גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא מצליחים להירדם? הנה 5 אפליקציות שיעזרו לכם להירגע

סובלים מנדודי שינה? הטלפון צמוד אליכם גם כשאתם נכנסים למיטה? בדקנו 5 יישומים חינמיים שיעזרו לכם להירגע מטרדות היום וללכת לישון

5 לילות, 5 אפליקציות, יותר מדי נדודי שינה / צילומים: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב, באדיבות החברות
5 לילות, 5 אפליקציות, יותר מדי נדודי שינה / צילומים: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב, באדיבות החברות

לפעמים אני נכנסת למיטה אחרי יום ארוך, עייפה כל-כך, ולא מצליחה להירדם. מחשבות מטרידות אותי ואני זזה מצד לצד, עד שאני מאבדת סבלנות ועוברת לגלילה חסרת תכלית של הפיד בפייסבוק, מה שכנראה רק מחמיר את המצב: האור הכחול הנפלט ממסכי LED ידוע כמזיק לשינה, מכיוון שהוא מעכב הפרשת מלטונין בגוף.

אני כמובן לא היחידה שסובלת מזה. 20% מהישראלים סובלים מקשיי הירדמות, לפי מחקר שנערך ביולי במכון השינה באסותא בשיתוף אוניברסיטת חיפה. בארצות הברית דיווחו 30% מהמבוגרים על נדודי שינה לתקופות קצרות ו-10% על נדודים כרוניים, לפי ה-ASA, איגוד השינה האמריקאי.

האם הטכנולוגיה, שמואשמת לעתים קרובות בבעיות השינה שלנו, יכולה גם להיות זו שמסייעת לנו להירדם? בתערוכת CES שנערכה החודש בלאס וגאס הוצגו כל מיני פתרונות מתקדמים לשנת לילה טובה. בין היתר ראינו שם מסיכה חכמה שמציעה הדרכת שינה המותאמת אישית באמצעות בדיקת DNA, ומעין רובוט כרבולים שמדמה נשימות, מנגן מוזיקה מרגיעה ועולה לא פחות מ-550 דולר.

אלא שעם כל הכבוד לגאדג'טים השונים והמשונים, זאת נראית כהשקעה קצת כבדה מדי. בגוגל פליי ובאפסטור מוצעות לא מעט אפליקציות שתכליתן לסייע למשתמשים בהן לישון היטב.

בדקתי כמה כאלה, כשהגדרתי לעצמי מראש שאני בוחנת אופציות חינמיות בלבד. שאני אשלם כדי להירדם?

יום א' | Pzizz - Sleep, Nap, Focus: תחושה פסיכדלית

הגעתי אל האפליקציה לאחר שקראתי את התיאור שלה באתר פרודאקט האנט כמרגיעה, מרדימה ושומרת על שינה יציבה. ההכנות להאזנה שעשיתי בפעם הראשונה כללו התחברות לאוזניות, טלפון ומטען, וכל החוטים האלה קצת הזכירו לי אינפוזיה, אבל אולי זו רק אני.

האפליקציה שוקלת די הרבה, 648 מגה בייט, וחייבה אותי למחוק כמה אפליקציות כדי להוריד אותה. היא מגיעה עם שלושה מצבים כפי שהשם מרמז: שינה, תנומה וריכוז. לאחר שבחרתי במצב שינה החל להתנגן ה-Dreamscape - רצועה מובנת של מוזיקה בתוספת קריינות שלפי האפליקציה מבוססת על שילוב אמנות ומדע: תרגילי נשימה, סיפורים, שירה, סוגסטיות היפנוטיות ועוד.

התחושה היא רוחנית-פסיכדלית. המוזיקה מרגיעה והקול עמוק, ומדבר על שחרור הגוף והמחשבות תוך הבטחה שתירדמו ללילה שלם. השארתי את ברירת המחדל - שעה ועשרים של מוזיקה וחצי שעה של קריינות הפועלת על גביה אך משכי הזמן ניתנים להתאמה אישית, יחד עם מאפיינים נוספים כמו עוצמת הקריינות ומוזיקת הרקע. ההתנסות בגרסה החינמית מאכזבת למדי כי חוץ מאחת כל רצועות הדרימסקייפ שמורות לגרסה בתשלום, וגם אופציית הריכוז ובחירה בקריינות נשית (למה בעצם?). בנוסף, ככל שהרגשתי שאני נרדמת יותר, הקריינות שפתאום התערבה הבהילה אותי ועוררה אותי שוב.

האפליקציה מציעה גם אופציה להשתיק נוטיפיקציות בזמן שהיא פועלת, להפעיל תזכורת לישון בשעה מסוימת, ולהגדיר התראת שעון מעורר באמצעותה. במקרה שלי, התראת השעון המעורר לא פעלה. אופציית התנומה, שהגדרתי למחרת ל-20 דקות נכשלה בלהרדים אותי.

מחיר הגרסה המשודרגת: אחרי 7 ימי ניסיון חינם 93 שקל לשנה (הנחת השקה של 70% במקום 300 שקל), 31 שקל לחודש או 300 שקל ל-3 שנים (במקום 725).

יום ב' | Sleepfulness: מה הגוף מרגיש

מדיטציות מיינדפולנס מסקרנות אותי גם ככה, אז למה לא לנצל את ניסיונות ההירדמות כדי לבדוק את העניין. בחרתי במצב Going to sleep מתוך ה-4 שהאפליקציה מציעה לפי חלקים שונים ביום וברצועה Thankful - הכרת תודה מתוך ה-8 שהוצעו לי (שחצי מהן פתוחות למשתמשים ללא תשלום).

במשך 14 דקות הקריינית עודדה אותי לחשוב על אנשים ודברים עליהם הייתי אסירת תודה היום ובחיי בכלל, כשמדי פעם הזכירה להיות מודעת לתנוחת הגוף, ולבסוף הציעה שאמשיך ואחשוב על אנשים שאני מוקירה להם תודה עד שארדם. השמות שעלו בי יצרו תחושה נעימה להירדם לתוכה.

למחרת התנסיתי גם בחלק ה-Daytime - שמציג רק 2 אפשרויות חינמיות מביניהן בחרתי ב-Happening שאורכו 7 דקות. הקריינית שאלה שאלות שמתמקדות במה שקורה עכשיו - מה הגוף מרגיש, מה קורה בראש והסבירה שבסיס המיינדפולנס הוא מודעות בזמן אמת. ככל שעניתי לעצמי על השאלות שמתי לב שאני רגועה יותר. היא סיימה את התרגיל באמירה שתמיד אפשר לחזור למודעות באמצעות השאלה "מה קורה?" (what is happening).

האפליקציה מציעה גם עובדות על שינה, רצועות מומלצות לפי משתמשים אחרים ולפי שאלון אישי שניתן למלא הכולל שאלות כמו "האם אתה לרוב מרגיש מודאג", "האם אתה מתעדף עבודה על שינה" ועוד.

מחיר הגרסה המשודרגת: כל חבילה (בה 4 רצועות - עבור כל חלק ביום) עולה 13 שקל וכל החבילות יחד עם חבילות עתידיות עולות 45.50 שקל.

יום ג' | Rain Sounds - Sleep & Relax: תחושה כיפית ונעימה

הסתקרנתי מהאפליקציה הזו בגלל ציון ה-4.8 שזכתה לו בחנות האפליקציות של גוגל. לאפליקציה הזו רעיון פשוט יותר שדי הקסים אותי - אין כאן מוזיקה או קריינות אלא פשוט צלילי גשם. בחרתי ב"סערה מושלמת" מתוך 13 הסוגים השונים של צלילי גשם ומים שהוצגו לי ושבחנתי אחד אחד, כמו גשם על חלון, גשם על עלים, גשם קל, חוף רגוע וסופת ברקים. ניצלתי את האופציה להוסיף אפקטים קוליים נוספים וחיברתי לסערה שלי ברקים, אש באח וצלילי גשם שפוגע בחלון כדי שתהיה מושלמת באמת וכיוונתי את הטיימר לשעתיים.

התחושה הייתה כיפית ונעימה, אבל הרגשתי שלמרות שההאזנה מקרבת אותי להירדמות, היא לא מרדימה אותי לחלוטין ולבסוף כיביתי את האפליקציה כשהרגשתי מוכנה לשינה.

הצלילים של האפליקציה יכולים לרוץ בנוסף לאפליקציות אחרות ולכן זו יכולה להיות אופציה אם תרצו לבודד את עצמכם בזמן נסיעות בתחבורה ציבורית, למידה או עבודה. ואכן למחרת ניצלתי את האפליקציה ברגע לחוץ ורועש בעבודה כדי להתרכז ולהירגע. הפעם בחרתי ב"אגם בערב" וביטלתי את האפקט הנלווה של הצפרדעים שמעט הסיח את דעתי. המשימה הוכתרה בהצלחה ואכן עבדתי ביתר יעילות.

האפליקציה מציעה ממשק במעל 20 שפות, אך עברית אינה אחת מהן.

מחיר גרסה משודרגת: חינמית לגמרי כשהשדרוג היחיד תמורת תשלום הוא האופציה לבטל את המודעות שמופיעות בה תמורת 4 שקל.

יום ד' | Relax Melodies: שליטה על חלומות

ההצלחה של האפליקציה הקודמת משכה אותי להוריד אחת נוספת שעוסקת בצלילים, אך הסתבר לי שהאפליקציה הזו מציעה הכל מהכל - מדיטציות למטרות שונות כמו שינה, הפחתת לחץ ושליטה על חלומות, צלילי טבע, כלי נגינה ואחרים (המיוחדים ביותר - גרגור חתול, כביש ראשי, שירת נזירים, שואב אבק) וגלי קול שמכוונים להשפיע ישירות על המוח.

בעוד שיש מבחר של צלילים בחינם, המחסור מורגש בגלי הקול המיוחדים ובמדיטציות בהם הרוב המוחלט מוגבל לגרסת הפרו.

הכנתי מיקס טון האחראי על חלומות, מדיטציית "סקירת גוף" של 15 דקות ומספר קולות ששילבתי. חווית החקירה וההרכבה הייתה מהנה והמיקס שהרכבתי הרדים אותי עוד בטרם רבע השעה של המדיטציה הגיעה לסופה. גם הפעם ניצלתי את הצלילים עבור התנתקות מהסביבה והירגעות כשהרגשתי שהיא דרושה לי ביום למחרת.

מחיר גרסה משודרגת: 80 שקל לכל החיים (בהנחה במקום 225 שקל), 99 שקל ל-3 חודשים או 39 שקל לחודש.

יום ה' | Calm: לשעמם את המשתמשים

כנראה האפליקציה המאכזבת ביותר. Calm היא אפליקציית מיינדפולנס ידועה אבל הסיבה שהורדתי אותה הייתה לנסות משהו שונה, ובעוד ש"Calm" אכן מציעה גם אפשרויות של מוזיקה ומדיטציה התכונה המסקרנת שלה עבורי הייתה סיפורים לפני השינה.

הסיפורים מחולקים ל-5 ז'אנרים, אבל רובם זמינים רק בתשלום. מבין המעטים אליהם יכולתי להאזין בחרתי ב"Blue Gold" מאת פיבי סמית' שאורכו 24 דקות. אלא שמהר מאוד אחרי שהקול העמוק של הקריין סטפן פריי נכנס לפעולה התברר שלא מדובר בסיפור עלילתי, אלא בתיאור נוף בלתי נגמר של שדות הלבנדר בפרובנס שבצרפת.

במשך 24 דקות מייגעות הקריין מספר בפרוטרוט על מראם, ריחם, ההיסטוריה, השימושים שלהם ועוד. אם המטרה היא לשעמם את המשתמשים עד שיירדמו זה עלול לעבוד אבל אני הרגשתי בעיקר מרומה ומתוסכלת. לא תחושה מרדימה במיוחד.

העיצוב של האפליקציה מרשים עם תמונות נוף רבות ומונפשות שיוצרות אווירה חיובית, ובחלק מהמדיטציות יש לא מעט אתגרים מסקרנים כמו "7 ימים של אושר", "7 ימים של הערכה עצמית" ו-"21 ימים של רגיעה" אבל זה כבר פחות קשור למטרה לשמה התכנסנו.

מחיר גרסה משודרגת: 14.58 שקל לחודש במשך שנה, 47 שקל לחודש בודד או 1,150 שקל לכל החיים.

עוד כתבות

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

העולם יכול להתמודד עם הצעד הזה של משמרות המהפכה ל״שבוע, שבועיים״

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

ההרס מהפגיעה של טיל איראני בתל אביב / צילום: אלה לוי וינרייב

שיפור קטן אך לא מספיק במצב מיגון הדירות בערים הגדולות בין שתי המלחמות עם איראן

למרות שיפור קל במספר הדירות הממוגנות, כשני שלישים מהדירות בערים הגדולות עדיין ללא ממ"ד ● בבת ים ובבני ברק יותר מ־80% מהדירות אינן ממוגנות

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

אילוסטרציה: shutterstock

ירידות חדות באירופה ובחוזים על וול סטריט; מחירי הנפט ממשיכים לטפס

בורסת פרנקפורט יורדת בכ-3.7%, הבורסות בלונדון ובפריז נופלות בקרוב ל-3% ● בורסת סיאול נפלה במעל 7% ● מחירי הנפט מזנקים במעל 6%, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 82 דולר לחבית ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קופצות, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת לטווח הזמן הקרוב ● הביטקוין מוחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 66 אלף דולר

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה