גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם 50 שנה אחרי מותו, רנה מגריט הוא עדיין בסט סלר עולמי

בריסל, עירו של אמן הסוריאליזם רנה מגריט, מציינת 50 שנה למותו עם תערוכות חדשות ■ מסלול בעיר בעקבות הסוריאליסטים, בירה חדשה ■ וגם גשם של גברים במגבעות ותפוחים ירוקים תחת כל עץ רענן

תערוכת "מגריט: האטומיום פוגש סוריאליזם" / צילום: ATOMIUM-expoMagritte
תערוכת "מגריט: האטומיום פוגש סוריאליזם" / צילום: ATOMIUM-expoMagritte

אחרי יומיים צפופים של התחקות אחר חייו ויצירתו של רנה מגריט, אין מנוס מן המסקנה: ברחבי בריסל מסתובבים עשרות בריסלאים שהחמיצו את הזדמנות חייהם להיות מיליונרים. הם או הוריהם דחו בנימוס ציור שהציע להם מגריט במתנה. ביניהם נהג המונית הקבוע שלו, בעל בית הקפה שנהג לשבת בו, אפילו הילד של השכנים ברובע Jette, שם התגוררו רנה וז'ורז'ט מגריט במשך 24 שנים, ושם יצר 800 מיצירותיו. סיפור דומה מספרים על לא מעט ציירים, אבל במקרה של מגריט, הוא עולה בקנה אחד עם אישיותו ואורח חייו, כפי שהם נחשפים באתרים ובתערוכות של שנת המחווה לצייר.

"מגריט היה ידוע כאיש נעים הליכות ונדיב", מספרת קלואי טיבולט מ"בית מגריט", שהיום משמש מוזיאון, כשהיא מובילה אותנו על פני שלוש קומותיו של הבית ברחוב Esseghem מס' 35, שבדירה השכורה בקומת הקרקע שלו התגוררו המגריטים. "הוא הרבה להציע את ציוריו במתנה לאנשים שחיבב", אומרת טיבולט. "גם הילד של השכנים דחה את ההצעה. הוא אמר שהוא מעדיף ממתקים".

"החיים מכריחים אותי לעשות משהו, אז אני מצייר", צוטט מגריט, וכשמשוטטים בדירת שני החדרים הצנועה שלו, קל להתפתות לרגע לאמירה המיתממת הזאת. נדמה שהאיש במגבעת הבאולר השחורה, שהיה נשוי לאותה אישה במשך 45 שנה והוציא את כלבו, לולו, לטיול כל יום באותה שעה, היה פקיד אפור שהעביר את ימיו בשלווה בורגנית מפוהקת, ולא הצייר-הפילוסוף-הסוריאליסט הנערץ, שהוביל יחד עם אנדרה ברטון, דאלי, דה קיריקו ואחרים את אחת התנועות המרתקות בתולדות האמנות.

תערוכת "מגריט: האטומיום פוגש סוריאליזם" / צילום: ATOMIUM-expoMagritte

חתרן בלתי נלאה

בניגוד לשעוני הכיס הנמסים בנופי החלום האקזוטיים של חברו לתנועה, סלבדור דאלי, רקח מגריט את המרקחות הסוריאליסטיות שלו בעולם המציאותי, כשהוא מציע מבט חדש וחתרני על המציאות היומיומית. הוא עשה זאת על-ידי צירופים בלתי אפשריים של דמויות וחפצי יומיום ריאליסטיים שהוצאו מהקשרם, וגרם לצופה לראות אותם אחרת: קטר מעשן פורץ מתוך אח של סלון בורגני, מסרק ענק ממדים ניצב על מיטה קטנה בחדר שינה שכל קירותיו שמי תכלת עם ענני כבשים, או גשם של דמויות גברים במעילים שחורים יורד על רחוב פרברי. הוא הוסיף לעבודותיו שמות אניגמטיים ואחר כך גם טקסטים שהעניקו ליצירות משמעות חדשה.

50 שנה אחרי מותו, רנה מגריט הוא עדיין בסט סלר עולמי, ובבריסל לא משאירים אבן לא הפוכה. צמוד למוזיאון מגריט, שמציג את האוסף הגדול בעולם של יצירותיו, נפתחה במוזיאון לאמנויות יפות תערוכת Magritte, Broodthaers & Contemporary Art. יותר מ-150 ציורים, פסלים, מיצבים, תצלומים וסרטים עוסקים ביצירתו ובדיאלוג שיצרו איתה אחרים, ביניהם "בנו הרוחני" - המשורר והאמן הבלגי מרסל ברודארס, שהירבה גם הוא לעסוק בקשר שבין המציאות לדימוי שלה, רוברט ראושנברג, אנדי וורהול, ג'ספר ג'ונס, קית' הרינג, שון לנדרס ואחרים.

"מגריט סירב להסביר את יצירותיו ודחה כל ניסיון לפרש אותן", אומרת מרינה, מדריכה בתערוכה. "הוא אמר 'אני רוצה ליצור מסתורין, לא לפענח אותו'. אבל איך אפשר שלא?!". מה גם שלצד הרעיונות הפילוסופיים, התעתועים הוויזואליים וההומור, אי אפשר להתעלם מהקדרות המעיקה ברבים מציוריו.

אמו של מגריט סבלה מדיכאון וכשהיה בן 13 התאבדה בקפיצה לנהר. גופתה נמצאה כשכותונת הלילה שלה כרוכה על פניה וחושפת את גופה העירום. מגריט טען שהתאבדותה לא השפיעה על יצירתו, אבל קשה שלא לחשוב על כך מול ציור כמו "הנאהבים" - ראשיהם של גבר ואישה עטופים בבד נפגשים לנשיקה בלתי אפשרית. סופה של התערוכה בקריצה אינטראקטיבית, שוודאי הייתה מוצאת חן בעיני מגריט. המבקרים מוזמנים להתייצב מול מסך מגע, להצמיד לראשם כובע באולר מקרטון, ולהצטלם למזכרת, הנשלחת למייל שלהם.

מגריט להמונים

מי שעומד מול המאסה המגריטית האדירה שנאספה בבריסל, מגלה עד כמה יצירתו האניגמטית עדיין מאתגרת את הצופה, ולמה למרות מורכבותה, הפכו הדימויים של מגריט - המגבעת השחורה, השמיים התכולים עם ענני הכבשים והתפוחים הירוקים - לאייקונים פופולריים שחלחלו אל תחומי העיצוב, הפרסום והקולנוע.

באטומיום, המבנה שהוקם עבור תערוכת אקספו 1958 והפך לסמל של בריסל, הגדילו לעשות תרתי משמע. בתערוכת "מגריט: האטומיום פוגש סוריאליזם" - מעין מגריט להמונים - הגדילו כמה מציוריו ופירקו אותם לגורמיהם, מה שמאפשר להצטלם על רקע שמי מגריט, על גבי תפוחים ירוקים ענקיים ועוד. פוסטרים, גלויות, מטריות צבעוניות עם הדפסת גשם של גברים במגבעות, ציפיות לכריות, צעיפים ומה לא - העיר (והדיוטי פרי שלה) שטופה בפריטי מרצ'נדייז מגריטיים. לכבוד שנת המחווה למגריט השיק המוזיאון פריט חריג, ואולי בעצם צפוי כשמדובר בבלגיה. הוא חבר ל-Brasserie de la Senne, מבשלת בירה צעירה ומוערכת, לייצור מהדורה מוגבלת של "בירה מגריט". "100% בירה בלגית סוריאליסטית", אומרים לנו. מה מגריטי בה? "התעתוע. בטעמה, זו בירה בהירה, אבל צבעה כהה כשל בירות הסטאוט השחורות".

מבט לרחוב מחלון חנות המוזיאון / צילום: רוני ערן

בראם בוזלו, מדריך תיירים מקומי, מוביל אותנו על פני תחנות הסוריאליזם של בריסל, שם חיו ובעטו מגריט וחבורת הסוריאליסטים הבלגיים. אנחנו עוברים ב-Le Greenwich ב-Rue des Chartreux 7, שבו נהג מגריט לשבת ולצפות בשחקני השחמט יושביו הקבועים. ב-2011 שופץ המקום לתפארת ה-belle epoque הישנה שלו, אבל השחמטאים עברו לשחק מעבר לפינה במתחם St. Gery.

אנחנו חולפים על פני האקדמיה לאמנויות יפות, שם למד מגריט, וביתו של מסאנס, מארגן התערוכות הנמרץ שלו. אבל רק במקום אחד לאורך המסלול הזה אפשר אולי לחוש משהו מאווירת ימי הבראשית של הסוריאליזם הבלגי - La Fleur en Papier Dore, בר אפלולי ב-Rue des Alexiens 55, ששמר על תכולתו ועל קסמו הישן. בשלושת החדרים הקטנים, שקירותיהם עדיין נושאים את התמונות, הרישומים והכתובות מאז, פתח ז'ראר ואן ברואן, חובב אמנות ואמנים, בשנות ה-20 של המאה הקודמת, את מה שהפך לביתם של הסוריאליסטים, שחיפשו ביטוי אמנותי מסוג חדש מתוך הייאוש שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

כאן התקיימה התערוכה הראשונה של מגריט וכאן מכר את הציור הראשון שלו. בקצה הבר, בחצר קטנה שטופת אור, ניצב צילום ענק שחור-לבן מ-1952, שמציג את כל הנפשות הפועלות שאנחנו הולכים בעקבותיהן: רנה מגריט, שני מימין, מחויך עם ידיים בכיסים, מסאנס עם הסיגר, ז'ראר ואן ברואן, הסופרת והמשוררת אירן המואר ומאחוריה ז'ורז'ט - האישה והמוזה. המשפחה הלוחמת במלואה.

המקום הומה אדם. רק שניים-שלושה נראים כמו לקוחות. כל היתר משוטטים בחדרים ומתנקזים אל התמונה בחצר, כשמעל להמולה גובר קולו של מדריך זה או אחר. "משהו לשתות?", צועק מנהל המקום. "אם לא תזמינו, אני אהיה חייב לסגור את הבר", הוא צוחק ומנופף בבקבוק יין.

"מגריט לא היה צייר. הוא היה פילוסוף שצייר רעיונות", אומר בראם. "והציורים שלו חשובים, כי הם מבטאים רעיונות חשובים". מה לדעתך הוא היה אומר היום לו היה רואה את המסחור האדיר בדימויים שלו? בראם חושב רגע. "אני חושב שדווקא אפשר לשער מה הוא היה אומר. ב-1950 ביקר מגריט בגלריה אופיצי בפירנצה, וראה את הציורים של בוטיצ'לי וביניהם את "הפרימאוורה" (שאחר כך הופיעה ביצירתו The Ready-Made Bouquet). 'אין צורך ביצירה המקורית', אמר אז מגריט. 'עדיף לקנות גלויה, כי בה כבר נמצא כל המסר שהצייר התכוון להעביר". מוזיאון מגריט, אגב, מוכר 100 אלף גלויות בשנה של עבודותיו.

המקטרת המפורסמת / צילום: Royal Museums of Fine Arts of Belgium

כאן גרים בכיף

בריסל היא מרכז אירועי מגריט, אבל מה שהופך את עיירת החוף הבלגית קנוקה-הייסט (Knokke-Heist) לשותפה לגיטימית לחגיגה הוא The Enchanted Realm - שמונה פאנלים שצייר מגריט לאורך 300 מטר על קיר הקזינו שלה. מופיעים בו כל החשודים הרגילים של יצירותיו - תפוחים במסכות, אישה מעורטלת בדמותה של ז'ורז'ט וציפור בידה, עופות דורסים שנראים כצוקי בזלת ועוד. ממול, על החוף, מתחת למגבעת באולר ענקית, תחכה לכם, איך לא, "חוויית מגריט" - מסע בתלת ממד בנוף מגריטי (עד ספטמבר 2018).

על המיטה בחדר השינה בדירת מגריט רובץ פוחלץ של כלב מסוג פומרניאן, תואם לולו, כלבם האהוב של רנה וז'ורז'ט. קצת מורבידי.

תמיד היה לולו בחייהם. כשהלך כלב אחד לעולמו, בא אחר. תמיד פומרניאן ושמו היה תמיד לולו. בוויטרינות בקומות העליונות יש אוסף של רישומים, עבודות שצייר מגריט כילד, מכתבים, אוסף המצלמות שלו ועוד.

אבל העיקר במקום הזה הוא דירת המגורים, ששוחזרה מעדויות של מי שהכירו אותה היטב, בין היתר של אלאן פטרס, כיום בת 86, שבילדותה גרה בקומה העליונה של הבית. מעניין לשמוע על שגרת החיים של דייריו ולדמיין גרסה משלכם ל"רנה וז'ורז'ט מגריט עם כלבם אחרי המלחמה". השיר היפהפה הזה של פול סיימון מתנגן לי בראש, אף שהטקסט שלו נוטע את הזוג מגריט במחוזות התרבות האמריקנית. מעניין לראות שהיצירה החביבה ביותר על מגריט, שאותה תלה בסלון, היא לא תפוחים ולא מגבעות ולא אף אחת מאלה שעוררו סערות אלא דווקא ציור מסדרת "אליס בארץ הפלאות" שלו.

פינת האוכל הצמודה למטבח הייתה מקום המפגש השבועי של הסוריאליסטים. שם המציאו את השמות לציוריו של המארח. אפשר לדמיין אותם אוכלים מהמרק של ז'ורז'ט ומפריחים לאוויר שמות כמו "בגידת הדימויים" ו"קולו של החלל".

אז מי בכל זאת אמר כן לציור במתנה ממגריט? "הרוקח השכונתי הסכים לקבל ציור", מספרת קלואי טיבולט. זו הייתה אחת הגרסאות של "אימפריית האורות" (L'Empire des lumieres) - תמונה קודרת של רחוב אפל עם פנס רחוב. אבל גם הרוקח לא עשה קופה מהלקוח הנדיב שלו. "לימים, הוא השאיל את הציור לתערוכה של יצירות מגריט בניו יורק, ומאז לא ראה אותו שוב". לו הרוקח היה עדיין איתנו, הייתה הידיעה שפרסם לאחרונה בית המכירות הפומביות כריסטי'ס בגדר מהלומה לא קלה. ציור מאותה סידרה נמכר ב-13 בנובמבר בניו יורק במחיר שיא של 20,562,500 דולר.

בית קפה של הסוריאליסטים מגריט שני מימין  / צילום: רוני ערן

מידע מעשי | טיסות: בריסל איירליינס מפעילה 14 טיסות שבועיות מתל אביב לבריסל. אפשר לחבר גם עם טיסות המשך נוחות ליעדים באירופה, ארה"ב ואפריקה | תערוכות ואירועים מיוחדים: התערוכה במוזיאון לאמנויות יפות תוצג עד 18.2.2018. התערוכה וגם מוזיאון מגריט פתוחים 7 ימים בשבוע. www.musee-magritte-museum.be/en. סדנאות יצירה בעקבות מגריט לכל המשפחה: 14-13 בינואר, 4-3 בפברואר. "מגריט: האטומיום פוגש סוריאליזם" - עד 10.9.2018 atomium.be/magritte.aspx | מוזיאון בית מגריט: www.magrittemuseum.be

עוד כתבות

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד