גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וונטייז רוכשת את פעילות פרסום הווידאו של Takoomi

וונטייז מתמחה בפיתוח והפצת פלטפורמת תוכן וטלוויזיה רב-ערוצית על גבי האינטרנט, והרכישה תאפשר לה להציע ללקוחות לצפות בפרסומות במקום לשלם דמי מנוי

נועם יוסיפידיס / צילום: אתר החברה
נועם יוסיפידיס / צילום: אתר החברה

חברת וונטייז, המתמחה בפיתוח והפצת פלטפורמת תוכן וטלוויזיה רב-ערוצית על גבי האינטרנט (OTT), מודיעה היום (ד') על חתימתה על מזכר הבנות לרכישת פעילות פרסום הווידאו של חברת Takoomi, בתמורה למזומן ומניות.

חברת וונטייז , העוסקת בפיתוח והפצת פלטפורמת תוכן וטלוויזיה על גבי האינטרנט, חתמה על מזכר הבנות לרכישת פעילות פרסום הווידאו של TAKOOMI בתמורה למזומן ומניות. מטרת הרכישה היא היכולת לאפשר ללקוחות לרכוש את שירותי וונטייז גם במודל מבוסס על צפייה בפרסומות ולא רק במודל תשלום דמי מנוי - אופן פעילות החברה כיום.

TAKOOMI היא רשת פרסום וידאו פרוגרמטית שפועלת בעיקר במובייל ובווב. בין לקוחותיה כ- 400 אתרים ואפליקציוץ ולמעלה מ-200 מיליון יוניקים (מבקרים ייחודיי). החברה סיימה את שנת 2016 עם הכנסות של כ-7 מיליון שקל ורווח גולמי של 1.7 מיליון שקל. וונטיז מפעילה את הפלטפורמות שלה על טלוויזיות חכמות ומאפשרת לצפות בתכנים תמורת תשלום פעילים ב-59 מדינות בעולם. רכישת פעילות takoomi כוללת את המערכות העובדים והמושבים של החברה בבורסות הפרסום. הפעילות תמוזג לתוך וונטייז.

נועם יוספידוס, מייסד ומנכ"ל וונטייז, מסביר היום לגלובס את הראציונל מאחורי המהלך.

למהלכים מהסוג שאנחנו עושים כעת כבר יש שם: 'טלוויזיה עם כתובת'. בערוצי הברודקאסט הרגילים הפלטפורמה לא יודעת לעשות פרסונליזציה. ואילו הכוח של הפלטפורמות בעולם ה- OTT זה הדאטה על המשתמש. אבל עד היום גם בפלטפורמות האלה - בסלקום TV למשל אין התייחסות לצופה ספציפי כשהוא צורך ערוץ ליניארי. אין התאמה של תכנים ופרסומות למרות שיודעים על הצרכן הכל מתוך הפעילות שהוא עושה באפליקציה.

לעומת זאת, עולם הפרסום בפלטפורמות האינטרנטיות כמו יוטיוב הגיע לרמת שכלול כזאת שעוקבים אחרי הגולש בכל מקום ויודעים להתאים לו תוכן ופרסום לפי ההעדפות האישיות ולחיפוש. כעת זה מתחיל להתקרב לטלוויזיה וחברות כמונו זה מאוד מעניין. כי אם לפני 3 שנים מה שעניין אותנו זה להביא לטלוויזיות החכמות אפשרויות של סליקה כדי לאפשר מכירת תכנים בתשלום כעת השוק התבגר ובשנים הבאות נראה יותר ערוצים גם חיים וגם ב-VOD שההבטחה שלהם ללקוח תהיה אפשרות לשלם על הצפייה בזמן שלו - על-ידי צפייה בפרסומות ולא בתשלום דמי מנוי/השכרה/גלישה. בסקר שנעשה בארה"ב לפני חודשיים שאלה משתמשים של הולו (בו יש גם מודל של פרסום וגם של דמי מנוי) מה הם מעדיפים. 89% העדיפו לצפות בפרסומות ולא לשלם דמי מנוי - וזה למרות ששירותי המנוי היום עולים זה דולרים בודדים. אמירה כזאת מבחינת התעשייה זה דרמטי מאוד.

- איפה זה פוגש את המפרסמים?

עד היום באינטרנט מפרסמים שלמו באינטרנט CPM נמוך יחסית. אפשר להעלות סרטון ליוטיוב ולשים עליו פרסומות שגוגל מגישה ואם זה סרטון של סטטיק ובן אל שזוכה ל-2 מיליון צפיות אקבל דולר על כל 1000 צפיות. בטלוויזיות החכמות מדברים על CPM של 15-20דולר. כלומר המפרסם מתייחס לצופה שלוקח את הפרסומת שלו לא על המובייל אלא בטלוויזיה האינטרנטית כצופה טלוויזיוני וזה שווה לו הרבה כסף. מבחינתו התוכן טלוויזיוני ולכן התשלום הוא כמו שמקובל בטלוויזיה.

ולכן ההזדמנות היא משני הקצוות של המערכת: אנחנו כחברה שמתעסקת בעיקר בתכני פרימיום כמו דיסני וורנר לא היינו קרובים לעולם הפרסום כי תכני פרימיום היו תמיד בתשלום. אבל יש עולם עצום של סרטי תוכן- למשל ערוץ בוליווד (הוליווד ההודי) שלנו יש בו מיליון יוזרים אבל לבקש מהם אפילו דולרים בודדים כדמי מנוי זה קשה כי רובם מגיעים ממדינות מתפתחות. אין להם כסף ולא כרטיס אשראי. אז הם יחפשו פתרונות חינמיים אחרים.

למשל ברזיל משתמשים בשרות שלנו בחודש 200 אלף טלוויזיות. אבל טרנזקציות בתשלום עושים רק 5%. האחרים רוצים לראות את התוכן אחרת הם לא היו נכנסים אבל הם לא יכולים לשלם... מה- 95% שנותרו עדין אפשר לעשות כסף מפרסום והיום ההכנסות שאפשר לביא משם מפרסום- 15-20 דולר עבור CPM מביאים מודל כלכלי.

- איפה takoomi מתחברים אליכם?

יש להם מושבים בכל בורסות הפרסום הגדולות - הם יודעים להתחבר למפרסמים שרוצים לפרסם בטלוויזיות חכמות, ויש להם מהצד את השני פבלישרים כמונו שרוצים להציג פרסומות ולעשות מזה כסף. הם נמצאים במקום שהמידע זורם דרכו מבחינת הדאטה של המשתמשים והמפרסמים. אנחנו נטמיע אותם בטלוויזיות החכמות.

רבות מהרשתות הפרוגרמטיות חוות ירידה בטראפיק בגלל מלחמת הפלטפורמות הגדולות כמו גוגל בתופעת - fraud שמהווה חלק משמעותי ברשתות האלה.

נכון. גם רוב הרשתות שמו את יהבם על הפרסום במובייל - ובצדק כי הצמיחה במובייל היא מטורפת. אבל התחרות במובייל היא קלה- כי כמעט כל אחד יכול להקים רשת פרוגרמטית במובייל -זה ממש לא קשה... לכן נהיה שם צפיפות יתר. בעולם הטלוויזיה זה לגמרי אזור חדש שנפתח.

- מתי תתחילו להציע מודל מבוסס פרסום?

כמעט מידית. את שירות בוליווד באנגליה השקנו לאחרונה על מודל מבוסס פרסומות ועובדים כרגע עם סוכנות פרסום צד ג'. זה כל-כך מעניין וצומח שיום אחרי הקלוזינג נכניס לשם את TAKOOMI.

- כמה חברות יש היום בעולם שמציאות בחירה בין שני המודלים?

כמעט שאין. בשנים האחרונות רוב ספקיות התוכן ניסו לחקות את נטפליקס במודל דמי מנוי. ועכשיו מרגישים שהקהל עייף- אין לו כוח לעשות כל-כך הרבה מנויים . לכן המודלים של חינם מתחילים לצוץ. הענק זה יוטיוב שהתחיל בפרסום ועכשיו מנסים ללכת לתשלום על תוכן. והולו שקצת בסכיזופרניה, כי לפעמים הם שמים דגש על פרסום ואז עוברים רק לדמי מנוי.

- זה יפעל תלוי ארץ?

זה תלוי זכויות תוכן. למשל דיסני לא יסכימו בשנים הקרובות שנשים את מלחמת הכוכבים החדש במודל חינם מבוסס פרסומות כי הם שומרים על ערך המותג . אבל עם MGM אנחנו עובדים על דברים אחרים וייתכן שבמדינות מסויימות הם כן יסכימו מתוך הבנה שבתשלום מנוי לא ילך. 

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד