גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת דקור בקשיים, מנסה למכור את המפעל בקריית גת

חברת המטבחים, המחזיקה 5 סניפים ומעסיקה 100 עובדים, עומדת מול חוב של כ-30 מיליון שקל לבנק הפועלים ■ "נבחנת אפשרות למכור אחד מהנכסים שלנו במטרה להבטיח איתנות פיננסית. החברה פועלת כרגיל מול הלקוחות"

דקור מטבחים / צילום: תמר מצפי
דקור מטבחים / צילום: תמר מצפי

חברת מטבחי היוקרה דקור (DECOR) נקלעה לקשיים כלכליים ולחובות לספקים, ובימים אלה היא מנסה למכור את המפעל שלה ואת משרדיה בקריית גת לפי שווי של 35 מיליון שקל - כך נודע ל"גלובס". ספקים שעובדים עם החברה מדווחים על עיכוב בתשלומים. עוד נודע, כי כמה חברות ניהלו מגעים לרכישת הנכס מידי הבעלים.

דקור, שבבעלות יוסי אלקובי, מחזיקה בקריית גת בשטח של 12 דונם שעליהם 7,000 מ"ר בנויים ובהם מפעל הייצור שלה. החברה מחזיקה בחמישה סניפים בארץ ומעסיקה כ-100 עובדים.

מטבחי דקור נמצאת בהפסדים זה כשנה. ב-2017 היא הפסיקה לעמוד בתשלומים לחלק מהספקים. החוב שלה לבנק הפועלים עומד על כ-30 מיליון שקל. הבנק ניסה לשכנע את הבעלים להכניס יועץ כלכלי שיסייע בתכנית הבראה, ותכנית כזו החלה לפעול רק בחודש האחרון, לאחר שהמצב הידרדר. בסופו של דבר הבנק הגיע עם הבעלים להסכמות שלפיהן אלקובי יוביל תהליך של מימוש הנכסים המשועבדים לבנק, וכך יפרע את החוב.

לפי הערכות, הקשיים של דקור נובעים מהתרחבות במספר הסניפים ומהשקעות גדולות שלא החזירו את עצמן, למשל המכונות שנרכשו עבור המפעל בהשקעה של מיליוני שקלים. בנוסף לחוב לבנק, לחברה יש חובות גדולים לספקים ולרשויות. מכירת הנכסים אמורה לפתור את הבעיה עם בנק הפועלים, אך לא ברור מה יהיה בהמשך, שכן לחברה חובות נוספים. בסביבת דקור אומרים כי נבחנות מספר חלופות הן לגבי המפעל והן לנכס אחד. אחת מהן היא מכירת הנכס והשכרת המפעל, כך שיתאפשר להמשיך בפעילות הייצור.

לפני כשש שנים עבר הענף המטבחים טלטלה, ובמסגרתה נקלעו לקשיים מספר חברות, שתיים מהן - דואיט והייטאצ' - אף נרכשו על ידי דקור ב-2012.

במהלך אותה שנה הורה בית המשפט לדקור לפנות את מפעלה הקודם של החברה במזכרת בתיה בשל סמיכותו לשכונת מגורים שהוקמה. החברה אמנם פוצתה בשטחים אחרים, אך נאלצה לעבור למפעל חדש, בקריית גת. ההשקעות במפעל ובמכונות שרכשו עבורו היו גדולות מאוד והמינוף של החברה גדל, כשבמקביל כושר הייצור של המפעל היה גבוה הרבה יותר מההזמנות בפועל.

אלקובי התבטא אז ביחס לצפיפות בשוק, ואמר כי היא גורמת לכמה חברות להוריד מחירים, ובכך הן מושכות את השוק למטה. הוא הוסיף כי פניו ליצוא. אז החלה דקור להרחיב את הפעילות שלה גם לתחומים כמו דלתות וארונות קיר, ובנתה את המפעל בקריית גת.

המחיר של מחיר למשתכן

דקור נוסדה ב-1972 והחלה את פעילותה כמפעל קטן לייצור רהיטים. כיום היא מחזיקה, כאמור, למעלה מ-100 עובדים, חמישה סניפים ומפעל טכנולוגי חדש שהוקם לפני כשלוש שנים. בעלי המפעל הוא דור שלישי לפעילותה. רק לאחרונה פתחה החברה אולם תצוגה גדול ומפואר בהרצליה פיתוח. דקור מייצרת במפעל מרכזי אחד מטבחים, ארונות אמבט, דלתות פנים וחוץ, ארונות קיר ועבודות קוריאן ייחודיות. דקור מספקת שירותים ללקוחות פרטיים, לאדריכלים ולקבלנים.

לפי נתונים של חברת דן אנד ברדסטריט, שוק המטבחים בישראל נאמד בשנת 2017 בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל, והוא מתחלק לשלושה תחומים: היצרניות הגדולות (35%), ביניהן דקור רגבה, סמל, זיו ואביבי, נגרים פרטיים (50%) ורשתות עשה זאת בעצמך ויבואניות (15%) כמו איקאה, אייס, הום סנטר ויבואניות כמו בולטהאופ ופרפקט-ליין.

עם זאת, גם השינויים בשוק הנדל"ן והקיפאון בשוק הדירות החדשות מגדילים את הסיכון בענף. אשתקד נרשמה ירידה של 10%-30% במכירת דירות חדשות באזורים שונים בארץ, מה שמשפיע על הביקושים בענפים שונים כמו יצרניות מטבחים.

"הסטת התחלות הבניה לפרויקטים של מחיר למשתכן, תשנה את אופן העבודה של יצרני המטבחים, כך שהעבודה תהיה בעיקר על מטבחי סטנדרט מול הקבלנים, והיקף השדרוגים בפרויקטים האלו יהיה נמוך ביחס לפרויקטים בשוק החופשי", אומר צח ברקי, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט, "מעבר לזה, החלק הגדול ביותר של שדרוגי המטבחים, בכמות ובכסף, הם משפרי הדיור, ואנחנו רואים שקיימת ירידה בביקושים מצד משפרי דיור". לדבריו, יצרני המטבחים, ובכלל כל מי שמספק אריחים, מוצרי אינסטלציה, חלונות ודלתות לפרויקטי מחיר למשתכן, "צפויים לעבוד בעיקר על מוצרים סטנדרטיים, שבהם הרווחיות נמוכה הרבה יותר מאשר בעסקת שדרוגים, והחשיפה שלהם על קבלני בניין תגדל כתוצאה מזה".

מדקור נמסר בתגובה על ידי עוה"ד עמית פינס, ליהי בלומנפלד ועומר זלצברג ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות': "מטבחי דקור מייצרת מטבחים זה קרוב ל-40 שנה, שבמהלכן צברה נכסים רבים לרבות נדל"ן. לבנק הפועלים ביטחונות בנדל"ן בהיקף של כ-70 מיליון שקל. אכן, דקור בוחנת בימים אלה, בתיאום עם הבנק ובליווי היועץ הכלכלי אבי קמינסקי, אפשרות למכור את אחד מנכסיה הרבים, בין היתר במטרה להבטיח את האיתנות הפיננסית של החברה. יודגש כי המפעל החדיש בקריית גת פועל בתפוקה מלאה. חברת דקור פועלת כסדרה מול קהל לקוחותיה, בייצור, במכירה ובהתקנת מטבחים באופן יומיומי, והיא תמשיך להיות גורם מוביל בשוק המטבחים בישראל גם בעתיד".

לגבי החובות לספקים נמסר: "אנחנו עומדים בקשר שוטף עם הבנקים והספקים, ועובדים איתם בשיתוף פעולה מלא".

שוק המטבחים

עוד כתבות

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

באל על מחכים שנתב"ג ייפתח כדי לחלץ - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ דרך טאבה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

אילוסטרציה: shutterstock

מחיר הנפט מזנק, ירידות חדות בחוזים על וול סטריט ובאירופה

בורסת פרנקפורט יורדת בקרוב ל-4%, הבורסות בלונדון ובפריז נופלות במעל 2.5% ● בורסת סיאול נפלה במעל 7% ● נפט מסוג ברנט נסחר סביב 83 דולר לחבית ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קופצות, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת לטווח הזמן הקרוב ● הביטקוין מוחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 66 אלף דולר

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

נפילה בגוש דן / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעקבות שיגורים מאיראן: מספר זירות של שברי יירוט במרכז

צה"ל תקף לפני זמן קצר מפקד בכיר של משטר הטרור האיראני בטהרן ● צה"ל נכנס קרקעית ללבנון • בית בכפר יובל שבגליל נפגע מירי: 4 שהו במבנה, 1 נפצע קל משברי זכוכיות • חיל האוויר הגיב בגל תקיפות בדרום המדינה, 160 מטרות חיזבאללה הושמדו • דיווח - המוסד וכוחות מיוחדים של ישראל ביצעו פעולות קרקעיות באיראן • פיצוצים בטהראן, באספהאן ובתבריז • עדכונים שוטפים

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

הוא בדרך כלל נביא זעם, אבל דווקא ביחס להשלכות המלחמה הוא אופטימי

מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, אמר בראיון ל-CNBC כי הוא אופטימי לגבי האפשרות שהמבצע הצבאי נגד איראן יוביל לשלום במזרח התיכון ● לצד זאת, ג'יימי דיימון הזהיר כי "ישנה אדישות רבה בשווקים" וסימן התפרצות מחודשת של האינפלציה בארה"ב כסיכון מרכזי

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

כלי רכב חדשים בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

ההודעה של רשות הספנות שעלולה להוביל לעיכובים כבדים במסירות רכבים

רשות הספנות והנמלים הורתה לנמלים במפרץ חיפה ואשדוד שלא לאכסן כלי רכב חדשים נוספים ולפנות אותם תוך 3 ימים ● המשמעות: אוניות להובלת רכב יופנו לנמלים זרים ועלולים להיווצר עיכובים משמעותיים במסירות כלי הרכב

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

האם החגיגה בבורסת ת"א תימשך גם אחרי החג?

האם המשקיעים בת"א הגיבו באופטימיות יתר? תשובה לשאלה הזו צפויה להתקבל עם שובו של המסחר בבורסה ביום ד' ● "ת"א נסחרה אמש בבועת אופטימיות, כשהמשקיעים מתמחרים את ההישג האסטרטגי ואת אשרור מעמדה של ישראל כמעצמה אזורית" ● "העליות המקומיות יצרו פער ארביטראז' משמעותי מול המגמה השלילית בעולם"

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"