גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי זינוק של 1,900%: אורבוטק נמכרת ב-3.4 מיליארד דולר

אקזיט ענק לאורבוטק הישראלית: החברה, שמפתחת טכנולוגיות לייצור מוצרי אלקטרוניקה, נמכרת ל-KLA-Tencor האמריקאית ■ העסקה תבוצע במזומן ובמניות ■ המרוויחים הגדולים: קובי ריכטר וכלל ביטוח

אחרי כ-35 שנה כחברה עצמאית, אורבוטק  מיבנה נמכרת לחברת KLA-Tencor האמריקאית, בעסקה של 3.4 מיליארד דולר. החברה הרוכשת תשלם 69.02 דולר עבור כל מניית אורבוטק, מחיר המשקף פרמיה של 15.2% על המחיר הנוכחי, ושל 28% על המחיר הממוצע של אורבוטק ב-30 ימי המסחר האחרונים. בשיאה נסחרה מניית אורבוטק במחיר של כ-74 דולר, אך זה היה בשנת 2000. כיום אורבוטק נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 2.9 מיליארד דולר, שיא של למעלה מ-17 שנים, לאחר שמנייתה זינקה ב-87.3% בשנה החולפת, והשלימה נסיקה של יותר מ-1,700% במחיר מאז השפל שנרשם בה בזמן המשבר של שנת 2008. בעקבות הדיווח על העסקה, מניית אורבוטק קופצת בטרום מסחר בנאסד"ק ב-10% ומניית KLA-Tencor יורדת ב-2.5%.

בעלי מניות באורבוטק

סינרגיה משמעותית

העסקה כפופה לאישור בעלי המניות של אורבוטק, ובהנחה שתאושר, היא תושלם במהלך הרבעון הרביעי של 2018. מדובר בעסקה שכוללת רכיב מזומן ורכיב מנייתי: תשלום במזומן בסך 38.86 דולר למניית אורבוטק, ו-0.25 מניה של KLA-Tencor, שבמחיר הנוכחי שלה מדובר על 30.16 דולר (שווי הרכיב המנייתי ייקבע סופית ביום השלמת העסקה), ובסה"כ כאמור כ-69.02 דולר לכל מניית אורבוטק. לפי הודעת החברה הרוכשת, הרכישה תרחיב את השוק אליו היא פונה ב-2.5 מיליארד דולר. בנטרול המזומן בקופת אורבוטק, שווי החברה בעסקה הוא כ-3.1 מיליארד דולר. 

בעסקה ייצגו את KLA Tencor בישראל עורכי הדין איתי פרישמן, שחר הדר ושיר סטוט ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' יחד עם המשרד האמריקאי WILSON SONSINI GOODRICH & ROSATI. את אורבוטק ייצגו דיוד כהן מטולצנסקי ומשרד Cravath.

אורבוטק מפתחת טכנולוגיות לשימוש בתהליכי הייצור של מוצרי אלקטרוניקה מתקדמים. החברה פונה לשלושה שווקים מרכזיים: ה-FPD - מסכים שטוחים, ה-PCB - מעגלים מודפסים, וה-SDD - שוק הסמיקונדקטור. בעבר אמר מנכ"ל החברה, אשר לוי, בראיון ל"גלובס" כי "הסיכוי שמישהו מחזיק ביד סמארטפון או טאבלט שאורבוטק לא נגעה בייצור, בתכנון או בבדיקה שלו - הוא פחות או יותר אפס". לפי התכנון, אורבוטק תמשיך לפעול כיחידה עסקית עצמאית בניהולו של לוי, גם לאחר השלמת הרכישה. ברקליס ייעץ לאורבוטק בעסקה ו-JP מורגן ייעץ ל-KLA-Tencor.

מניית אורבוטק

ב-KLA-Tencor מעריכים שהסינרגיות שיושגו מהרכישה יגיעו ל-50 מיליון דולר בשנה, תוך שנה עד שנתיים מהשלמת הרכישה. לפי הערכות, לא צפויים להתבצע פיטורים באורבוטק בעקבות הרכישה. בנוסף הצפי הוא שאורבוטק תתרום מיידית להכנסות ורווחי החברה הרוכשת.

לדברי לוי, מנכ"ל החברה, "הרכישה הינה הוכחה נוספת למיצובה של אורבוטק בשווקים בהם היא פעילה, ולעוצמת המודל העסקי שלה. ההסכם בין החברות מחזק משמעותית את סיכויי החברה המשותפת להתמודד בהצלחה עם גלי ההשקעה הגדולים הצפויים בשנים הקרובות בעולם האלקטרוניקה. החיבור ישפר את עתידם של עובדינו וייצר ערך רב לבעלי המניות שלנו. השילוב עם KLA יגדיל משמעותית את פוטנציאל הצמיחה של אורבוטק בכך שהוא יאפשר לנו למנף את המובילות הטכנולוגית של KLA להאיץ את תכניות פיתוח המוצרים שלנו, ולשפר את היצע הפתרונות שלנו ללקוחותינו. אורבוטק תמשיך לפעול כיחידה אחת תחת המותג אורבוטק, ומטה החברה ימשיך לפעול מיבנה". 

אשר לוי / צילום: איל יצהר

ריק וולאס, מנכ"ל KLA-Tencor, מסר כי "רכישה זו עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה שלנו הקוראת לצמיחה מתמשכת ורווחית, על ידי התרחבות לשווקים סמוכים בשיעורי צמיחה גבוהים. KLA ואורבוטק הן שתי חברות התואמות באופן יוצא דופן בהתייחסותן לאנשים, תהליכים, טכנולוגיות ופריסה עולמית, ובכך מאפשרות יחד הזדמנויות חדשות משמעותיות לצמיחה ולהרחבת פורטפוליו המוצרים. השילוב בין החברות יחזק את מעמדנו בתחום הצומח של חטיבת המוליכים למחצה, ירחיב באופן משמעותי את נוכחותנו בשוק הסיני בעל החשיבות הגוברת, ובנוסף יפתח הזדמנויות חדשות עבור החברה במשולבת בתחומי המעגלים המודפסים המתקדמים והצגים השטוחים. כמו כן, נוכחותה האיתנה ורבת השנים של KLA בישראל, תתרחב באופן משמעותי".

אורבוטק סיכמה את 2017 עם הכנסות של 901 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 142 מיליון דולר, והיא מצפה לעקוף ב-2018 את רף מיליארד הדולר בהכנסות. לפי התחזית לטווח הארוך שמסרה החברה לאחרונה, הצפי שלה הוא לצמוח לרמת הכנסות של 1.25 מיליארד דולר ורווח נקי של 275 מיליון דולר בשנת 2020.

בסוף שנת 2017, אורבוטק העסיקה 2,634 עובדים, מתוכם 757 בישראל, 1,059 במזרח הרחוק (שם מרוכזים מרבית לקוחותיה), 307 בבריטניה (שם רכשה בשנת 2014 את חברת SPTS תמורת 370 מיליון דולר), וכן 236 בשאר מדינות אירופה ו-275 בארה"ב. כ-27% מכלל עובדי החברה עוסקים בתחומי המחקר והפיתוח.

לוי, מנכ"ל החברה שצפוי להמשיך בתפקידו, קיבל בשנת 2017 שכר בעלות של 3.1 מיליון דולר, עלייה של כ-40% ביחס לעלות שכרו בשנת 2016. העלייה מוסברת בעיקר בזינוק בגובה הבונוס השנתי לו היה זכאי, שהסתכם ב-1.65 מיליון דולר, וזאת על רקע השנה החיובית שאורבוטק סיכמה.

חברה בלי בעל שליטה

באורבוטק, כמו ברוב חברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט, אין בעל שליטה. בעלי המניות הגדולים ביותר בחברה מחזיקים בה בכ-5% בלבד. המרוויחים העיקריים מהעסקה יהיו ד"ר קובי ריכטר, דירקטור וממייסדי החברה, שמחזיק ב-5.4% מהון המניות של אורבוטק ויקבל תמורת החזקותיו כ-180 מיליון דולר; אחיו, יו"ר החברה ושותפו להקמת החברה, יוחאי ריכטר, מחזיק 2.1% מהמניות ויקבל תמורה בהיקף של כ-70 מיליון דולר; יהודית ריכטר, רעייתו של קובי ריכטר, מחזיקה במניות ששווין בעסקה עומד על כ-29.2 מיליון דולר. בקרב הגופים המוסדיים, רק שניים הם בעלי עניין בחברה - אחד אמריקאי, ואחד מישראל. מדובר ב-Renaissance Technologies מניו-יורק, שמחזיק ב-5.2% מהון המניות, בשווי של כ-174 מיליון דולר, ובכלל ביטוח , שמחזיק ב-5% בשווי של 167 מיליון דולר. 

לפי נתוני אתר stocker.co.il, מוסדיים ישראליים נוספים בעלי חשיפה לאורבוטק כוללים את מנורה, הפניקס, ילין לפידות והראל, שהחזיקו בסוף הרבעון השלישי במניות אורבוטק בשווי של 34-87 מיליון דולר באפיקי החיסכון לטווח ארוך. 

החברה הרוכשת: גורילה בשווי 19 מיליארד דולר

חברת KLA טנקור היא אחת החברות הגדולות בעולם בתחום ייצור הציוד לתעשיית השבבים. החברה מפתחת, מייצרת ומשווקת מערכות לבקרת תהליכים וניהול תפוקה עבור יצרניות של מוליכים למחצה ורכיבים ננו-אלקטרוניים ברחבי העולם. מוצרי החברה מיועדים לכל שלבי הייצור והאריזה של שבבים ומעגלים מורכבים, וכוללים מערכות לבדיקת פגמים, מערכות לבקרת תהליכי אריזה, כלי מדידה, ציוד לייצור שבבים ועוד.

חברת KLA טנקור פועלת מהעיר מילפיטאס, שממוקמת בעמק הסיליקון שבקליפורניה ארה"ב. החברה מעסיקה כ-6,000 עובדים והיא תוצר של מיזוג בהיקף של 1.3 מיליון דולר, שהתרחש בשנת 1997 בין שתי חברות מתחום הציוד לתעשיית השבבים, KLA וטנקור, שהוקמו בשנים 1975 ו-1977, בהתאמה. מאז המשיכה החברה הממוזגת לצמוח ובסוף השבוע האחרון נסחרה בנאסד"ק לפי שווי של כ-19 מיליארד דולר.

בין לבין, היוותה KLA טנקור עצמה מטרת רכישה עבור אחת ממתחרותיה האמריקאיות הגדולות. באוקטובר 2015 הודיעה חברת LAM ריסרץ', על כוונתה לרכוש את KLA טנקור תמורת 10.7 מיליארד דולר אולם שנה לאחר מכן נסוגה הרוכש מהעסקה עקב קשיים בהשגת אישור מצד הרגולטורים בארה"ב. חברת LAM נסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של 36 מיליארד דולר, בעוד שלמתחרה הגדולה בארה"ב, אפלייד מטיריאלס, שווי של 62 מיליארד דולר.

לאחרונה פרסמה KLA טנקור את תוצאותיה הכספיות לרבעון שהסתיים בסוף דצמבר 2017 ושנחשב לרבעון השני בשנת הכספים של החברה. תוצאות אלו כללו עלייה של 11% בהכנסות ל-976 מיליון דולר וצמיחה של 13% ברווח לפני מס ל-307 מיליון דולר. עם זאת, בשורה התחתונה.

ההיסטוריה: נבחרת הכוכבים של ההייטק הישראלי

אורבוטק פעילה כבר קרוב לארבעה עשורים, והיא אחת מהחברות הישראליות הוותיקות ביותר בוול סטריט: היא נסחרת בנאסד"ק משנת 1984. ד"ר קובי ריכטר (72), יזם וקיבוצניק לשעבר מרמת יוחנן, הקים את אורבוט, שבשנת 1992 התמזגה עם אופטרוטק והפכה לאורבוטק, יחד עם אחיו יוחאי (75), המשמש כיום כיו"ר הדירקטוריון של אורבוטק.

שני האחים הם טייסים לשעבר, כאשר קובי ריכטר היה בעבר ראש אגף אמצעי לחימה בחיל האוויר ולזכותו נרשמו לאורך השנים 13 הפלות של מטוסי אויב. אחיו, יוחאי, הפיל שני מטוסי אויב במהלך הקריירה הצבאית שלו. ב-1992, לאחר המיזוג עם אופטרוטק, קובי ריכטר עזב ונותר רק בעל מניות (כיום גם דירקטור), ואילו יוחאי ניהל את החברה במשך זמן רב עד שפרש מתפקיד המנכ"ל ב-2006. כיום ידוע קובי ריכטר כיזם של חברת מדינול, יצרנית הסטנטים הרפואיים אותה הקים יחד עם אשתו, יהודית.

דמויות בולטות נוספות שקשורות להיסטוריה של אורבוטק הם בני הזוג יהודה ויהודית (דיתה) ברוניצקי, מייסדי חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת וזוכי פרס ישראל לתעשייה לשנה זו. במתחם המפעל של אורמת ביבנה, ובהדרכתם של השניים, הוקמו בשנות השמונים מספר חברות, ובהן אורבוט של האחים ריכטר. במשך תקופה הייתה אורמת בעלת מניות באורבוטק, אך לאורך השנים מימשה מניות. ב-2005 החליטה אורמת למכור את יתרת המניות שלה בחברה, ואורבוטק עצמה רכשה אותן תמורת כ-7 מיליון דולר. יהודית ברוניצקי, שהייתה בדירקטוריון אורבוטק בשנים 1993-1994, חזרה לדירקטוריון אורבוטק ב-2000 ומכהנת בו עד היום.

עשרת האקזיטים הגדולים של ההייטק הישראלי

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? יכול להיות שאתם מתחת לקו העוני של הזמן

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון