גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניתוח "גלובס" להנפקת הולמס פלייס: המספרים לא מסתדרים

עם רווח נקי של 6.5 מיליון שקל בלבד, בעלי הרשת מכוונים לגיוס לפי שווי עתק ■ הולמס פלייס מחזיקה ב-34 מועדוני כושר עם 113 אלף מנויים ■ בעלי השליטה ינסו למכור מניות בכ-90 מיליון שקל

נמשך גל ההנפקות הראשוניות (IPO) בבורסה בתל-אביב. לערימת טיוטות התשקיפים המתגבהת הצטרפה היום רשת מועדוני הכושר הולמס פלייס (Holmes Place), המתכננת להצטרף לבורסה במהלך שיכלול הנפקת מניות, לצד הצעת מכר של בעלי השליטה - חברת גרין לנטרן של השותפים ריצ'י הנטר, יוסף עליאש ודניאל בן רעי, וכן בני הזוג אלן ומורין פישר, יחד עם נתן קירש, בעלי חברת הולמס פלייס העולמית.

בחברה מעוניינים לנצל את הגאות בתחום הכושר והבריאות, ומציינים כי "ברמה גלובלית, שוק חדרי הכושר מראה צמיחה גבוהה", וכי בשנים 2015-2017 שיעור הצמיחה השנתי הממוצע בכמות המנויים בישראל התקרב ל-10%, ובעולם שיעור זה עמד על כ-6%.

325-350 מיליון שקל, לפני הכסף הוא לפי ההערכות טווח שווי החברה שלפיו מעוניינים בעלי השליטה בהולמס פלייס לבצע את ההנפקה. זאת למרות שהחברה מציגה רווח זעום של מיליוני שקלים בודדים בשנה. במסגרת ההנפקה בהולמס פלייס מעוניינים להנפיק כ-10% מהון החברה, וכך לגייס כ-30 מיליון שקל. לצד זאת, גרין לנטרן (45%) ומשפחות פישר וקירש, באמצעות חברת HPWW (40%), מעוניינות למכור נתח מהמניות שהן מחזיקות טרם ההנפקה, בתמורה כוללת של כ-80-90 מיליון שקל. לאחר ההנפקה חלקם של משפחת פישר וקירש (באמצעות HPWW) יעמוד על כ-24% מההון, וזה של גרין לנטרן על כ-20%. את ההנפקה מובילה דיסקונט חיתום.

המספרים של הולמס פלייס

עבור גרין לנטרן שמוביל ריצ'י הנטר (שניהל בעבר את רשת שופרסל ואת משרד הפרסום מקאן-אריקסון) מדובר באקזיט יוצא דופן. ב-2014 רכשה גרין לנטרן 45% מהולמס פלייס ישראל תמורת כ-30 מיליון שקל בלבד - כלומר מדובר בהשבחה שעשויה להגיע לפי 4 בתוך שלוש שנים בלבד. נוסף על השקעה ברשת מועדוני הכושר, שותפה גרין לנטרן גם ברשת המרכולים השכונתיים של רשת קופיקס (סופר קופיקס), במחלבות גד ועוד.

בעל עניין נוסף בהולמס פלייס לאחר ההנפקה צפוי להיות איש העסקים מוטי בן משה, בעלי קבוצת אלון רבוע כחול, שחתם על הסכם מול גרין לנטרן לקבלת נתח ממניותיה ולצירופו להצעת המכר, כך שהוא צפוי להחזיק לאחר ההנפקה כ-7.5% ממניות הרשת. בעלת עניין נוספת ברשת היא פועלים ונצ'רס של בנק הפועלים, אשר לה הוקצו לפני קצת יותר משנה כ-15% מהמניות, תמורת 24.5 מיליון שקל, ולאחר ההנפקה חלקה בחברה יעמוד על כ-9% מההון.

6.5 מיליון שקל, הוא הרווח הנקי שהציגה הולמס פלייס בסיכומה של שנת 2016, סכום המהווה זינוק של 110%-120% ביחס לרווחיה בכל אחת מהשנתיים הקודמות (2015-2016), וזאת לאחר שבסיכום 2016 הכירה החברה בהכנסות מס בהיקף של 11.5 מיליון שקל. ה-EBITDA המייצג הכולל של הרכישות האחרונות שביצעה הולמס פלייס עומד על כ-50 מיליון שקל, אחרי שגדל ב-24 מיליון שקל בשנה האחרונה, וה-EBITDA המותאם במחצית הראשונה של השנה גדל ב-45% ל-22 מיליון שקל.

עוד עולה מנתוני החברה כי על רווחיה מכבידים רישום פחת והשקעות שביצעה, וכן כי הפחתות של עודפי עלות שהולמס פלייס רשמה כתוצאה מרכישת גו אקטיב צפויים להצטמצם בכ-80% עד שנת 2019. החברה מתכננת את ההנפקה על פי מכפיל של 8 ל-EBITDA, נמוך מיתר ההנפקות שבוצעו השנה. 

בפעילות השוטפת, הכנסותיה השנתיות של הולמס פלייס צמחו ב-14% ל-303 מיליון שקל, לאחר רכישת רשת גו אקטיב, והרווח הגולמי השנתי שלה גדל ב-29% ל-35 מיליון שקל וזה התפעולי קפץ ב-45% ל-6 מיליון שקל.

בסיכום מחצית השנה הראשונה של 2017 נמשכה המגמה החיובית, עם צמיחה של 32% בהכנסות, שהגיעו ל-180 מיליון שקל - בהשפעת איחוד גו אקטיב ופתיחת מועדונים נוספים. לצד זאת הציגה הולמס פלייס בסיכום חצי שנתי עלייה של 25% ברווח הגולמי ל-22 מיליון שקל, ושל 35% בשורה התפעולית - ל-7.3 מיליון שקל. בשורה התחתונה הצטברו רווחי הולמס פלייס למחצית השנה לכ-4.5 מיליון שקל, לעומת הפסד במחצית המקבילה ורווח נקי של 6.5 מיליון שקל בשנת 2016 כולה.

עוד מציגה הולמס פלייס בדוחותיה הכספיים האחרונים, למחצית השנה הראשונה, הון עצמי של 92 מיליון שקל, התחייבויות שוטפות של 83 מיליון שקל והתחייבויות לזמן ארוך של 103 מיליון שקל. בקופתה היו בסוף חודש יוני מזומנים בהיקף מצומצם של כ-3 מיליון שקל.

34 הוא מספר מועדוני הבריאות והכושר שמפעילה הולמס פלייס, שבמחצית השנה כללו כ-113 אלף מנויים, מה שמציב אותה לפי הנתונים שהיא מציגה כרשת הגדולה ביותר בישראל למועדוני כושר ובריאות.

מנתוני מחצית השנה הראשונה של הולמס פלייס עולה שבממוצע מספר המנויים שלה עמד על כ-108 אלף, עם הכנסה חודשית ממוצעת למנוי (ללא מע"מ) של 277 שקל, שיעור נטישה חודשי של 5% ותקופת מינוי ממוצעת של 4.7 שנים. החברה מחלקת את פעילותה לשני מגזרים - ניהול והפעלת מועדוני הולמס פלייס (מועדוני בריאות וכושר), וניהול והפעלת מועדוני כושר לואו קוסט (מועדוני אייקון), תחת השם אייקון פיטנס.

בהולמס פלייס מציגים גם נתונים על עולם מועדוני הכושר והבריאות הישראלי, ומציינים כי "השוק הישראלי מאוד מבוזר, ולכן אנחנו מאמינים שהוא יעבור קונסולידציה". לפי הנתונים שמציגה הולמס פלייס, בישראל בסך הכול כ-1,700 מועדוני כושר - רובם הגדול (כ-1,500) הם מועדונים בודדים, ואילו הולמס פלייס היא הרשת השנייה בגודלה בישראל מבחינת מספר מועדונים, בעוד שצעד קטן לפניה ניצבת רשת סטודיו C, עם 35 מועדונים, ואחריהן כמה רשתות נוספות, שהגדולות בהן מחזיקות קרוב ל-20 סניפים, והאחרות כמה סניפים בודדים.

עוד מציינים בהולמס פלייס, כי ההכנסות הכוללות השנתיות של שוק הכושר בישראל מגיעות ל-3.15 מיליארד שקל - עיקרן ממכוני כושר (1.95 מיליארד שקל), והיתר מפעילויות סטודיו (850 מיליון שקל) וקאנטרי קלאב (350 מיליון שקל).

50 אלף שקל הוא שכרו החודשי של ריצ'י הנטר כיו"ר בהיקף משרה של 80%, וזאת לאחר שב-2016 היה זכאי הנטר לשכר חודשי של כ-60 אלף שקל נוסף על רכב, סלולרי ומחשב נייד, בתפקידו כממלא מקום מנכ"לית החברה, לוריין טפיאס, שהייתה שיאנית השכר של החברה אשתקד, עם עלות העסקה של 1.1 מיליון שקל.

המנכ"לית הנוכחית של הרשת, קרן שתוי, זכאית לשכר חודשי של 65 אלף שקל, לצד רכב והטבות נוספות, וכן למענק על בסיס תוצאות החברה, וחבילת אופציות לאחר ההנפקה. עוד בענייני שכר, הולמס פלייס מדווחת כי אחד מהמשרדים המעניק לה שירותים משפטיים נמצא בבעלות מיכאל הנטר, אביו של ריצ'י הנטר, ואלי הנטר-זריהן, גיסו של ריצ'י הנטר, משרד שקיבל מאז 2014 ועד היום קרוב ל-500 אלף שקל, בתוספת מע"מ, כשכר טרחת עו"ד.

16-18 מיליון שקל מסכום ההנפקה מייעדת הולמס פלייס לרכישת מועדון הכושר "זאוספורט" שברמת גן, ויתרת הסכום שיגויס ישמש את הולמס פלייס "למימון מימוש אסטרטגיית הצמיחה". אסטרטגיה זו מבוססת על שלושה מנועי צמיחה: שיפור רווחיות במועדונים קיימים, על-ידי הפחתת הוצאות מטה, שיפורים בהסכמי שכירות ושיפורים תפעוליים; צמיחה אורגנית, באמצעות פתיחת מרכזי קאנטרי קלאב והקמת רשת מועדוני לואו קוסט; וביצוע מיזוגים ורכישות של מועדוני כושר פעילים.

הרכישה המשמעותית שביצעה הולמס פלייס בשנה שעברה, בהשקעה של קרוב ל-100 מיליון שקל, הייתה של הרשת המתחרה של מועדוני הבריאות והכושר גו אקטיב (Go Active), שהפעילה 11 מועדונים והחזיקה בפעילויות נוספות. הכנסותיה השנתיות של גו אקטיב עמדו על כ-100 מיליון שקל וה-EBITDA (רווח תפעולי לפני הוצאות והכנסות אחרות, פחת והפחתות) על קרוב ל-14 מיליון שקל.

בחודש יולי האחרון חתמה הולמס פלייס על הסכם לרכישת מועדון זאוספורט הממוקם במגדל משה אביב שבמתחם הבורסה ברמת גן, תמורת 16-18 מיליון שקל, אשר ישולמו במועד השלמת העסקה. סכום הרכישה הסופי ייקבע בהתאם לתוצאות בדיקת הנאותות ולתוצאות המועדון הנרכש, שלפי הולמס פלייס מחזיק כ-4,000 מנויים, וב-2016 רשם הכנסות של יותר מ-14 מיליון שקל, לצד EBITDA של 2 מיליון שקל. ההערכה בהולמס פלייס היא כי לאחר מיצוי סינרגיות שיכללו בעיקר חיסכון בהוצאות מטה, ה-EBITDA של זאוספורט יהיה כ-3 מיליון שקל.

בהולמס פלייס מעריכים עוד, כי יישום תוכנית הצמיחה האסטרטגית של הרשת יגדיל את ה-EBITDA בכ-25-50 מיליון שקל לשנת פעילות מלאה בהשוואה ל-2017, "תוך כ-4-6 שנים ממועד התשקיף, ובכ-50-100 מיליון שקל תוך 10 שנים ממועד התשקיף, זאת תחת ההנחה כי פוטנציאל הרווח של מועדון כושר מתממש עם הגיעו ליעד התפוסה המותאם לו".

על פי ניסיון החברה, הפוטנציאל מתממש, בדרך כלל, לאחר שלוש שנות פעילות - במועדוני כושר ובמרכזי קאנטרי קלאב, ואילו במועדוני כושר מסוג לואו קוסט - "כבר בתום שנת הפעילות הראשונה".

4 הולמס פלייס היא החברה הרביעית שמפרסמת טיוטת תשקיף לקראת הנפקת מניות ראשונית (IPO) בבורסה בתל-אביב מתחילת נובמבר, ומצטרפת לחברת התשתיות והבנייה קבוצת אחים יעקובי, לחברת הפרויקטים בתחום החשמל והתשתיות אל-מור ולחברת ציוד ושיווק המחשבים אול טרייד, שפרסמו טיוטות תשקיף בימים האחרונים.

בכך נמשך גל הנפקות האקוויטי הראשוניות, המתגבר בחודשים האחרונים בבורסה המקומית, הנפקות שהגיעו כבר למספר דו-ספרתי מתחילת השנה, ועשוי להסתכם בכ-20 חברות חדשות שיצטרפו למסחר בשוק ההון המקומי עד סיומה של 2017.

תוצאות הולמס פלייס בשנים האחרונות

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים