גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן נשיא אמזון לחדשנות: "יש לנו אובססיה על הלקוחות"

פול מייזנר, סגן נשיא אמזון לחדשנות, הציג היום בוועידת ישראל של "גלובס" את השיטה של אמזון לשיפור החדשנות

פול מייזנר, סגן נשיא אמזון / צילום: איל יצהר
פול מייזנר, סגן נשיא אמזון / צילום: איל יצהר

"הדרך הכי קלה להמציא ולחדש היא להיות בר-מזל, אבל אי-אפשר לסמוך על המזל. צריך שיטה כדי לחדש ולהמציא, ואני אדבר היום על השיטה של אמזון" - כך אמר היום (ה') פול מייזנר בהרצאתו בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס". מייזנר מכהן כסגן נשיא למדיניות של חדשנות גלובלית ותקשורת באמזון, אשר מתכננת בחודשים האחרונים את כניסתה לישראל. מייזנר עובד באמזון כבר 18 שנה, והוא בעל תואר בהנדסה מאוניברסיטת פרינסטון וכן תואר במשפטים מאוניברסטית ג'ורג' מייסון.

בהרצאתו, פול הציע 6 רעיונות לשיפור החדשנות, שלטענתו יכולים לעבוד עבור כל סוג של ארגון - חברה קטנה או גדולה, חברה פרטית או ממשלתית. הרעיונות מתחלקים ל-3 עקרונות ו-3 הצעות מעשיות.

את הרצאתו מייזנר פתח על רקע תמונה של שני מגשי פיצה משפחתית: "לשיטה הראשונה אנחנו קוראים שיטת שתי הפיצות. כשיש הזדמנות לחדש, אמזון ממנה צוות של אנשים לחשוב על הנושא או האתגר הזה. לפעמים חברות מרכיבות צוות של משהו כמו 8 אנשים, ואחרי שהצוות עובד כמה חודשים, הם מבינים שהם צריכים מומחה בתחום מסוים, והם מכניסים עוד ועוד מומחים, עד שהקבוצה כבר גדולה מכדי לתקשר כצוות אחד ומתחילה להתפרק. נקודת ההתפרקות הזאת היא סביב 11 - יותר אנשים מזה והקבוצה הזאת לא תוכל לתקשר כקבוצה אחת. גודל הקבוצה באמזון נקבע לפי זה שמספר האנשים ישבעו משתי פיצות משפחתיות". 

"באמזון, עקרון המנהיגות חל על כולם, לא רק על הבכירים", אמר מייזנר. "יש לנו 14 עקרונות למנהיגות באמזון. העקרונות האלה משמשים כבר בתהליך בחירת מועמים לעבודה באמזון וגם בתהליך העבודה. אנחנו בוחנים את המועמדים לפי האופן בו הם הדגימו את העקרונות האלה בקריירה שלהם בעבר. עכשיו אציג את שלושת העקרונות החשובים בהקשר של החדשנות.

"העיקרון הראשון והחשוב ביותר זה אובססיה כלפי הלקוחות. האובססיה הזאת באה לידי ביטוי בהקשר של חדשנות - אם היום יש לנו רעיון למוצר חדש או שירות, אנחנו נשב ונכתוב הודעה לתקשורת באותו היום. הסיבה הראשונה היא שזה הופך אותנו לאחראים על זה. דבר שני - הודעה לתקשורת כתובה במונחים של לקוח, במונחים שמכוונים לאיו ושהוא יכול להבין. הדבר השלישי זה עבודה אחורנית - החלטות מקצועיות וחדשנות, כדי לעמוד במה שכתוב בהודעה לתקשורת ולספק את המוצר שהלקוחות שלנו מצפים לו". 

מייזנר הציג סרטון על אמזון פריים אייר. "זהו רחפן משלוחים בתעופה אוטומטית. הוא נמצא בשלבי בדיקה. בהתחלה מספר מצומצם של לקוחות בודקים, אחר-כך עשרות ומאות, ואז אלפים. בעצם יש שלבי בדיקה של הפצה של המוצר למעגלים רחבי יותר ויותר של לקוחות ועבודה על המוצר בצמוד לפידבק שלהם. עד כמה שהטכנולוגיה מגניבה, והקשיים הטכניים שהיו צריכים להתמודדים איתם בדרך, אבל מי שחשוב בווידאו זה לא הרחפן, אלא ריצ'רד. ריצ'רד רצה שמשהו ישלח אליו תוך 30 דקות. הצרכן לא צריך לדאוג מאיך זה קורה. אנחנו רצינו לענות על צורך של לקוחות, של משלוחים אמינים בפחות מ-30 דקות, וכך המצאנו את הרחפנים הללו.

"מה שחשוב במיוחד באובססיה ללקוחות זה להיות באובססיה, לא על התחרות אלא על הלקוחות. חשוב לדעת מה קורה אצל המתחרים, אבל האובססיה צריכה להיות על הלקוחות. זה חלק מהעבודה אחורה, אנחנו מדמיינים היום את מה שנעבוד עליו מחר.

"עיקרון שני, אחרי אובססיה ללקוחות, 'Are right, a lot' - אנחנו צודקים, הרבה. מה שמשתמע מזה זה שמותר לטעות. אנחנו במשפחת אמזון מקבלים כישלון, כי כדי לעשות משהו באמת חדשני, חייבים להתנסות, וניסויים חייבים להיות מסוגלים להכשל, אחרת הם לא באמת ניסויים. מה שאנחנו רגילים משיעורי מדע ביסודי, זה לא ניסויים, זה הדגמות. כולנו מערבבים שתי תמיסת והן נצבעות בכחול - אם אתה יודע מה תהיה התוצאה, זה לא ניסוי. בניסוי חייבים להיות מוכנים להיכשל. אז כישלון אינו רק מקובל באמזון, אלא גם מצפים לו.

"ניסוי לא יכול להוכיח שמשהו הוא 100% נכון, אלא שמשהו הוא לא נכון. אי-אפשר להוכיח נכונות של תיאוריה מדעית. תאוריית היחסות הכללית של איינשטיין מקובלת כיום, כי עדיין לא הוכח שהיא אינה נכונה. אנחנו בופן דומה לא יכולים לדעת שמשהו יצליח עם לקוחות, ואכן יש לנו כישלונות עם לקוחות.

"כשהצטרפתי לאמזון, היה לנו אתר מכירות פומביות, הוא לא עבד טוב ונכשל מאוד. הוא נכשל בגלל האופן שבו יישמנו אותו. הוא קיבל הרבה ביקורת. - למה שקמעונאי ייתן ללקוחות שלו מוצרים משומשים שמתחרים עם המוצרים שלו? אנחנו חשבנו שזה דווקא טוב להביא ללקוחות מגוון, אבל זה נכשל בצורה מחפירה, אז החלטנו ליישם את זה אחרת ויצרנו פלטפורמה שתאפשר למכור מוצרים חדשים שמתחרים בשלנו. אנחנו חשבנו שזה טוב לתת ללקוחות מגוון ותחרות במחירים בתוך האתר עצמו. זה היה מאוד לא נוח בגלל שזה היה בחלק אחר באתר ואז אם לא מוצאים את המוצר במחיר שרוצים בעמוד של אמזון צריך ללכת לחלק אחר באתר כדי לחפש את אותו המוצר מחדש. היישום האחרון הצליח, וכיום לכל מוצר שמסתכלים עליו מופיעה באותו העמוד רשימת המוכרים האחרים שלו, והמכירים הזולים יותר מובלטים. לפעמים יש מוצרים שנמכרים על-ידי אמזון, ומופיע ללקוח שיש מוכר אחר שמוכר את המוצר במחיר זול ומשתלם יותר. ככה אמזון מפסיד את המכירה אבל מרוויח לקוח קונה מרוצה ולקוח מוכר מרוצה.

"המנהיגים שעובדים לפי העיקרון הזה, הם כאלה ש'עובדים בשביל להפריך את אמונותיהם'. זה חלק מהמנהיגות באמזון. הרעיון הוא להמציא את הנורמלי החדש. אנו מאמינים שמחשוב בענן הוא הנורמלי החדש. ככה גם עם רחפן המשלוחים, אנחנו מאמינים שזה יהפוך לנורמה.

"האחרון מבין עקרונות המנהיגות שחשובים למנהיגים באמזון הוא לספק תוצאות. כל העקרונות האחרים, הם חסרי משמעו תעבור הלקוחות אם אנחנו לא באמת מספקי את השירותים והמוצרים שהם רוצים. אנחנו מפרידים את קבלת ההחלטות לשתי קטגוריות באמזון: סוג ראשון של החלטות, הן החלטות בלתי הפיכות. החלטות שצריך להשתמש בהרבה מידע כדי לקבל אותן והן לוקחות הרבה זמן. אבל רוב ההחלטות בכל עסק הן לא החלטות מהסוג הזה. אם החלטת להשיק מוצר והוא נכשל, תמיד אפשר להפוך אותן ולהפסיק. אלא החלטות שצריך לעשות מהר - 'פייל פאסט'.

"כשאנחנו מדברים על לספק תוצאות, הנה דוגמה: ידענו שאמזון פריים יפסיד הרבה כסף, בלי לדעת כמה הלקוחות יאהבו את השירות של משלוחים חינם. אבל זה הצליח. איך זה עובד? הימורים גדולים לא נותנים תשלומים קטנים. אנחנו יכולים לקחת את הסיכונים הללו כי מדי פעם אחד הסיכונים יצליח בגדול."

"חשוב לחשוב על חדשנות כתהליך מתמשך. לפעמים עסק לא מחדש ואז מגיעים המתחרים עם מוצר שמסכן אותך, ופתאום אתה צריך לחדש מהר ולקחת הימור אחד. וזה סיכון שקשה לקחת, הימור חד פעמי. "כל עוד אתה תמיד מחדש, אתה לא צריך לשים את עצמך בנקודה הזאת".

אלה שלושת עקרונות המנהיגות שהכי חשובים בעיניי, ואני אסכם עם שיטות חדשנות שכולכם צריכים לנסות, כי הן פחות או יותר ללא עלות: צוות שתי הפיצות: אם אתם סטארט-אפ קטן, אתם בטח כבר כאלה לעבוד על הודעה לתקשורת וFAQs. זה יבטיח שמה שאני עושה הוא עם מטרה שתהיה רווחית עבור הלקוחות שלנו. 6 עמודים ופגישה - על כל רעיון חדש, וכל קבלת החלטה, לכתוב יתרונות של 6 עמודים ולא יותר, בנרטיב, על למה לקוחות יאהבו את הרעיון. כשהחלטה מתקיימת, אנחנו לא כותבים אותם בנקודות, כי הם יותר מדי כלליים. אנחנו כותבים 6 עמודים. אנחנו ועושים פגישות וכל משתתף מקבל את ששת העמודים ומקבלים חצי שעה לקרוא את זה. יש שקט מוחלט ב-30 הדק' הראשונות, ואז כל המידע טרי בראש של כולם בפגישה. כך כל מקבלי ההחלטות מוכנים לקבל את ההחלטה כי יש להם את כל המידע הנדרש. גם אלה שכותבים את זה בפסקאות ולא בנקודות יכולים להתנגד, אבל גם להם זה יותר טוב, כי כשאני כותבת טקסט עם פסקאות אני מבין יותר.

"שלוש נקודות: אובססיה על לקוחות - לא להתרכז במתחרים. אם למתחרים היה רבעון מוצלח זה בגלל החלטות שהם קיבלו לפני שנה לפחות, לא ברבעון הזה, אז אל תתתרכז בהם ותנסה לחקות אותם, אתה כבר באיחור גדול. בגלל זה צריך להתרכז בלקוח.
"אנחנו צודקים הרבה - להיות מוכנים לעשו תטעויות ולקבל החלטות הפיכות מהר.
"להביא תוצאות - באמת לעשו תאת מה שכתבת בהודעה לעיתונות שלך".

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר