גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צו הקפאת הליכים לסגל קרמיקה בשל חובות של 11 מיליון שקל

הצו התבקש "על-מנת לאפשר לחברה לייצב את עסקיה ולהחזירם למסלול תקין, תוך הצגת הצעת הסדר לאישור הנושים" ● באופן חריג, החברה ביקשה להחיל את הצו גם על בעלת החברה, כיוון "שהירתמותה של בעלת המניות נחוצה לצורך הפעלת החברה בתקופת הקפאת ההליכים"

השופט גדעון גינת / צילום: שלומי יוסף
השופט גדעון גינת / צילום: שלומי יוסף

עוד חברה בדרך לקריסה? בית המשפט המחוזי בחיפה הוציא לחברת סגל קרמיקה ולבעלת המניות בה צו הקפאת הליכים למשך 30 ימים, לצורך ניסיון לגיבוש הסדר נושים. החברה, שעוסקת ביבוא ושיווק מוצרי קרמיקה וכלים סניטריים, צברה חובות בגובה של כ-11 מיליון שקל, בצירוף החובות האישיים של בעלת המניות בחברה, סיגלית פינקלשטיין-סגל. בבקשה שהוגשה לבית המשפט - באמצעות עורכי הדין ליאור מזור וענבל בית הלחמי ממשרד מזור-בית הלחמי - התבקש צו הקפאת הליכים לשם הגנה מפני נושי החברה למשך 30 ימים, "וזאת על-מנת לאפשר לה לייצב את עסקיה ולהחזירם למסלול תקין, תוך הצגת הצעת הסדר לאישור הנושים".

עוד צוין בבקשה כי החברה נקלעה למחנק אשראי "עקב המצב הקשה בענף הנובע מעצירת שוק הבנייה" בשל תוכניתו של שר האוצר, משה כחלון, "מחיר למשתכן". לדברי החברה, המצב הקשה הוביל לאחרונה למצב שבו הבנקים החלו להימנע מלכבד צ'קים של החברה, וחלקם אף הודיעו על כוונה לנקוט הליכים משפטיים נגד החברה.

לדברי החברה, לחברה לא נותרו מספיק מקורות כספיים זמינים על-מנת לשלם שכר לעובדיה ולהזמין סחורה מספקים, וספקים שעובדים עם החברה הגיעו לאחרונה למחסני החברה, "פעלו באופן חד-צדדי ונטלו סחורות ממחסני החברה". לטענת החברה, בעקבות מצב זה, "קיים חשש ממשי כי נושי החברה ינקטו הליכים משפטיים כנגד החברה באופן שיביא לחיסול פעילותה ולכניסתה להליכי פירוק", ומכאן בקשת החברה להקפאת הליכים.

תרומה מהבעלים

החברה צירפה לבקשת הקפאת ההליכים גם את בעלת המניות בחברה, סיגלית סגל, שחובותיה האישיים מהווים כ-50% מהחובות בגינם מבוקש הצו, וציינה כי ההצעה מסתמכת "בעיקר על תרומת הבעלים... אשר מעמידה לטובת ההסדר חלק מהתמורה שתתקבל ממימוש זכויותיה בנכס נדל"ן יוקרתי - ואשר משטחו פועלת החברה".

הבקשה החריגה לכלול את בעלת המניות בצו הקפאת המניות של החברה, מוצדקת לשיטת החברה בשל "תרומתה הקריטית של בעלת המניות להליך ההקפאה", וכן כי גיבושו של הסדר הנושים "אינו אפשרי ללא הקפאה אישית נגד בעלת המניות. זאת, שכן הירתמותה של בעלת המניות נחוצה לצורך הפעלת החברה בתקופת הקפאת ההליכים".

בבקשה שהוגשה לבית המשפט, הובהר כי בעלת המניות מתכוונת להשתמש בתמורה שתתקבל ממכירת הנכס, קודם כל לכיסוי חובותיה האישיים "אשר בעיקרם נובעים מפעילות העסק", ולאחר מכן בכוונתה להעמיד חלק מהעודפים שיוותרו לטובת נושי החברה. החברה מדגישה בבקשתה כי "בכל אלטרנטיבה אחרת הנושים הרגילים של החברה לא היו זוכים לקבל החזר כלשהו מהחוב כלפיהם וגם הנושים האישיים ובעלי הערבות האישית עשויים לקבל החזר נמוך יותר מאשר על-פי הצעת ההסדר".

הנושים תומכים

בדיון שהתקיים בפני שופט המחוזי בחיפה, גדעון גינת, הביעו באי-כוח הנושים של "סיגל קרמיקיה" עמדות שונות. למעט בנק דיסקונט, שהתנגד למתן צו הקפאת הליכים לבעלת המניות מכיוון שהוא נושה לא-מובטח לחוב פרטי של פינקלשטיין-סגל שלא קשור לערבותה לחברה - שאר הנושים שהציגו את עמדתם בדיון לא התנגדו להרחבת הצו והחלתו גם על בעלת המניות.

עם זאת, חלק מהנושים הדגישו את חשיבות מימוש הנכס שבבעלות סגל בהקדם האפשרי, המוערך בשווי של 10.3 מיליון שקל, על-מנת לקדם את פירעון החובות במהירות האפשרית. בסופו של דבר הנכס הזה יצטרך להימכר, ומאחר שבעלת המניות מבקשת למכור את הנכס הזה במסגרת ההליך או למכור אותו בהקדם, אני מבקש שייקבע עכשיו המנגנון והזמן להתחיל את המהלך הזה, במסגרת החלטת בית המשפט, ככל שהוא יאשר את הבקשה להקפאת הליכים", אמר בא-כוחו של בנק הפועלים, עו"ד אופיר דידי.

לאור כל זאת, הורה השופט גינת על מתן הצו, כמבוקש, והחלתו גם על בעלת המניות, וכן על מינוי עו"ד ליאור מזור ורו"ח אשר (אשי) אנגלמן, ראש תחום הבראה וחדלות הפירעון בפירמת PwC Israel, כנאמני החברה לתקופת ההקפאה. השופט גינת אף הורה לנאמנים לפעול בהקדם לקבלת שמאות מעודכנת לנכס המדובר, בהתאם לבקשת הנושים.

את הנושים ייצגו עורכי הדין הבאים: את הבנק הבינלאומי ייצגו עורכות הדין עדינה וייל ואסנת שוורץ; את בנק לאומי - עו"ד מורן קגן; את בנק פועלים - עו"ד אופיר דידי; את בנק דיסקונט - עו"ד שלומית ישורון סוניס; ואת חברת אלגל תעשיות אקריליות ואלגל שיווק.com ייצג מנהל המכירות, עופר דיסקלוב.

"מחיר למשתכן" וההאטה בנדל"ן פוגעים קשות בענף המוצרים הנלווים

כבר כמעט שלוש שנים שתוכנית "מחיר למשתכן" של שר האוצר, משה כחלון, "מלאימה" את מכרזי הקרקע של המדינה ויוצרת תת-ענף חדש של דירות מוזלות הפונות רק לזכאי התוכנית הממשלתית.

בעוד רוב השיח סביב "מחיר למשתכן" עוסק ברוכשי הדירות, מסתבר שלתוכנית השפעה אקוטית גם על העסקים המשיקים לענף הנדל"ן. מדובר, למשל, בחברות מטבחים, נגרות, ועוד תחומים שלפתע מצאו עצמם מחוץ לתמונה לאחר שנים ארוכות שבהן הפעילות שלהן התבססה לא מעט על פרויקטים חדשים למגורים. הסיבה לכך היא מפרט "מחיר למשתכן" והקביעה החד-משמעית בתקנון התוכנית שעל הזוכים במחיר למשתכן נאסר לערוך שדרוגים במפרט הדירה שהם רוכשים.

חשוב להבין כי מאז ומעולם הקבלנים היו מתקשרים עם החברות האמורות לרכישת מוצרים ברמה הבסיסית, לא פעם במחיר נמוך, וזאת תחת ההסכמה כי בכל מצב של שדרוג אותו הרוכשים מעוניינים לעשות בדירה החדשה, הם יופנו לאותה החברה.

בענף השדרוגים טמון כסף רב ,וכראייה לכך ניתן לראות את אולמות התצוגה הנרחבים של המטבחים, כלי האיסטלציה, הריהוט ועוד שהלכו ונפתחו עם השנים. מאז ש"מחיר למשתכן" נכנסה לתמונה, יחד עם ההאטה במכירת דירות חדשות במהלך שנת 2017, האולמות הללו כבר לא נהנים מתנועה מתמדת של רוכשים ומשדרגים, וזאת בלשון המעטה. בשנה האחרונה דווח על מספר חברות הקשורות לענף הבנייה שנקלעו לקשיים, וככל הנראה, לא מדובר בסוף פסוק.

היקף המכרזים במסגרת "מחיר למשתכן" שכבר נסגרו, מעיד כי התוכנית צפויה ללוות את ענף הבנייה גם בשנים הקרובות וחלק ניכר מהפרויקטים המוזלים, שבהם כאמור יש מגבלה על המפרט, בין היתר, צפויים להתחיל ולהיבנות בשנה-שנתיים הקרובות. כך, ההשפעה על החברות שפועלות מול הקבלנים בכל הקשור למכירת מוצרים נלווים לענף הבנייה צפויה עוד להחמיר בהמשך הדרך. במקביל, אם ההאטה במכירות תימשך, התחלות הבנייה במשק כולו עשויות להמשיך ולרדת, ומדובר בעוד סיבה שתשפיע על הענף ועל העוסקים בו.

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט