גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סלינגר מגיבה: "אפי נוה מונע מאינטרסים כלכליים ופוליטיים"

"את תיזכרי כמפקחת הגרועה בעולם", הטיח יו"ר לשכת עוה"ד בממונה על רשות שוק ההון ● סלינגר בתגובה: "לא טובת הציבור עומדת לנגד עיניו" ● ברקע: רפורמות שמקדמת סלינגר בענף הביטוח המשפיעות גם על עורכי הדין ● כחלון: "סלינגר שומרת סף אמיצה; דברי נוה אינם מקובלים"

דורית סלינגר ואפי נוה / צילומים: תמר מצפי
דורית סלינגר ואפי נוה / צילומים: תמר מצפי

"אינני יכולה שלא להתייחס לשיח האלים, המתלהם ולא תרבותי של אפי נוה, בתמיכתו של ליאור רוזנפלד מלשכת סוכני הביטוח. מדובר בחציית קו אדום שאינה מכבדת עובד ציבור ומנסה לפגוע בי אישית וברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון" - כך אמרה הערב (ג') דורית סלינגר, הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, בתגובה למתקפה חסרת התקדים נגדה אמש מצד יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, במושב הפתיחה של כנס לשכת סוכני הביטוח באילת. סלינגר אמרה הערב את הדברים בכנס ענף הביטוח של מכון קסירר לחשבונאות בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב. 

"אני גאה להיות הממונה על שוק ההון ולהוביל את הרשות ברפורמות הרבות שנעשו להסדרת תחום הביטוח והפנסיה שקיבלו גיבוי של שר האוצר, משה כחלון, וסגנו הרב יצחק כהן, ופעלו לטובת הציבור", הוסיפה סלינגר. "הרפורמות שהרשות הוציאה ותמשיך להוציא, באות להגן על כל מבוטח או חוסך שקולם אינו נשמע. בניגוד לבעלי העניין, כדוגמת נוה, הפועלים מאינטרסים כלכליים ופוליטיים גרידא. לא טובת הציבור עומדת לנגד עיניו אלא טובתו האישית בלבד. על אילו מהרפורמות של הרשות התרעם אתמול נוה? קצפו יצא על רפורמה שבאה לחזק את מעמדו של המבוטח ולסייע לו בצורה מהירה, שקופה וחינמית למצות את זכויותיו בעת תביעת ביטוח. החוק להקמת מוסד לבוררות הובא על-ידי שר האוצר לאישור הממשלה שהבינה שיש כאן הזדמנות לסייע לאזרחים שנקלעו למצב לא פשוט בעת הגשת תביעת ביטוח. אני רוצה להבהיר, השיח כפי שהתקיים אתמול לא ימנע מאיתנו לממש את החזון שלנו ואת תפקידנו שהוטלו עלינו בחוק להמשיך לפעול לטובת הציבור, לרבות קידום החוק להקמת המוסד לבוררות".

יאיר המבורגר ודורית סלינגר / צילום: עמי ארליך, FUNDER

גם כחלון מגנה

שר האוצר, משה כחלון, מסר הערב בהקשר זה: "‏דורית סלינגר היא שומרת סף אמיצה שכל פעולותיה נעשות אך ורק מתוך ראיית טובת ציבור החוסכים והמבוטחים, ובשל כך אזרחי ישראל חבים לה חוב גדול. הדברים שנאמרו לא מקובלים - לא בסגנון ולא בתוכן, ומוטב אילו לא היו נאמרים". 

סגן שר האוצר, יצחק כהן מש"ס, שהיה הראשון באוצר להגיב לדברים, אמר כי הוא "דוחה בשאט-נפש את דבריו המקוממים של נוה ומעניק גיבוי מלא לממונה על שוק ההון".  

מיכל הלפרין, הממונה על ההגבלים העסקיים, גינתה גם את הדברים שאמר נוה ואמרה כי "שום אינטרס של קבוצה אינו מצדיק הסטת הדיון מפסים ענייניים לפסים אישיים".

נשיא לשכת יועצי המס, ירון גינדי, שהשתתף אף הוא בכנס, אמר היום כי "מה שאמר אתמול אפי נוה הוא צודק במאה אחוז. לא מעניינים אותי סוכני הביטוח אבל היא (סלינגר) פגעה בציבור. מי ישלם על התחשיבים והאקסלים? ידעו הרגולטורים שאנחנו אומרים להם בפנים מה אנחנו חושבים עליהם. צריך לשים להם את האמת בפנים עד הסוף. זה התפקיד שלנו".

גינדי הוסיף כי "הפקידות בישראל חושבת שהיא מגינה על הציבור מפני חברי הכנסת כי חברי הכנסת מושחתים, שהיא מגינה על הציבור מפני סוכני הביטוח כי הם מרמים את הציבור, שהיא מגינה על הציבור מפני 500 אלף עסקים עצמאיים כי העסקים עושים כסף שחור וגונבים את הלקוחות שלהם ומפקיעים מחירים ויוקר המחייה בגללם. האליטה השכירה הזו חושבת שהיא מגינת העם אבל היא טועה כי לא בחרנו בה להגן עלינו". גינדי סיפר כי כשנאבק לאפשר לעצמאים למשוך את כספי הפנסיה של הציבור סלינגר האשימה אותו שהוא מרוקן את כספי הפנסיה של הציבור. "רגולטור צריך לתת לשר שלו למשול ולקבוע מדיניות. כנסת ישראל מעלה לנו את יוקר המחייה כל יום עם עוד ועוד רגולציה".

"אמבוש באילת"

"אמבוש באילת", "התקפה יוצאת דופן", "התקפה חריגה ואגרסיבית שלא זכור כדוגמתה". כך אמרו רבים בענף הביטוח שהיו עדים אמש לאחת ההתקפות החריגות על רגולטור בישראל. סלינגר, שלא נחשבת לאחת שנרתעת מעימותים, נאלצה לשמוע עם עוד מאות רבות של אנשים, אמירות בוטות נגדה מצד עו"ד נוה, שהוא גם עמית של הסוכנים בלהב - לשכת ארגוני העצמאים - "את תיזכרי כמפקחת הכי גרועה מעולם", הטיח בה והוסיף כי "נהגת בכוחניות ובאגרסיביות. כל שלושה ימים יש חוזר שיוצא בתחום הביטוח. את לא מיישמת החלטות ממשלה להפחתת נטל הרגולציה".

מה הוביל את נוה להשתלח כך בסלינגר? ראשית, נדגיש, כי מדובר במה שנראה כקרב הכי עקוב מדם במלחמת סלינגר-סוכני הביטוח, שמגיע לנקודת רתיחה חודשים אחדים לקראת סיום כהונתה בסוף אוגוסט. זה לא הוויכוח הראשון בין סלינגר לבין הסוכנים, או מפוקחים אחרים שלה, ואתמול אף ספגה התקפות גם מנשיא לשכת סוכני ביטוח, ליאור רוזנפלד. למעשה, גם הנשיא הקודם של לשכת סוכני ביטוח, אריה אברמוביץ, תקף את הממונה והיה במתיחות איתה.

מהיכן זה הגיע? הסוכנים ורבים אחרים בענף רואים בסלינגר כמי שיוצרת המון בלגן. כך גם החברות הלכו נגדה כמה פעמים לבג"ץ, באופן חריג ביחס לעבר. אבל, בכל זאת, ההתקפה של נוה לא דומה כאמור לשום דבר שקרה בעבר. ככל הידוע, לנוה בטן מלאה על סלינגר בעיקר משני היבטים - האחד רלוונטי מאוד להכנסה שלו כעו"ד שעוסק שנים רבות בתחום דיני הביטוח, ושל חברי הלשכה שלו, והשני - פגיעה במהלך שהובילה הלשכה בראשותו באופן שעלול היה להטיל בה דופי כלשהו.

ההיבט הראשון הינו המוסד לבוררות שסלינגר מובילה ושנועד לשנות את הממשק בין חברות הביטוח ללקוחות בכל מה שקשור לתביעות שיש לגביהן אי-הסכמה. הסיפור השני קרה בינואר האחרון, אז קנסה סלינגר שתי חברות ביטוח - מנורה מבטחים ואיילון - מאחר שלטעמה הן שיווקו לחברי לשכת עורכי הדין פוליסה אסורה לשיווק משום שזו כללה כיסוי ביטוחי של הטרדה מינית.

כבר אז הגיבה לשכת עורכי הדין באגרסיביות, ומסרה לנו כי "יש להצטער ולגנות את התנהלותה של המפקחת על הביטוח שאינה בוחלת בספינים והטעיית הציבור... יש לקוות שהמפקחת קוראת את תנאי הפוליסה בעיון רב יותר מאשר את התגובה ששיגרה כספין לתקשורת... ועל כך ייאמר - הפוסל במומו פוסל".

כעת מסתבר שזו רק הייתה ההכנה למה שקרה אמש. "אני מכיר את תחום הביטוח שנים רבות", אמר נוה, "ומה שקורה בשנים האחרונות זה חרפה. סוכנים לא מצליחים לסיים את החודש.... אם את, המפקחת, רוצה לבטל את מוסד הסוכן כי את רוצה רק ביטוחים ישירים זה לגיטימי, אבל תגידי זאת ושימי דברים על השולחן ותקראי לילד בשמו".

נוה אמר ש"המפקחת שלא קשורה ללשכת עורכי הדין לא קיפחה גם את הלשכה ופתאום גילינו שצץ מוסד חדש שניסו להנחיל אצלנו - מוסד של בוררות חובה", שהוצא מחוק ההסדרים ושב אליו "וניסו לגנוב חקיקה", האשים.

מדובר בסוגיה מהותית עבור עורכי הדין שעלולה להוציא מידיהם עסקים רבים בתחום הביטוח מאחר שהיא "תחסום עשרות אלפי תביעות מבתי המשפט", טען נוה והוסיף כי אך אז "החל קמפיין אגרסיבי שהמפקחת היא זו שדואגת למבוטחים ולשכת עורכי הדין רוצה לעשוק את המבוטחים ולא דואגת למבוטחים אלא רק לשכר הטרחה שלהם. כמה דמגוגיה אפשר", אמר נוה וציין שבירר וגילה שסלינגר לא התייעצה עם איש, כולל לא עם מערכת המשפט, בנושא מוסד הבוררות. "כמה עוז צריך להיות לאדם שלא מתייעץ עם אף אחד ומנסה לגנוב חקיקה".

בנוסף התייחס נוה לדברים שאמרה סלינגר עת כיהנה כמנכ"לית חברת הדירוג S&P מעלות, ואמר: "כמה כסף את חייבת לציבור על כל אותם טייקונים שנתת להם דירוג מצוין ואז הם פשטו את הרגל, הציבור משלם את הכסף ואת יושבת כאן ומגלגלת לנו עיניים".

"אפשר להבין אותו", אמר לנו היום יו"ר איגוד המוסכים, רונן לוי, שפעיל בשוק שגם מפוקח בעקיפין על-ידי סלינגר. "היא מלכה בממלכה שלא רואה את עצמה כמי שצריך להשיב לפניות, להתייחס לבעיות, לשקף נתונים וכדומה".

החשבון של סלינגר והסוכנים

סוכנים רבים מחאו אמש כפיים לנוה, שמצדו ידע שהקרקע פוריה לנאום שכזה. מה הסיבה? לסוכני הביטוח חשבון ארוך עם סלינגר שיצאה נגדם לכמה מאבקים עיקריים, ביניהם הסכמי ברירת מחדל; ביטול הזיקה בין דמי ניהול לעמלות; ניסיונות חוזרים ונשנים לשנות את מודל העמלות, כולל קביעה שלאורך שנים קיבלו עמלות בניגוד לחוק; טענה שהסוכנים לא עומדים בחובה לנאמנות ללקוח; ניסיון לבטל את הטיסות לחו"ל בהמשך למפקחים קודמים ועוד. בנוסף יצאה המפקחת נגד טובות הנאה אסורות שמקבלים הסוכנים מנותני שירותי - בעיקר מוסכים ושמאים; ויצרה את הפנסיה ברירת מחדל שמורידה את המחיר בשוק החיסכון הפנסיוני ונעשית ללא סוכנים; ויצרה ממשקי עבודה באמצעות המסלקה הפנסיונית, תוך שהיא מחייבת את הסוכנים לעבוד מולה. לצד זאת הובילה סלינגר מהלך לירידה של דמי הניהול בענף החיסכון הפנסיוני - מה שחתך את פוטנציאל העמלות לסוכני הביטוח ועוד.

על אלה אפשר להוסיף גם את הרצון של הפיקוח להשוואת העמלות בחיסכון הפנסיוני, מה שצפוי לפגוע בפעילויות הרווחיות יותר עבור הסוכנים; הכנסה של מתפעלים חיצוניים בתחום הפנסיוני (ללא רישיון); ניסיונות רבים לשינוי מבנה העמלות וביטול הטבות שונות לסוכנים; וגם יצירת פוליסות אחידות בענפים רבים - מה שמכין את הקרקע לפעילויות מכירה ישירות ללא סוכן, שמתבססות בעיקר על סוגיות של מחיר. נציין כי בחלק מההוראות סלינגר הייתה היוזמת, ובחלק קודמיה היו היוזמים.

גם נשיא לשכת סוכני הביטוח, ליאור רוזנפלד, ביקר את סלינגר בחריפות: "האמת המקצועית לא נמצאת רק בצד אחד של המתרס. דאגה למבוטחים זה לא רק לקצץ עמלות ולהתערב במחירים. דאגה למבוטחים זה בראש ובראשונה לדאוג שיטפלו בהם אנשי מקצוע".

בערב הפתיחה נשא דברים גם יאיר המבורגר, יו"ר הראל ויו"ר התאחדות חברות הביטוח, שאמר כי סלינגר "השפיעה והטילה את חותמה על הביטוח בצורה מאוד משמעותית. היא הייתה גם מאוד מאוד אמיצה. לא תמיד ראינו עין בעין את מה שהיא חושבת, אבל אני חייב להגיד שהיא האמינה במה שהיא עושה".

עוד כתבות

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

עשן מיתמר מעל אזור תעשיית הנפט בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות / צילום: Reuters, REUTERS

מדינות המפרץ פועלות נגד הזמן במאמץ להדוף את המתקפות של איראן

יש בידי מדינות המפרץ מספר מוגבל של מיירטים להגנה אווירית, לעומת מספר כמעט בלתי מוגבל של כטב"מים איראניים ● המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הוכיחה שכטב"מים מסוגלים לגרום נזק קטסטרופלי למתקני אנרגיה דליקים כמו בתי זיקוק, תחנות שאיבה ומסופי נפט

יגאל דמרי, יצחק תשובה, יאיר המבורגר / צילום: אייל פישר, גדעון לוין, גבע טלמור

הקבלן המוכר והטייקון שהסתבך: האנשים שהרוויחו מאות מיליונים ביום אחד

הזינוק החד בבורסה בת"א בעקבות המבצע באיראן, הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי שליטה בשורת חברות בעשרות ובמאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: יצחק תשובה, אהרון פרנקל, יעקב אטרקצ'י ושלמה אליהו ● וגם: האם הקפיצה של דמרי תשאיר אותה במדד הדגל?

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

באל על מחכים שנתב"ג ייפתח כדי לחלץ - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ דרך טאבה

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

האם החגיגה בבורסת ת"א תימשך גם מחר?

האם המשקיעים בת"א הגיבו באופטימיות יתר? תשובה לשאלה הזו צפויה להתקבל עם שובו של המסחר בבורסה מחר ● "ת"א נסחרה אמש בבועת אופטימיות, כשהמשקיעים מתמחרים את ההישג האסטרטגי ואת אשרור מעמדה של ישראל כמעצמה אזורית" ● "העליות המקומיות יצרו פער ארביטראז' משמעותי מול המגמה השלילית בעולם"

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מיצרי הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן שלפה את הנשק החזק ביותר שברשותה, ומאיימת על העולם בגל אינפלציוני חדש

חסימת מצר הורמוז על ידי משטר האייתוללות הציתה זינוק במחירי האנרגיה ● החשש בשווקים: מחיר הנפט עלול לנסוק ל־100 דולר ויותר לחבית ● כלכלנים מזהירים: הלחצים האינפלציוניים מתעוררים, והסוחרים כבר מתמחרים פחות הורדת ריבית בארה"ב עד סוף השנה

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

ביהמ"ש ידון בהתנגדות להסדר החוב החדש של נוחי דנקנר עם הבנקים

אחרי שבעל השליטה לשעבר באי.די.בי סיכם עם שישה בנקים כי יעביר להם 5 מיליון שקל, התובע הייצוגי בפרשת "הנפקת החברים" טוען כי היה על דנקנר להעביר 7% מהסכום לטובת התובעים ● דנקנר: "טענות מופרכות שיגרמו לי נזקים עצומים"

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

בשל חסימת מיצרי הורמוז והמתקפות של איראן: קטאר עוצרת ייצור גז, דשנים וכימיקלים

על פי סוכנות הידיעות הקטארית, חברת האנרגיה הלאומית QatarEnergy הודיעה שהיא עוצרת את הייצור של חלק מהכימיקלים והמוצרים התעשייתיים המיוצרים במדינה ● קטאר היא יצואנית הגז השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה