גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כן, זה גם מכין קפה: השדרוג של מוצרי הצריכה המסורתיים

מוצרי הצריכה המשעממים של פעם, משואב האבק ועד למכונת הקפה, השתדרגו פלאים בעידן הטכנולוגי הנוכחי ■ 4 דוגמאות בולטות שראינו החודש

המושג "מוצרי צריכה ביתיים" התייחס פעם בעיקר למוצרים "לבנים" כמו מכונות כביסה, מקררים, או מכשירי חשמל למטבח. בקיצור, למוצרים חד-תכליתיים ודי משעממים. אלא שבעידן הסמארטפון, נראה שהקהל של היום מחפש קישוריות, חיבור לסביבה ושימושים יוצאי דופן למוצרים קיימים. המגמה הזו בלטה היטב בתערוכות בינלאומיות למוצרים ביתיים, שהתקיימו החודש בשיקאגו ובשנגחאי.

מכונת הקפה שמדברת

הקפה הטיפוסי בארצות הברית הוא משקה דלוח למדי, אבל זה לא מפריע לאמריקאים להשקיע הון במכונות קפה אולטרה-מתחכמות, שכוללות בתוכן את כל החידושים האחרונים מעולם המחשוב והתקשורת. דוגמה טובה היא מכונת הקפה האוטומטית של המותג Gourmia, שנחשפה בתערוכה בשיקאגו.

המכונה מייצרת קפה בשיטת הקנקן הנפוצה, עם קיבולת לכעשר כוסות קפה, אבל במפרט שלה ניתן למצוא תמיכה קולית אופנתית בסייענים החכמים מבית גוגל (אסיסטנט) ואמזון (אלקסה). היא יודעת לזהות את המשתמש על פי קולו, ולומדת את ההעדפות שלו בקפה. פקודה קולית כמו "הכן לי את הקפה הרגיל שלי", שמוקראת אל המיקרופונים של הבית החכם, שולחת את המכונה להכין קפה על פי ההעדפות האישיות עוד לפני שיוצאים מהמיטה.

המכונה עצמה מכילה מנגנון מזיגה סיבובי, עם בקרה מדויקת על התזמון והטמפרטורה של השריית התערובת, והחברה טוענת שהיא מכינה קפה ברמה של בריסטה מקצועי. המחיר: 200 דולר.

שואב עם ניווט אוטונומי

שואבי האבק הרובוטיים אומצו בחום בידי חובבי חידושים וטכנולוגיה, ולפיכך אין זה מפתיע שהתחום הזה שואב לתוכו את מיטב הטכנולוגיות מעולם הרובוטיקה, ראיית המכונה והבינה המלאכותית. הסינים גילו את השוק הזה בשנים האחרונות, ומאמצים כיום חידושים בקצב מהיר במקביל לחיתוך המחירים.

דוגמה אחת, שהושקה רשמית בתערוכת AWE בשנגחאי, היא הדגם החדש A8 של חברת ILife. השואב הזה כולל מצלמה פנורמית באיכות HD עם תצפית ל-360 מעלות, בדומה לכלי רכב אוטונומיים, שממפה את המרחב כדי ליצור מפת תנועה וניווט עם פרספקטיבה מדויקת. כתוצאה מכך הרובוט מסוגל לקבוע לעצמו מסלול ניווט אופטימלי ומשתנה על רצפת הבית, ולא רק לנוע בצורה אקראית או בהתאם לתכנות מראש כמו בדגמים מוקדמים.

על העיבוד וקביעת המסלול אחראים שני מעבדים נפרדים ואלגוריתם גרפי ייעודי. המכשיר גם "זוכר" את שלב ההתקדמות שבו הפסיק, וממשיך בדיוק ממנו לאחר שסיים את מחזור הטעינה האוטומטי שלו במטען הקיר. פרט לכך זהו גם שואב עם מנגנון ציקלוני, מברשות צד לאיסוף לכלוך בפינות אפשרות להחלפת מברשות, וגם הוא תומך בפקודות קוליות. השואב נמכר החל מהחודש בעלי אקספרס ב-300 דולר.

שולחן צד חכם

המושג "ריהוט חכם" התייחס עד לפני כמה שנים לרהיטים ששילבו אלמנטים יוצאי דופן של עיצוב או ניצול מיטבי של החלל. אבל בעידן האינטרנט של הדברים, הביטוי מתייחס לריהוט שלתוכו מובנות יכולות קישוריות ועיבוד, שהופכות אותו לחלק בלתי נפרד מהבית החכם.

דוגמה אחת היא שולחן הצד Sobro שהוצג בשיקאגו. הגימיק המרכזי ברהיט הקומפקטי הוא משטח מובנה לטעינה אלחוטית של טלפונים סלולריים, שמוטמע ללא סימן או בליטה במשטח העליון של השולחן וטוען אוטומטית כל טלפון שמונח עליו.

במיקום חבוי מהעין אפשר למצוא רמקולים, ובאמצעות קישוריות WiFi ובלוטות' אפשר לנגן מוזיקה ממקורות חיצוניים או להשמיע תחנות רדיו אינטרנטיות. בפינה חבויה של השולחן נמצא מערך שקעים לחיבור כבלי USB ויציאת חשמל, ובתוך הרהיט מובנים גופי תאורה סמויים בטכנולוגיית LED, שמופעלים באמצעות חיישן תנועה ויכולים לשמש כמנורת לילה או כאמצעי ליקיצה שקטה וטבעית, שמדמה זריחת שמש. לא מפנק מספיק? בתחתית השולחן תמצאו גם מגירה מקררת לאחסון משקאות. המוצר החל את דרכו בקמפיין גיוס המונים באינדיגוגו, ואמור לצאת השנה לחנויות ולעלות כ-900 דולר.

משרת אישי נייד

חזון המדע הבדיוני הוותיק של רובוטים אישיים דמויי אדם, שיכולים לסייע בפעולות היומיום, עדיין לא באמת התממש (למרות נסיונות בכיוון כמו Pepper היפני). אלא שחברת סגווי רובוטיקס, שפיתחה את הסגווי הידוע, עושה צעד גדול בכיוון עם Loomo, שהיא מכנה "הסייען הרובוטי הראשון בעולם".

הייעוד העיקרי של המכשיר הוא לשמש אמצעי תחבורה אישי וחשמלי, עם יכולת איזון עצמית בנוסח מכשירי ההוברבורד למיניהם. הוא מסוגל לנוע במהירות של עד 17 קילומטר לשעה ולנסוע 30 קילומטר בטעינה יחידה של הסוללה. בנוסף הוא מציע מצב רובוטי עצמאי, שמזהה את בעליו באמצעות מצלמה מתוחכמת ונוסע בעקבותיו אוטומטית תוך שהוא מתאים את עצמו לקצב ההליכה, נושא חפצים ומתעד התרחשויות בווידאו.

לרובוט יש גם "אוצר מילים" שבאמצעותו הוא מתקשר עם בעליו, במקביל לפקודות קוליות ולזיהוי מחוות, והוא מסוגל להביע "רגשות" בהתאם לקונטקסט. לחלופין ניתן לשלוט מרחוק בכלי באמצעות סמארטפון, לצפות בנעשה "מבעד לעיניו" ולדבר עם הסביבה דרך הרמקולים המובנים. החברה מתכוונת להשיק את הרובוט עם סט בסיסי של ביצועים, ולשדרג אותם בהמשך באמצעות עדכון מרחוק. החודש הושק הקמפיין של Loomo באינדיגוגו, והמזמינים המוקדמים יוכלו לרכוש אותו ב-1,300 דולר.

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת ב-24.5% במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?