גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום 2017: כמעט מחצית מהישראליות בוול סטריט חוו טלטלות

בסיכום השנה שחלפה מדד גלובס-פרומתאוס רשם עלייה נאה של20.8%, אך עדיין פחות ממדד נאסד"ק, שזינק ב-28.2% ■ העולות המרשימות: מובילאיי וקייט פארמה ■ טבע בולטת בין היורדות

שנת 2017 התאפיינה במגמה מעורבת מבחינת החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב. לצד חברות שקפצו בעשרות אחוזים וחברות שביצעו אקזיטים מרשימים כדוגמת מובילאיי וקייט פארמה, חברות רבות אחרות חוו ירידות חדות במחיר המניה. הדוגמה הבולטת ביותר היא כמובן טבע. במבט כללי, מדד גלובס-פרומתאוס עלה בשנת 2017 ב-20.8%, כאשר מדד נאסד"ק זינק ב-28.2% ואילו מדד ת"א 125 רשם עלייה מתונה יחסית של 7%. מדד גלובס-פרומתאוס עוקב אחר החברות הישראליות שנסחרות בארה"ב.

בבחינה חודשית, בדומה לחודש נובמבר, גם בדצמבר נרשמו עליות בשווקים העולמיים. מדד גלובס-פרומתאוס רשם תשואה חיובית של 2%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.4% בלבד, ומדד ת"א 125 הוביל את המדדים עם עלייה משמעותית של 2.7%.

שוק הטכנולוגיה חווה חודש שלילי, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה הציג ירידה חודשית של 0.7%, וירידה דומה של 0.6% נרשמה במדד נאסד"ק טכנולוגיה. במקביל, מדד ת"א טכנולוגיה צנח בדצמבר ב-1.9%. אחת הבולטות מבין חברות תת המדד היא מניית מלאנוקס שעלתה ב-9.5% לאחר שפרסמה במהלך החודש את תחזית ההכנסות לשנת 2018, בה היא צופה הכנסות של כמעט מיליארד דולר.

בדומה לשאר חודשי שנת 2017, גם בדצמבר מדדי הביוטכנולוגיה הציגו תוצאות חלשות לעומת מדדי הטכנולוגיה. מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-1.5% בלבד, ואילו המניות הישראליות רשמו ירידות בערכן, כאשר תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים ירד ב-1.7% ומדד ת"א ביומד נפל ב-3%. מבין היורדות הבולטות בתת המדד, ניתן למצוא את מזור רובוטיקס, שירדה בדצמבר ב-11% על רקע פרסום דבר חקירת מנכ"ל החברה ברשות ניירות ערך בגין חשד לכאורה לשימוש במידע פנים.

הישראליות תנודתיות גם השנה

בסיכום שנתי, ניתן לראות כי בדומה לשנים 2015 ו-2016, גם בשנה שחלפה התנודתיות של הישראליות הנסחרות בוול סטריט הייתה חדה ביותר. כמעט מחצית מחברות המדד סיימו את 2017 עם עליות או ירידות של יותר מ-30% בשווי השוק שלהן. מניתוח מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי, עולה כי הסיבה העיקרית לכך היא שחלק ניכר מהחברות הללו הן צעירות אשר חשופות לתנודתיות רבה מפאת גילן.

שוק הטכנולוגיה הוא שהוביל בשנה שחלפה את העליות החדות במדדים: תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה קפץ ב-2017 ב-31.2%, בזמן שמדד נאסד"ק טכנולוגיה זינק ב-36.7% ומדד ת"א טכנולוגיה רשם עלייה של 13.7%. אחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות השנה, שמנייתה עלתה ביותר מ-50%, היא אורבוטק. בפרומתאוס מציינים כי החברה, שנסחרת בנאסד"ק, היא מהמובילות בעולם בייצור ובשיווק פתרונות המשפרים את תהליכי הייצור עבור תעשיית האלקטרוניקה העולמית וכי היא נהנית מהגידול בצריכת סמארטפונים וטאבלטים, כמו גם בהתקדמות פיתוח כלי הרכב החכמים ומוצרי האינטרנט של הדברים (IOT), בהם מוטמעים מוצריה. לדברי אייל שבח, שותף מייסד וראש תחום טכנולוגיה בפרומתאוס, "הצמיחה בהכנסות, שצפויות להגיע ל-900 מיליון דולר ב-2017, הביאה את החברה לנקודת פתיחה מצוינת לשנת 2018 עם שווי שוק של 2.4 מיליארד דולר".

כאמור, חברה בולטת נוספת היא מובילאיי, המפתחת מערכות סיוע מתקדמות לנהגים. החברה נמכרה השנה לאינטל ב-15 מיליארד דולר, מחיר ששיקף פרמיה של 150% על שווי השוק שלה במועד הדיווח על העסקה. תוצאותיה הכספיות של מובילאיי הצביעו על עלייה של יותר מ-65% בהכנסות ושל כ-60% ב-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל.

כלכלני פרומתאוס מציינים כי חברה טכנולוגית שבלטה בירידותיה היא מיי סייז, שפיתחה אפליקציית הלבשה סלולרית המאפשרת להעריך את מידותיו של אדם באמצעות טלפון סלולרי, במטרה להקל על רכישת בגדים באינטרנט. מחיר מניית מיי סייז צנח השנה ב-88% ושווי השוק שלה עומד על 12 מיליון דולר בלבד, מה שהוביל בחודש דצמבר את הנהלת הנאסד"ק להודיע לחברה שמנייתה תימחק מהמסחר. נכון לכתיבת שורות אלה, נקבע לחברה שימוע בעניין שצפוי להתקיים בסוף ינואר.

מניות הביוטכנולוגיה רשמו גם הן עליות משמעותיות השנה, אם כי בשיעורים פחותים מאלו של מניות הטכנולוגיה: תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים עלה בשנת 2017 ב-16.3%, כאשר מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה ב-21.1% ואילו מדד ת"א ביומד רשם דווקא ירידה של 12.5%. אקזיט מרשים שנרשם השנה בתחום היה בחברת קייט פארמה, חברת ביומד שפיתחה מוצר לטיפול בסרטן, אשר נמכרה לענקית התרופות Gilead ב-11.9 מיליארד דולר. החברה, שנסחרה בנאסד"ק, עלתה מתחילת השנה ועד להודעת המכירה, בסוף אוגוסט, ב-180%. כלכלני מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מציינים כי למרות שלא היו לקייט הכנסות משמעותיות (10 מיליון דולר ברבעון השני), ההתקדמות במחקר והתוצאות הטובות בניסויים הביאו את Gilead לשלם פרמיה של 30% על החברה.

לצד חברות שבלטו לטובה, היו גם חברות שהציגו ירידה חדה בשוויין. המדוברת ביותר היא כמובן חברת התרופות הישראלית טבע, שנסחרת בבורסת ניו יורק. טבע איבדה 70% משוויה עד לתחילת נובמבר, בשנה מטלטלת במיוחד. החברה, שדיווחה בתחילת אוגוסט על הפחתת מוניטין של 6 מיליארד דולר, הודיעה באמצע דצמבר על תכנית פיטורים נרחבת בארץ ובעולם על רקע קשיים בפירעון החוב הכבד שנוצר בשל רכישת אקטביס בכ-40 מיליארד דולר. מאז ההודעה על תכנית הפיטורים, עלתה מניית החברה בכ-21% (ובסך הכל כ-28% בחודש דצמבר כולו), כך שהחברה סיימה את השנה בירידה של 46% במחיר המניה.

עוד חברה בתת המדד היא רדהיל, העוסקת בפיתוח מגוון תרופות החל ממיגרנות ומחלות זיהומיות של דרכי העיכול ועד למחלות הסרטן. רדהיל הציגה גם היא ביצועים לא טובים מבחינת המשקיעים. שבח מציין כי "החברה, שנסחרת בנאסד"ק, איבדה ב-2017 כ-51% משווי השוק, בין היתר, בשל הצורך שלה במזומנים והיציאה להנפקה נוספת בנובמבר, ששיקפה מחיר נמוך מהשווי הסחיר". רדהיל דיווחה בסוף דצמבר על תחילת ניסוי בטיפול בסרטן המרה.

חברת ראדא על הרדאר

כמו בשנים הקודמות, העליות החדות ביותר נרשמו בחברות הקטנות יותר שבמדד. חברת ראדא, המפתחת מערכות רדארים ופתרונות אוויוניקה, זינקה בשנה האחרונה ביותר מ-165% במחיר המניה והגיעה לשווי שוק של כ-92 מיליון דולר. החברה הישראלית מנתניה, שנוסדה ב-1970, היא אחת מחברות התעשייה הביטחונית הוותיקות שצמחו בארץ.

מניתוח של מחלקת המחקר של פרומתאוס עולה כי בתקופה האחרונה ביצעה החברה מהפך עסקי שהוביל לצמיחה בתוצאות הכספיות ומשך אליה משקיעים רבים. בעלת המניות הגדולה בחברה היא חברת ההשקעות DBSI הישראלית, שזיהתה את הפוטנציאל בראדא בשנת 2016, בזמן שהחברה נתקלה בקשיים למימון חוב לחברה שבבעלות בעל השליטה. בפרומתאוס מוסיפים שהחל מ-2016 גייסה ראדא הון מגופים שונים באופן משמעותי. הגופים שלקחו חלק בגיוסים הם ילין לפידות, מור בית השקעות, נוקד קפיטל וקרן ספרה שנכנסו בהיקפים גדולים. גם הבנקים הזרים ג'יי.פי מורגן ודויטשה בנק תפסו פוזיציה בחברה.

"במהלך 2017 ביצעה החברה המרת אג"ח למניות וצמצמה משמעותית את הוצאות המימון שלה. המהלך צמצם את כלל התחייבויותיה לטווח הארוך, העלה את שווי המזומנים שברשותה וחיזק את מאזנה. שנת 2017 התאפיינה גם במעבר מהפסד לרווח תפעולי", מסביר שבח.

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, מנוע הצמיחה העיקרי של ראדא הוא פיתוח המכ"ם. בשוק מתעורר, המכיל מספר שחקנים קטן יחסית, לחברה יתרון טכנולוגי בדמות מכ"ם נייד, קל וזול הניתן להתקנה על טנקים, ג'יפים, מזל"טים וכלים נוספים. האמריקאים הם הראשונים שהחלו לאמץ את המכ"ם ונראה כי השוק מתעורר גם בישראל ובמערב אירופה.

מניתוח פרומתאוס עולה כי ב-2017 מכירות המכ"מים מבוססי התוכנה של החברה הפכו אחראים לחלק הארי בהכנסותיה, בעוד תחום פיתוח מערכות הבקרה למטוסים שומר על יציבות. הגידול המשמעותי במכירות, שרובו מיוחס למכירות המכ"ם, הגיע ברבעון השלישי של 2017 לכ-112% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

שבח מוסיף כי לחברה "טיימינג מוצלח בכניסתה לשוק המכ"ם". בשנים האחרונות התודעה להגנת כוחות רגליים גוברת והמכ"ם המשמש גם לכלי שטח קרקעיים, מאפשר הפעלה תוך כדי תנועה ועומד בתנאי שטח משתנים.

לפי כלכלני פרומתאוס, בהסתכלות על מכפיל ההכנסות של החברה ל-2017 נראה כי היא נסחרת במכפיל 4.3 על הכנסות 12 החודשים שהסתיימו בספטמבר האחרון. מכפיל זה נחשב גבוה יחסית לסקטור.

בהקשר לכך, שבח מציין שראדא עמדה במספר אבני דרך משמעותיות שהובילו לצמיחתה במהלך 2017, ולחברה בסיס לקוחות ואינטגרטורים ברמה עולמית, ביניהם לוקהיד מרטין, בואינג, תע"ש, צה"ל, רפאל ועוד רבים אחרים.

בנוסף, החברה פועלת בשוק מתעורר, בתחום ההגנה האקטיבית, שמכיל כ-25 אלף כלי רכב בהם ניתן להתקין מכ"ם. פוטנציאל ההכנסות של החברה עומד להערכת שבח על כ-3-2 מיליארד דולר, ובצירוף תחום האוויוניקה, המוערך בכ-2 מיליארד דולר נוספים, פוטנציאל ההכנסות של ראדא מוערך בכ-5 מיליארד דולר בעשור הקרוב.

כלכלני פרומתאוס מזהים מספר מנועי צמיחה בחברה, בהם רמת המחירים הנמוכה בשוקי המכ"ם, אשר ימצבו אותה במיקום תחרותי, שותפויות חזקות וקשרי לקוחות, התאמת המוצר לדרישות הלקוחות, פנייה לשווקים ענקיים וטכנולוגיה חדשנית בשוק מתעורר, המספקת ביצועים גבוהים וניתנת להתאמה ליישומים מרובים. "נראה כי הסיבה להצלחת החברה נובעת משילוב של אסטרטגיה נכונה, טכנולוגיה מתקדמת וגם קצת מזל", מסכם שבח.

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד .העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2017

עוד כתבות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע