניות בארה"ב בחברת המחקר. על פי תחזית אליאנס ברנשטיין, שהיא אופטימית יותר מתחזיות אחרות בשוק, מדד S&P 500 יגיע בסוף שנת 2018 לאזור מטרה של 2,650 נקודות, בעקבות עלייה ברווח למניה בחברות המדד לממוצע של 151 דולר, לעומת צפי לממוצע של 126 דולר למניה אצל אנליסטים אחרים. וייסברג הדגיש כי התחזית של ברנשטיין אינה כוללת השפעה של הורדה אפשרית של שיעור מס החברות בארה"ב.

מבחינה מקרו כלכלית, התחזית של ברנשטיין מניחה המשך הצמיחה, תוך התאוששות בהוצאה על השקעה אשר תתמוך בהתרחבות, אך מצד שני היתכנות לעליות שכר שעלולות ללחוץ את שיעורי הרווחיות של החברות. המשך ההתרחבות ועליית השכר, מובילים על פי התחזית לחידוש העלאות הריבית לטווח קצר.

מנקודת הראות של המשקיעים ובניית התיקים - התרחיש המרכזי צופה המשך המגמה החיובית בשוק המניות, כשמבחינה סקטוריאלית יהיה יתרון למי שמגדיל את המשקל של חברות שצפויות להשתתף בתהליך של הגדלת ההוצאה על השקעות הון בחברות האמריקאיות. במקביל, בניית התיק תחייב מתן משקל גבוה יותר לחברות עם מרווחי רווח בטוחים יותר, ושימת דגש על השקעות בעלות טווח זמן קצר יותר.

העלייה החזויה בהשקעות ההון של החברות מתבססת על גורמים הקשורים למחזוריות במשק האמריקאי, ולתנאים המקרו כלכליים השוררים בו. וייסברג ציין כי שיעור ההון לתפוקה נמצא ברמה נמוכה מהמגמה לטווח ארוך, מה שיחייב תיקון. בנוסף, ככל שמתגברים האופטימיות והאמון, תתחזק ההחלטה להגדיל את ההשקעה בקרב המגזרים השונים. כל זה מגביר את המשיכה של מניות של חברות שבאופן מסורתי נהנות מהרחבת ההוצאה על השקעה במוצרי הון. יחד עם זאת, בגלל שיקולים של מחזוריות, ישנה חשיבות לעיתוי ההשקעה במניות אלה, כשהדגש אמור להיות על ביצוע מוקדם של אותה השקעה.

וייסברג הסביר כי בהיבט הסקטורים השונים, הקצאת המקורות צריכה גם היא להתחשב באותן סוגיות מקרו כלכליות, וכן בגורמים מחזוריים. על פי גורמים אלה, האנליסט הסביר כי המודל מדבר על מתן משקל גדול יותר למגזרי האנרגיה, לנוכח מחירי הנפט שצפויים לעלות, וגם מגזרים תעשייתיים, טכנולוגיה וחומרים שונים. לעומת זאת, מגזרי הנדל"ן, חברות תקשורת וחברות מים וחשמל - משקלם בתיק צריך לרדת.

העלייה בתשואה תטיב עם בעלי האג"ח של תשואה גבוהה

דובר נוסף בכנס היה גרשון דיסטנפלד, ראש חטיבת אשראי בסיכון גבוה בברנשטיין. לדבריו, משקיעי ומומחי האג"ח, במיוחד אג"ח בתשואה גבוהה, צריכים דווקא לקוות שתהיה עלייה בתשואות, גם אם הדבר מקטין בתחילה את ערך התיק, בהתאם למח"מ שלו. הדבר אולי נשמע כפרדוקס, אך לדברי דיסטנפלד, היסטורית, משקיעים באג"ח עם תשואה גבוהה נהנו דווקא מעלייה בתשואה, שכן השקעה חוזרת של כספי הקופון באותה אג"ח הניבה במועד הפירעון רווח כספי עודף על הערך שהיה נרשם ללא אותה עליית תשואות.

דיסטנפלד הדגיש כי חישוב זה מבוסס על אופק ההשקעה של מחזיקי התיק. לדוגמה, עליית ריבית של 1% תביא לירידת ערך התיק ב-400 נקודות בסיס אם המח"מ הוא 4 שנים. אולם השקעה של כספי הקופון על פי התשואה הגבוהה יותר יוצרת ערך נגרר של 626 נקודות בסיס כעבור 12 חודשים.

על רקע נתונים אלה, דיסטנפלד ציין כי מניות של תשואה גבוהה עדיין יכולות להציע ערך למשקיעים, במיוחד כשמסתכלים על הנתונים ההיסטוריים. שכן, גם כאשר יש חששות גדולים יותר לגבי ערך התיק, חייבים לזכור כי תשואה גבוהה בשוק האג"ח יכולה להיות סימן לעלייה בציפיות לרווחיות של החברות, אך גם לגידול בסיכון הכרוך.

גורם נוסף המשפיע על ההשקעה באג"ח של תשואה גבוהה הוא הרכב המגזרים השונים. דיסטנפלד הדגיש כי סוגים שונים של אג"ח, ממגזרים שונים, מגיבים בדרך שונה להתנהגות התשואה של אג"ח ממשלת ארה"ב. לחלקן יש קורלציה גבוהה מאוד עם תשואת הממשלתיות, אך לחלק אחר מתאם חלש יותר, ולקבוצה נוספת, כמו אג"ח מוניציפליות למשל, מתאם בינוני עם אג"ח ממשלתיות. האג"ח בעלות תשואה גבוהה מציגות מתאם קטן מאוד ושלילי עם התשואה של אג"ח ממשלת ארה"ב.

דיסטנפלד התייחס גם הוא לגורם המחזורי בשיקולים לבחירת אג"ח, והדגיש את מיקומן של איגרות שונות על פני השלבים השונים - התרחבות, ירידה, תיקון כלפי מעלה והתאוששות. בשלב ההתרחבות, ניתן למצוא אג"ח של חברות פיננסיות בארה"ב, תעשיות אירופיות או אג"ח של תשואה גבוהה בארה"ב המבוססות על סחורות. לעומת זאת, ירידות נרשמות באג"ח של חברות תעשייתיות ממזרח אירופה, אפריקה והמזרח התיכון. אג"ח בשלב של "תיקון" כוללות את מגזרי האנרגיה, חברות תעשייה מאמריקה הלטינית וחברות פיננסיות של הפריפריה האירופית, ואילו האג"ח המתאוששות מונות את אלה ממדינות ליבה באירופה.

בשווקים מתעוררים - לבנות תיק "מלמטה למעלה"

את ההתפתחויות הצפויות בשווקים המתעוררים, וניירות הערך הקשורים בהם, הציג בכנס ניק דיווידסון, מנהל השקעות בכיר באליאנס ברנשטיין.

לדבריו, קיימים שני מאפיינים מרכזיים במדדי המניות של השווקים המתעוררים: ראשית, עלייה מחודשת בשנתיים האחרונות במחירי המניות; ושנית, הנוכחות הגדולה של משקים אסייתיים.

לדברי דיווידסון, משקל השווקים המתעוררים במדד MSCI של כלל המדינות הגיע ב-2017 ל-11.5%, לעומת 5.4% בשנת 2000. מתוך המשקל הכולל של המשקים המתעוררים במדד, כ-30% ייצגו מניות של סין, 15% מניות של קוריאה הדרומית, 12% של טייוואן, 8% של הודו ו-8% של ברזיל.

אחת הטענות המרכזיות שהציג דיווידסון, היא שלא ניתן לצפות את ההתנהגות של שוק המניות באחד השווקים המתעוררים על פי הצפוי בתחום הצמיחה הכלכלית. בחלק מהשווקים שהציגו שיעור צמיחה גבוה יחסית, נרשמו תשואות נמוכות בשוק המניות; בחלקים אחרים, עם שיעור צמיחה דומה, התשואות היו גבוהות יותר; בכמה מקרים נרשם שיעור תשואה גבוה בשוק המניות, עם צמיחה אפסית או אפילו שלילית; ובחלק מהמקרים, לדבריו, נרשמה תשואה נמוכה עם צמיחה גבוהה יחסית.

לדעת דיווידסון, המסקנה ממעקב אחרי שווקים אלה היא שיש לבסס את אסטרטגיית בניית התיק על הרווחיות הצפויה של כל חברה וחברה, ולא על נתוני צמיחה בשווקים השונים. למעשה, הגידול בהכנסות של החברות השונות היה הגורם המשמעותי ביותר בהסבר של ההתאוששות הניכרת בתשואות בשווקים מתעוררים בין ינואר לספטמבר השנה. לגידול בדיבידנדים ולהתרחבות של החברות, לדבריו, היה תפקיד קטן הרבה יותר בהתאוששות זו.

דיווידסון ציין כי ניתוח השווקים המתעוררים מראה כי ההתאוששות שלהם לא הושפעה מעליית הריבית בארה"ב. ואולם במקרה של אותם שווקים, בניית תיקי ההשקעה שהתבססה על אסטרטגיה פסיבית, של העדפת השקעה במדדים עצמם, הייתה נחותה לעומת השקעה אקטיבית בחברות. הסיבה לכך היא החשיבות הרבה שהייתה לרווחיות של חברות בודדות.

לדבריו, אימוץ של אסטרטגיה אקטיבית יחייב איתור של חברות המאמצות גישה של ניצול הזדמנויות, לאו דווקא בתחום מסוים, והמאמצות תוכנית עסקית התואמת את המצב בשוק. בסופו של דבר, מדובר באימוץ של בניית תיק "מלמטה למעלה" - כלומר, להתחיל ברמת החברה, רק לאחר מכן לבחור סקטורים שבהם משקיעים, ולבסוף לתת משקל מתאים למדינה בתיק עצמו.

כדי להמחיש את דבריו, דיווידסון הציג נתונים לפיהם בשנים האחרונות 60% עד 80% מהאסטרטגיות האקטיביות הציגו תוצאות טובות יותר מבחירה של אסטרטגיה פאסיבית במדדים. למעשה, כשמסתכלים על התיקים שנבנים על פי סוגים שונים של אסטרטגיה, התמונה היא של תשואה עולה בהתאם לסיכון, כאשר המניות בכל תיק נבחרו על פי אנליזה ומחקר. התיק בעל הביצוע הקרוב ביותר למדד הכללי של משקים מתעוררים הוא כזה המכיל הרכב נכסים מגוון. תשואות מעט יותר גבוהות הושגו בתיק מניות כללי של שווקים מתעוררים. התשואות הגבוהות ביותר הושגו בתיק "צמיחה" של חברות, ואילו התיק עם הרמה הגבוהה ביותר של סיכון - של חברות המניבות ערך - הוא זה שרשם את התשואה הגבוהה ביותר.

לבנות תיקים בגישה אקטיבית

דוגמה לחשיבות שיש לגישה אקטיבית בבניית תיקים, היא תחום החקלאות העולמית, שהוצג בכנס על ידי ג'רמי רדניוס, אנליסט בכיר לתחום החקלאות. לטענתו, כיום מתברר שהחקלאות ותעשיית המזון מסוגלות להתמודד עם האתגר של הזנת העולם, בניגוד למה שהיה מקובל לחשוב רק לפני כמה שנים. מנקודת ראות של בניית התיקים, לא מדובר בתעשיות מחזוריות, אלא בחברות בשלות, שעדיין מסוגלות להציג תשואות גבוהות.

הטענה של רדניוס היתה שההיצע של תעשיית המזון העולמית נקבע, במידה רבה, על ידי הגידול בתפוקה ליחידת תשומות. מצד הביקוש, הגורמים שיניעו את השוק, יהיו המשך גידול האוכלוסייה, המשך הגידול בצריכת בשר ועלייה בצריכת קלוריות.

לדבריו, האוכלוסייה העולמית צפויה לגדול ל-9.6 מיליארד נפש בשנת 2050, לעומת 6.9 מיליארד נפש ב-2010 - כלומר, שיעור הגידול השנתי הממוצע יהיה 0.8%, לעומת 1.6% ב-40 השנים הקודמות. גם הגידול בצריכת קלוריות יואט בשנים הקרובות, ולמעשה, צריכה זו הגיעה ליציבות במשקים התעשייתיים.

רדניוס הוסיף כי החברות הגדולות בשוק - באייר, סינג'נטה ודאודופונט - ימשיכו לשלוט בו, ואצל חלקן המשקל של החקלאות ותעשיית המזון יגדל על חשבון תחומים אחרים, כמו בריאות. הדגש בתחומים שירשמו צמיחה, לדבריו, יהיה על פיתוח זרעים - תחום שבו יש לחברות הגדולות יתרון, במיוחד בדגנים.

תחום נוסף שיניע את המכירות, יהיה של הגנה על גידולים, והוא ישתלב עם פיתוח ומכירת זרעים כדי ליצור מעין הגנה על שולי הרווח של חברות גדולות, גם בשלב של ירידה מחזורית במכירות של התעשייה. למעשה, רדניוס ציין כי הוא צופה גידול ממוצע של כ-3% בשנה במכירות של זרעים וחומרים להגנה על גידולים חקלאיים. נתון זה כולל זרעים מהונדסים גנטית, לאחר חדירה מהירה לשוק בעשור וחצי האחרונים. תחום הדשנים יתמודד, לפחות בחלקו, עם לחצים של הגנה על הסביבה, למשל בתחום הפוספטים, אך בסופו של דבר ימשיך להישען על מגוון של מוצרים.

"השווקים רגישים להפתעות בתחום המדיניות הכלכלית"

המסגרת הכללית לדיון על האסטרטגיות המומלצות על פי חברת ההשקעות אליאנס ברנשטיין הוצגה בכנס על ידי יגאל מרקוס, דירקטור ישראל באליאנס ברנשטיין. לדבריו, אחד המאפיינים העיקריים של בניית התיקים בכלכלה הגלובלית בתקופה האחרונה הוא המעבר המהיר לאסטרטגיות של השקעה פאסיבית - כלומר, השקעה במדדים שונים. אלא שהדבר מוביל לא פעם לוויתור על האפשרות ליצור תשואות עודפות על השוק, באמצעות אסטרטגיות המבוססות על בחירת מניות או אג"ח על ידי אנליזה ומחקר.

הקצאת המקורות תמשיך להיות מושפעת מאירועים גיאו-פוליטיים, כמו המשך המתיחות הביטחונית בחצי האי הקוריאני, יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, המתחים הפוליטיים בספרד סביב ניסיונות ההיפרדות של קטלוניה, השיתוק הפוליטי המאיים על ארה"ב, המשך הזעזועים סביב פרשות שחיתות בברזיל והאפשרות של התנגשויות צבאיות במזרח התיכון.

מרקוס טען כי באופן היסטורי, השווקים התגברו יחסית מהר על הזעזועים הגיאו-פוליטיים, וחזרו להיות מושפעים בעיקר מגורמים כלכליים ועסקיים. בהקשר זה הזכיר כי יש מגזרים של שוק המניות שרגישים לשינויים בתחומי המדיניות הכלכלית. התשואה על מדד S&P 500 מיד לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016 לסוף אותה שנה היתה 5%, לעומת תשואה של 14.2% בתשעת החודשים הראשונים של 2017. סקטור האנרגיה רשם תשואה חיובית של 8.6% מיד לאחר הבחירות לנשיאות, אבל ירד באותו שיעור בין ינואר 2017 לסוף ספטמבר 2017. מגזר הפיננסים עלה מהבחירות עד לסוף 2016 ב-16.5%, ואילו בתשעת החודשים הראשונים של השנה הוא טיפס ב-11%.

על פי ניתוח זה, השוק עדיין רגיש להפתעות, או לאירועים שבעבר לא הובאו בחשבון, בתחום המדיניות הכלכלית. הדוגמה הבולטת היא האפשרות של יישום רפורמת המסים, שמתוכנן על ידי הממשל האמריקאי. כך למשל, הורדת מס החברות בארה"ב לשיעור של 25% תביא לכשעצמה לעלייה במדד S&P 500 בשיעור של 7.2%, ואם הירידה בשיעור מס החברות תהיה ל-20%, העלייה באותו מדד תהיה בשיעור של 14.4%.

"אקסלנס ברוקראז' מעניקה ללקוחותיה את הערך המקסימלי גם בשווקים בחו"ל"

את הכנס בנושא השקעות גלובליות שקיימו חברת אקסלנס ברוקראז' עם חברת המחקרAlliance Bernstein ובשיתוף "גלובס", פתח אלעד בנבג'י, מנכ"ל אקסלנס ברוקראז', אשר הדגיש כי שוק ההון הישראלי הפך לשוק גלובלי, וכי "עולם ההשקעות הפך להיות שטוח, וכל משקיע חייב לבדוק גם את האלטרנטיבות מעבר לים".

בנבג'י הוסיף כי חברת אקסלנס ברוקראז' החליטה להוביל בישראל את המגמה הגלובלית ולתת ללקוחותיה את הערך המקסימלי גם בשווקים שמעבר לים. לדבריו, החברה מכירה לעומק את הצרכים הייחודיים של הלקוח הישראלי, והדבר משתלב עם בחירה של השותפים הנכונים לדרך. לכן, לפני שלוש שנים הם החלו את שיתוף הפעולה עם אליאנס ברנשטיין, גוף המחקר והמסחר הטוב בעולם. "השותפות הזו בין אקסלנס לברנשטיין מעניקה היום ללקוח הישראלי את המחקר הטוב בעולם בשווקים הגלובליים, לצד מחלקת המחקר המצוינת של אקסלנס בשוק הישראלי", אמר בנבג'י.

בכנס הודיע בנבנג'י על השקת מערכת מסחר חדשה, שתאפשר ללקוחות פרטיים מסחר בשווקים בכל העולם באיכות הכי גבוהה שקיימת. זאת, לצד מחירי מסחר שנמוכים באופן דרמטי מהמחירים שגובה המערכת הבנקאית וגם ביחס לברוקרים המקומיים. הוא הוסיף כי זאת מערכת שמהווה פריצת דרך עבור לקוחות בישראל הסוחרים בחו"ל, שכן היא מתבססת על הפלטפורמה החדשנית והמתקדמת הקיימת כיום בעולם, בשילוב עם הוזלה משמעותית בעמלות המסחר. בנבג'י ציין כי "אנחנו מאמינים שהשילוב הזה בין איכות גבוהה למחיר נמוך, יהפוך את הענף כולו לנגיש יותר עבור לקוח הקצה. זו מהפכה של ממש ואנחנו גאים להיות אלה שמחוללים אותה".

עוד כתבות

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 צלל ב-1.7%

ת"א 35 ירד ב-1% ● ישראייר חזרה לגודל צי מטוסים שהיה זמין לפני המלחמה ●  קרן המטבע חתכה את תחזית הצמיחה של ישראל ● בעקבות האג"ח האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית הארוכה בישראל בשיא של 12 שנים ● ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" ● יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה, זה לוקח יותר זמן משחשבנו"

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

הפגנה של פרו-פלסטינים נגד גוגל, 2022 / צילום: ap, Eric Risberg

הפגנות ומעצרים: פרויקט נימבוס הישראלי מעורר סערה בארה"ב

מספר עובדי גוגל פתחו בשביתת מחאה נגד העבודה של החברה עם ממשלת ישראל במסגרת פרויקט נימבוס להעברת המחשוב הממשלתי לענן ● באתר Wired דווח כי עשרות עובדים התבצרו במשרדי החברה בניו יורק ובקליפורניה, ואחרי מספר שעות, האבטחה של גוגל האשימה אותם ב"הסגת גבול"

קניות אונליין / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

כפר ערב אל-עראמשה / צילום: איל יצהר

הותר לפרסום: 6 לוחמים נפצעו קשה בגליל, 8 נוספים במצב בינוני וקל

אדם נפצע אנוש, שניים נפצעו קשה, ארבעה במצב בינוני והשאר קל בפגיעה ישירה בערב אל-עראמשה ● דיווח: בארה"ב מעריכים שישראל תבצע תקיפה מצומצמת בשטח איראן • איראן: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו תיענה בתגובה חזקה ונחרצת" • בגליל המערבי: נפילות בשטחים פתוחים אחרי כ-5 שיגורים מלבנון, לא ידוע על נזק או על נפגעים • הפעילות במרכז הרצועה: כוחות הנח"ל חיסלו מחבל באמצעות רחפן • עדכונים שוטפים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בבורסה המקומית; ת"א בנקים 5 מטפס ב-1.6%

ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.2% ● הדולר בשיא של חמישה חודשים מול השקל ● בגוגל פיטרו כ-30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● בבלקרוק אופטימיים לגבי עונת הדוחות בארה"ב ומעריכים צמיחה ברווחיות גם מחוץ לסקטור הטכנולוגיה

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים