גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אלוט: "יש לנו הזדמנות עצומה לצמוח לתוך שוק ענקי"

שנת מפנה לחברת הטכנולוגיה הישראלית? מנכ"ל אלוט, ארז ענתבי, מספר ל"גלובס" על הפעילות הצומחת בתחום אבטחת הסייבר ■ "הגידול בחו"ל הכרחי בשער המטבע הנוכחי" ■ ראיון

במשך שלוש שנים רצופות הציגה חברת הטכנולוגיה אלוט תקשורת  ירידה שנתית בהכנסות. 2018 אמורה להיות שנת מפנה, ובה צופה החברה צמיחה של 11%-16%.

רמזים חיוביים לכך התחילו להתגלות בדוחות 2017, שבהם נרשמו גידול בצבר ההזמנות וצמיחה של כ-40% בהכנסות החברה מתחום האבטחה. אלוט, שהתחילה את דרכה בתחום ייעול השימושיות בציוד התקשורת בליבת הרשת, ממצבת עצמה כיום כספקית פתרונות אבטחה עבור מפעילות תקשורת - וזהו מנוע הצמיחה העיקרי שלה כעת.

"אלוט פונה לשוק שהולך להיות ענקי, ויש לה יתרון מהותי מול כל אחד אחר", אומר נשיא ומנכ"ל אלוט, ארז ענתבי, בראיון ל"גלובס". ענתבי סוגר כעת שנה בתפקיד, אחרי שהחליף את אנדריי אלפנט כמנכ"ל.

שוק הסייבר ענקי. מה היתרון שלכם בו?

"כשמתסכלים מי מגן עלינו מפני התקפות סייבר, אז בחברות ברור שמחלקות ה-IT אחראיות ויש בהן מומחים לנושא. אבל כשמגיעים הביתה, מי מגן עלינו? כל אחד אחראי על עצמו. יש כאן פער מאוד גדול, כי הצורך בהגנה גדל והולך וכמות האיומים גדלה, ומצד שני, הרוב המכריע של האנשים לא מבין בזה.

"הסיפור הזה מקצין ככל שמכניסים הביתה מכשירי IoT (אינטרנט של הדברים). למשל, שמים מצלמה בחדר של הילד, ומתברר שמישהו עשה האקינג למצלמה ומזרים את הווידאו ממנה לאיזה אתר. המשוואה הזאת לא תישאר כך לאורך זמן, ויש הזדמנות לקחת אחריות על מתן שירותי האבטחה הכוללים לאדם בבית.

"מי שלדעתי נמצא במיקום הכי טוב לעשות זאת, הן חברות התקשורת. בכל מקרה, כשמתחברים לאינטרנט מכל מכשיר, עוברים דרך הרשת שלהן, והן יכולות להציע לנו שירות אבטחה. העובדה שלאלוט יש טכנולוגיה בסיסית, שיושבת בתוך הרשתות ויודעת לנתח כל דבר שעובר שם, מאפשרת לנו לתת את השירות ולסנן החוצה דברים מזיקים".

מה ימנע מחברת ענק בתחום, כמו צ'ק פוינט, לכבוש את השוק בעתיד?

"כשהשוק יתחיל לצמוח דרמטית, יתחילו להגיע מתחרים מתחום הסקיוריטי המסורתי ומתחום ציוד התקשורת. צ'ק פוינט חברה מצוינת, אבל בלי להתייחס ספציפית אליה, אני מעריך שחברה שלא מכירה את עולם מפעילי התקשורת ויודעת לשבת בתוך הרשת ולעבוד בקצבים כאלה, יש לה כברת דרך גדולה. זה מחסום טכנולוגי לא טריוויאלי. לא בלתי עביר, אבל לא משהו שלוקח שבוע-שבועיים.

"זה שוק גדול, ויהיו כמה שחקנים, אבל לאלוט יש יתרון. זה לא משהו שהולך לקרות עוד עשור, זה קורה עכשיו. וודאפון, טלפוניקה ופלאפון כבר משתמשות בטכנולוגיה שלנו".

מניית אלוט

"שוק של עשרות מיליארדים בשנה"

ענתבי סבור כי שוק אבטחת הסייבר משקף פוטנציאל להגדלת הכנסות בשיעור של 5%-10% למפעילות התקשורת, שנמצאות במצב לא פשוט, משום שהן מתקשות להגדיל את ההכנסה הממוצעת ממנוי ונדרשות להשקעות ענק בתשתיות. "הן מזהות את הסקיוריטי כמנוע צמיחה שיוציא אותן מהמלכוד", הוא אומר. "זה שוק של כמה עשרות מיליארדים בשנה. אם אלוט תוכל לקחת נתח של 10%, מבחינתנו זה שוק של כמה מיליארדי דולרים בהתהוות".

חברת וודאפון, למשל, השיקה שירות אבטחה על בסיס טכנולוגיה של אלוט במחיר של אירו בחודש ללקוח, והגיעה לנתח שוק של 45%-50% מלקוחותיה בספרד ואיטליה. המטרה של אלוט היא לעבור למודל שבו מפעילת התקשורת תשלם לה עבור הרישיון מדי שנה, וכך תגדל הראות קדימה.

מה לגבי העסקים המסורתיים של אלוט - אתם נוטשים את הפעילות?

"לא. ב-2017 התחום היווה 70% מההכנסות, אבל אני לא רואה את השוק שם צומח. כל השוק של שליטה על הנעשה ברשת הוא שוק של פחות ממיליארד דולר בשנה, ויש מתחרים חזקים. אנחנו לא רואים צמיחה, אבל כן רואים שינוי בסוג האפליקציות. יש דברים מעניינים טכנולוגית, כמו מעקב אחר פעילות ארגוני פשע כדי לתת לרשויות החוק לטפל בהם ביעילות, אבל גודל השוק לא משתנה. המכירות שלנו שם יישארו יציבות או אולי יעלו קצת, אבל לא משמעותית".

התחום המסורתי של אלוט קשור גם ליכולת של מפעילי התקשורת לשלוט ולהאיץ או להאט את הכניסה לאתרי אינטרנט, בהתאם לאינטרסים כלכליים. בדצמבר שונו תקנות "נייטרליות הרשת" בארה"ב, כך שמפעילי תקשורת יוכלו לעשות זאת. האם יש בכך פוטנציאל לחברה?

"יש בכך פוטנציאל להשפיע עלינו לטובה, ואם החברות הגדולות יחליטו שהן מתחילות לעשות הבחנה בין אפליקציות, זה יהפוך לפוטנציאל גדול מבחינתנו. עם זאת, כרגע נראה שלא כל כך ששים לעשות זאת. זה יכול להשתנות, אבל זה לא יקרה מיידית".

בשנים האחרונות ההערכות היו שאלוט מעוניינת להירכש.

"כמו בכל חברה ציבורית, זה דבר שיכול לקרות. יש לפעמים דיבורים בנושא, אבל לדעתי, אפשר להציף הרבה יותר ערך בחברה, וזה לא הכיוון שאנחנו מסתכלים עליו כרגע".

היה ניסיון למכור את החברה?

"בשנה שאני פה, לא היה שום ניסיון. אני לא יודע להגיב על מה שהיה קודם".

התקבלו הצעות כלשהן בשנה זו?

"לא היה שום דבר רציני. דיבורים תמיד יש, אבל לא הייתה הצעה".

אז אתה לא מנהל את החברה לכיוון של מכירה?

"לא. לחברה יש הזדמנות עצומה לצמוח לתוך שוק שהוא גדול מאוד, כאשר לאלוט יש יתרון מובהק ופער גדול על פני המתחרים. בנימה אישית, אחרי שעזבתי את גילת (שאותה ניהל קודם; שח"ו) ראיתי הרבה חברות, ובאלוט מצאתי צירוף סופר-מעניין, שאין כמעט בחברות אחרות: טכנולוגיה חזקה מאוד עם חסם כניסה, בסיס לקוחות גדול, שוק צומח, אמצעים בקופה לממש זאת, וכמובן אנשים מצוינים. זה צירוף נדיר, ולכן לדעתי אלוט חברה מרתקת עם עתיד מעניין".

ואכן, אלוט השתמשה בחלק מהאמצעים וביצעה רכישה של חברת נטונומי הישראלית, המספקת פתרון הגנתי בראוטר הביתי. ענתבי לא פוסל ביצוע רכישות נוספות, אבל מדגיש כי החברה לא חייבת לרכוש.

בקופתה של אלוט יש לא מעט כסף, 110 מיליון דולר - סכום שמהווה כ-66% משווי השוק שלה. עובדה זו יכולה ללמד כי האמון של שוק ההון באלוט עדיין לא שוקם. "התפקיד שלי הוא להביא את החברה לצמיחה משמעותית, הישגים עסקיים וכמובן רווחיות", אומר ענתבי. "אני מקווה ששוק ההון ייתן בנו אמון בהמשך".

"הגידול בחו"ל הכרחי בשער המטבע הנוכחי"

"אנחנו נפגעים מחולשת הדולר, כמו כל שוק ההייטק בארץ. השכר עולה ככל שהדולר נחלש, וזאת בעיה", אומר ארז ענתבי, מנכ"ל אלוט. "אנחנו מחפשים כעת אתר פיתוח low cost, אולי במזרח אירופה. הייתי רוצה להגדיל את הפיתוח רק בישראל, אבל זה נהיה פחות ופחות כלכלי, אז חלק מזה יהיה בחו"ל. נגדל גם בישראל, אבל הגידול בחו"ל הכרחי במציאות של שער המטבע הנוכחי.

"אני חושב שממשלה שרוצה לעזור ליצוא ולהייטק, צריכה לעשות משהו. לא אתן עצות, אבל היא צריכה לפעול", מוסיף ענתבי. "יש לנו מרכז פיתוח בספרד, ועלות מהנדס שם נמוכה ב-30% מאשר בישראל. זה פער גדול, ולטעמי, לא כל כך הגיוני".

אלוט

עיסוק: מספקת פתרונות לאבטחה, ניטור וניתוח רשתות תקשורת

מטה החברה: הוד השרון

שנת הקמה: 1996

מספר עובדים: 470, מתוכם כ-300 בישראל

הכנסות בשנת 2017: 82 מיליון דולר

הפסד נקי Non-GAAP ב-2017: 8.7 מיליון דולר

שווי שוק נוכחי: 165 מיליון דולר (מניות החברה נסחרות בנאסד"ק ובתל אביב)

עוד כתבות

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מתייצב מול הדולר; הניקיי צלל בכ-2.5%

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% שנזן מאבדת יותר מאחוז ● הזינוק במחירי הנפט מתמתן: מחיר חבית ברנט עומד על 88 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה