גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2017 | האנליסטים מספקים תחזית ורודה לשנה הבאה

בבתי ההשקעות ממשיכים להיות אופטימיים לגבי השנה שבפתח ■ רק גוף אחד חוזה עליית ריבית בישראל ■ בין המניות המומלצות: בנק הפועלים והפניקס ■ וגם: פספוסי האנליסטים ב-2017

בורסת תל אביב  / צילום: רויטרס - Baz Ratner
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס - Baz Ratner

למרות העלאת הריבית האחרונה בשוק האמריקאי, רמות הריבית הנמוכות גם בארה"ב וגם ביתר מרבית מדינות העולם והיעדר אלטרנטיבות השקעה, תמכו בסיכום שנה מוצלח בשווקים רבים, בארה"ב, באירופה ובאסיה, כשבעליות השערים שהגיעו לרמות דו-ספרתיות בחלק מהבורסות הגדולות תמכו גם סימנים חיוביים שעלו מנתוני הפעילות הכלכלית.

בעניין זה, הבורסה בישראל מציגה תמונה מורכבת יותר, עם תשואת חסר במדד ת"א 35, שהסתפק בעלייה שנתית מינורית של כ-2% בלבד, ולעומתו בולט מדד ת"א 90, שקפץ השנה בכ-20%.

על רקע נתונים אלה, משדרים הכלכלנים והאנליסטים של בתי ההשקעות הבולטים בישראל אופטימיות בנוגע לצפוי לנו בשווקים ב-2018 - בדומה לגישה שהפגינו בתחזיות גם בשנתיים הקודמות (2017-2016).

אופטימיות זו באה לידי ביטוי בצפי לתשואות חיוביות שיניבו המדדים המובילים הן בשוק המקומי והן בזה האמריקאי, וגם בזירת המאקרו המקומית עם צפי לצמיחה של יותר מ-3% שיציג המשק המקומי. זאת לצד המשך קצב אינפלציה נמוך וריבית אפסית.

אלה המספרים הבולטים העולים משקלול התחזיות של הגופים הבולטים בשוק המקומי לקראת 2018.

1617 נקודות - זוהי בממוצע הרמה בה צפוי לסכם מדד ת"א 35 את השנה הבאה, רמה המשקפת עלייה של כ-7% ביחס לרמתו הבוקר, שעמדה על כ-1505 נקודות.

בצד האופטימי בולטים בין היתר הראל פיננסים, לידר שוקי הון ואלומות, החוזים טיפוס שנתי של כ-10% בת"א 35, לרמה של כ-1,650, נקודות.

כמה גופים נוספים צופים עלייה שנתית בטווח של כ-5%-10% במדד המוביל של הבורסה, בהם מור בית השקעות, שם מציינים כי "אנו אופטימיים יחסית בנוגע לשוק המניות המקומי, בין היתר בשל עדכון המדדים בפברואר, שצפוי להביא להקטנת מרכיב הפארמה במדד. להערכתנו, עדכון המדד יגדיל את החשיפה לכלכלה הישראלית הצומחת ונתמך בצריכה פרטית חיובית".

בצד הפסימי של התחזיות בנוגע לת"א 35 נמצא בית ההשקעות אי.בי.אי, המעריך כי בשנה הבאה המדד יוסיף לערכו כ-3% בלבד, לרמה של כ-1,550 נקודות.

באי.בי.אי מעריכים כי "2018 תהיה שנה משופרת לכלכלה העולמית, תהליך שיגרור עלייה בסביבת האינפלציה והריביות בעולם". יחד עם זאת מוסיפים שם כי "מכיוון שהתמחור הנוכחי בשווקים נשען על התמהיל האופטימלי שנרשם בשנים האחרונות, כלומר צמיחה ללא אינפלציה, התממשות התרחיש שלנו ל-2018 תוביל לתשואות מתונות יותר של האפיק המנייתי בשנה הקרובה".

7% הוא שיעור העלייה הממוצע אותו צופים הכלכלנים והאנליסטים שיציג מדד ה-S&P 500 האמריקאי בסיכום שנתי, לרמה של כ-2,880 נקודות, לעומת רמתו הנוכחית של כ-2,685.

גם בפרמטר הזה בולטת האופטימיות של לידר שוקי הון, החוזה קפיצה של כ-15% במדד, וקצת אחריו אפסילון, החוזה עלייה של 12% - עליות המשקפות ל-S&P 500 רמה של 3,000 נקודות וצפונה לכך.

באפסילון סבורים כי "רפורמת המס בארה"ב מהווה גם את הסיכוי וגם את הסיכון לשוק ההון בשנת 2018. הסיכון לשוק ההון נובע מן האפשרות שהכלכלה בארה"ב תתחמם יותר מדי וייווצרו לחצי שכר ואינפלציה. במצב כזה, ייאלץ הפד להעלות את הריבית מהר יותר משהשוק מעריך, וההשפעה עלולה להיות שלילית, הן על אפיק המניות והן על אפיק האג"ח".

כמה גופים נוספים חוזים למדד האמריקאי עלייה שנתית דו-ספרתית של כ-10%, בהם פעילים תיקי השקעות ולאומי שוקי הון, שם מציינים כגורמים העשויים לתמוך במגמה החיובית בשוק המניות האמריקאי את רפורמת המס שמקדם הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, נתונים כלכליים חיוביים וכן "ריכוז של חברות טכנולוגיות גלובליות מובילות וצפי להמשך התעצמות כוחן".

מנגד, בין גורמי הסיכון שהזכירו בלאומי שוקי הון בעניין זה ציינו עליית תשואות אפשרית, השלב המאוחר בו נמצא הסייקל הכלכלי בשוק האמריקאי ביחס לעולם וביחס להיסטוריה וזאת לאחר 9 שנות צמיחה, וכן "מחירי מניות גבוהים יחסית לגיאוגרפיות אחרות ולהיסטוריה".

2.5% הוא שיעור העלייה בשער הדולר שצופים בתי ההשקעות ביחס לשוויו כיום, לרמה שתתקרב ל-3.6 שקל, לעומת פחות מ-3.5 שקל בו הוא שוהה כיום. בצד הנמוך, בפעילים תיקי השקעות סבורים כי רמת הדולר לא תשתנה בסיכום שנתי, ולעומתם בבית ההשקעות תמיר פישמן צופים עלייה של כ-8% למטבע האמריקאי, שיגיע לשווי של 3.75 שקל.

בסיכומה של 2017 בלטה ההתחזקות של השקל ביחס לדולר, עם עלייה של כ-9%, וזאת כחלק מהחולשה היחסית של הדולר בעולם והעוצמה שהשקל הפגין מול מטבעות נוספים רבים, כשבסך הכול הוא מציג התחזקות של כ-5% מול סל המטבעות.

לפי נתוני בנק ישראל שפורסמו מוקדם יותר החודש, יתרות המט"ח לסוף חודש נובמבר עמדו על כ-112 מיליארד דולר - סכום שהיווה כ-33% מהתמ"ג, וזאת לעומת 60 מיליארד דולר יתרות שהיו ב-2010.

לפי הבנק, "הגידול בהיקף יתרות המט"ח והירידה בתשואות בעולם הובילו לפיזורן על מגוון נכסים" וכי אותו גידול "איפשר לוותר על מידה מסוימת של נזילות ולהגדיל את משקל נכסי הסיכון בתיק".

1 הוא מספר הגופים הצופים ששיעור הריבית בישראל יעלה - אלטשולר שחם. וגם זאת באופן מתון, לרמה של 0.25% לעומת שיעור ריבית נוכחי של 0.1%.

עוד בין הגופים, בבית ההשקעות אקסלנס סבורים כי אם כבר יחול שינוי ברמת הריבית בשנה הקרובה, יהיה זה לכיוון מטה ובמקרה שכזה היא תגיע לרמת האפס המוחלט.

מלבד אותם גופים, בפרמטר זה הסכמת האנליסטים והכלכלנים כמעט גורפת, וזאת לאחר שבשנה שעברה תחזיות האנליסטים נעו בטווחים דומים, ברמות של 0.1%-0.25%.

עוד בזירת המאקרו, הגופים צופים בממוצע צמיחה של קצת יותר מ-3% שיציג המשק הישראלי בסיכומה של 2018, כשבין האופטימיים גם פה בולטים אפסילון ולאומי שוקי הון, עם הערכה לצמיחה שנתית של 3.8% ולעומתם באלטשולר שחם ובאלומות מעריכים כי הצמיחה תעמוד בשנה הנכנסת על כ-2.5% בלבד.

12 הוא מספר הגופים שבין ענפי הפעילות המומלצים שלהם נמנה ענף הבנקים המקומי (או הפיננסים לחלופין) - הסקטור הבולט ביותר בהמלצות החיוביות שקיבל מבין הגופים. בהתאם, לא פחות מ-8 גופים כללו בין המניות המומלצות שלהם מניות מסקטור זה, ובהן הפועלים, לאומי, הפניקס, איי.די.איי ביטוח וכן חברת המימון החוץ בנקאי אחים נאוי.

בהראל פיננסים ממליצים על מניית דיסקונט (וגם פרטנר - בניגוד למה שמופיע בטעות בטבלה המצורפת להלן).

בבית ההשקעות אלומות ציינו בעניין מניות הבנקים כי "התמחור הנוכחי של הסקטור בישראל מהווה השקעה אטרקטיבית לשנה הבאה. בפרט, מניית בנק הפועלים שהפגינה ביצועיי חסר בהשוואה לבנקים המתחרים בשנת 2017, שלא בהכרח בצדק, יוצרת הזדמנות ליהנות מסגירת הפער בשנה זו".

מלבד הפועלים מזהים באלומות פוטנציאל גם במניית הפניקס, לגביה ציינו כי "החברה צומחת בצורה עקבית וחדה בשנים האחרונות, ובנוסף מייצרת מזה תקופה ארוכה תשואת הון דו-ספרתית נאה, ועדיין נסחרת כמעט ב-20% מתחת להונה".

פספוסי האנליסטים ב-2017: הערכת יתר לעליית ת"א 35 והדולר והערכת חסר לגבי S&P 500

כמו בשנים קודמות, גם התחזיות הכלכליות שסיפקו בתי ההשקעות והכלכלנים ל"גלובס" בשנה שעברה, התממשו באופן חלקי בלבד, וחלקן התבררו (בממוצע) כרחוקות מאוד מהמציאות. פספוס אחד בולט היה מבחינת רמת האופטימיות, שהתבררה כזהירה מדי, בכל הנוגע לביצועי שוק המניות האמריקאי.

בעוד האנליסטים והכלכלנים שלקחו חלק בפרויקט אשתקד, ואשר מרביתם משתתפים בו גם השנה, צפו בממוצע עלייה של כ-6% במדד ה-S&P 500, המדד האמריקאי מסכם את השנה בתשואה דו-ספרתית מרשימה המתקרבת ל-20%.

בזירה המקומית, התחזיות התבררו דווקא כאופטימיות מדי, כשהצפי השנתי לביצועי מדד ת"א 35 (שהתחיל את השנה כמדד ת"א 25) היה עלייה של כ-8%, בעוד בפועל הוא התחזק בכ-3% בלבד.

תחזית מול מציאות

גם בזירת המט"ח התחזיות היו רחוקות מהמציאות, והעריכו בממוצע שער דולר של 3.9 שקלים - שער ששיקף לדולר עלייה של יותר מ-1% ביחס לשערו אז (בסוף 2016), בין היתר על בסיס ההערכות להתחזקות משמעותית של המטבע האמריקאי ופתיחת פער ריביות בין ארה"ב וישראל. בפועל, שער הדולר הנוכחי עומד על קרוב ל-3.5 שקל - רמה המשקפת שחיקה של כ-10% בערכו מתחילת השנה, אז שוויו עמד על כ-3.85 שקל.

בזירת המאקרו המקומית התחזיות דווקא היו קרובות למציאות, עם צפי לשיעור צמיחה ממוצע של 3.2%, וזאת לעומת צמיחה שעמדה בפועל על כ-3.3% (על בסיס תחזית בנק ישראל שפורסמה באחרונה).

גם בכל הנוגע לשיעור הריבית במשק, התחזיות לא היו רחוקות מהמצב בפועל, עם צפי ממוצע לריבית בגובה של כ-0.15% - גבוה במקצת משיעורה בפועל כיום, העומד על 0.1%, כשטווח התחזיות של כל הגופים נע בין 0.1% ל-0.25%.

לגבי צמיחת המשק, התחזיות אמנם היו נמוכות יחסית אבל עדיין לא פגעו, כשקצב האינפלציה השנתי הממוצע הוערך בכ-0.7%, לעומת קצב אינפלציה שנתי העומד בפועל על כ-0.3%, על בסיס הפרסומים האחרונים של הלמ"ס.

* בהראל פיננסים ממליצים על מניית דיסקונט (וגם פרטנר) - בניגוד למה שמופיע בטעות בטבלה המצורפת להלן.

תחזיות בתי ההשקעות וכלכלנים בולטים ל-2018

עוד כתבות

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

עומר לובטון גרנות, סטודנט לתואר שני באוניברסיטת קולומביה, מספר בראיון לגלובס על החוויות הקשות סביב מאהל המפגינים הפרו-פלסטיניים שהוקם באוניברסיטה ● "העיר נהייתה מקום פחות סימפטי והיו מקומות שנמנענו מלהגיע אליהם"

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת