גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלעדי: נחשפים תמלילי החקירות בפרשת נתיבי ישראל

לפני כשבועיים הודיעה המדינה ל-30 מחשודי פרשת השחיתות בנת"י ול-13 חברות ספקיות שלה על החלטתה להעמידם לדין פלילי, בכפוף לשימוע, בחשד לשחיתות ■ כעת נחשפים התמלילים

לפעמים נדמה כי מדינת ישראל של שנת 2017 נשטפה בגל גדול של שחיתות. חקירת פרשת בזק הסתיימה שלשום (ב') בהמלצות להעמדה לדין; חקירת פרשת הצוללות הולכת ומתקדמת והתמונה המצטיירת ממנה היא מדאיגה וקשה; ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפוי להיחקר בימים הקרובים בתיקים 1000 ו-2000; חקירת פרשת "ישראל ביתנו" כבר נדונה בבית המשפט המחוזי בת"א - וזהו רק קצה הקרחון.

לפני כשבועיים, הגיעה חקירת שחיתות חשובה נוספת לקו פרשת מים: המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה ל-30 מחשודי פרשת השחיתות לכאורה בחברה הממשלתית נתיבי ישראל (נת"י - מע"צ לשעבר) ול-13 חברות ספקיות שלה על החלטתה להעמיד אותם לדין פלילי, בכפוף לשימוע, בחשד לעבירות מתחום טוהר המידות, המסים, הלבנת ההון ועוד - כל אחד לפי חלקו. זאת, לאחר שגובשה תשתית ראייתית להתנהלות פלילית ולשחיתות עמוקה שהייתה נהוגה בנת"י במשך למעלה מעשור, במעורבות של מנהלים ועובדים ברבדים שונים בחברה, וכן במעורבותם של מתכננים, קבלנים ונותני שירות אחרים לחברה. כל החשודים מכחישים את המיוחס להם ומקווים לשכנע את הפרקליטות בשימוע כי אין סיבה להעמידם לדין.

בין היתר, הוחלט להעמיד לדין, בכפוף לשימוע, את ח"כ לשעבר מיכאל גורלובסקי החשוד כי נתן שוחד יחד עם גיסו, אלכס אקרמן, לגורמים בנת"י, ובהם איגור וגנפלד, לשעבר עובד בכיר בחברה, איתן איידלמן ובוריס אברהמוב. וגנפלד חשוד כי במסגרת תפקידו נהג לקבל שוחד בהיקפים גדולים מ-12 חברות פרטיות שנתנו שירותי תכנון לנת"י. בתמורה לתשלומי השוחד, נטען, סייע וגנפלד לחברות אלו לקבל חוזים ותשלומים מנת"י. לפי הנטען, בתמורה לתשלומי השוחד פעלו עובדי נת"י כדי להקצות עבודות ופרויקטים אל חברות התכנון שבבעלותו ובשליטתו של גורולבסקי, בהן "ד.נ הנדסה".

עוד בחשודים: יצחק (איציק) ונונו וליאור לנקרי, בעלי השליטה בחברות "למד שקד" ו"מתן ל.א. הנדסה יעוץ וניהול פרויקטים", חשודים כי נתנו טובות הנאה לעובד החברה, שמעון בן-דוד, עבור פעולתו במסגרת תפקידו, לקידום האינטרסים של חברותיהם בנת"י. כמו כן, חשוד בשוחד ועבירות חמורות נוספות, מנכ"ל נת"י לשעבר, אלכס ויז'ניצ'ר, ואילו שי ברס, שכיהן גם הוא בעבר כמנכ"ל החברה, חשוד במרמה והפרת אמונים.

היום (ד') חושף "גלובס" לראשונה את התמלילים מחלק מחקירות החשודים המרכזיים בפרשת השחיתות בנת"י, בהם ח"כ לשעבר גורלובסקי, גיסו אקרמן ועובד בכיר לשעבר בנת"י, וגנפלד.

השחיתות בנת"י

■ כמה: 30 חשודים ו-13 חברות זומנו לשימוע

■ החשד: עבירות שחיתות חמורות, ביניהן מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים

■ בין החשודים: אלכס ויז'ניצר, לשעבר מנכ"ל החברה; שי ברס, לשעבר מנכ"ל החברה; וח"כ לשעבר, מיכאל גורולבסקי

■ מה בפרשה: תשתית ראייתית לכאורית לשחיתות עמוקה בנת"י במשך למעלה מעשור, במעורבות של מנהלים ועובדים ברבדים שונים וכן במעורבותם של מתכננים, קבלנים ונותני שירות אחרים לחברה. לפי החשד, בכירים בחברה קיבלו שוחד מספקים בתמורה לקבלת פרויקטים של נת"י

חקירתו של איגור וגנפלד, בכיר לשעבר בנת"י: "לא דיווחתי על קשר אישי עם ספק של נת"י כי לא היה נוהל של ניגוד עניניים"

איגור וגנפלד, לשעבר בכיר בחברת נתיבי ישראל (נת"י), הוא אחד החשודים המרכזיים בפרשת נת"י. הפרקליטות והמשטרה סבורות כי וגנפלד, לשעבר סגן מנהל אגף תכנון בחברה, שיחק תפקיד מכריע בפרשת השחיתות.

לפי החשד, במסגרת תפקידו נהג וגנפלד לקבל שוחד בהיקפים גדולים מ-12 חברות פרטיות שנתנו שירותי תכנון לנת"י. לדברי הפרקליטות, בעלי החברות נהגו להעביר ל-וגנפלד כספי שוחד, שסכומם נגזר משווי החוזים שקיבלו מנת"י. זאת, באמצעות העברת הכספים לספקיות של נת"י, החברות "א.א הנדסה" ו"תכנון מדרונות". משם, נטען, עברו כספי השוחד אל חשבונות בנק בחו"ל, בהם חשבונות המצויים בשליטתו של אחיו של וגנפלד. לפי הנטען, בתמורה לתשלומי השוחד וכחלק ממרמה כלפי נת"י, קיבלו חברות תכנון אלו עבודות ופרויקטים רבים מנת"י.

כשוגנפלד נעצר לראשונה - כנראה בניסיון להסביר כיצד זרמו אליו מאות רבות של אלפי שקלים, שהמשטרה והפרקליטות סבורות כי התקבלו כשוחד - הוא אמר לחוקריו כי קיבל כספים רבים מאחיו, אלכס, שמתגורר בדיסלדורף בגרמניה וגם באוקראינה. החוקר הטיח בוגנפלד כי מחומר החקירה עולה כי ספקיה של נת"י שילמו כסף שהגיע לאחיו, וביקש ממנו הסבר לכך. "לא יודע איך הוא קשור אליהם", ענה וגנפלד. בהמשך הוא אמר כי: "אני ידעתי שאחי בקשר עם ספקי נת"י, אני יודע רק על (חברת) 'א.א. הנדסה' של אלכס קורן שהוא רצה לעבוד איתו. אני לא יודע כמה שולם לו".

בהמשך החקירה הודה וגנפלד כי במהלך עבודתו בנת"י, הוא קיים קשרי חברות עם בעל חברה, שלפי החשד נתנה לו שוחד ואף נפגש עמו מדי פעם במהלך עבודתו בנת"י. "האם דיווחת למישהו בנת"י ישראל שיש לך קשרי חברות עם ספק של נתיבי ישראל שמקבל עבודות?" שאל החוקר. וגנפלד השיב: "לא דיווחתי בנוהל מיוחד כי לא היה נוהל של ניגוד עניינים. זה (הנוהל) לא מזמן (התחיל), טופס (של ניגוד עניינים) - לפני שנתיים/שלוש - חתמתי עליו ולא קראתי אותו".

החוקר הקשה: "וכשאחיך קיבל כספים מחברת 'א.א. הנדסה' וכבר חתמת על טופס ניגוד עניינים, דיווחת למישהו בנת"יל?" וגנפלד ענה: "לא; החוקר המשיך: "כשקיבלת כספים מאחיך, האם דיווחת למס הכנסה?". וגנפלד השיב: "שמתי בבנק, לא ידעתי שאני צריך לדווח במס הכנסה. זה כסף שלו שאצלי בחשבון".

בחקירה שנערכה ל-וגנפלד ב-13 באוגוסט, עימת אותו החוקר אופיר איכנולד עם קובץ אקסל שמצאה המשטרה ושהיא סבורה שהיווה את סיכום כל כספי השוחד שקיבל וגנפלד מהספקים. וגנפלד שלל את התזה הזאת נגדו וטען ש"זה לא נכון".

החוקר הטיח בוגנפלד כי סכום של יותר מ-1.6 מיליון שקל הועבר מהספק, חברת "א.א. הנדסה" לאחיו והפנה שאלה ל-וגנפלד: "לא ראית לנכון לדווח על זה?"

וגנפלד: "לא הייתי מעודכן בפרטים"

החוקר: "כמה כסף אח שלך העביר לך?"

וגנפלד: "הוא הלווה לי 400 אלף שקל שהחזרתי, ועוד 140 אלף אירו שהוא הביא אותם יחד עם אשתו במזומן והצהיר על זה בשדה התעופה. הוא העביר את הכסף אליי אחרי שהוא פרט אצל חברים, ואני שמתי בחשבון שלי ושלהם".

החוקר: "כמה כסף יש לך עכשיו, שלטענתך הוא של אח שלך?"

וגנפלד: "600 אלף שקל"

לפי העולה מהחקירה, למשטרה יש ראיות נוספות נגד וגנפלד. כך, למשל, הציג החוקר ל-וגנפלד חוזה לפרויקט הקמת כביש גישה ליישוב מודיעין עלית עם "א.א. הנדסה" של קורן, שממנו עולה ש-וגנפלד המליץ על שכירת שירותי החברה. "אני לא יודע למה המלצתי רק עליו ללא שני מועמדים נוספים, קשה לי להגיד", אמר וגנפלד לחוקרו; החוקר הקשה: "אתה רוצה שאני אגיד לך למה המלצת רק עליו? בגלל שהוא משלם לך שוחד"; וגנפלד הכחיש נמרצות: "הוא לא שילם לי שוחד"; החוקר לא ויתר ותהה: "אז הוא אסף את כל כספי השוחד משאר הספקים והעביר לאח שלך?"; וגנפלד הכחיש שוב: "לא נכון".

עם הגשת הזימון לשימוע לוגנפלד מסר בא-כוחו, עו"ד אילן כץ, כי: "כבר על פניו מדובר בניסיון להעצים באופן מלאכותי את תפקידו של וגנפלד בחברת נת"י, בעוד שסמכויותיו בפועל היו מצומצמות ומוגבלות, ולכן לא היה באפשרותו להשפיע על קבלת עבודות כנטען. מאחר שמדובר בחומר חקירה בהיקף רב, אין בשלב זה אפשרות להתייחס לחשדות ספציפיים, והתייחסות זו תוכל להינתן רק לאחר לימוד החומר".

עו"ד קובי מרגולוב, המייצג את אלכס וגנפלד, אחיו של איגור וגנפלד, מסר: "מרשנו, תושב חו"ל, ממתין בקוצר רוח מזה כשנה לביצוע חיקור דין על-ידי יחידת להב 433 במקום מושבו בגרמניה, ומבקש לאפשר לו לשטוח את טענותיו במלואן, דבר שנמנע ממנו עד כה".

חקירתו של ח"כ לשעבר מיכאל גורלובסקי: "אוכיח את חפותי בבית המשפט"

ח"כ לשעבר מיכאל גורלובסקי הגיע לחדר החקירות של היחידה הכלכלית בלהב 433 (יאל"כ) של המשטרה, כשהוא נחוש לשמור על זכות השתיקה ולא לומר דבר. רוב הזמן הוא אכן לא דיבר, אבל לא תמיד הצליח בכך. לפי ההלכה המשפטית, שתיקתו של חשוד בחקירה עשויה לחזק את ראיות התביעה נגדו. גורולבסקי, חשוב לומר, מכחיש את החשדות נגדו וטוען כי הוא חף מפשע.

לאחר ששוחח עם עורך-דינו, אשר אקסלרד, התיישב גורולבסקי ב-18 בינואר 2017 בשעה 10 מול החוקר, אופיר זילברשטיין. החוקר הטיח בגורולבסקי את החשדות החמורים נגדו, לפיהם הח"כ נתן שוחד יחד עם גיסו, לגורמים בנת"י, בהם איגור וגנפלד, כדי שחברות התכנון שבבעלותו יזכו בעבודות ובפרויקטים של נת"י. "יש לך מה לומר על החשדות נגדך?" שאל החוקר; וגורלובסקי השיב: "לא"; החוקר המשיך: "האם אתה מבין את החשדות נגדך?; וגורולבסקי ענה: "השמעת לי אותן. אני לא מסכים איתם". החוקר תהה אם לגורולבסקי יש דבר מה נוסף לומר בשלב זה, אבל גורולבסקי הבהיר: "לא, אני שומר על זכות השתיקה ואני אוכיח את חפותי בביהמ"ש".

החוקר לא ויתר והציג לח"כ לשעבר מסמכים שנמצאו בתוך דיסק און-קי שנמצא במשרדו וביקש מגורלובסקי לחתום עליהם. אולם, גורלובסקי סירב לחתום. גם כאשר גורלובסקי התבקש להסביר מדוע חשבוניות של וגנפלד מחברת הקבלנות "האחים דולגין" נתפסו במשרדו - הוא מילא פיו מים. אולם, בהמשך גורלובסקי בכל זאת ניסה לספק הסבר למסמכים שקושרים אותו לכאורה עם מתן השוחד ל-וגנפלד.

"אני אספר לכם איך הגיעו אליי המסמכים שהצגתם לי עכשיו", אמר גורלובסקי לחוקריו. "באחת מהישיבות המקצועיות אצלנו במשרד, באור יהודה, השותפה שלי, דולרס כצמן (שנחקרה אף היא בפרשה - ח' מ'), השתתפה בישיבה עם וגנפלד, ואני לא הייתי נוכח. כנראה הגיע צורך בהעברת חומר מקצועי שקשור לישיבה. וגנפלד מסר לידי כצמן דיסק און-קי שלו להעברת החומר".

גורלובסקי המשיך: "אני רוצה להדגיש שאני לא יודע אם היה צורך להעביר חומר מהדיסק און-קי שלו אלינו, או הפוך - להעביר חומר מאצלנו לדיסק און-קי שלו. כצמן הסבירה לי אחר-כך שבטעות היא העבירה תיקייה עם 'מסמכים מעניינים'. עיינתי במסמכים ושמרתי עליהם בדיסק און-קי אצלי... אני רוצה להצהיר שמעולם לא הראיתי את המסמכים ולא רמזתי על כך שאני מכיר את המסמכים האלה לאף אחד מהאנשים שמופיעים במסמכים". בנקודה זו שאל החוקר את הח"כ לשעבר מדוע שמר על המסמכים האלה, וגורלובסקי השיב: "קשה לי לענות על השאלה הזאת - כמו ששמרתי על עוד אלפי מסמכים".

הריטואל הזה, שבו גורולבסקי שומר רוב הזמן על זכות השתיקה ולא מספק הסברים לחוקרים נמשך לאורך רוב חקירותיו. החקירה האחרונה שלו נערכה לפני כחודשיים, ב-12 בספטמבר. באותה חקירה הטיחה החוקרת, הדר ויצהנדלר, בגורולבסקי כי "אני אומרת לך שחברת 'יורוברידג'' העבירה כספי שוחד לאיגור וגנפלד דרך חברת 'א.א. הנדסה'. תגובתך? גורולבסקי השיב: "אני שומר על זכות השתיקה".

החוקרת המשיכה: "אני אומרת לך שאתה אמרת שאלכס אקרמן (גיסו, ולפי החשד שותפו לשוחד - ח' 'מ) להעביר את הכסף לאיגור וגנפלד דרך 'חברת א.א. הנדסה'. תגובתך?"- וגורולבסקי השיב: "כמיטב המסורת, אני שומר על זכות השתיקה".

חקירותיהם של אלכס אקרמן, ליאור לנקרי ויצחק ונונו: "אני לא מבין למה אני מואשם בזה"

אלכס אקרמן, גיסו של גורלובסקי, חשוד כי היה שותף למתן השוחד שנתן לכאורה גורלובסקי לגורמים בנת"י, כדי שהחברות שבבעלותו, בהן "יורוברידג", יקבלו עבודות מנת"י.

אקרמן נאלץ להתייצב לחקירה באזהרה ביאל"כ, בין היתר, ב-16 באוגוסט, ובדומה לגורלובסקי הוא שמר רוב הזמן על זכות השתיקה. אקרמן שתק גם כאשר החוקרת הטיחה בו כי "חברת יורוברידג ניסתה להיכנס במרמה למאגר מתכנני תקשורת ותשתית של נת"י באמצעותו של דב סילברג שהוצג שכיר של החברה".

ליאור לנקרי, ויצחק (איציק) ונונו, בעלי השליטה בחברות "למד שקד" ו"מתן ל.א. הנדסה יעוץ וניהול פרויקטים", חשודים כי נתנו טובות הנאה לעובד נת"י, שמעון בן-דוד, עבור פעולתו במסגרת תפקידו, לקידום האינטרסים של חברותיהם בנת"י. השניים חשודים כי השתמשו בספקים רשומים של נת"י, כדי לקבל עבודות שלא יכלו לקבל בשל מגבלות חלוקת החוזים בנת"י ובזמן שלא היו רשומים כדין במאגר הספקים של נת"י. השניים חשודים גם כי הסתירו את קשריהם מנת"י.

לנקרי נחקר ביאל"כ, בין היתר, ב-31 באוגוסט השנה. בפתח חקירתו ולאחר שהחוקרת הטיחה בו את החשדות החמורים נגדוף, אמר לנקרי ש"אני לא מבין למה אני מואשם בזה". בהמשך תיאר לנקרי את הקשיים הרבים שהוא חווה בחייו בשל החקירה הפלילית המתנהלת נגדו. "החקירה גרמה לעסק שלי להתמוטט כלכלית, המצב הנפשי שלי קשה, וגם החיים המשפחתיים שלי נפגעו", אמר לנקרי לחוקרו.

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

המניות שעלו במאות אחוזים בחסות המלחמה, והאם יש להן עוד לאן לעלות?

למרות שתמונת המערכה הצבאית טרם התבהרה, מנהלי ההשקעות מסמנים מרוויחים ומפסידים פוטנציאליים ● בצד החיובי: מניות התעשיות הביטחוניות, רשתות מזון וחברות אנרגיה ● עלולות להיפגע: רשתות מלונות, מרכזי מסחר ומניות התעופה ● ומה התחזית למניות הבנייה?

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

כוחות צה''ל בדרום לבנון, ארכיון / צילום: דובר צה''ל

צה"ל נכנס קרקעית ללבנון; דיווחים על תקיפת אתר הגרעין בנתנז

צה"ל צפוי להרחיב את התקיפות נגד חיזבאללה, גם תמרון קרקעי על הפרק • דיווח: המוסד וכוחות מיוחדים של ישראל ביצעו פעולות קרקעיות באיראן • במקביל: דיווחים על פיצוצים בטהראן, באספאהן ובתבריז • בלילה - מטח נרחב מאיראן לעבר ישראל: אין נפגעים בנפש, רסיסים נפלו במרכז • עדכונים שוטפים

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שמסבירה: כך תקבלו תשואה סולידית ואטרקטיבית

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה