גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלשיך: "בוודאי שראש הממשלה ייתן עדות בתיק 3000"

מפכ"ל המשטרה הגיע הבוקר לדיון בוועדת הפנים ונתקל במתקפות של חברי הכנסת בנוגע לראיון שנתן לתוכנית "עובדה" ■ ח"כ מיקי זהר קרא להקים ועדת חקירה בנושא האופן שבו המשטרה מנהלת חקירות נגד אישי ציבור ■ ח"כ דוד אמסלם בדיון: "יש לחקור את לפיד באזהרה"

יואב קיש ורוני אלשיך הבוקר / טל שניידר
יואב קיש ורוני אלשיך הבוקר / טל שניידר

חברי הכנסת של האופוזיציה זעקו שמדובר ברדיפה פוליטית של המפכ"ל, חברי הכנסת של הקואליציה קראו להקמת ועדת חקירה להתנהלות המשטרה באופן שבו היא חוקרת אישי ציבור, וח"כ יואב קיש זרק את חברי הוועדה החוצה על כל הפרעה הכי קטנה. בוועדת הפנים ניסו לנהל היום דיון בשאלת הראיון שנתן מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך לתוכנית "עובדה" לפני מספר שבועות, אך כמו במצבים אחרים בכנסת התוצאה הייתה רעש רב והטחת האשמות פוליטיות מצד לצד.

המפכ"ל אלשיך, שהגיע מלווה בקצין משטרה אחד שישב לא רחוק ממנו, הקשיב לח"כים בקשב רב, שירבט לעצמו תשובות על בלוק נייר צהוב ובחלקים מסוימים חייך וצחק לאור המהומה הפוליטית שנוצרה סביבו. הוא לא נראה לחוץ ולא הגיב לאמירות של חברי האופוזיציה כאילו הוא שם כדי לשמש יעד לרדיפה פוליטית של ראש הממשלה, הליכוד והקואליציה.

כעבור שעה מתחילת הדיון, כאשר אלשיך יושב ומשיב לחברי הכנסת, התחילו הניידים של הנוכחים לצפצף עם המידע החדש על החשד בנוגע ליועץ התקשורת לשעבר של נתניהו, ניר חפץ, שלפיו פנה לכאורה לשופטת הילה גרסטל בהצעה למנות אותה ליועצת משפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיקי שרה נתניהו. ח"כ קיש הכריז על הפסקה של 3 דקות כדי שהמפכ"ל יוכל להשיב לטלפון, ואלשיך יצא מחוץ לחדר הוועדה, שוחח בטלפון בקצרה ושב לחדר להמשך הדיון.

אלשיך נשאל, יותר מפעם אחת, בנוגע לחוקרים הפרטיים שנשלחו על ידי גורמים רבי כוח כדי לעקוב אחרי חוקרי המשטרה הבכירים.

ח"כ רויטל סוויד (המחנה הציוני) אמרה לו: "האם המעקבים שהתייחסת אליהם בוצעו מלונדון, האם השם וולטר סוריאנו רלוונטי לדברים שאמרת והאם אתה מרגיש שאחרי שהעלית את זה לפני שנה, עדין מנסים לחבל לכם בחקירה? עדיין מנסים לפגוע ולשבש ולהלך עליכם אימים?".

אלשיך חזר על הדברים אשר אמר בשידור ב"עובדה". הוא ציין כי אמירתו בראיון הייתה כתשובה לשאלה של אילנה דיין על הפרסומים מלפני שנה (של דורון הרמן מערוץ 10) בדבר המעקבים. "אני לא יכול לדווח לכם אם נבדק נושא החוקרים הפרטיים שנשלחו לרחרח על חוקרי המשטרה. החקירה לא זוהמה", השיב אלשיך.

המפכ"ל פנה אל הנוכחים ואמר להם שרוב האנשים שמטיחים בו ביקורת לא ראו את הראיון מהתחלה ועד הסוף. "הרבה פעמים כדי לעצור תופעה (התכוון למעקב החוקרים אחרי השוטרים - ט"ש) משתמשים בכלים לא חקירתיים, ולכן כבר לפני שנה אמרתי שיש גורמים שמסתובבים סביב חוקרים שחוקרים את התיקים האלה", אמר. "החשוב הוא לעצור את התהליך ההרסני, ללא קשר מי עומד מאחוריו. זה שיצאתי ציבורית זה לא אומר שיש או אין חקירה בעניין". לדבריו, אחרי שהוא דיבר על כך, תופעת המעקבים נעצרה ומבחינתו המטרה הושגה.

מגוון של הדלפות ושל אינטרסים

ח"כ מיקי זהר (הליכוד) אמר שהמעקבים אחרי חוקרי המשטרה הם דבר חמור מאוד. "זה חשד שלא רק מדאיג, אלא גם הופך את החקירה ללא אובייקטיבית". בהמשך דבריו קרא זהר להקמת ועדת חקירה לבדיקת התנהלות משטרת ישראל בנושא חקירות אישי ציבור.

יו"ר הקואליציה, ח"כ דודי אמסלם, שהיה יו"ר ועדת הפנים עד לאחרונה, אמר בדבריו שיש לחקור באזהרה את ח"כ יאיר לפיד בנוגע לקשרים שיש לו עם מילצ'ן וכיצד ייתכן שלפיד ישב איתו לפגישה בלי לעדכן שהם חברים. אמסלם אמר שרוב הציבור הימני משוכנע שהמשטרה תופרת לראש הממשלה תיק פלילי.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) אמר למפכ"ל: "הראיון שנתת היה לא ראוי. הראיון היה צריך להיגמר בדקה ראשונה שלו, אתה ישבת מול המצלמה והגבת 'עצוב' לווידיאו שבו צפית יחד עם אילנה דיין בנתניהו. התנהגותך פוגעת באימון הציבור".

עוד במהלך הדיון, ביקש אלשיך להגן על המשטרה ועל השוטרים מפני הטענות הקשות שהם מדליפים חומרי חקירה. אלשיך הסביר שלצדדים רבים יש אינטרסים מגוונים בביצוע ההדלפות. "הנחקרים מגחיכים את החקירה דרך ההדלפות. חלקם משתמשים בראיונות בתקשורת של עורכי דינם כדי להעביר מסרים לחשודים אחרים. לפעמים, אתם יכולים לראות את תמונת עורך הדין בצמוד להדלפה ולהבין מי הוא זה שנהנה מפרסום חינם בזכות ההדלפה".

אלשיך ציין שדווקא כתבי המשטרה מרבים להתלונן על כך שאין הדלפות מן החקירה, בעוד עיתונאים המסקרים תחומים אחרים זוכים לקבל הדלפות. "כתבי המשטרה מתלוננים שהם לא מקבלים, והאחרים מקבלים. זה קורה לצערם של כתבי המשטרה ודווקא לשמחתי", אמר.

עוד במהלך הדיון נדרש אלשיך להשיב להתנהלות המשטרה בתיק 3000, וכיצד זה שראש הממשלה, שטיפל בכל עסקאות רכש הצוללות עדיין לא מסר עדות. אלשיך אמר: "החקירה מאושרת על ידי היועץ המשפטי לממשלה ולכן ברור לחלוטין שלא יכולה להיגמר חקירה לפני שהגורמים המקבלים את ההחלטות ימסרו את גרסתם. לכולם היה ברור שראש הממשלה ייתן גרסה בתיק 3000, לא מדובר בחקירה תחת אזהרה אלא במסירת הגרסה שלו לאירועים".

בסיום הישיבה נעמדו חברי הכנסת של המחנה הציוני, ח"כ מיקי רוזנטל, ח"כ סוויד ויו"ר הסיעה, ח"כ יואל חסון, וצעקו על ח"כ קיש, על אופן זימון המפכ"ל לוועדה, יממה אחרי הראיון ב"עובדה", והתרעמו על הרדיפה הפוליטית לדבריהם. רוזנטל אמר לקיש: "מה שאתה עושה פה זה שיבוש חקירה, ראש המפלגה שלך בחקירה ואתה מזמן לפה את המפכ"ל". קיש לא נשאר חייב וצעק עליהם בחזרה.

הדיון נמשך כשעתיים, כאשר המפכ"ל לא מספיק לענות לכל שאלות הח"כים. בסיום הדברים אמר קיש, כי שאלות שלא נותר להן מענה יועברו למפכ"ל בכתב והוא ישיב לוועדה.

עוד כתבות

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

"כבר לא נלחצים מלחימה ורצים למכור": המשקיעים שבלב העליות בבורסת ת"א

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

המניות שעלו במאות אחוזים בחסות המלחמה, והאם יש להן עוד לאן לעלות?

למרות שתמונת המערכה הצבאית טרם התבהרה, מנהלי ההשקעות מסמנים מרוויחים ומפסידים פוטנציאליים ● בצד החיובי: מניות התעשיות הביטחוניות, רשתות מזון וחברות אנרגיה ● עלולות להיפגע: רשתות מלונות, מרכזי מסחר ומניות התעופה ● ומה התחזית למניות הבנייה?

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

1,800 תביעות ויותר מאלף מפונים: הנזקים עליהם מפצה רשות המסים

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה