גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיירות | כך הפכה ברילוצ'ה בארגנטינה למעצמת שוקולד

ברילוצ'ה, בירת הנופש של ארגנטינה, שהתפרסמה בזכות שפע האגמים, מדרונות הסקי, טיפוס הרים ושמורות הטבע שסביבה, ידועה היום יותר בזכות השוקולד שלה מאשר פלאי הטבע המקיפים אותה

תצפית מהר סרו קמפאנריו לפארק הלאומי והאגם נוואל וואפי / צילום: שאטרסטוק
תצפית מהר סרו קמפאנריו לפארק הלאומי והאגם נוואל וואפי / צילום: שאטרסטוק

כל חובב אופנה ישווה את ההליכה ברחובות מילאנו לגן עדן עלי אדמות. כך בדיוק יחושו אוהבי השוקולד בברילוצ'ה שבדרום-מערב ארגנטינה, סמוך לגבול עם צ'ילה. עיירת הנופש המקסימה הזו, בלב אזור האגמים של ארגנטינה, מתהדרת ביותר מ-20 יצרני שוקולד מקומיים המושכים אליה תיירים רבים. אלה מצדם, קונים בה שוקולד בקילוגרמים. לא מפתיע, בהתחשב בכך שהיצרנים רואים בעצמם בתי שוקולד, לא פחות מבתי האופנה במילאנו, ושערימות השוקולד המפתות כל-כך, מביטות בתיירים דרך חלונות הראווה הגדולים של עשרות החנויות הפזורות בעיר. איכות השוקולד אומנם אינה משתווה לזו האירופית בטעם, בעידון ובשלמות של הפרלינים, אבל כשאתה מוקף בכל-כך הרבה חנויות צבעוניות שקוסמות לעין ולחך, קשה שלא לרצות עוד ועוד מהזהב השוקולדי הזה.

אף שאת פולי הקקאו מגדלים באמריקה הדרומית, השוקולד הגיע לברילוצ'ה מאירופה דווקא. המתיישבים הראשונים בעיירה, שהגיעו אליה במאה ה-19 משוויץ, מאיטליה, מאוסטריה ומגרמניה, התגעגעו לשוקולד שהם מכירים מהבית, והחלו לייצרו בעצמם. מתכונים החליפו ידיים, הטכניקות הביתיות הלכו והשתכללו, וגם הטעמים נולדו מתוך ההיצע המקומי, והתווספו להם פירות יער וסוגי אגוזים הגדלים באזור.

הקתדרלה של ברילוצ'ה / צילום: שאטרסטוק

סן קרלוס דה ברילוצ'ה (ובקיצור ברילוצ'ה)היא עיירת נופש יפהפייה המוקפת בשמורות טבע עוצרות נשימה והרים מכוסי שלג. לאחר עבודות פיתוח נרחבות, היא התגלתה לתיירים בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת, כמרכז תיירותי המציע סקי, טיולים, אגמים והרבה אוכל מצוין על טהרת הבשר הארגנטינאי, האופייני לחבל פטגוניה.

רפטינג, סקי, אומגה ושוקולד

ברילוצ'ה שוכנת לצד הפארק הלאומי והאגם נוואל וואפי, ומציעה שלל פעילויות בטבע לכל אורך השנה: רפטינג, סקי, אומגה, רכבל המוביל לתצפית המפורסמת בפסגת סרו קמפאנריו, טיולי ג'יפים, אופניים וסוסים; אגם חימנז שלרגלי ההרים, דרך "שבעת האגמים", הר הגעש הטרונדור שבקרבתו גם הקרחון השחור, שיט לאי ויקטוריה וטיול ב"יער הבמבי" (האגדה מספרת שהוא סיפק לוולט דיסני את ההשראה ליער בסרט המצויר "במבי"). ברילוצ'ה היא גם נקודת התחלה מצוינת לטיולים בצ'ילה השכנה, ויש בה תחבורה נוחה לפוקון, פורטו מונט והקרטרה אוסטרל.

אז איך הפכה ברילוצ'ה דווקא לעיר של שוקולד? תלוי את מי שואלים. לפי סיפור אחד, אבות השוקולד בעיר היו מהגרים מאוסטריה ומגרמניה, שחיפשו בארגנטינה מקום שיזכיר להם את המולדת. הם מצאו אותו בברילוצ'ה היפה והירוקה, הממוקמת בעמק פורה בהרי האנדים, והחלו להכין שוקולד בבית ללא מטרה מסחרית. אבל ריבוי היצרנים עשה את שלו, השוקולד התגלגל לשוק, ועד היום חלק מהשוקולדים בברילוצ'ה מיוצרים בטכניקות ביתיות.

סיפור אחר מדבר דווקא על אלדו ואינס פנוליו, זוג ממוצא איטלקי, שהפתיעו את תושבי ברילוצ'ה עם שוקולד איכותי בעבודת יד והיו הראשונים שהחלו במכירת השוקולד בעיר. לפי גרסה אחרת היה זה השוקולטייר השוויצרי קרלוס טריברולן, ששילב את הידע מארץ המוצא שלו יחד עם חוש יזמות מפותח ופתח חנות לממכר שוקולד ברחוב המרכזי Mitre ב-1928. אחריו נפתחו עוד ועוד חנויות, והיום ישנן עשרות חנויות שוקולד ברחבי העיר, רובן מרוכזות ברחוב השוקולד, Mitre.

אי אפשר להסתובב ברחובות הראשיים של ברילוצ'ה מבלי להרגיש כמו צ'ארלי בממלכת השוקולד. את ווילי וונקה והאומפה-לומפה מחליפות עשרות חנויות שוקולד צבעוניות, המציעות לעוברים והשבים טעימות שוקולד בלי סוף וגם לא מעט גימיקים שימשכו את התיירים הרבים לקנות דווקא אצלם. בסיור קצר ברחוב Mitre לא תצאו רעבים, ותוכלו לטעום עוד ועוד שוקולד, עד שתראו רק פולי קקאו בעיניים.

סבתא גושה. סמלו של בית שוקולד באותו שם, מחווה למהגרים הראשונים / צילום: יעל כרמלי

מי המציא את ה"מקופלת"?

אחת הגאוות הגדולות ביותר של בתי השוקולד במקום היא השוקולד המגולגל בצורת "מקופלת", הקרוי Chocolate en rama, שפירושו ענף שוקולד. השם ניתן לו בשל צורתו, המזכירה ענף של עץ. התיירים משתגעים עליו והישראלים קונים אותו בכמויות גדולות, בעיקר כי זה מה שהם מכירים מהבית, ובטוחים שהוא הומצא בישראל. בדיקה קצרה, אגב, מעלה כי המקופלת הישראלית יוצרה לראשונה ב-1935, במפעל הממתקים והקפה "ליבר", שנרכש מאוחר יותר על-ידי עלית. יצרני השוקולד בברילוצ'ה לא יודעים להגיד בדיוק באיזו שנה הם יצרו לראשונה את ענפי השוקולד הפופולריים, לכן הבכורה, כנראה, שייכת דווקא לאנגלים, שיצרו את ה-Flake הבריטי כבר ב-1920.

המוניטין שיצאו לברילוצ'ה כמוקד עלייה לרגל לחובבי שוקולד, הולידו גם מוזיאון שוקולד המסתתר בכביש הגישה לעיר. בתחילה היה שייך המוזיאון למשפחת פנוליו, ממייסדות ייצור השוקולד בעיר, אך בשנים האחרונות הוא עבר לידי הוואנה, ענק עוגיות האלפחורס והקפה, שנכנס גם לתחום השוקולד. הביקור במוזיאון, שבו גם מפעל השוקולד הקטן של הוואנה, מתאפשר רק בסיור מודרך. במשך כ-20 דקות תשמעו על היסטוריית השוקולד בברילוצ'ה ומקורות פולי הקקאו, תוכלו להציץ בחלונות הגדולים אל תוך מפעל השוקולד, ללגום משקה קקאו מריר כפי שהוכן במקור ועוד. הסיור מסתיים, איך לא, בחנות המזכרות, שם מוצע למבקרים מגוון רחב של שוקולדים לרכישה.

שוקולד "מקופלת" המקומי / צילום: יעל כרמלי

אבל מותג הוואנה רק רוכב על גלי ההצלחה ואדי הקקאו של השוקולד בעיר. נדמה שהתחרות האמיתית ניטשת בין שני ענקי השוקולד "דל טוריסטה" ו"ממושקה". דל טוריסטה, יצרן השוקולד הגדול בברילוצ'ה ואחד הוותיקים בעיר, נוסד ב-1964. בית השוקולד מעסיק שוקולטייר חייכן בסניף הדגל הענקי והיפהפה שלו, הנקרא מאסטרו, ותפקידו לייצר "שואו" לתיירים. בעונת השיא של התיירות בעיר, מגשי השוקולד שהוא מוציא תחת ידיו נחטפים עוד בטרם הונחו על הדלפק. זהו רק סניף אחד מתוך ארבעה שיש לדל טוריסטה בעיר.

בין השוקולדים הייחודיים לדל טוריסטה ניתן למצוא שוקולד סופלה אוורירי ושוקולד עם קרמים עשויים פירות טבעיים. המאסטרו סיפר לנו שהישראלים שמבקרים בחנות מעדיפים את השוקולד שלהם עם ליקר דובדבנים, רום ומנטה. הם גם מאוד אוהבים את ה"מקופלת" המקומית, וישראלים ששבו לביקור נוסף בברילוצ'ה אפילו הביאו לו לטעום את זו הישראלית. הוא, כמובן, מפרגן לטעמה של הגרסה הכחול-לבן.

חנות ענק נוספת שייכת למותג ראפא נואי, שהוקם בשנת 1939 על-ידי דייגו פנוליו, צאצא של הזוג האיטלקי המפורסם. גאוות המקום על שוקולד המקופלת, אבל הקסם האמיתי מתחבא בטראפלס שהם מייצרים. נדמה כי השוקולטיירים של ראפא נואי מצליחים להכניס עולם ומלואו של טעמים ומרקמים לתוך כדור שוקולד כל-כך קטן וכה טעים. מדי עונה מייצרים כאן את שוקולד הלהיט שלהם. הפעם זהו שוקולד בצורת אגוז לוז מוזהב, דמוי ביצת שוקולד, העשוי שוקולד חלב עם אגוזי לוז פריכים וממולא בקרם קקאו ואגוזי לוז. קודם לכן, היה זה ה"פראנואי" - פטל טרי עטוף בשתי שכבות שוקולד, לבן וחלב.

אתר הסקי / צילום: שאטרסטוק

התחרות העזה על לבו, כיסו וחיכו של התייר, הביאה לכך שכל בית שוקולד בברילוצ'ה מנסה לייחד את עצמו. בין התיירים הרבים ששוטפים את רחובות העיר מציצה דמותה של סבתא גויה, בגודל טבעי, אשר ניצבת בכל אחד מסניפי רשת סבתא גויה (בארגנטינה מבטאים זאת "סבתא גושה"). את בית השוקולד הקימו צאצאי משפחת גויה שהיגרו לברילוצ'ה משוויץ, והשם שבחרו הוא מחווה למהגרים הראשונים, העובדים והנשים החלוצות. ב-1981 נפתחה החנות הראשונה בברילוצ'ה, בבית בסגנון אלפיני. עד היום הסניפים של סבתא גויה עושים כבוד למוצא השוויצרי, ובכולם אווירה של בקתת עץ בהרי האלפים. כששמעו שאני מישראל, מיהרו להגיש לי שוקולד "אלף עלים", מילפיי, העשוי שכבות-שכבות דקות של שוקולד מריר וריבת חלב, בדומה לעוגת אלף העלים, עם שכבות בצק העלים וריבת החלב הארגנטינאית המפורסמת. מתברר שישראלים מתלהבים מהשוקולד הזה. בדיקה מעמיקה העלתה שהצדק איתם.

מידע מעשי

הגעה: לברילוצ'ה ניתן להגיע באוטובוס או בטיסה פנימית בתוך ארגנטינה. אף שהנסיעה באוטובוס נוחה ומתבצעת באוטובוסים חדישים המצוידים בכיסאות-מיטה, טלוויזיות ושירותים, היא יכולה לארוך עד 37 שעות, תלוי בנקודת המוצא (22 שעות מבואנוס איירס, לדוגמה). טיסה מבואנוס איירס עם חברות התעופה המקומיות אורכת כשעתיים ורבע בלבד, ועולה כ-300-200 דולר לכרטיס הלוך ושוב.

המלצה: "המקום של ים" הוא סוכנות תיירות המופעלת על-ידי ים פרלמן, ישראלית המתגוררת בברילוצ'ה. עוד בטרם צאתכם מהארץ, ים תטפל לכם בהזמנת טיולים, השכרת רכב עם נהג פרטי או בלעדיו, מדריך דובר אנגלית, נסיעות לצ'ילה ועוד, במחירים אטרקטיביים ובעברית. מייל: yambariloche@gmail.com. לרוב המסלולים ניתן לשכור רכב או להצטרף לטיול מאורגן (הדרכה באנגלית מחייבת תוספת מחיר).

קולינריה: בעקבות ההצלחה של השוקולד בעיר, נפתחו בברילוצ'ה עוד בתי גלידות, ופלים ופנקייק מתוקים. גם שמו של הבשר בעיר יצא למרחקים, ושלושה שפים מתחרים ביניהם על התואר "מלך הבשר" של ברילוצ'ה: אלברטו, חוליאן וטוני. שני האחרונים אוהבים לארח ישראלים, ומעניקים לתיירים מישראל 10% הנחה.

עוד כתבות

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

הדוחות המאכזבים שהפילו את המניה הישראלית בוול סטריט

סולאראדג', המפתחת טכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, מסכמת רבעון חלש נוסף ● ההכנסות צללו בכ-80% וההפסד הנקי גדל ● גם התחזיות להמשך שהציגה החברה מאכזבות

בית דיזנגוף, השבוע. ריק ועזוב / צילום: ניר וייס ודררו

על מצבו העגום של הבניין שבו הוכרזה עצמאות ישראל

כל מי שעובר בשדרות רוטשילד בתל אביב יכול לראות מה עלה בגורלו של הבניין האייקוני בו דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ● ההזנחה הפושעת של הבניין כמו מטאפורה למצב המדינה

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

בזכות ה-AI: קמטק מציגה תוצאות שיא בדוחותיה הרבעוניים

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אורמת הציגה גידול מרשים בשורת הרווח וההכנסות ואופטימית גם לגבי ההמשך ● איי סי אל דיווחה על ירידה במחירי האשלג והדשנים אך עקפה את התחזיות המוקדמות ● קמטק הציגה דוח מרשים בעקבות הביקוש לתחום ה-AI ● מניית טאואר קופצת לאחר דוח חזק ● ונובה הפתיעה את האנליסטים עם תחזיות חזקות ● מדור חדש

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו על עצירת משלוחי הנשק מארה"ב: "אם נצטרך - נעמוד לבד"

דובר צה"ל עדכן כי שלושה חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד • כמה כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורה של אזעקות בגליל העליון והמערבי: נזק נגרם לבית בשלומי • הבית הלבן מבהיר אחרי ביטול משלוח הנשק: עדיין תומכים במיטוט חמאס - אבל מתנגדים למבצע נרחב ברפיח, ישראל תצטרך לקבל את ההחלטה • כל העדכונים

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Associated Press, Martin Meissner

יותר מנועה קירל ונטע ברזילי: עדן גולן שוברת שיאי רייטינג עבור תאגיד השידור הציבורי

עדן גולן לא רק הצליחה לתת מופע מרשים - אלא גם לשבור שיאי רייטינג לתאגיד השידור הציבורי ● משדר חצי גמר אירוויזיון אמש רשם לתאגיד השידור הציבורי 25.9 נקודות רייטינג - יותר מהמשדרים של 2023 ו-2018, אז התחרו נטע ברזילי ונועה קירל ● האם התאגיד יצליח לשמר את הצופים החדשים?

קמפיין free TV שעלה בקשת12 בחודש האחרון / צילום: צילום מסך

שנה להשקת FreeTV: האם מיזם הטלוויזיה הצליח לשנות את השוק?

בשנה החולפת הצליח מיזם free TV לגייס 50-60 אלף מנויים - הרבה פחות מהציפיות שתלו בו שתי השותפות, בעיקר לאור ההשקעה הגבוהה בפרסום ● גורמים בשוק טוענים כי כבר תקופה ארוכה קיימת מתיחות בין הצדדים, אך הדבר לא מפחית מהלחץ של המתחרות, שהורידו מחירים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; דרופבוקס מטפסת במסחר המקדים

מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● עליות במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP(Kin Cheung), Shutterstock

רדיקלים מוסלמיים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה ופוטין מתקרב אל פטר הגדול

מוסלמים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה עם דגלים פלסטיניים ועם כרזות לטובת עזה ● אדאני (מנמל חיפה) הופך לכדור משחק בבחירות בהודו ● פוטין, תקופת כהונה חמישית, משתווה לסטאלין ● חדשות משפטיות טובות לטראמפ ● אורנגאוטן חובש את הפצע